Recept na výrobu obalovacího těsta

Poradíte mi nějaký recept

pepule83 - Profil | Út 12.4.2016 13:09:30

včelař38 >> použil jsem od dr.oetker(pomůcka ke konzervování zeleniny) co zbylo moji ze zavařovaní a nekazí se to a ano berou na to ryby,zatím to dávám přímo na malý háček nebo tím obalím umělou kuku nebo foukačku,vetšinou to šmakuje cejnům,do příštího přidám více česneku a dám tam švestkové povidla

včelař38 - Profil | Út 12.4.2016 9:32:42

pepule83 >> pepule83Zdravím, mohl byste poradit, jaký konzervant jste do těsta použil? Dík. - 11.4.2016 9:14:30 >>

Martin02 - Profil | Út 12.4.2016 8:16:15

pepule83 >> To je pěkný, že to krásně voní, ale důležitější je, jestli ti na to berou ryby :-)

Figos - Profil | Po 11.4.2016 11:55:30

No je to fajn si udělat své těsto ale dneska to stojí od 100kč ty těsta a máš to na dlouho....

pepule83 - Profil | Po 11.4.2016 9:14:30

také jsem letos zkoušel vyrobit těsto,koupil jsem játrovou paštiku,rozemlel kočičí granule(wiskasky s rybí příchutí)vejce,sušený česnek,a navlhčený peletky,jo dal jsem i konzervant,vše smíchal a světe div se voní to krásne,a už měsíc to mám v malých krabičkách a neplesniví to,mám toho cca 300g,co mi zbyly rozemleté granule tak je přidávám to krmení

michkl - Profil | So 9.4.2016 13:28:33

Taky jeden pro otrlé:-): romadůr, neslazené kondenzované mléko, dle požadované konzistence jemně umletá strouhanka, trocha hladké mouky, na jemno rozetřený česnek (popřípadě sušený granulovaný), mletá pálivá paprika. Uhněteš těsto, uložíš do uzavíratelné sklenice a jdeš se osprchovat nějakým voňavým gelem ;-) Zkoušel jsem to loni v těch největších vedrech na Hněvovicích. Týden jsem to měl pouze ve stínu, než jsem se odhodlal ho ze zoufalství použít. Těsto absolutně bez závad, naopak vykazovalo ještě lepší senzorické vlastnosti, než čerstvé. No a záběry přišly :-)

TomasBrno - Profil | So 9.4.2016 12:32:36

Hitch5 >> ahoj prosim te kde si to nasel ja to nemuzu najit :(

Hitch5 - Profil | Út 26.11.2013 18:38:20

Taky jsem se tím na jaře zabýval a nakonec jsem zkusil jeden recept tady z MRKu: Hrnek krmítkovky kterou používáš (tu jsem přesil abych se zbavil větších zrnek), lžička medu, lžička jahodového sirupu a vajíčko. To jsem uhnětl a těsto bylo na světě. obalil jsem tím plovku nebo rohlíkáč a musím říct že to fungovalo. Byl jsem zvědavý jestli je to opravdu tím těstíčkem, tak jsem jím při dalším náhozu obalil samotný háček a nestačil jsem tahat cejny. :-) Asi to má cosi do sebe, tak zkoušej tak jako já :-)

Dendy036 - Profil | Út 26.11.2013 18:21:53

***JoHNY*** - >> Ahoj,ja som si vyrabal cesto pocas sulania boilies.Urobil som si cesto take iste ako na boilies,akurát som pridal namiesto vajec vodu.Samozrejme som si urobil na obalovacku mensie mnozstvo cesta.Dal som priblizne tolko vody ako davam vajec,a cesto sa pekne rozpadavalo,cau.

Petanek81 - Profil | Út 26.11.2013 12:08:22

Jak máte vyřešeno to, aby vám boilie těsto, co si dáte stranou nevysichalo? Nějaký konzevrant, nebo nějaká složka, která drží vlhkost?

V.Malawi - Profil | So 21.9.2013 8:41:02

když dělám boilies nechávám si přiměřené množství těsta rozdělené na menší hrudky(cca.na 1chytačku)v mrazáku,,,drží i funguje dobře.

Lexoun - Profil | Út 6.8.2013 16:45:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

taky jsem to před časem řešil u vody.Měl jsem methoďák,v pytlíku trochu rybí moučky a nějaké tekuté potravy.Rybinu do methodu přidávám normálně,takže trochu tekuté potravy,dobře vypracovat těsto a fungovalo to bezvadně.Takže nic spešl nepotřebuješ,stačí trochu krmení které něčím zatraktivníš a jen musíš dobře vypracovat to těsto aby to drželo.Ať se daří.L

