Blbci na rybách :-))

Také se vám stává, že vyrazíte na ryby desítky kilometrů a dopředu víte, že si stejně nezachytáte? Dnes jsme jeli s vědomím, že je hodně silný vítr, ale myšlenka " co kdyby se uklidnil " byla silnější.
U myšlenky také zůstalo :-)) . Vítr, že se nedalo ani nahazovat, prošli jsme se okolo vody, sežrali svačinu, dali si kafe a jeli domů.
Jsme jen my, takoví blbci?
Autor diskuse: HoumrP - Profil , 8.12.2011 všeobecné - revíry, cestování

Petrcz - Profil | Čt 2.2.2012 20:16:09

nejste v tom sami ja jel na zavody v zaři na sve prvni 40 hodin, den byl super 20C slunecno predpoved super, po přijezdu perfektni nalada, ve 20,00 h zahajeni zavodu prisly prvni nahozy a vtom se ochladilo na 10C zacalo prset, foukat, za 6 hodin se ulovyl 1 amur 4kg a to bylo ve vode 70 prutu. rano sel kolem vazici tym na obchuzku a za noc se hcytil jen jedinej kus. v poledne po totalnim promoceni, a staleho intenzivniho vetru, jsem se rozhodl to zabaly. nebyl jsem jedinej. Pak na vysledkove listine bylo celkem uloveno 7 ryb nejtesi byl amur 4kg.
zavod stal 3 000,- to byla moje prvni vyprava na zavody. tak uz se tesim na letosek

radek.t - Profil | Čt 2.2.2012 20:08:53

wenda >> tak to jsi na tom ještě dobře!!!!!!!!!!!!!!!! ja jel loni koncem unora na týden skoro 600km a ten blbec byl oblečený jak v létě. během 24h se ochladilo z 11 stupnú na -7 a zničeho nic se po dvou dnech večer se sbalil že jedeme domů!!! No paráda jen povolenka 120euro.

Goce - Profil | Čt 2.2.2012 20:08:50

Tak blbec zítra asi budu já s kamarády. Jdeme na dírky. Já pojedu asi jen 45 minut vlakem a busem. A víme, že stejně nic neulovíme, Ale prostě pro ten zážitek. Také počítám, že dopiju termosku čaje, dojím svačinu a valím na bus. Veřím, jak na mě budou lidi koukat a myslet si o mě samé hezké věci. Ale zase přeci jenom, co když něco ulovíme? :D Uvidíme. Dám vědět. (Ještě k tomu mám naštíplý prut na dírky, ale co, budu tam. :D)

velbyk - Profil | Čt 2.2.2012 20:02:08

Jako blbci ? :-O no tak ještě víc mohu za mě na 100% hele léto jak sviň horko ještě větší -plán ráno na ryby , co budu povídat skoro rozvod a začli argumenty - supr počaí, dnes to půjde,nejchytřejší nasvětě po celodením zeru s úpalem a nasranou ženskou jsem nic jiného nemohl než usoudit totální .... jo blbec a to ještě bylo doprovozeno pokutou policii ;-))))

donald5 - Profil | Čt 2.2.2012 20:00:22

Rybar Kamyk >> něco podobného jsem tady četl, apak ji ještě snědl

Rybar Kamyk - Profil | Čt 2.2.2012 19:59:36

Jeden kamarad rybář rad chodí na ryby na noc,ale dlouho to nevydrží a usne,tak jsme se na něj předem domluvili a na jedné společné výpravě jsme mu na haček pověsili uzenou makrélu i z celofánem.Sˇkoda,že jsme to nemohli natočit na video,jak ten ulovek komentoval,než ho dostal ke břehu.

