Zkušenosti s cestovkami na Pád

Máte nějaké zkušenosti s cestovkami na Pád? Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo třeba nebyl s fishingtravelem na Pádu a jak se to kdyžtak vyvedlo? Díky.
Autor diskuse: brašul - Profil , 18.12.2010 dravci - revíry, cestování

wrco - Profil | Pá 9.5.2014 15:48:13

Malda512 >> Díky za přání. Kéž by se vyplnilo...

Malda512 - Profil | Čt 8.5.2014 18:00:44

wrco >> to je dobře. a proto ti přeji jen spokojené zákazníky kteří ocení Vaše zkušenosti a rady .

wrco - Profil | St 7.5.2014 20:54:53

Malda512 >> Máš pravdu, vždycky je to jen vo lidech a mně osobně drží nad vodou jen to, že těch normálních je zatím většina...

Malda512 - Profil | St 7.5.2014 15:32:59

wrco >> Jsou dva druhy lidí..
Jeden.. který je vděčný za ochotu a za rady zkušených rybářů.
Druhej .... je ten kterej je vychcanej a už předem hledá nějaké záminky jen aby bylo po jeho ( já jsem si zalpatil a ty uděláš co řeknu já ! )
nejhorší je natom ale ten fakt, že tohle ty nikdy předem nevíš. Znám podobné případy kdy jsem vzal dva kluky na Mušov( v té době plnej obřích kaprů) nikdy neulovili rybu nad 60cm a po dvou dnech jím byl kapr 80cm malej. Vše bylo špatně. vše bylo k hounu. Protože kolega co seděl vedle nás ( byl tam už 2 týden ) měl v noci záběry od kaprů 90 až 98 cm.
marně jsem jím vysvětloval, že musí vydržet než ryby najedou na naše fleky. 3den zabalili věci a odjeli . ty sms které mi došli od kluků se kterýma mluvili po příjezdu byly trapné a plné lží. naštěstí jsem po 14 dnech rybaření a odjezdu souseda zůstal sám na velké ploše a kapři se stáhli ke mě. Frajerům s fotek sklapla huba a od té doby byli všem rybářům pro smích. ale to není případ kdy tě někdo podělá jak ti ostraváci tebe.

Malda512 - Profil | St 7.5.2014 15:23:43

MifakM >> díky za osvětu. Mé tvrzení není mylné ani deformované. Mám spoustu přátel co jezdí na ryby jen do Norska . rybaření na naších vodách je pro ně v rámci dovolené nepřijatelné a jsou to skalní fanoušci lovu Norských ryb.
Ohledně lovu ryb echolotem si myslím, že nemáš pravdu. . protože právě echolotem si najde hrany,,, zlomy,, nerovnosti dna a skály kde se ryb většinou nachází. a jako hlavní předpoklad je ten, že kde jsou malé ryby ... bud potrava -... a nebo větší ryby tak je to místo kde se spouští nástrahy. nikdo by nebyl tak blbej aby pilkroval tam kde na echolotu neu´vidí ani jeden oblouk. to by bylo mrhání časem a palivem.
Myslím, že třeba Simčo který zná Norsko líp než kdokoliv z nás není žádnej balík kterej by nevěděl jak na ně . Dívej zase ale řešíš věc kterou jsem já nerozebíral a která mě nezajímá. Mě jen zajímá ,, proč se všechno zabíjí a je to v pořádku a proč je velké pohoršení když někdo zabije sumce ..

blecha39 - Profil | Út 6.5.2014 20:01:18

wrco >> cau tak to te docela lituji holt lidi jsou ruzni mej se

wrco - Profil | Út 6.5.2014 10:56:31

Možná, že by nebylo od věci založit taky diskuzi s názvem ,, zkušenosti s klienty cestovek na Pádu,, Jednu takovou zkušenost, která by si zasloužila tady napsat, bych měl..

