Taktika krmení na malé řece.

Zdravím všechny. Jakou taktiku krmení by jste zvolili na menší řeku šířky cca 10 m a hloubky od 2 do 0,5 m se spoustou popadaných stromů. Bez rybářského tlaku. Jedná se mi o kapry o kterých si myslím že tam jsou :)
Autor diskuse: ondresss - Profil , 28.4.2013 kaprařina - techniky lovu

P.&.S. - Profil | Po 29.4.2013 22:52:50

ondresss - >> chytám síce len s feedrom, ale na jednej našej menšej rieke vnadím krmivom a kukuricou z plechovky tak, že vždy prekrmujem tú hranu medzi silným a slabším prúdom, viackrát sa mi to osvedčilo prekrmovať tú hranu lebo časť krmiva ostáva dlhšie na mieste a časť z neho sa rýchlejšie odplavuje (aspoň teoreticky), hlavne tie plávajúce častice, a tam potom nahodím aj nástrahu. Asi to tak funguje lebo čo som tam chytil kaprov tak buď som sa trafil rovno do miesta alebo nejaký priplával hore prúdom a vzal aj nástrahu.

TonyK - Profil | Po 29.4.2013 11:14:50

Matchka, spláveček, troška libovolné komerční směsi, hrst masňáků, plechovka bonduelky a za odpoledne vím na čem jsem :-)

Při prvním chytání se splávkem bych si oťukal dno a zjistil co za ryby tam vlastne je. V případě, že tam není příliš bílé ryby, tak bych zůstal u těch masňáků s bonduelkou a pouze pokud bych potřeboval bílou rybu odselektovat, tak bych šel do hrubšího partiklu a peletek.

Na druhou vycházku bych vzal feeder, trochu zakrmil, na jeden prut dal petetu a s druhým si hrál s tou bonduelkou a masňákama.

Chosé 2 - Profil | Po 29.4.2013 10:30:25

ondresss - >> Tak ty se ptáš na taktiku krmení na říčce, kde si zřejmě neudělal ani to základní, čímž je sledování, zdali se tam ta cílová ryba, kapr pohybuje.
Nějaké krmení kuku, pšenicí, řepkou, dopředu na takové říčce vylučuji.Vyklepávání olovnicí dna, je
úsměvné a neúčinné. Na to ti stačí splávek s navázaným olůvkem.
Tak prut se splávkem, rohlík, červíci, žížalky trochu jemného krmítkového krmení, (kolem nástrahy pár kousků ve velikosti švestky ) a hlavně k vodě a hnedka po ránu:-))) Jo a brýle proti slunci, které nesmíš mít v zádech bych také neopoměl.

Millhouse23 - Profil | Po 29.4.2013 9:35:19

ondresss - >> Jestli tam chceš chodit i do budoucna, tak je na boilie můžeš naučit, ale zezačátku bych určitě zkoušel pár hrstí nebo tak dvě lopatky partiklu. Vařená kuku, pšenice, řepka. Složení můžeš upravit podle ryb. Např kdyby tam bylo hodně bílý ryby tak bych omezil nebo vyřadil pšenici. K tomu můžeš přihodit pár kuliček boilie a pelet. Jestli budeš chytat blízko vázek tak bych zbytečně neriskoval se slabými vlasci a malými háčky. Asi jsem ti neporadil nic novýho ale snaha byla. Napiš až budeš mít nějaký úspěchy. Ať ti to jezdí.

MAXXSKATER - Profil | Po 29.4.2013 7:15:19

ondresss - >> Určitě bych využil překážky ve svojí výhodu a chytal blízko nich, ryby v nich pociťují přirozený úkryt a budou se zdržovat v jejich těsné blízkosti. Krmil bych určitě tím, na co bys chtěl potom chytat - tzn. kukuřice, žížaly, červi, ... Nebylo by špatné prohodit i pár granulkami, řepkou nebo peletkami. Sám s kámošem taky lovím na podobné říčce a top nástrahou je pro nás kukuřici, která zlákala i větší kapry po pár dnech krmení v pravidelných intervalech na stjeném místě.

ondresss - Profil | Po 29.4.2013 6:33:21

Ja si taky myslím, že rvát tam boilie nemá žádný smysl ryby to nikdy neviděly. Viděl bych to začít s partiklem a pak se uvidí. Pravidelně krmit jak píšte a pak jít chytat. Spíš mi jde o to zvolené místo. Asi bude nutné si ten úsek projet olovničkou a zjistit složeni dna a přesné hloubky. jelikož je tam i spousta popadaných stromu bude dobré se zaměřit na ně a chytat v jejich těsné blízkosti.

krusell - Profil | Ne 28.4.2013 14:00:32

Taky chodíme na takovou malou říčku a funguje nám malé zakrmování každý den a pokoušíme se zakrmovat ve stejnou dobu, aby se ryby naučili najíždět na cca stejnou dobu krmení a v tu dobu chodíme chytat a dobře to funguje,když jsme krmili ob 1-2 dny a v každou jinou hodinu ,tak jsme dlouho zjišťovali kdy ryby najíždí na zakrmené místo.Taková je naše zkušenost.

Mikšík - Profil | Ne 28.4.2013 13:08:46

Ahoj. Nejprve bych si zmapoval tvrdost dna a jeho podklad. podle toho bych si našel svůj flíček a pomalu začal krmit kukuřicí a řepkou. Nebylo by špatné prohodit pár peletkama na z atraktivnění místa. Po pár dnech krmení si ryby na přísun potravy zvyknou a budou se tam vracet. Věřim, že když se budeš u vody chovat tiše, určitě si zachytáš :)

Standič - Profil | Ne 28.4.2013 12:47:26

Ahoj,na takovej rickach volim kuku,ne moc.Pokad tam chodim kazdej den tak par hrsti.Jen aby si ryby zvykli,ze tam neco je.A pouzivam jen lehky oluvko,at je vse co nejmin napadny.Staci kdyz o kus dal nekdo prijde a narve tam 50krmelec.To mam po rybach.Vsechno se vyplasi.