Štěpsa - Profil | Čt 2.2.2012 19:51:33

Jo,taky jsem to zažil --- na počátek jara jsme šli na Dřevnici... Teploměr ukazoval že v poho ale ten vítr!!! Nahodil jsem doleva spadlo to doprava... Ruce v mrazu cely jsem se třepal...

donald5 - Profil | Čt 2.2.2012 19:42:05

Znám z vyprávění. Kamarád vyvážel na matraci. Dal si montáž kolem stehna a řekl kolegovi, že až se bude blížit konec, tak ať zavolá. Když se mu to zdálo už dost daleko tak se otočil a kolega byl po pás ve vodě s jeho prutem a divoce mával. Blbec žral a jak mu zaskočilo, tak prý nemohl zavolat:-). Takže bafnul pruty a utíkal s nima do vody :-D

Tavris29 - Profil | Út 27.12.2011 17:18:02

wenda >> A to se vyplatí :o)

wenda - Profil | Út 27.12.2011 17:14:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

je nás takových hafo, já jel s "kámošem" 150km daleko, měl to být celý víkend. Když jsem se ho ptal jestli má dost oblečení... tak mi odvětil, že jasně... no a tak jsme po příjezdu k vodě vyzkoušeli 3 fleky, nachytal jsem nástražky a zachvíli mi říká, mě je taková zima.... takže po setmění jsme to zabalili a jeli zase z5 domů a navíc ten chudák neměl ani tolik soudností přispět na cestu, tak doufám, že další výpravu bude hradit on ( jinak kromě nástražek jsme nic nechytili)

Mr.Mepps - Profil | Út 27.12.2011 17:06:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

HoumrP - >> Třeba jako dnes jeli sme na Rozkoš od 8 do 15 h sme chytali jeden okoun a ten my ještě spad.

Pvl - Profil | Po 19.12.2011 18:40:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Něco jako blbci na rybách . Tenkrát se pelety nazývaly granule - většina druhů byla určena k výkrmu zvířat . Přijeli jsme na Rozkoš a nějaký liberečák se synem měli granule určené pro výkrm telat Luxusní kousky ! Krásný tvrdý - 20 prům. Já v našem okolí po nich, nebo jim podobných , pídil a nikde nic :o§(( Pak jsem přišel na jednu sušku kde dělali tento průměr ale byly dost slaměný . Kolem sušky jsme se vraceli z ryb a na vleku před ní byl vlek a něm jich bylo vrchovatě .Zdálo se nám ,že v nich moc slámy není . Tak aby nechybělo nabrali jsme raději víc než méně . Druhý den jsme je naházeli ještě za tmy do vody . V bláhové naději na úspěch . Když se rozbřesklo, tak to bylo u břehu jak když zakládají stoh :o§)))))))

rover - Profil | Po 19.12.2011 18:35:13

splavek >> jj, ...četl jsem, že většina jich odletěla, nicméně to, co po nich "nezůstalo" dělá vrásky asi jenom rybářům, ...souhlas :-(

Lutra - Profil | Po 19.12.2011 18:33:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No za blbce se nepovažuju, nicméně mám taky "dobrej" zážitek. Asi před dvěma rokama na dovolené na Jizeře, kam jezdíme pravidelně, jsem takhle odpoledne u kafe pozoroval, jak nastupuje bouřka. Když už bylo jasné, že opravdu bude, tak jsem vybral z velkého kýble rousnice, sbalil pruty, vercajk, kolo a jezevčíky a vyrazil k vodě. S manželkou se domluvil, že mi přinese k vodě večeři (takovou já mám ženu!). Po příchodu na místo zamýšleného lovu, jsem především postavil z celty přístřešek, nastražil rousnice a pak už jsem se jen stihnul vysvlíct do slipů a věci složil do sucha abych se měl do čeho oblíct až to přejde. No přišla bouřka festovní, lítaly větve ze stromů, blesk uhodil do nedalekého železničního mostu, ten zářil jak vánoční stromeček. No děs. Chytat se nedalo, voda vylítla o metr během 20 min. plná větví a bordelu. Korunu tomu dala manželka, která přišla s tou večeří a povídala, že až půjdu zpět, tak mám dát na pozor na tu velkou vrbu, že je vyvrácená a moc se nedá obejít, ty topoly prý snad hasiči stihnou uklidit, už na tom pracují.

MifakM - Profil | Po 19.12.2011 18:29:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tento příběh znám jen z vyprávění od svého kamaráda a spolupracovníka. Sám jsem to nezažil, ale podělit se s Váma o to musím.

