Kolik procent rybích mouček?

Ahoj, zajímá mne Váš názor, kolika procentům rybích mouček u boilies dáváte přednost? Díky, o slušnost v této otázce snad žádat nemusím, zde se snad není o čm hádat...
Autor diskuse: JKB - Profil , 9.2.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

skura - Profil | St 8.2.2023 18:10:51

je zima,nudím se a tak to tady pokusím znovu oživit,snad to nebude vadit.od doby vzniku této diskuse uběhlo už nějaké pátek a na trhu se objevilo spoustu nových chuťovek,mouček a přísad.
tak se ptám ,co může chybět ve směsi na jaro a co naopak nemůže a co by měla mít podzimní koule.dík za příspěvky

rorejs - Profil | Po 13.2.2012 20:17:23

JKB >> jestli mužeš pošli mi také nabídku

Slavíček - Profil | Ne 12.2.2012 7:24:55

Kocháč >> S tím nelze než souhlasit dávají masovou chuť vůni . Ostatně většina lidí je zblblých reklamou honí proteiny ale o tom to vůbec není . Musíme brát zřetel na to že ryba nežere pouze koule to má jako doplněk k přirozené potravě a pak záleží taky na ročním období . Většina komerčníc směsí je sestavena hlavně na atraktivity nikoliv obsah bílkovin . Navíc nejsou jenom bílkoviny ale ještě tuky cukry a ty jsou taky důležitý dávaji energii .

Bullteriér - Profil | So 11.2.2012 12:15:08

Řekl bych že záleží na každém znás kolik procent rybích mouček použijeme do smesy...Znám lidi co používají jen rybí moučky + vitamíny,minerály + něco na soudržnost...Žádná objemová složka.Používají hlavně lepší moučky s lepší rozpustností atd...Takové boilies dosahuje až 80% rybích mouček a co nás určitě zajíma je že je funkční a chytá...To že kapr stráví 30 - 40% proteinů a zbytek vyloučí neznamená že se toho musíme držet...
Já osobně se snažím držet rozmezí 20 - 50% rybích mouček,které mám +- rovnoměrně rozložené.Tím myslím třeba použití 3 rybích mouček a jako celek to má např 50% směsy...Zbytek je objemovka + vitamíny,minerály,něco na travení atd.
Další věcí co řeším je objem tuku,který kapr bezesporu potřebuje k životu také...V letních měsích se nebojím mít v celkovém složení víc.Je toho samozřejmě víc a záleží mi i na na období pro které to dělám.
Je to chemie,jak tomu říkám já a hlavní je zkoušet a zkoušet.
Např. minulá sezona.Ryby nechtěli brát a už jsme nevěděli co dál...s kamarády jsme dali dohromady pár věcí které jsme měli sebou u vody...Spíše to byli objemovky + jedna rybí moučka a to tuším že byla ančovičková...Tekutá složka jen vejce,nic jsme neměli...ukuchtily jsme to a dali přes noc aspon do dipu.Světe div se,ale pak jsme si zachytali luxusně :-).

Tomass1 - Profil | So 11.2.2012 11:34:54

Já se držim do 30%, ale člověk by si měl uvědomit že výživná hodnota nezačíná a nekončí pouze proteinama...

PYTLAKS - Profil | So 11.2.2012 11:28:28

Pítrsák >> on to psal,že se chce věnovat jedné větší vodě,tak si myslím ,že ji má blízko a bude chodit tam

Pítrsák - Profil | So 11.2.2012 11:23:12

PYTLAKS >> Myslim si ze je dulezite zkloubit !!STRAVITELNOST!!,chut a vuni.Ta nutricni hodnota by se vypltila na vode kde ryby nemaji dostatek prirozene potravy a jednalo by se o dlouhodobejsi vypravu..muj nazor..