Jack6 - Profil | Út 6.8.2013 13:18:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejvíc se mi osvědčila obalovačka z boilie mixu Robin Red + vaničku rozmixovaných jater + losový olej + popřípadě pár lžiček sušeného mléka na doladění konzistece :) ..druhou oblíbenou variantu mám ,že místo jater přidám jednu nebo dvě plechovky rozmixované bonduelky.... Důležité je to dát do několika malých sáčků a mít to pořád v mrazáku..teda alespoň dle mého názoru :)

lunimus - Profil | Út 6.8.2013 13:09:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

RO:-(man)-: >> Tak trvanlivosť som nikdy netestoval :) ... vždy som si pripravil len "malé" množstvo na jednu dávku (cca 0,1-0,2L mlieka + 2-4 polievkové lyžice krupice + 1lyžica cukru + 1/2 lyžice masla) a následne sypké zmäsi ...
Ak mi náhodou niečo ostalo, tak s tým pohostím ryby po mojom odchode, alebo ak chceš, v mrazáku to určite vydrží aj rok :)

Veľkou výhodou tohto cesta je nenáročnosť prípravy a naozaj si ho môžeš pripraviť presnú dávku. Ak idem na viac dennú rybačku, nevidím problém dorobiť cesto priamo na mieste :)

RO:-(man)-: - Profil | Út 6.8.2013 12:52:07

lunimus >> nekazí se ta uvařená kaše po smíchání, když to máš delší dobu nebo se to musí spotřebovat hned?

MIŇAS - Profil | Út 6.8.2013 11:58:01

NORMÁLNĚ JSEM UŠTIPNUL PÁR KOUSKŮ lístkového těsta a každý jsem zvláště rozhnětl s jíným boostrem a nebo dipem.Fungovalo to bezpečně. Anebo jsem rozhnětl na těstíčko mírně převařené nudle a zrobil to samé.

ctvrtmile - Profil | Út 6.8.2013 11:38:36

Postupovat takto:

lunimus - Profil | Út 6.8.2013 11:31:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vynikajúce cesto na obaľovanie, ale aj na chytanie je to najjednoduchšie :)

Uvaríš hustejšiu detskú krupicu, ako keď si robíš klasickú krupicovú kašu. Túto zmäsku použiješ ako "nosič" ostatných ingrediencií. Do krupice jednoducho pridáš suché sypké zmäsi podľa aktuálnej chute rýb. Sypkých zmäsí pridávaš dovtedy, kým ti nevznikne tuhšia konzistencia, ktorá sa nelepí na prsty.
Kľudne pivovarské kvasnice, krvnú múčku, rôzne rybie múčky atď.
Alebo môžeš pridať obyčajnú múku/strúhanku na zahustenie a pridať balík perníkového korenia, alebo škoricu, prípadne mleté chili.
No a samozrejme zmäska znesie akékoľvek potravinárske farbivo.

Výhoda je jednoduchosť prípravy, vysoká variabilita, nízka cena (podľa použitých ingrediencií) a hlavne vysoká účinnosť pri love rýb :)

reno1 - Profil | Po 5.8.2013 22:44:48

já sem byl týden na Labi a potřeboval jsem obalit halibut peletu, abych nemusel každé 2 hodiny přehazovat a neměl jsem těsto, tak jsem si ho udělal. vzal jsem několik kuliček různých příchutí a výrobců co na ně skoro nechytám a nastrouhal jsem je na struhadle a pak jsem do nich přidal booster teda mě to připadalo jako nádherně navoněná melasa, ale bylo s toho super těsto. hodně mi ho zůstalo a mám ho v kufru na cajk tak jsem zvědav, jak dlouho vydrží.

alda2211 - Profil | Po 5.8.2013 21:46:08

***JoHNY*** - >> rad je tady hodne ale kdyz bych to mel delat tak pouziju jen extrakty a tekuty prezervativ ten nahradi vejce a hlavne zadna plisen a atraktivni to bude myslim dost .........

PYTLAKS - Profil | Po 5.8.2013 21:18:40

sušené mléko,albumin,jemně pomletý ptačí zob,např sluis clo,tekuté složky dle uvážení každého soudruha:-))

PETLOV - Profil | Po 5.8.2013 6:21:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

***JoHNY*** - >> nekde jsem nasel takovy jednoduchy recept na obalovaci testo.....vejce,olej,magi,grilovaci kořeni KOTÁNY,krmítkova směs.....vse smichame do urcite konzistence a hotovo a udajne slape.ja osobne jsem zatim nezkousel,ale urcite vyzkousim.

Sampus - Profil | Ne 4.8.2013 12:50:56

Cesto uz nepouzivam prinieslo mi to len viac "malych"ryb..Podla mna je to len dalsia pasca na zakaznika.Ale ked som ho este pouzival do cesta po sulani boili som vmiesil med do 0,5 kg cesta 2 lyzice medu.Cesto mi neplesnivelo a predlzila sa aj doba rozpadu.

robbie - Profil | Ne 4.8.2013 12:23:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Boilies mix + tek.natrávená pečeň + losos.olej + aroma(cez leto ani nemusí byť) + vajcia.

