Vodní nádrž Dalešice

Dobrý den, přátelé rybáři.
O víkendu pojedu do okolí Třebíče a tak by mne zajímalo, zda se dá chytat na Dalešické přehradě, pokud ano, odkud je k vodě snadný přístup (pojedu s manželkou...).
Děkuji za informace.
Autor diskuse: Luděk - , 5.8.2004 všeobecné - revíry, cestování

Shaker - Profil | Po 31.7.2017 9:30:56

Slau >> skus se zeptat tady (novější téma s větší návštěvností)
https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=11464

Slau - Profil | Ne 30.7.2017 22:07:22

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Pokud se na levou stranu Dalešic vystavuje povolení k vjezdu vozidla za účelem rybaření V Náměšti, kde se dá vyřídit pro stranu pravou ? Stropešín, Dalešice, chroustov, Plešice. nevíte někdo ?

Neználek | Út 17.8.2004 11:28:53

Omlouvám se Ladislavovi D. Uklízel jsem poštovní schránku (spam) a nechtěně jsem smázl jeho dotaz týkající se bivakování na Dalešicích. Tedy odpověd: Úplně v klidu bez povolení samozřejmě nikde nebudeš. 4 dny je dost na to, aby tě vyhmátl i hajný, ať se budeš chovat sebelíp. Ale o moc nepříjdeš - ono postavit bivak či stan je na Dalešicích problém. Je tam všechno "našikmo". Těžko najdeš místo, kde bys byl "pod střechou" a zároveň viděl na pruty. A tam, kde to jde, jsou právě ty kempy :-)) Určitě jsou nějaká utajená místečka, ale tak to tam zase neznám. Téměř vždy to ale znamená auto jinde, stan jinde a pruty jinde. Něco by se našlo pod Popůvkama (kteroukoliv "projetou" polní cestou směm k přehradě). Ale raději bych doporučoval tu Hartvíkovickou pláž anebo Kramolínský kemp (když vjedeš do Kramolína od Náměště, tak na té nejsložitější křižovatce doprava).

Zík | So 14.8.2004 17:00:18

Dalas ma více zkušenost je goldcarp, zeptej se to...

Vita | St 11.8.2004 9:22:35

K tomu Mohelnu - tady je potreba dat OPRAVDU POZOR na pohyb vody, dokaze stoupat tak rychle, ze nestacis sbalit. Vim dokonce o pripadu, kdy manik zaparkoval auto prilis blizko a uz s nim neodjel.

dantex - Profil | Út 10.8.2004 14:53:21

boyscout: je to informační centrum ČEZu - Dalešické elektrárny

Marek T - Profil | Po 9.8.2004 18:30:37

Celej minulej tejden jsem navštěvoval Dalešice. A celkem prd. Kromě toho , že je to hezká a zajímavá voda. Ještě bych doporučil malinkatou přehradečku v Náměšti jmenuje se Žleb,tam je taky moc hezky. viz foto plus info v sekci "Revíry" . Minule čtvrtek krásná štika 96/7 .A kolega v pátek candoš 56 . Obě ryby tam zůstaly.

boyscout - Profil | Po 9.8.2004 14:41:34

neználek>dík...apropó co je to za informační centrum??? pokud uvedeš název tak budu schopen to nějak najít v seznamu a zkusit se domluvit po telefonu ať tam nejedu naslepo :-)))

Neználek | Po 9.8.2004 13:25:47

Maty, Martin: Mě vyhmátla říční policie na ostrově pod Třesovským mostem. Nic nepomohly argumenty, že v popisu RR nic není. Od pokuty mě zachránilo nahození pokorné tváře a - říkám to nerad - nenápadná zmínka několika jmen... Boyscout: Mohelnskou nádrž už moc neznám, ale když projedeš Kramolínem od Náměště, tak těsně před hrází je odbočka doleva se zákazem vjezdu a dodatkem, že se zákaz natýká návštěvníků informačního centra. Když se budeš tvářit jako návštěvník informačního centra (doporučuji navštívit), tak se tudy dostaneš s autem až k vodě. Vylož člun, odjeď od vody a zaparkuj na parkovišti informačního centra. Tak se "ztratíš". Možná že by nebylo na škodu se zeptat průvodkyně centra, zda by jim tam to parkování nevadilo. Jsou tam moc hodné ženské. Mě pustila dovnitř se psem a po prohlídce jsme šli na hříbky (kam - to nám poradila ona). Pod Mohelnskou hrází je kemp a tudíž příjezd až do vody. Všude je plno zákazpů vjezdů, ale všude je plno vodáků. V tom neposloužím... asi to chce bejt drzej... :-))

