Poradna Kaprařina - tupé odpovědi

Zdarec, nezdají se vám některé odpovědi ve vláknu Poradna : Kaprařina až moc tupé, bezohledné atd? Já ted čtu jeden dotaz ohledně zakrmení kukuřicí na řece. Tazatel si myslím, podal dost informací, aby mu mohl někdo z poradny věcně odpovědět. Místo toho napíše odpověď cituji: "chyby udaj o presne sirše řeky a hustota tvoje kukurice abych to mohl hodit do matematicke modelu ktery mam kvuli takovy pripade v iphonu. Obouje udaje potrebuju s presnosti 0,1% abych te mohl poradit adekvatni." To mi připadá naprosto ubohé.
Autor diskuse: Petanek81 - Profil , 26.8.2011 kaprařina - ostatní

Petanek81 - Profil | Po 29.8.2011 21:05:44

Tak snad se vyjádřili všichni. Zamykám.

Všechno v dobrém a at to hrčí chlapci :D

Rick - Profil | Po 29.8.2011 20:54:19

Petanek81 >> otazka je uplne v poho, jen priklad přiložené nestastne vybrani, už to jezdi, končim, mužeš zamykat za mně a asi i za Mirasem :)

Pvl - Profil | Po 29.8.2011 20:51:45

Petanek81 >> Překvapilo mne že jsi vůbec zadal takovou otázku . Jinak v poho -měj se

Petanek81 - Profil | Po 29.8.2011 20:45:37

Rick >> Sorry, ale přišla ta otázka vcelku Ok. Každý máme právo na svůj názor a já respektuju, že hájíš ten svůj.

At to jezdí

Petanek81 - Profil | Po 29.8.2011 20:41:59

Pvl >> Já jsem ale neříkal nic o tom, že tam jdou vždycky ok dotazy a jen odpovědi jsou wrong. Jen mi přišlo, že některé odpovědi jsou nepatřičné k některým otázkám. Jak bylo řečeno, na některé bych ani neodpovídal. Nechal jsem tuto doskuzi odemknout k tomu, aby se mohl Miras vyjádřit. Nic víc.

PS: Nehájím ani jednu stranu, jen si myslím, že v poradně by mohli být trochu profesionálové..nadruhé straně je nesmysl to chtít po tazatelých :-).

Rick - Profil | Po 29.8.2011 20:34:30

tak koukam že jsem směškal takový vyživnu diskuze: přidam svoje stanoviskoneboť cely bylo to asi zameření na můj styl "poradenství".
Vím že jsem občas možna ostrý, možna uražlivy (i když v ramce slušného jazyku) v svých odpovědí. Velice uznávám Miras jak je schopen vyvinout čas a usily na svoje odpovedi, já bohužel takový čas nemám tak to občas "sekám na trvdou", střidim otažky na 3 skupiny,
1) hodně blby - ignoruju v nejlepším nechám znát že to byly otazka mimo misu
2) častečne nepovedena, chyb detailu, odpovim ale nechám znát že člověk musi přemyslet o svoje dotazy pokud se che nečo kvalitně dozvedet (jsem cynik, tím nic nadělate), jsem tam trousim užitečné info
3) dotaz ktery splnuje zadaní (jen tak akorát až perfektni) odpovim jak mužu, dokonce pamatuju že jsem schvalil za dotaz), vetšinou bez sarkasmu
pokud to chcete zkoušet tak se zeptejte MM aby přesmeřoval poradnu 14 dni k vám, uvidite jak je to zabavne :)

Jínak dík zastáncům

PS Petanek81 pokud mysliš že udaj 40m3/s je dost tak se představ řeka 40 m sirkoy a 1 m hluboky, tak je to asi jedno že (otawa na přiklad), ale co když je širkoy jen 5 m a 8 m hluboky, tam už asi musiš hodit kuku jinde ne? To neni tupy odpoved ale ukazka že chyby udaj a že je nutne ho vědet aby odpověd sědelo.

oskus - Profil | Po 29.8.2011 20:33:57

Seržant55 >> to jste dělali dobře...

