Dravci na Svratce 4.???

Nevíte někdo jak je to s populací dravců na revíru Svratka 4 (Jundrov)?? Popřípadě jaká vláčecí nástraha je tam nejůčinnější, spíše pro větší ryby, ale klidně i na malé okounky. Nebojte rybičky zůstanou jak byly, všechno pouštím. Předem díky za odpověď.
Autor diskuse: Ozzy666 - Profil , 8.10.2011 dravci - revíry, cestování

Krutoslaw - Profil | Pá 4.11.2011 11:54:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Před cca 10dni sme byli na čtverce od hráze až kolem zoo a kousek za ně....v 17:00 začli vypouštět, tzn. voda se zvedla, proud jako sviňa, listí, bordel. Ale pod těma mostama se dělaj tišiny, tak to vyzkoušej, myslím že tam jezdí pokaždý když se zvedne voda. Sice sem nevýtahl nic, ale záběry byly a jedno candátí miminko mě přijelo až pod nohy, ale za chvíli se vytřepal :) Nevadilo mě to, ryby tam sou :) Jen jak se snižoval postupně průtok a začaly se ukazovat ryby na hladině, v tu chvíli ani ťuk. Jinak chytáno na větší smáčky,kopýtka,twistery. Záběry přišly na tmavší barvy, hodněkrát sem si myslel že sem se sekl o dno, ale lehké hlavičky, navíc byl proud, nešly tak rychle na dno. Poprvé jsem chytal na UL sestavu, a zjistil jsem, že pokud člověk vláčí VHODNÝM vybavením vůči nástraze, jsou cítit záběry, které jsem na -nevláčkových- prutech s 0,20 silonem ani necítil. UL RULEZZ ! :)

Jinak 7-8 let zpátky, jsem kolem 21hodiny (byla tma) u zoo s tátem vytáhnul candoše 75cm na žížalu na položenou (dnes bych tam na těžko nechytal) a jeho záběr nešel vůbec rozpoznat ! Policajta pomaličku šponovala šňůra, mysleli jsme že máme lehký olovo a táhá to bordel, tak se dycky prověsil vlasec, avšak když mě to přestalo bavit a zvedl jsem prut, tak sem ucítíl vázku, která se za chvíli pomalu rozjela. Byl sem překvapen váhou ryby, ale nekladla skoro žádný odpor. Mno když se u břehu vyvalil můj první Candát, navíc takovej tlouštík, nechápal jsem, ALE RADOST BYLA OBROVSKÁ ! Chci tím říct, že ty ludry berou opravdu hrozně opatrně, kor ti větší. Byla chyba že jsme od té doby tyto Brněnské revíry skoro nenavšťevovali, na příští sezónu se určitě chci na Svratku trošku zaměřit ! ! !

meteor - Profil | So 8.10.2011 17:12:19

Ozzy666 - >> a ostatní, kteří si to tady přečtou, ti ryby taky pouštějí?

Jsi mladý a máš všechno před sebou, tak si to zkus a zjisti na "vlastní kůži"... a nezakládej hloupé otázky ;-)

doliz - Profil | So 8.10.2011 16:40:33

Ryb je tam dost. Na rotačku se dají chytit pěkní jeseni a tloušti. Je tam i hodně okounů, boleni a občas se tam objeví pstruh.

červenáček - Profil | So 8.10.2011 13:38:29

Dá se tam chytit okoun,candát,štika.Vše v menších velikostech.Zaměřil bych se na mostní pilíře a házel to okolo.Stačí ti pár gum:-)