Bullteriér - Profil | Ne 4.8.2013 11:05:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jak už zde bylo napsáno,tak já to dělám podobně....Zkoušel jsem si nechávat těsto,ale doopravdy to byla otrava to nechat rozmrazit a dlouho nevydrželo...

Začal jsem prostě dělat to,že nosím sebou na ryby malé struhadlo a až u vody podle potřeby si nastouhám koule a zaliji nějakou tekutou potravou....Je to doopravdy pro mě nejlepší varianta...Udělám si tolik kolik potřebuji a za další můžu okamžitě reagovat na chuť ryb.
Vozím sebou více druhů bolies asi jako každý kaprař a vozit ještě sebou od každé příchutě i těsto,tak to abych měl další tašku :-) Takhle ušetřím místo a je to pohodlnější...
Takhle udělané těsto funguje suprově a za nižší aktivity ryb nebo chladnějším období to dost pomůže...
Nevýhoda je fakt kolikrát ta bílá ryba....
Přeju at najdeš svojí verzi která bude vyhovovat....

Tomajo - Profil | Ne 4.8.2013 10:44:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Těsta používám celkem často. Dříve jsem vždy při domácí výrobě boilie dal část těsta stranou a to si zamrazil a následně vozil sebou k vodě. Mělo to však pár nevýhod. Těsto jsem musel vyndávat z mrazáku dříve aby stihlo rozmrznout než přijedu k vodě, dále po každém lovu opět těsto zamrazil. Občas se taky stalo, že jsem ho zapoměl v báglu a když jsem delší dobu nejel k vodě, tak už pěkně hrálo barvama a plísní. Teď jsem si velice oblíbil používání hotového zakonzervovaného těsta. Na účinost oproti těstu bez konzervace to nemá žádný vliv a je to velice praktické a pohodlné.

mipa - Profil | Ne 4.8.2013 10:07:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

***JoHNY*** - >> obalovačku používám spíš v "chladnější" vodě a při nízké aktivitě ryb ... v létě do toho dost tluče drobná ryba :-)
nekupuji ji, ale vždy použiji boilí těsto, nevařené a doplněné o tekuté potravy - někdy třeba o booster, což přidávám až do mnou požadované konzistence ... výhoda je ta, že je stejné jako koulíz, na které chytám :-)))

Maxi Sob - Profil | Ne 4.8.2013 9:35:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Můj tip - Rozemletý dětský piškoty na jemno rybí moučka dle druhu bolek, trochu suchých jater (Hulín), olej,esence podle boili doředit vodou.

Slavíček - Profil | Ne 4.8.2013 9:20:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dělám to jednoduše suchá směs na koule ředim to tekutými játry s trochou esence nic víc . Jednoduchý a výborně to šlape samozřejmě směs musí mít víc kvalitního pojiva žádný šrot . Jak už tady bylo napsáno není to vhodný do teplé vody jinak otravuje bílá ryba .

Carpmasters138 - Profil | Ne 4.8.2013 8:55:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec, jak už tady kluci napovídají, je dobré si při výrobě boilí trochu z těsta ukrojit a uchovat v mrazáku. Je to nejlepší způsob, jednak proto, že těsto nese všechny stejné komponenty jako boilís, kterým vnadíš a na který lovíš. Dále je těsto elastičtější, dobře se tvaruje a drží. Dalším způsobem přípravy je u vody rozdrtit v krushe pár kuliček, přidat tekutou potravu nebo rovnou celý komplex potrav které máš ve svém boilí a vyrobit si tak těsto u vody. Pokud nemáš krushu, můžeš použít starý škrabák na brambory. Posledním způsobem je si jej zakoupit rovnou a třeba v několika příchutích. Použití je prakticky v každé roční době, ale nedoporučuji Ti ho používat v letních měsících, protože ho drobné rybky okamžitě rozcupují. Samozřejmě ho používat můžeš i v létě, ale to není rybačka, ale otrava s častým přehazováním. Nejvhodnější dobou použití obalovacích těst vydím od března do konce května, potom pozdějí říjen, listopad a prosinec-tehdy jsou těsta nejúčinější na kapry. Dokonce můžeš chytat jen na boilí těsto, kterým buď jen obalíš háček, nebo zakomponuješ do sestavy návazce malou pružinku z propisovačky. Pružinku umísti na prodloužený vlas a tím pádem chytáš jako na boilí. Pružinka dostatečně dlouho udrží těsto pohromadě a nesesmekne se ani při těch neprudších a nejdelších náhozech. Šťastný lov!!!

agig - Profil | Ne 4.8.2013 7:27:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

***JoHNY*** - >> Ahoj udělej si těsto na boilie ale nevař ho a máš obalovačku ;-)

libec77 - Profil | Ne 4.8.2013 7:25:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nejlepší je oddělat část těsta při výrobě boilies a uskladnit v mražáku.