Partička borců z Ostravy dojela na týdenní servis průvodce s tím, že měli ode mně vybrané místo k lovu, povolenky a potřebný servis včetně lodě. Dojeli na flek, místo se jim prý líbilo ale vzhledem k tomu, že byl vysší průtok vody po předešlých deštích, vzhledem k tomu, že nemohou zajet autem až na flek, vzhledem k tomu, že jsem odmítl požadavek jednoho z nich odnosit jejich věci z jejich auta na místo lovu cca 40metrů, začal neskutečný uměle vytvořený chaos. ,,Tady nebudeme, chceme raději na nějaký kanál,, nastoupil jsem tedy s nimi do jejich auta a se snahou vyhovět jim ve všem jako správný průvodce, jsem s nimi odjel cca 20km na kanál, který si sami vybrali jako náhradní plán. Tam začali licitovat o snížení ceny služeb za to, že musí být na kanále a ne na řece, ale to si zvolili sami, místo měli připravené... Když se snížením ceny služeb neuspěli u majitele firmy, řekli mu, že jedou domů a že budou požadovat vrácení zálohy a ještě na něj byli do telefonu sprostí. Po té za jeho zády zkoušeli přemluvit mně abych jim vyřídil licence a tajně jim půjčil loď. Když neuspěli ani u mně, nechali mně bez auta na místě 20km od základny, kde čekali další klienti a odjeli pryč. Kompletně mi tímhle rozhodili celý denní harmonogram. I takovéhle situace musíme řešit na rybách bohužel...

Píšu to sem jen preventivně, kdyby se tady nebo i někde jinde náhodou zase objevil nějaký údajný ublíženec konkrétně z téhle povedené partičky. Mimochodem na fleku, kde měli být se dnes v noci vytahl sumík 155cm a druhá parta, kterou jsem tam dal jsou super rybáři a proti fleku nemaji žádný námitky.

MifakM - Profil | Po 5.5.2014 19:15:13

Malda512 >>

A ještě jedna věc, budeš se možná divit, ale ne všichni v Norsku loví na hlobkách. Dokonce bych řekl, že ten poměr vychází lépe pro přívlač do 30m, jak u pilkrování nad 80m. Tedy není problém rybu z hloubek do 30m bezproblému a bez poškození pustit zpět. Ale je to opět jen o tom, co chceš chytit za rybu. Mníka lenga asi na 20m nechytíš, stejně tak zase nebudeš cíleně prolovovat 80m hloubky aby jsi ulovil tresku Polak.

MifakM - Profil | Po 5.5.2014 19:02:53

Malda512 >>
Je vidět že máš velmi zkreslené představy ohledně rybolovu v Norsku. Nemá cenu ti něco vysvětlovat, pokud si to sám neošaháš, nevyzkoušíš. Jen tě mohu ubezpečit, že tvůj popis rybolovu v Norsku je opravdu mylný a možná i "deformovaný" díky mediální masáži některých CK a CA, ze kterých lehce člověk (rybář) nabude dojmu, že v Norsku opravdu stačí jen spustit nástrahu do vody, točit kličkou a vše jde samo. Tato "masáž" má hlavně za úkol navnadit rybáře, aby si u CK nebo CA pobyt zaplatili a jeli s nimi - prostě obchod. Bohužel vše je jinak. Nebo vlastně spíše bohudík...

I rybolov v norských vodách má svá pravidla, zákony a úskalí.

Tak za 1.
Echolotem ryby nehledáš, bylo by to pouze mrháním času, PHM a tedy i penězi. Je totiž neekonomické jezdit po několika kilometrech čtverečních se zapnutým echolotem a hledat hejna. Místa si musíš vytipovat ještě před tím, než vůbec vyjedeš. A to hlavně na základě cílové ryby, jejich zvyklostem, terénu, podloží a profilu dna, počasí, teplotě, termínu kdy tam jsi a další

Za 2.
I přes to, že jsi celkem zkušený a znalý poměrů, nikdy ryby nejsou na stejném místě. Nejezdíš si pro ně jako do špizírny. Nejednou se stane že se z lovu vrátíš bez úlovku.

Za 3.
Mořské ryby ničím nepřilákáš, neudržíš je na jednom místě - zase je to o hledání.

Za 4.
Co se echolotu týká, díky němu jen zjišťuješ druh dna a hloubku. Velké hejna, které ti echolot vykreslí jsou malé ryby. Ty nejsou ale hlavní cílovou rybou - to jsou především ryby 60+. Trochu výjimkou je sever, ale tam nejezdí drtivá většina rybářů.