Vše začalo vlastně nevinně. Ráno jsem si sbalil vše potřebné, rozloučil se se svou druhou (lepší) polovičkou, naházel věci do auta a vyrazil jsem s vycházejícím sluncem na svůj oblíbený revír na Dyji.
Po příjezdu na místo jsem si vybalil, nastražil nástrahy a nahodil. Pověsil jsem policajty a čekal na záběr. Dlouho se nic nedělo, tak jsem se kochal okolní přírodou. Slunce již začalo nabírat na síle a pofukoval příjemný vetřík. Rákos po obou mých stranách šustil v jeho rytmu. Prostě téměř rybářská idylka. Jen ty ryby neměly zájem. Asi po dvou hodinách pokusů o přelstění rybí osádky řeky jsem vedle sebe zaslech šramot. Ááááá nějakej rybář přišel. Když to nebere aspoň pokecáme, myslel jsem si v duchu.
"Nazdar, dnes to nijak zvlášť nebere..." začal jsem komunikaci se sousedem. Ticho, žádná odpověď. Že by mne neslyšel? Trochu jsem zvýšil hlas. "Tak co, jak to dneska vydíš?" Zase bez odpovědi. To je nějakej divnej patron, myslel jsem si. Nevadí, třeba má plné ruce práce, vždyť teprve teď přišel. "Jsem tu asi už dvě hodiny a bez záběru" pokračoval jsem v pokusech dostat ze souseda aspoň slovíčko. Zpoza rákosí ze ozval další šramot a cáknutí vody. "To jsi tam spadl? Chceš pomoct?" Zase ticho. Jen drobné šplouchání vody ho přerušovalo. Bohužel přes rákos jsem vůbec neviděl co se u souseda děje. Už už jsem vstával, že se půjdu podívat, když se mi naskytl pohled, který vše vysvětlil.
Od inkriminovaného místa se začali valit vlny. A pak jsem uviděl svého souseda "rybáře". Mašíroval si to napříč řekou. Pomalými, ale pravidelnými tempy mířil na druhý břeh. Za sebou táhnul velkou větev. Až teď mi došlo, proč mi neodpovídal a také proč mi nebrali. Byl to bobr. Já si celou tu dobu povídal s bobrem! Ale to ještě nebylo vše.
Jakmile dosáhnul druhého břehu vylezl na něj a sednul si zádama ke mě. Zvednul svůj plochý ocas a příšerně si "prdnul". Pak svým ocasem začal mlátit o zem jako zběsilý. Rachot se nesl přes celou šířku řeky. Svůj "ocasní koncert" občas doplnil prdnutím. Připadalo mi to, jako by se mi vysmíval. Pro dnešek bylo tedy dochytáno, ale na ten zážitek nidy nezapomenu.

Miki - Profil | Po 19.12.2011 18:24:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

HoumrP - >> Tohle znám. Jednou na jaře (asi před 3 rokama) jsem chtěl kámošovi ukázat jak chytám s děličkou na Labi. Jako v tvém případě docela foukal vítr a já věřil do poslední chvíle, že se to uklidní. Neuklidnilo, tak že jsem jako blbec vytáhnul děličku, složil jí a při vyrolování nad vodu jsem zjistil (konečně) že se skoro nedala udržet v ruce. Krmení jsem naházel ke břehu kachnám a jeli jsme zpátky domů na kafe.
A ještě přidám jeden případ. Přijedu na slepý rameno a chci chytat na waggler. Namíchám krmení, rozbalím cajk, vyvážím splávek a naměřím hloubku. Pak si připravím krmení, nahážu ho do vody k předpokládanému místu lovu - vše se daří perfektně- a jdu si ještě odskočit, abych byl na 100% ready. Když se po 3 minutách vrátím na flek, zjišťuju, že mírný vítr mi přihnal na nakrmenej flek bordel z půlky rybníka v podobě topolovýho chmíří, listů, klacíků a kýho čerta jakýho bordelu. Stihnul jsem jedenkrát nahodit, vytáhnul jsem skaláka 20cm a rádo-by v klidu se rozloučil a jel domů.

