Jak aminokyseliny do boilie?

Dáváte aminokyselinové produkty do boilie před vařením, nebo až potom namáčíte? Myslím, že vařením dost ztratí. Konkrétně Liquid Liver od Těš. Díky.
Autor diskuse: marho - Profil , 23.8.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

vladys | Út 24.8.2004 14:14:36

honzas: samozrejme, ze mozes ich nechat susit. Ja ich nechavam po polhodinovom namacani, susit cca 36 hod a potom do mrazaku. AMK sa neztratia, podobne ako sa nestratia z Liver powder, ci pivovarskych kvasnic,... Namacaci roztok vsiakne do boilies do hlbky cca 2-3mm (mozes si to skontrolovat rozkrojenim) a vytvori povrchovu vrstvu. Pri styku s vodou sa potom okamzite uvolnuje ako prvy a zabezpecuje okamzity signal o potencialnej potrave (rozptyl atrasktantov). Spolu s AMK sa tam rozpusta samozrejme aj sladidlo a posobi synergicky. Vytvoris si tymto trikom boilies aj na kratke vychadzky, ked primarne sa vyzaduje od nastrahy (boilies) okamzity rozptyl atraktantov.

Honzas - Profil | Út 24.8.2004 13:40:14

Vladys : Když použiji Tvůj "malý trik" můžu pak koule 48 sušit ? jde mi o to, jestli se sušením AMK neztratí , nebo neznehodnotí.

vladys | Út 24.8.2004 11:40:08

Pouzivam AMK najma ako namacadlo.
Skus maly trik> Po uvareni vybrat na osusku a nechat 20 minut oschnut, vysypat do nadoby. Nasledne zmiesat 100 ml vlaznej vody a 15 ml tekutych AMK {davka na 3kg boilies} a poliat nimi boilies a poriadne niekolko krat nimi pretriast. Snazit sa o vytvorenie povlaku "filmu " z namacacieho roztoku a nechat vsiaknut. Mas istotu, ze AMK nedegradovali {"nestratili sa varom"}. Oskusane, funguje.