Za 5.
Ryba 10kg+ je opravdu (co se týká středního a jižního Norska) velmi málo častý úlovek. Takováto ryba se již dá považovat za kapitální (opět mluvím o jižním a středním Norsku) a ne každý si takovou rybu za svůj pobyt chytí.

Malda512 - Profil | Po 5.5.2014 13:43:07

preparátor >> klídek.. nerozčiluje se. jen se ptám.
srovnávat s čím ??......... co chceš srovnávat ?
do norska se nejezdí plnit bedny ? .......... máš zde 4 fotky a na třech z ních jsou vyskládáné pozabíjené ryby . takže se tam nejedzí pro plnění beden filetama ? hele je mi to jedno. já jsem se chtěl jen dozvědět proč někoho pobuřuje zabitej sumec . terska.. sumec ... není to jedno ? a nebo je to tím, že to není naše voda tak se tam může zabíjet vše. ? ... nic víc . bedny s filetama jsem neřešil.
ps : tohle není myšleno na tebe a tvé fotky... jen prostě nechápu proč se v norsku drtivá většina ryb zabíjí. stačí se podívat na videa nebo fotky. všude ryby pověšené na hákách a nebo na stolech. tohle jsem chtěl od tebe aby jsi mi to nějak vysvětlil když tam jezdíš. tohle není žádná provokace jen se ptám

preparátor - Profil | Po 5.5.2014 12:01:56

Malda512 >> maldo prosím tě jed do Norska a nachytej tam nekolik 10kg tresek za hodinu. Jestli nemas co rozebirat tak na sumcarine se uz na to klepou. Ja mam na rozdil od tebe s cim srovnavat a ver ze do norska se nejezdi naplnit bednu s filetama. Mej se Lada

Malda512 - Profil | Po 5.5.2014 11:02:49

preparátor >> aha . tak to je jiná. pokud dělíš ryby na blbé a chytré tak to je jiná. To, že by se u ryb vytažených s velké hloubky draly orgány ven s těla jako třeba oči jsem si všiml jen zřídka kdy .
No myslím, že lov tersek je daleho nudnější. stoupnout k sonaru a sputit pilkr do hejna . to je lov jako na sádkách. ale máš pravdu každej vyhledává něco jiného. Někdco jde na blbýho kapra a musí pro jeho ulovení něco udělat. druhej jde na tresky kde mu stačí jen točit kličkou. jen jsi sem jistej, že 10 kilogramových tresek nachytám za hodinu tolik co někdo za celej život 10kilogramových kaprů :-)

Wolframus - Profil | Po 5.5.2014 1:40:44

Před 14 dny jsme se vrátili z výpravy na Pád,jeli jsme na vlastní pěst a firmu fishingtravel.cz jsem požádal o částečné služby a udělal jsem velice dobře,získal jsem od nich povolenky,tipy na místa,atd...,nejdůležitější pro mně bylo,že při zakoupení povolenky se mi otevřela možnost kontaktovat fishing travel při vzniku jakýchkoliv potíží např.s local police či s carabiniery a td...,
Jedná se o příjemné a komunikativní lidi,pokud pojedu na Pád znovu určitě zvolím tuto firmu a využiju jejich plné služby jako je například houseboat,protože jsem byl ze břehu poměrně omezený ...
Jinak vše ok,sice bez sumce,ale aspoň kapříci(10 - 15kg) přišli .....

preparátor - Profil | Ne 4.5.2014 22:55:43

Malda512 >> Pokud to píšeš v globálu, tak si založ otázku, pokud tu otázku směřuješ přímo mě, tak ti rád odpovím. Každý vyhledává něco jiného, pro mě zas není rybaření zakrmit si místo a tahat jednoho blbýho kapra za druhým :) Většinou čím mín o tom lidé vědí, tím míň se nad tím pozastavují :)