Luděk | Po 9.8.2004 11:09:45

Dobrý den,
o víkendu jsem uskutečnil plánovanou návštěvu Dalešické přehrady. Voda je to opravdu nádherná, zaparkovali jsme u mostu, jak radil o pár řádků níž Neználek (Díky. Pozn.: Ten nick nesedí, rady byly přesné.), přespali jsme pod širákem, byla nádherná teplá noc... Nechytil jsem nic, jen pár potahů za ocásek u twistrů (spíš menších a světlé barvy), na rotačky a woblery nic. Voda při čerpání do nádrže opravdu rychle stoupá, až se tomu nechce věřit. Chytal jsem z kamenného výběžku a najednou koukám, že jsem na ostrově... Moc se mi tam líbilo, na září plánujeme další, snad delší a úspěšnější výpravu.
Ještě jednou díky za rady.

boyscout - Profil | Pá 6.8.2004 16:40:50

neznalek:super popis, nic si nevynechal :-) Neznáš taky tak podrobně přístup k Mohelnu? Chtěl bych tam někdy zajet s člunem na přívěsu na průzkum...nevíš o nějaké cestě která by vedla až k vodě ???

Jarda - Profil | Pá 6.8.2004 11:11:48

Neznalek. Bezva informace, dík, možná je využiji i já, chystám se na Dalešice na sumíky a na kapry, ale kvůli přístupu a příjezdu k vodě to neustále odkládám. Pokud bys chtěl někdy chytat na střední Moravě, dám Ti inf.

Maty - Profil | Pá 6.8.2004 8:21:15

MartinM, Neznalek: Na jednom z ostrovů mne kontroloval porybný několikrát a nikdy jsem nebyl na nic upozorněn.

Luděk | Pá 6.8.2004 6:48:20

Děkuji za informace. Asi to zkusím chvilku u toho mostu. Velké naděje si opravdu nedělám, jde mi o to, prohlédnout si novou vodu, když už budu blízko přehrady. Hlavní cíl cesty je návštěva dcer v táboře v Pozďatíně...
Tak ještě jednou díky a Petrův zdar.

Martin M. - Profil | Čt 5.8.2004 18:50:06

neznalek> kontroloval mne na jednom z ostrovu porybny a pouze mne upozornil, ze policie to netoleruje. Proti RR to ale neni.

Neználek | Čt 5.8.2004 14:49:43

...POZOR: vstup na ostrovy zakázán ale ale chytání na ostrovech povoleno jen z přiražené loďky:-)) To se v popisech revírů nedočteš. Zavážení nástrah povoleno.

Neználek | Čt 5.8.2004 14:40:08

Ještě jsem zapoměl na jeden bezproblémový příjezd - mezi Náměští a Vladislaví je odbočka na Koněšín. Koněšínská pláž se to jmenuje. Můžeš přijet skoro až k vodě. Ale když se vydáš k přítoku pěšky, je to hezčí. Je tam krásně.... Ehm, kromě rybaření doporučuji turistiku - Ketkovický hrad Levnov, Mohelnská hadcová step, hrad Templštejn, Lamberk (sidlo Jana Sokola z Lamberka v jehož družině sloužil Žižka), třebíčské muzeum, informační centrum ve vodní elektrárně i jaderné elektrárně (pokud chceš kontakty tak mi napiš mail). Moc nadějí si nedělej - Dalešice jsou velice těžký revír. To bys tam musel být aspoň měsíc, abys mu porozuměl (já mu rozumím akorát tak ...). A neusni u prutů. Když začnou přečerpávat, stoupá/klesá voda tak rychle, že nestačíš prchat...nekecám.

Neználek | Čt 5.8.2004 14:31:22

Múžeš nechat auto na Třesovickém mostě a sejít k vodě pěšky. Pod mostem se dá třpytkovat - štiky, candáti, okouni a občas i sumec. Anebo v kempu v obci Kramolín. To jsou jediná místa, kde tě policajti nevyberou. Jo - ještě Hartvíkovícká pláž, ale tam by sis musel zaplatit vstup. Na náměšťské straně vydává povolení k vjezdu sdružení lesů... s.r.o. nevím, jak se to přesně jmenuje... 500,-Kč/rok a platí to od Vladislavi až po hráz Mohelno. Pokud máš člun, můžeš se dostat k vodě pod Popůvkama. Ale když nebudeš mít povolení k vjezdu, tak moc k vodě nezajížděj - říční policie dává pokuty cizím ale s domorodci si hezky popovídá...Jména vesnic najdeš na turistické mapě.

radynek | Čt 5.8.2004 11:31:41

Na Dalesicke prehrade se da urcite chytat na ruznych pristupnych mistech. Problem muze nastat se zakazem vjezdu do lesa. Obcas policie dava pokuty. Nevim co chces chytat a kde asi. Muzes zavolat. Povim co vim.