Konzumace ryb Tebou ulovených

Chycenou rybu sníš a pokud ne,tak proč.
Autor diskuse: tonda1953 - Profil , 3.2.2013 všeobecné - ostatní

Lauri - Profil | Pá 8.2.2013 7:31:30

Pedro1 >> pěkná práce!

Zlejšek - Profil | Čt 7.2.2013 17:57:12

tonda1953 - >> Sejde-li se to tak, že ryba vypadá chutně, rozměrově je tak akorát a já mám v tu dobu chuť na rybu, tu se tak vzduchem mihne mačeta a z ryby je řízek ve stadiu rozpracovanosti. Pakliže jedna z podmínek splněna není, ryba má kliku a obvykle je ještě ve vodě osvobozena a může ji sežrat někdo jiný :)

Venca888 - Profil | Čt 7.2.2013 17:40:57

Paolomaldini >> tak jest...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 7.2.2013 17:31:40

Paolomaldini >> Nebudu tě trápit. Snad bude stačit, když napíšu: :-)

Paolomaldini - Profil | Čt 7.2.2013 17:26:15

Venca888 >> To je pečenej Amur????

Paolomaldini - Profil | Čt 7.2.2013 17:24:30

Netipa - poslední hrdina MRKu >> V čem je ta jasná skutečnost? Nick je nic neříkajíci sled znaku za předpokladu že někdo nepoužije své občanské jméno. Má nick NETIPA nějaký hlubší význam? Jaký je rozdíl v nicku xc12xc12 a netipa? Tva myšlenková analogie me zaráží.

ps: skutečně jsi takovej jak se presentuješ? nebo ti to jen děla dobře?

Paolomaldini - Profil | Čt 7.2.2013 17:20:35

Netipa - poslední hrdina MRKu >> K nikomu te nepřirovnávám. To bylo srovnání dvou různých lidí. A toho že IQ nemusí korespondovat s postoji a názory. Defakto jsem se tě zastal.


Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 17:06:44

mazar >> Není na tom nic těžkýho,vyzkoušej a uvidíš,jak to jde a grif si vychytáš sám.

Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 17:06:08

mazar >> Ostrej tenkej nůž a normálně od ocasu serezáváš šupiny od kůže.Na těle zůstane kůže,šupiny odřízneš jen s takovou slaboučkou vrtsvtou - lůžkem,která je drží pohromadě.

U kapra to dělám tak,že špičku fileťáku píchnu u ocasu pod šupiny a opatrně jakoby řežu směrem ke hřbetu.Pak otočím ostří k břichu a dělám to stejný.Když se to povede,zůstanou všechny ty šupiny z celé půlky pohromadě.

U toho candoše to jde normálně seříznout,jako když filetuješ rybu,jenom nůž založíš pouze pod šupiny.

mazar - Profil | Čt 7.2.2013 17:00:23

Pedro1 >> seřezávání šupin? Slyším prvně, jak na to?

Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 16:56:28

nofish >> Za minutu ho nedám,ale dlouho mi to taky netrvá.S tou šupinou máš pravdu,to je hnus.

Mě to napadlo náhodou,vyzkoušel jsem to a funguje to líp než jsem doufal.Krásně to jde i z břicha,mezi ploutvema,...
Jen to chce dělat před kucháním,aby držel tvar těla.Jak ho nejdřív vykucháš,půjde to z břicha špatně.

nofish - Profil | Čt 7.2.2013 16:51:57

Pedro1 >> nikdy jsem to nezkoušel, umím ho oškrabat za minutu i celkem bez bordelu (na jak okouna), ale asi to budu muset zkusit i takhle. Není totiž nic hnusnějšího, když přehlídneš šupinku a ta pak zaskřípe mezi zbama :-)
Já jen že se mi nezdála te barva, tak jsem špekuloval, proč je taková jaká je :-)

Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 16:37:20

nofish >> Jo.Mě na candátovi hrozně se..,že když jsem ho škrabal,tak byl všude hroznej bordel.A stahovat ho je škoda.
Takže jsem vyzkoušel tuhle variantu seříznutí šupin a ono nejen že to šlo,ale navíc to bylo asi třikrát rychlejší než kdybych ho škrabal a nikde žádný bordel.
Normálně se krásně seřzávají pruhy šupin,rychlá čistá práce.

Venca888 - Profil | Čt 7.2.2013 16:31:15

šmudla007 >> nebyl to sice žádnej obr, ale ten talíř má nestandardní velikost - na něm se servírujou husy...
Tlouště nemusim...ale to víš, že kdybych měl jo chuť na rybu a nic jinýho nebylo, tak s tim taky něco dokážu udělat... :-)

Venca888 - Profil | Čt 7.2.2013 16:28:50

Pedro1 >> tak jo, no... ale chutnal jako amur... :-)

nofish - Profil | Čt 7.2.2013 16:24:42

Pedro1 >> divná barva toho masa.... ty ty šupiny podřezáváš jak u kapra nebo co? :-)

petr616 - Profil | Čt 7.2.2013 16:21:32

moskyt >> papusek je krutej, je neskutecny co se dokazou naucit nektery zvirata...

Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 16:20:26

Tak taky něco k tématu.Tohle dvakrát až třikrát do roka můžu.

moskyt - Profil | Čt 7.2.2013 16:19:34

petr616 >> Hele, když máš tolik toho rozumu, myslíš, že bys zvládnul to, co umí ten papoušek ?


petr616 - Profil | Čt 7.2.2013 16:17:10

Pedro1 >> Prosimte ja uz jsem si to s netipou vyrikal, chapu ze se potrebujes vylejt, ale me to fakt nezajima. Dva blazni to uz je na me trosku moc. Kdyby treba jezdil k vode na bilem koni v kocaru a motylkem u krku a cylindrem, tak s tim co ma v hlave, mi ver, ze na jeho uroven se opravdu dostat netouzim ani v nejmensim. On ma svuj svet, urcite na to je nejake diagnoza, kdyz mu to vyhovuje tak at k doktorovi nechodi, me to je jedno, je to jeho zivot a co si o nem lidi mysli mu evidetne nevadi (jako vetsine jemu podobnych lidi) takze tak, nic vic, nic min.

šmudla007 - Profil | Čt 7.2.2013 16:16:50

Venca888 >> To zase já si občas ze srandy tlouště připravím, mne zmátla velikost toho talířku a těch brambor jako přílohy. Amury chytám (jednoho) přes celý talířek i přes pánvičku a byl výborný.

PankyCV - Profil | Čt 7.2.2013 16:15:57

Pedro1 >> Amur, tloušť




Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 16:12:23

petr616 >> Ty prostě Netipovi jenom závidíš.Jeho úspěchu v lovu,chovu,pěstování,šlechtění a ochraně kaprů,viď.To je smutný,ale když na sobě budeš tvrdě pracovat,taky budeš jednou tak dobrý.

petr616 - Profil | Čt 7.2.2013 16:09:48

Pedro1 >> No rozumu mam evidentne vic nez vy dva dohromady.Bezte se raci zeptat pana doktora, jestli vas pusti spolecne do stejneho pavilonu a tam si muzete utesovat ega, me uz takhle debata vazne nebavi.

Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 16:05:55

Venca888 >> Je to tloušť a hotovo.Nebo ať se udělá anketa a Vydrák to rozsekne,co to vlastně je.

Venca888 - Profil | Čt 7.2.2013 16:04:59

šmudla007 >> to je amur... čímžto se tloušťum omlouvám.... ty nejim...

PankyCV - Profil | Čt 7.2.2013 16:01:46

Občas grilujem i hamburgery.

Pedro1 - Profil | Čt 7.2.2013 16:01:22

petr616 >> Až budeš natolik inteligentní a kulturní jako Netipa a budeš chodit k vodě v obleku s kytkou v klopě,protože máš k rybám úctu,můžeš mu tykat.Zatím můžeš jen šoupat nohama a být ticho.Ještě jsi pro rybařinu a kaprařinu nic neudělal,narozdíl od Netipy,kterej zachraňoval kapry převozem do Mělic a podobně.

Jsi nevychovanej a nemáš z toho rozum.

nofish - Profil | Čt 7.2.2013 16:00:04

šmudla007 >> K masovému vybití tloušťů asi nedojde. Velký tloušť není blbý jak kapr a ldi obecně přece neumí chytat. Jakmile někdo sežere malého, tak bude jenom plivat kosti a dá jim pokoj :-)
Ale pro jistotu teda radši jo, schovat. Jak to vidím, začínám mít hlad na rybu...

petr616 - Profil | Čt 7.2.2013 15:59:46

Netipa - poslední hrdina MRKu >> o tom neni pochyb, to ja ti rikam uz od zacatku.

Lab - Profil | Čt 7.2.2013 15:58:45

nofish >> To je pravda.A mluvím z vlastní zkušenost :-))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 7.2.2013 15:58:29

petr616 >> v pořdáku. Tedy jsme se shodli, že každý žijeme v jiném světě a to je dobře.

šmudla007 - Profil | Čt 7.2.2013 15:56:59

nofish >> Příspěvek Vency888 by měl být schován protože jinak dojde k masovému vybití všech tlouštů na vodách a sportovní rybáři nebudou mít co lovit. Konec tlouštů v ČR nadohled.

Lab - Profil | Čt 7.2.2013 15:56:32

PankyCV >> Neprovokuj!!!o)))))

nofish - Profil | Čt 7.2.2013 15:56:32

Lab >> :-))) tak je to prý i se šnekem, no nevím... :-)

PankyCV - Profil | Čt 7.2.2013 15:56:30

petr616 >> Těžko říct...já si myslím že je to jak pánvička ne? Nemám stakovým grilem zkušenost no :/

petr616 - Profil | Čt 7.2.2013 15:56:06

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Podivej se jeste jednou na video s panem Cibulkou, ktere sem tady postoval o par prispevku niz, ten je na tom stejne podobne jako ty, opravdu vam ten velky svet hosi nezavidim :-D

Lab - Profil | Čt 7.2.2013 15:55:46

nofish >> Dovolím si oponovat.Ryby není žrádlo.Pokud se umí vhodně připravit,tak to je zpravidla delikatesa.

PankyCV - Profil | Čt 7.2.2013 15:55:36

Lab >> A víš jak to u vody chutná? Když je čerstvá a dobře ochucená? S bilikonkov máslíčko ještě na to :)