Jak vyrobit těsto na dirky a z čeho?

Potřeboval bych vědět co se tak do takového těsta dává zatím s tím nemám zkušenosti slišel o těstu z krupice z granulí co používáte vy?Autor diskuse: mrk26 - Profil , 10.2.2013 dravci - nástrahy, návnady

5x v oblíbených a 3x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

NJoe Smoker - Profil | Pá 15.2.2013 16:16:18

moris >> Promiň za pozdní odpověď. Chlumec nad Cidlinou - komora 3. Pošlu ti odkaz jestli chceš - SZ. Ať nedělám reklamu :-D

Nmoris - Profil | Po 11.2.2013 19:35:50

Joe Smoker >> Prozradíš který revír to byl?

Nnoční ryba - Profil | Po 11.2.2013 19:05:46

mrk26 - >> ahojky, stačí obyčejný tavený sýr s dětskou krupicí...... když bys do teho přidal halibutí moučku, také to jde.
Nebo smíchat nějaké obalovačky dohromady se sýrem a máš dobrý mix, nám to posledně fungovalo a kilový pstroužek se zadařil..
Tož ať se daří!!!
P.S slyšel má tvrdé ...Y

NPYTLAKS - Profil | Po 11.2.2013 19:02:01

Mr.Mepps >> ne proč,jinak jsem přechytal lidi co měli těsto od berkley

Nrybomil - Profil | Po 11.2.2013 17:45:50

Někdy až většinou stačí pstruží pelety podrtit a žloutkem z vajíčka spojit. Můžeš přidat rybí tuk ,sardinkový olej, rybí moučku či jiné smrady do koulís.
Na ty těsta od berkleye aj. to bere hlavně tehdy, když málo, nebo vůbec nekoušou.

NJoe Smoker - Profil | Po 11.2.2013 17:26:45

Ahoj. Před týdnem jsem poprvé v životě vyzkoušel s kámošem dírkařinu,není to to po čem bych toužil,ale prostě jsem nutně potřeboval ukojit rybářský pud :-D. Revír soukromáček kousek od Hradce Králové,denní chytání bratru za 250,osázeno duhákem. U Páryse v Jičíně nám prodávali takovou divnou gumovou pastu s třpitkama,mělo to tak 50 gramů a chtěli za to 150 Káčé. Po jednoslovným konstatování kam si to ta ty peníze můžou strčit mi napadlo,že si radši vezmu pstruží granule (kilo za 99,navíc v létě zbytek vyplácám na feederu),rozmačkám je na prášek,splácám to s takovým tím měkkým plátkovým sýrem co prodávaj v Lídlu a hotovo. Udělal jsem to,a fachčilo to. Urob si sám je někdy to nejlepčí co můžeš udělat. Jo,a v neděli jsem měl k večeři dva duháky s citronem ;-).

Nmrk26 - Profil | Po 11.2.2013 17:07:23

tady se ale rozmohla diskuse nakonec jsem si připravil pstruží granule se starim tvrdim těstem co mi zbylo pak mám pstruží granule+ krupice a pak jen krupici s barvivem jsem na to zvědav v pátek vyzkouším a v sobotu budu vědět na co chytat všem děkuji za pomoc je tu mnoho nápadů ale všechny nemám čas vyzkoušet ale časem to prozkouším

NMr.Mepps - Profil | Po 11.2.2013 16:51:35

PYTLAKS >> A zkoušel jsi to srovnat s komerčním těstem ??

NPYTLAKS - Profil | Po 11.2.2013 15:28:23

Mr.Mepps >> nepotřebuju to skladovat,co nepoužiju,tak s to naházím do vody,pokud ne,hodím na mráz,jednoduché,ale většinou tím prohazuju dírku a prokrmuju

NMr.Mepps - Profil | Po 11.2.2013 15:07:42

PYTLAKS >> No ale jak to budeš skladovat ?? Ty těsta od Berkly ti vydržej min na 5let, ale ty co si upachtíš doma moc dlouho ne.

Ncarp tech. - Profil | Po 11.2.2013 13:51:38

místo strouhanky dávám jen rozdrcený piškoty se sýrem fungujou o mnohem líp jak strouhanka

NPYTLAKS - Profil | Po 11.2.2013 13:45:33

Pedro1 >> nevím kolik stojí kousek taveňáku a strouhanky,ale za dejme tomu těch 150kč co to prodává berkley,tak mám kilo a né 50gramů

NChosé 2 - Profil | Po 11.2.2013 13:02:43

mrk26 >> Hele kolego to není jako když pejsek a kočička dělali dort...
V rybařině platí: V jednoduchosti je síla:-) Dost rybářů ti tu poskytlo účinný recept .-))

Nmarmyš - Profil | Po 11.2.2013 12:27:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pedro1 >> Jenomže ta radost,když člověk chytne něco na vlastní výrobek,ta se penězi vyčíslit nedá.