PYTLAKS - Profil | So 11.2.2012 10:45:53

Travex >> ale pokud budeš jezdit pořád na jednu vodu a jedno místo,tak tam nutriční hodnota je důležitá a pokud chceš ještě tím boilí předkrmovat,tak rozhodně,protože kapr brzo zjistí,že stěch koulí nemá žádný užitek a tak je přestane žrát nebo můžeš pořád měnit esence,ale to budeš mít doma plno lahviček a na každou chytačku budeš dělat novou várku,jezdím na jedno místo a tam se mi oplatí dělat směsi s větším obsahem živin a nemusím jich tam ani tolik hazet do vody

Mirek.V. - Profil | So 11.2.2012 10:20:36

roxtidy >> Ideální kulička neexistuje:-))) jen jsem se domníval, že jsi chtěl vědět co je míněno výrazem atraktivita:-)))

roxtidy - Profil | So 11.2.2012 10:15:56

Mirek.V. >> ja jsem sem neprisel patrat po idealni kulicce :-) Ja do toho stejne az tak dalece nevidim, ani to nehodlam nejak detailne studovat. nikdo sem beztak nenapise, ze do do boilie dava prisadu X v mnozstvi Y, protoze to ma funkci Z
Koulim si co mi bylo poradeno a jsem spokojenej ;-)

Mirek.V. - Profil | So 11.2.2012 10:05:26

roxtidy >> Přečti si Rickův příspěvek několikrát a pochopíš. Já ti k tomu ještě doplním, že úkolem boilie je napodobit karprovu přirozenou potravu na nejvyšší míru, tak aby je okamžitě akceptoval jako potravu. Proto se přidávájí do směsí některé přísady, které umí při tepelném zpracování koulisss veškeré proteiny spojit tak aby při difuzi pod vodou vydávaly tento potravní signál jako celek a ne jako jednotlivé signály různých přísad.

roxtidy - Profil | So 11.2.2012 10:00:41

Kocháč >> nj, pojmem atraktivita je receno vsechno a zaroven nic :-)

Rick - Profil | So 11.2.2012 9:59:41

Nečo se opakuje jen zkusim nahodit svoje shrnuti s tím se řidim já. Podle spousta literatura je všechno nad 40% bilkovin pro kapry vyhození peniz z hledisk dlouhe době krmeni. Pokud počitaš že vetšina lidi přida vejce tak pro ryby mouček moc prostor nezustane. V zimě 5% av léte 25-30% je víc než dost. Poté ovšem exitují "attractor baits" pod ni řadím spousta drahým řad z komerčního výroba, obsahujou hodne bilokovin a slušný podíl peptidy a aminokyselin, jen aby lákali. S takový koule krmit v velkým tak se opravdu ryby otačejí nad hnijící fleku. Všechno samo zaleži na kolik ryb se podíli na uklid. Niceméne bych to shrnul tak, do PVA -navazce není strop v %, krmit pár kilo - 25-30% bohatě stačí, krmit dlouhou a vetší kvanta -15-20% v letě a 5% v zimě

ELITE - Profil | So 11.2.2012 9:58:07

osobně si myslím že stačí 30% rybích mouček.Větší procento je ,,zbytečné´´ boilie bude fungovat i s menším %

Mirek.V. - Profil | So 11.2.2012 9:51:01

Kocháč >> Který koule máš na mysli:-))))))))

Kocháč - Profil | So 11.2.2012 9:48:03

roxtidy >> U koulís mi jde jen o míru atraktivity. Zní to jednoduše :o)

roxtidy - Profil | So 11.2.2012 9:42:24

Kocháč >> jasne, vetsine lidi to je taky fuk. ono taky do sebe dostat jednorazove 40g bilkovin neni jen tak :-) rybe to bude ale tuplem sumak

Kocháč - Profil | So 11.2.2012 9:34:02

roxtidy >> A člověk na to ohled bere? Prostě se kapr nafutruje a co nepoužije, to vyjde.
Rybí moučka je vlastně velice levný atraktor a to, že dám v určitém období do směsi i víc než 50% neznamená, že mi jde o proteiny.