Pvl - Profil | Po 29.8.2011 20:29:27

kroupa >> to mám na mysli , nechtěl jsem jmenovat :o§))

kroupa - Profil | Po 29.8.2011 20:28:26

Pvl >> ted v poradne je taky dobrej o)) opicka o))) ja se klukum vubec divim ze maji ty nervy o))

Pvl - Profil | Po 29.8.2011 20:12:43

Petanek81 - >> Mrkni třeba teď do poradny.... a to se ještě zastáváš " tazatelů" ?? Nevyjímaje ot. králová

Seržant55 - Profil | Po 29.8.2011 18:59:45

Poradce obdivuji,já bych ty stále se opakující se dotazy,BLBE asi rovnou posílal do pryč. S tou tvrdou kukuřicí je to tak,5 let jsem jezdil pravidelně dvakrát týdně krmit na chovný rybník MO.Sypali jsme metrák a půl tvrdé kuku pšenky atp. co se vymetlo při brigádě na sile vChrlicích. dvakrát týdně a když jsi za hodinu najel lodí na krmné místo,přiložil ucho na dno lodi tak jsi slyšel hrozné křupání jak si tam ty K1-2 dávali.,mortalita minimální,přírustky neskutečné.Uvařená jen víc uvolnuje vůně atím rychleji přiláká rybu.

Miras - Profil | Po 29.8.2011 14:37:33

Mike >> to, že se někdo rád ukazuje, ještě neznamená, že má co říct.
Odpovědi vyvolávající lehký úsměv na rtu - může být, sám však víš, že v i dva zcela odlišné názory mohou vést ke stejnému cíli (ať to znamená cokoli:-))

Mike - Profil | Po 29.8.2011 14:22:54

Miras >> nedělal bych to ani za zlatý prase, natož zadarmo:-))) Na druhou stranu, je dost lidí, kteří se rádi ukazují....
Jinak k poradně: někdy ty odpovědi (neříkám, že Tvoje) vyvolají na mé tváři lehký úsměv (ať to znamená cokoli) :-)))

Miras - Profil | Po 29.8.2011 14:18:18

Mike >> pojď si na pár neděl zkusmo zabojovat:-)

Mike - Profil | Po 29.8.2011 14:11:05

Miras >> ses nějak rozjel:-)))

Martin M. - Profil | Po 29.8.2011 14:04:22

Miras >> ja jen pridam svuj souhlas, ze je sobecke pozadovat 5 minut casu od poradce, kdyz tazatel tomu venoval 20 sekund. Mely by tam byt dotazy, kde uz tazatel opravdu nevim kde jinde to zjistit. Jsou i servery, kde jsou "ask for experts" zpoplatneny - za odpoved si zaplatis.

Miras - Profil | Po 29.8.2011 13:14:12

Děkuji za znovuotevření diskuze.
Na jednu stranu chápu pohoršení zadavatele, na druhou stranu je třeba se na to podívat i z opačné strany barikády – z pohledu „poradce“.
Jak psal Mike někde za začátku debaty: „vidím to asi takhle: jaká otázka, taková odpověď.
Dneska si všichni zvykli mít všechno nastrčený až před rypák bez toho, aniž by se sami aspoň trochu snažili na něco přijít sami.“ . Přesně to vystihuje celé jádro pudla – lidi jsou až kurevsky líní. Dřív bylo dobrých informací jako šafránu, literatury bylo poskromnu, internet byl v plenkách a přeci již tenkrát existovala spousta dobrých rybářů – chtěli informace, tak je získali! Stálo je to však úsilí, času a spoustu, spoustu pokory. Ke svým úspěchům se museli prochytat způsobem pokus-omyl.
V dnešní době je přístup i informacím velice dobrý, chybí však vůle je zpracovat a především vyzkoušet u vody. Nepovede-li se nachytat na první pokus, tak se napíše vykoumaný dotaz do poradny, a je to.
Když je někdo schopný spustit Mrk, pak asi bude umět napsat např.: „krmení kukuřicí“ do kolonky „vyhledávání“ a pročíst si případné odkazy. Připouštím, že zrovna tato otázka je jedna z těch „lepších“, přesto se na ni, resp. na velmi podobnou otázku, v poradně poslední dobou už odpovídalo, a to hned několikrát.
Pak se nedivím Rickovi, že občas reaguje, jak reaguje, byť se mi to občas nelíbí. Pamatuji si, že podobně kdysi vybublal Marda, mnohem diplomatičtěji pak Milda, mně se to stává též.
Taky mám čas od času velkou chuť poslat tazatele doslova a do písmene do prdele, místo toho, abych napsal „viz červený text v záhlaví:-). Když už je řeč o pravidlech poradny – asi byste se hodně divili, kolik otázek na cajk, na to, kde to bere apod. se tam neustále objevuje. Kdejaký debil si není schopen ani přečíst pár řádků, které na něj vyloženě čumí při zadávání dotazu.Od těchto úžasností je však běžný uživatel mrku oproštěn, buďte za to rádi!
Je třeba si též uvědomit, že poradna funguje zadarmo, poradce to však stojí čas (to není stěžování si).
Ani v nejmenším se nesnažím naznačit, že byste měli být vděčni, že poradna vůbec existuje, jen to není tak černobílé, jak se na první pohled zdá.
Když už se to tu propírá, zajímá mě i názor masy na to, jak zefektivnit fungování poradny.
Stanovit podrobnější pravidla? Obávám se, že více textu ještě více odradí od jeho čtení…
Vyměnit poradce? Uvítal bych to, chce to novou krev. Konkrétně já jsem už dávno „vyhořel“…
Zrušit poradnu? Tak nějak mi už k mrku patří, byl bych nerad, kdyby to došlo až tak daleko.
Automatická odpověď typu „debilní otázka, nebude zodpovězeno“? Možná by se zadavatelé chytili za rypák.
Na závěr bych rád požádal moderátora této diskuze, aby si ohlídal její úroveň.
Howgh, domluvil jsem.