splavek - Profil | Po 19.12.2011 18:17:05

rover >> Zákaz jsem nedostal,stejně jako jsem nedostal,žádný záběr od ryby.Blbce,ze mě,asi dělají ochránci přírody.Ochránili ji dokonale.

rover - Profil | Po 19.12.2011 18:11:16

splavek >> Dostal jsi od nich zákaz ...?

splavek - Profil | Po 19.12.2011 18:05:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Existuje jedna situace,kdy si připadám jako blbec.Jdu chytat na řeku a kolem mě jsou hejna kormoránů,na stromech,ve vodě....říkámsi v duchu:,,Co já blbec,tady vlastně dělám"

donald5 - Profil | Po 19.12.2011 18:04:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nominuji sám seba do této kategorie, protože jsem si dnes koupil vlasec na feedr Awa shimu ion power 0.16 a jak šel lehce přetrhnout, tak jsem se naštval a vyzkoušel jsem to i se Spiderem 0.24, který mám na dravce a krásně se mi zařízl do ruky. Takže pokud vás něco vytočí, tak si napřed dejte pivo, nebo cigaretku a pak teprve něco podnikejte.

Rado Korec - Profil | Po 19.12.2011 14:58:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cez leto som bol s kamarátom na nočnom love na nedalekom starom ramene váhu. Všade plno stromov a kmeňov vo vode. Asi okolo pol 1 chytil kapra a znovu nahodil.. Pýtam sa ho, padlo to vôbec do vody? ale obaja sme boli v ,,dobrej nálade" tak sme si hovorili že určite.... Ráno nás prebudil zvuky signalizátora, bol to záber od rybárskej stráže... Pretože jeho silón bol krásne napnutý nad vodou a olovo bol hodene na starom strome !

Stewik - Profil | Pá 16.12.2011 18:16:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

HoumrP - >> S kamarátom sme išli skúsiť na jeseň neďaleké jazero. Dobre sme vedeli, že na večer hlásili prudké ochladenie, dážď a vietor, ale šli sme :) Najprv bolo všetko fajn, ale potom sa zatiahlo, rozfúkalo a začalo pršať. Po západe slnka sme sa krčili po "bivákom" celý premočený, síce sme mali na sebe aj pršiplášte :) Ja som to vzdal asi okolo 23:00 keď som už mal také premrznuté prsty na rukách, že som nevedel uchopiť predmet a nohy skrahnuté a premočené :) Kamarát to ťahal až do polnoci keď končila doba lovu. Po polnoci sme zbalili naše premočené veci a hajde domov. Domov som prišiel o jednej ráno a hneď ako som zo seba zhodil tie mokré handry dal so si horúci kúpeľ. Skoro som sa ešte utopil lebo som zaspal vo vani :D

Ale neľutujem :) Mám pekný zážitok.
Správny rybár musí byť kusa "blbec" a vydržať niečo pri vode :)

HoumrP - Profil | Pá 16.12.2011 18:04:55

Ziltoid >> jo, to byl o:))

Ziltoid - Profil | Pá 16.12.2011 17:58:50

HoumrP >> Tak to už nebyl pouhý vítr, ale fukejř jak sviňa :-))

HoumrP - Profil | Pá 16.12.2011 17:11:10

Ziltoid >> házel jsem streamerama vázanejma na 10g jig hlavách
a potom i se 14g, houby platný :o)

Hrdobec - Profil | Pá 16.12.2011 13:27:08

Stává se mi to dost často a odradit mě nemuže ani 1000kilometru, nicméně šance že to tentokrát vyjde je tu naštěstí vždycky :-)

Unkas - Profil | Pá 16.12.2011 13:13:17

Blbci na rybách. Tento výraz hojně používala bejvalka mého parťáka. Už má jinou, ta nám docela fandí, snad jí to vydrží alespoň dvacet let, jako mojí ženě.