roxtidy - Profil | So 11.2.2012 9:22:06

Slavíček >> primo to porovnavat samozrejme nejde. Ale chtel sem aby si tu lidi udelali alespon malou predstavu o moznych realnych mnostvich. Ryba bude nejspis beztak konzumovat tak dlouho a tolik, dokud se nebude citim syta a nebude az zas tak brat ohled jestli se "predavkuje" :-)

Slavíček - Profil | So 11.2.2012 6:56:18

roxtidy >> Teď záleží kolik toho ryba dokáže sežrat ? Třeba maso má kolem 150g bílkoviny na kg ? Při 40 % v krmení to je 400g . Navíc záleží jaký zdroj bílkovin to je kapr tráví hlavně pomocí enzymu trypsin a ten štěpí živočišné bílkoviny. Navíc nemůžeme srovnávat člověka z rybou každý organismus bude nejspíš jiný na složení potravy .

JKB - Profil | So 11.2.2012 6:46:11

Bohužel, dospělo to k tomu, co jsem udělat nechtěl. Díky některým jedincům, co se zde baví výhradně mimo téma, jsem usel otázku promazat...

roxtidy - Profil | Pá 10.2.2012 23:05:49

valach45 >> jen k te schopnosti travit bilkoviny/proteinu. Nelze tuto hodnotu uvadet v procentech, ale v jednotkach hmotnosti. Spravne se ma uvadet jaka je nejvyssi jednorazova davka bilkovin, kterou je schopen kapr stravit. Napr. clovek je schopen jednorazove stravit cca 40gramu bilkovin. Ted si uvedomte kolik vazi clovek, kolik kapr a kolik tedy muze byt maximalni jednorazova davka pro kapra :-)

paulis - Profil | Pá 10.2.2012 20:18:17

Já dávám 60% rybých mouček.

ELITE - Profil | Pá 10.2.2012 19:42:30

JKB >> navrhuji zamknout tuto diskusi.Opet se to riti spatnym smerem nez mel autor v planu.Ze se na to uz nevys.res.Je zima lidi se nudi a diskuse pak tak vypadaji!

valach45 - Profil | Pá 10.2.2012 17:00:11

Mirek.V. >> ano,ztráví asi kolem 40% protejnu. Ale bráno ze 100%! Tzn,pokud máš směs která má 40% proteinu,tak to dokáže využít celé. A nevím proč by nemohla mít směs 60% LT moučky? Stojí pár korun. Ba naopak by to bylo ještě třeba doladit enzym moučkou.K tomu ptačí zob extrudovaný,wpc syrovátku,krill,játru,řasu,kvasnice,pšeníčné klíčky a máš směs.Těch rybích mouček bych dal střed 40%. A jednu enzym,druhou extrudovanou a třetí LT.

Mirek.V. - Profil | Pá 10.2.2012 15:50:32

JKB >> Dekuji doma na to juknu:-)))

Rajsi - Profil | Pá 10.2.2012 15:46:45

JKB - >> Omlouvám se jestli jsi ze mě měl pocit, že ti zasírám diskusi. Nebylo v tom úmysl nějak se hádat jen snaha rozšířit diskusi o hodnotné informace pro začátečníky.

Rajsi - Profil | Pá 10.2.2012 15:44:34

JKB - >>Zima a brzké jaro: 0-5% enzymatické moučky. Jaro až začátek léta: 15-40% enzymatické, extrudované a malé procento tříděných mouček. Léto až podzim: 50-60% více tříděných, extrudované a enzymatické moučky. Toho se držím.

JKB - Profil | Pá 10.2.2012 15:41:39

Mirek.V. >> Máš to na emailu.