Petanek81 - Profil | Pá 26.8.2011 12:12:32

Asi bylo vše zodpovězeno...zamykám.

Petanek81 - Profil | Pá 26.8.2011 12:11:25

poky82 >> Ok, asi máš recht. Já osobně si myslím, že suchá kuku nedělá zrovna extra dobře žádné rybě. Já osobně ji namáčím i vařím.

Wildes - Profil | Pá 26.8.2011 12:10:28

Petanek81 >> já myslím že profesionalita služeb na MRKu odpovídá marketingové pozici portálu na síti ... máme jej zdarma .... :)))

Petanek81 - Profil | Pá 26.8.2011 12:09:42

meteor >> otázka i s odpovědí je dole. Chápu, že některé odpovědi viz jak na nej rybu je fakt tupá,ale tak bych na ní neodpovídal, ale zrovna to s tou kuku mi přijde vcelku normální. Ale ustoupím většině a nebudu to hrotit ;)

poky82 - Profil | Pá 26.8.2011 12:08:01

Petanek81 >> Kapr tu kuku bez problému stráví. Nevyděl bych problém, že by mu to mělo nejako škodit. Možná si z té tvrdé vezme míň živyn a část zní vysere zpět do vody. pokud se bojíš, že to vnem boptná a roztrhá mu to ztřeva tak bys musel převařovat i veškeré šroty. jinak pokud chytáš na boilie, tak zkus nekdy chycenýmu kapru zmáčknout břicho. Pokud se ti tam chvilku krmil, tak to znej už pomalu teče ven. Takže se ta kuku v něm ani dlouho neohřeje.

Zákaz vnadění jak píšeš bych chápal spíš proto, aby tam nenajel každej trouba, co si umí koupit kuku a nesipal tam desítky kyl kukuřice. Pokud ji máš vařit, tak jí tam nikdy tolika nenasipeš jako té nevařené. Takže díky tomu bude i čistčí voda.

meteor - Profil | Pá 26.8.2011 12:04:35

Petanek81 - >> člověče, mně spíše přijde, že v kaprařské poradně je hodně TUPÝCH OTÁZEK a k tomu adekvátních odpovědí (do těch tupých otázek počítám i svoje lehce provokativní "kde nejlíp berou kapři", "jaké jsou nejlepší koule" a "který kapr prut je nejlepší" :-)).
Právě ta odpověď, kterou cituješ, je vtipně ironická (škoda, že jsi to nenapsal i s citovaným dotazem). Mnohdy se lidi ptají na úplné hovadiny, přitom na rybaření je krásné i to, že si na spoustu věcí přijdeš sám - a o to máš pak větší radost z chycené ryby.