Ziltoid - Profil | Pá 16.12.2011 12:52:27

HoumrP >> No asi máš lehký strašidla na vláčení. Není to na woby, ale spíš těžší jigy a plandavky. Těma se dá házet i proti větru.

aleš vavřina - Profil | Pá 16.12.2011 10:26:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejste takový blbci, jste jen tiší blázni. Ostatně jako každý zapálený rybář. Rybařina je o umění rybolovu - zvládnutí techniky lovu, znalostí z biologie a etologie ryb, umění se na základě znalostí rozhodovat a předvídat, ..... ale je taky o víře že dnes bude ten Den s velkým D. Úspěch rybářské výpravy není dán jen dosaženým úlovkem, ale minimálně stejnou měrou je dán velikostí a silou emočního dojmu z konané činnosti. A pokud si na tento lov vzpomenete i po 10 letech a řeknete si : "To sme ale byli blbci!", tak tento lov stál zato a obohatil vás víc než pěkná ryba zařazená do osobního rybářského leporela.

HoumrP - Profil | Pá 16.12.2011 10:23:50

Ziltoid >> jo, to vím, ale když vláčíš a ono to pořád dopadá 10m před tebe, to se fakt nedá :o)

Ziltoid - Profil | Pá 16.12.2011 9:52:02

HoumrP - >> A to nevíš, že za větru nejvíc berou?

jurasoft - Profil | Pá 16.12.2011 9:36:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

stalo se mi to párkrát, že jsem vyrazil na řeku cestou potkal průtrž mračen, zabiwakoval se a ráno přišla voda, zvýšil se průtok, po vodě plavali klacky, větve a na dně jsem neudržel ani 250 gr olovo..není to ale blbost ale příroda...četl jsem o rybářských výpravách kdy se za rybami najezdili stovky a stovky kilometrů aby se zjistilo, že je jezero vyschlé, řeka ve stavu téměř povodně..nebo s vidinou kaprů jako kráva vyrazíš na revír tísíce kilometrů daleko a zjistíš ve výsledku že větší máš v louži za barákem...ale wo tom to je...

HoumrP - Profil | Pá 16.12.2011 9:26:04

Mám radost, že postižených je dost :o))

Denny - Profil | Po 12.12.2011 5:32:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden nas kolega nam vypravel pribeh,ktery se stal pred lety na Orliku.V pozdnim podzimu prisel k vode a na brehu chytal jen jeden clovek,tak si prisedl k nemu,aby bylo s kym pokecat.Ten rybar byl stary pan,dva pruty polozene ve vidlickach,policajty vyrobene podomacku,zavesene mezi ockama a zidlicka bez operadla.Klabosili spolu o rybach a ten rybar mezi tim stahnul jeden prut s tim,ze vymeni nastrahu.Prut polozil zpet do vidlicek a policajta nechal zaveseneho mezi ockama.Pri napichovani nove nastrahy po ocku pokukoval po policajtech a nejak si neuvedomil ,ze jeden nema nahozeny.Jak manipuloval s vlascem,zacal mu samozdrejme poskakovat policajt,tak nelenil,chytil prut jednou rukou a prudce zasekl.Dopadlo to tak,ze pri tom zaseku,kdy prut nekladl zadny odpor se na te zidlicce prevratil na zada,v jedne ruce prut a v druhe zapichnuty hacek.Kdyz si to uvedomil a videl naseho znameho,jak v sobe dusi smich,tak se zacal take smat a rekl.No nejsem ja starej blbec? :-)))

arnošt - Profil | Po 12.12.2011 1:30:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

HoumrP - >> Jednou jsem vyrazil odpoledne na ryby,od parkoviště jsem to měl k mému oblíbenému fleku asi 500 metrů.Vylezu,vezmu tašku a pruty a začalo mrholit.Jdu,jdu a ono každým krokem prší čím dál víc.Než jsem došel na místo,strhla se pěkná průtrž a já na sobě neměl ani nit suchou.Na místě jsem chvíli postál,porozmýšlel a pak se otočil a šel zase zpátky k autu.Ale na vodu jsem se alespoň s prutama podíval.Jel jsem domů si dát teplej čaj.Holt v tu chvíli jsem jako srdcař selhal. :-((( Ale vzhledem k tomu,že pak lilo jako z konve pěkně dlouho,tak to ani tak moc - doma převlíklej a u čaje - nebolelo...

heras77 - Profil | Ne 11.12.2011 15:30:11

HoumrP >> noooo, to nevím