Mirek.V. - Profil | Pá 10.2.2012 15:35:35

JKB >> Muzes mi taky poslat nabidku jsem na vazkach jako Miras:-))

Slavíček - Profil | Pá 10.2.2012 15:32:16

Fishky >> Tohle člověka probere ta jeho směs je kukuřiče Krupice nic víc . Taky jsem z toho byl hotovej a pak že kapr je inteligentní ryba ! To z ní dělají pouze výrobci krmení .

lubos666.p - Profil | Pá 10.2.2012 15:28:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JKB >> Nevim,komu by mohlo prospět,že někdo prozradí,kolik dává do směsi moučky.Nezřídka udělam směs stylem-přiměřěně,přiměřeně,kolikrát si moc nelámu hlavu s nějakou přesností a světe div se-kapr to žere.Na rozdíl od některých komerček mnou zakoupených,když jsem podlehl lákání reklamy:-)) Jedu jen na svejch a nestěžuju si.Někdy se nachytá víc,někdy míň,ale za to většinou kule nemůžou.

Slavíček - Profil | Pá 10.2.2012 15:28:26

Fishky >> Hradec Králové můžeš přijet .Nebudu nic vařit nasadím ten nejlevnější šrot od interna a uvidíme .Minulý rok kámoš několikrát po sobě tím krmil celý týden a ryby to žrali jako prdlí úplně v z nich teklo .

JKB - Profil | Pá 10.2.2012 15:27:22

Dave≻ >> >Dave - 10.2.2012 15:24:52 >> Přesně na to jsem se chytsal,ale ještě jsem čekal, zda se to nezklidní... Nerad bych dostával SZ typu, že jsem si nechal v otázce je to co mi hraje o karet, jak už se mi to ostatně stalo...už to ale vypadá klidněji.

JKB - Profil | Pá 10.2.2012 15:25:27

Fishky >> Vše co píšeš, jsem Ti zaslal v mé nabídce, kterou zasílám každému zájemci, tam je třeba doba rozpadu atd...

mondry - Profil | Pá 10.2.2012 15:23:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jak tak čtu tuhle diskusi,tak mi připadá že tu píšou příspěvky asi mongoli.Nemám v úmyslu se nijak zastávat JKB ale zadání otázky snad zní jasně.Kdo to zadání nepochopil ať raději nepíše nic než pořád nějaké narážky.JKB se snad neptá kolik kdo a jaké moučky dává do koulí určených do studené,zamrzlé,teplé či vařící vody.Co by si z toho JKB tak asi mohl vytáhnout když tu napíše 200 lidí a každý má ty procenta zhruba mezi 20-50-ti?Prostě založil diskusi a rýpalisti zase musí za tím hledat něco černého.

Rajsi - Profil | Pá 10.2.2012 15:22:53

JKB - >> přesně tohle jsem se ti snažil říct.....když bude poprvé někdo stavět směs, tak mu pouze % rybích mouček neznámého charakteru nic neřekne. To je škoda, jinak by z toho šla udělat výborná diskuze.

Fishky - Profil | Pá 10.2.2012 15:21:47

JKB >> možná to není na první pohled vidět, nevím... ale vykládám si ty dotazy na složení jednak jako zvědavost ze strany kolegů a pak současně logicky, jestliže nikdo neví jak ty koule chytají pak je zajímá aspoň složení, důvěra v kouli být musí a líp se důvěřuje když řekneš že tam je ultra esence japonský korýš a amino green batájn a 10% GLM extrákt a 10% mušlové moušky a 10% belachanu a 10% Robin red original Haits a zbytek dělá vyvážené složení přísad :-) víš jak, musí to vypadat fajne. Na druhou stranu chápu, že know-how říct nechceš, tak prozraď zda jsou to koule na rychlé chytání či mají pomalý a dlouhý nástup, zda dokáží obstát v konkurenci nebo nějaký důvod, proč koupit zrovna tyhle - jako reklama je to boží šance :-)

JKB - Profil | Pá 10.2.2012 15:20:35

lubos666.p >> Bohužel si jeden z mála, co pochopil otázku, odpověděl na ni a nezjišťuje informace, které si většina těch, co si boilies vyrábí, nechávají pro sebe..

Červené karty: flekos