PS: pamatuju se, jak se kdosi v poradně ptal "jak mám chytit největšího kapra" a myslel to vážně... to mě úplně rozsekalo :-) Lidé jsou zblblí (zejména) výrobci koulí a prezentovanými prasečkiny a chtěli by chytat největší ryby hned a pořád a všude. A to přeci nejde... pak i ty trofeje postrádají smysl, když si na každé louži chytíš hnedle metrového prasečkina.

Fishky - Profil | Pá 26.8.2011 12:03:44

Petanek81 >> ne že je selektivnější. Oni chtějí zákazníka, nemůžou napsat vstup kreténů zakázaný, takže raději zakážou kreténům krmit suchou, je to ekonomičtější - vstupný ano, kurwit vodu ne... všeho s mírou - u krmení to platí dvojnásob.

PS: datum narození v kartě ti sedí?

rover - Profil | Pá 26.8.2011 12:03:40

Petanek81 >>
Třeba mají na Roudnici jen šupináče, ten si s "přípravou" potravy moc hlavu neláme :-)

Petanek81 - Profil | Pá 26.8.2011 12:02:29

Wildes >> Třeba Miras by dle mého na toto napsal viz červený text v záhlaví ...prostě mě některé odpovědi dost zarážejí. Čekal bych od poradny více profesionality. Toť vše.

Wildes - Profil | Pá 26.8.2011 12:00:33

Petanek81 >> Samozřejmě že mi nebude hloupá odpověď na hloupou otázku připadat OK ... ale pak mám alespoň důvod se zamyslet. Pokud se ovšem chci zamyslet.

btw ... Rick mu neodpověděl hloupě - odpověděl mu že se na tuto otázku nedá odpovědět - řekl to jen jinými slovy - s humorem. Toto se týká i dotazu ohledně příposlechu a bivaku. V záhlaví poradny je červenými písmeny napsáno :

Na dotazy Kde to bere, jaký je lepší prut nebo které kuličky jsou nejlepší apod., nebude odpovídáno. Poradci nemohou odpovídat na dotazy na náčiní a nástrahy, které sami nevyzkoušeli, takové dotazy raději směřujte do běžných diskusí na MRKu.

Tak se přece nemůže nikdo divit, že si s takovým dotaze poradil jak poradil. Znovu s humorem, který určitě dost lidí rozesmál. Ricka samozřejmě osobně neznám, a na Mrku jsem tak půl roku ale i tak jsem si všimnul, že když ví tak poradit rozhodně dokáže.



Petanek81 - Profil | Pá 26.8.2011 11:59:33

Fishky >> Takže to chápeš v tom smyslu, že jí zakázali jen kvůli tomu, že suchá je selektivnější?

Fishky - Profil | Pá 26.8.2011 11:56:29

Petanek81 >> koupit pytel kuku a švihnout jí do vody je kravina, zákaz chápu, málo kdo si dá tu práci uvařit jí. Pokud by byla vařená, navíc by se do ní mohli pustit i jiné ryby, suchá je mnohem selektivnější...

Petanek81 - Profil | Pá 26.8.2011 11:55:14

Fishky >> Takže když se kapr nafutruje suchou kuku, jen nebude žrát,ale bude mu fajn?

Petanek81 - Profil | Pá 26.8.2011 11:54:24

rover >> Docela by mě zajímal názor i jiných jak je to se suchou kuku vs ryby. Vím, že třeba kvůli krmení suchou kuku zakázali partikl na Roudnici. Týpek přijel s lodkou a šup s pytlem seché kuku do vody. Porybný se mohl po..at. Proč asi..asi kvůli tomu, že by ryby pak týden nežraly? :D

Fishky - Profil | Pá 26.8.2011 11:54:14

Petanek81 >> samozřejmě. Ono to o moc rychleji nebude (záleží na teplotě), hlavním důvodem je atraktivita a lepší stravitelnost, nikoliv rychlejší. Vařené věci jsou prostě rychleji stravitelné a organizmus si z nich víc vezme, teda v našem případě kapra a kukuřice to platí také.
rover: v hokně končím ve tři, v pohodě ;-)

rover - Profil | Pá 26.8.2011 11:52:03

Fishky >>
Jsem zvědavý, jak dlouho to vydržíš :-)))