NShafi - Profil | Po 11.2.2013 12:24:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mrk26 - >> Rozmočené pstruží pelety se strouhankou. Výborný je romadůr, ale chtěl jsi těsto.

NPedro1 - Profil | Po 11.2.2013 11:52:24

PYTLAKS >> No a na kolik výjde to udělané když zpočítám suroviny,čas strávený nákupem surovin, peníze za čas který strávím výrobou,energie potřebné na výrobu,....???
A výsledek je stejně nejistý a skladovat se to dost dobře nedá (to komerční těsto vydrží tak deset let)

NPYTLAKS - Profil | Po 11.2.2013 11:44:06

Pedro1 >> za 150kč?nebo kolik to stojí

NPedro1 - Profil | Po 11.2.2013 11:43:01

mrk26 - >> A nebude jednodušší si to těsto koupit?Ten kelímek vydrží věčnost.

Nkubanec - Profil | Po 11.2.2013 11:22:36

ja pouzivam dva kousky tavenyho syra+dosipavam rybi moucku na pozadovanou konzistenci,zerou to jak blazni.

Nmarmyš - Profil | Po 11.2.2013 6:27:29

Kalužmistr >> Kdysi oblíbené těsto na cejny. Rozpustit ve vařícím mlíku,míchat s moukou,až zůstane všechno na vařečce. Po prohňaňání v rukou musí poskakovat po stole--pérovat.

NPYTLAKS - Profil | Ne 10.2.2013 23:19:12

mrk26 - >> vem si tavený sýr,mléko,strouhanku,v trošce mléka rozmíchám potravinářskou barvu,pokud chci mít těsto barevné,kápnu do toho esenci,já dávám losos,do toho dám půl apetita a rozmačkám vidličkou,pak přisypávám strouhanku,zahustím a nechám odpočinout.pak dohusťuju a vypracuju z toho vláčné těsto,duháci to žerou jak pomatení

NP!F - Profil | Ne 10.2.2013 23:07:59

mrk26 - >> Mas dva zarucene recepty.

Prvy zacina nejak takto : Vezmi cernou slepici...

Druhy zase: najdi na zemi spak z cigarety, duhoblbon to zozobne ako cesto.

Nsos - Profil | Ne 10.2.2013 22:52:56

pstruží peletky+strouhanka

NDejv - Profil | Ne 10.2.2013 22:50:50

jakýkoli taveňák, strouhanka, tresčí játra. Z toho uhňácat těsto a třeba obarvit, žlutá nebo oranžová mi fungovaly nejlíp.

Nmrk26 - Profil | Ne 10.2.2013 16:35:17

No skusim to namíchat v neděli napíšu jak fungovali na závodech v Humpolci.

Nc@m@ro - Profil | Ne 10.2.2013 13:11:18

mrk26 >> ty pstruží pelety by měli stačit,patentkový by mohly být taky dobrý,s těma zkušenosti nemám.

Nmrk26 - Profil | Ne 10.2.2013 12:31:44

OK sardinky třpytky a granule pstruží a asi tam dám i halibut a patentkový co vy na to? a co dál?

Nc@m@ro - Profil | Ne 10.2.2013 11:01:00

Čau,kup si pstruží peletky,rozmoč je tak aby se daly trochu zmáčknout a udělej si z nich těsto :-),smrdí to na 100 honů a ty ryby jsou na to zvyklí

Nmrk26 - Profil | Ne 10.2.2013 10:51:57

chci smíchat staré těsto se sardinkami se vším šudy a nevím co tam dát dál + nějaké třpytky a co nějaký olej kromě toho ze sardinek co vy na to?

Nmarmyš - Profil | Ne 10.2.2013 10:21:05

Napíchni rovnou kousek Veselé krávy.

Nstandas - Profil | Ne 10.2.2013 10:04:15

olej ze Sardinek prý funguje

NKalužmistr - Profil | Ne 10.2.2013 9:55:38

Dej rozpustit tavený sýr v mléku zahusti polohrubou moukou na tuhé těsto a máš hotovo. Toto těsto duháci zbožňují, mám vyzkoušeno.