Malda512 - Profil | Ne 4.5.2014 17:57:08

preparátor >> no já ti nějak nevím...... neber to osobně ale spíš v globálu... když se jede na sumce tak se všichni můžouu posrat s opečováním a pouštěním. v norsku se zase masí uplně vše co se uloví. nějak nechápu ten rozdíl mezi norskem a španělskem.. to tresky , mníci, kočky nejsou ryby které se pouští jako sumci ??? nevím v norsku jsem nikdy nebyl a ani nepojedu protože to není rybolov for me .. najít echem ryby a spouštět to mezi ně není u mě rybaření.. spíš mě zaráží, že když sem dáš fotku sumce zabitého tak to všechny pobouří. ale když je zde výřad tresek a uřezaná hlava kočky tak je vše ok. nejsem chyt a pust ale jen mě zajímá ( myslím to všeobecně ) proč se lidi pohoršují nad některýma fotkama a jiné jím nevadí :-)

wrco - Profil | Po 28.4.2014 18:18:50

Mam tu možnost pro Fishingtravel pracovat... nechci aby to tady někdo bral jako skrytou reklamu, ale dřív než jsem to okusil na vlastní kůži, tak jsem tady od lidí (dnes už vím, že byli nastrčeni) četl všemožné pomluvy a podobně. Jsou to jen kecy. Pomluvy se snadno vyrobí a lidi se jich hned chytnou, zato dobré jméno se těžko buduje a snadno ztratí. Každý kdo u nás byl, dobře ví jak se o lidi staráme a ti co nás pomlouvají to nejspíš mají za potřebí. Dál to nekomentuju, jdu se starat o rybáře.

tom@s - Profil | Po 24.3.2014 13:46:47

Fishingtravel mohu taky doporučit, byl jsem tam hned na dva týdny, tedy celkem s 2 partama. V první byl Z. Hoffman z časopisu rybářství a druhá parta nějakých typku z jihu, co nebyla zrovna do pohody, narozdíl od te prvni. Druhá parta si myslela, že každý den bude 2m sumec, kterého mimo jiné chytli hned první noc, a každý den kdy 2m obludu nechytli, dávali svou náladu celkem dost najevo. I přesto se o ně Vena perfektne postaral i když si osobně myslim, ze to byli pekni koko.i. Přístup naprosto super a vstřícnost taky. Nebyl poznat rozdil v pristupu a ochote, at se tykala cehokoliv.
Tyden po me prijel Preparator a ulovil tu obludu viz nize. Takze niceho se nebat. Doporucuji.

flašinet - Profil | Ne 23.3.2014 20:22:33

Ahoj všichni já byl u venci (fishintravell) asi dvakrát a ted jedeme potřetí a je to fér chlap jednou nám pujči pramici a jenom jsme ji pořád opravovali protože do ní vrtal nejaký amatér před náma. Jak se to venca dozvěděl tak nám na příští rok dal lod zadarmo. takže supr jednání.ale mněli jsme lodě i od fishingholliday a taky ok.

Ravl - Profil | Čt 13.1.2011 17:05:28

Hnidopich >> Tak na únor už mají jen 2 místa - jeděš taky nebo ne ?

Ravl - Profil | So 1.1.2011 20:49:20

Hnidopich >> Tak do Itálie jet letos nemůžu, ale včera jsem volal do fishingtravel a dohodl se na tom únoru do norska, jestli chceš taky jet tak pospěš, než to bude obsazený.

preparátor - Profil | Pá 31.12.2010 19:21:09

Hnidopich >> Dobrý večer, no nejlepší by bylo, přímo u majitele.
www.fishingtravel.cz

Hnidopich - Profil | Pá 31.12.2010 13:03:00

preparátor >> Zdravím, Kde je možnost se domluvit a zabukovat jsi ten únor ?

kastan - Profil | So 25.12.2010 22:17:11

preparátor >> Děkuji za info, určitě se února nebojím - naopak myslím si, že to může být dobrá zkušenost.

preparátor - Profil | So 25.12.2010 22:09:23

kastan >> Volné místa ještě jsou, ale je potřeba si pospíšit! Jedeme v únoru a čím dřív si místo zamluvíte, tím lépe pro Vás. Určitě se nebojte Norska v Únoru, ba naopak :)

kastan - Profil | So 25.12.2010 21:57:40

preparátor >> A kdy jedete do toho norska a máte ještě nějaké volné místo ?

preparátor - Profil | So 25.12.2010 21:15:11

Ravl >> Já jo, už jsem byl 3x a vždy dobrá rybačka a na cestovku i dobré ceny. Hlavně jak už jsem psal, řidič a průvodce v jedné osobě už místa na kterých lovíme dobře zná, a tak se nemusím bát nemilého překvapení :)

Ravl - Profil | So 25.12.2010 21:07:31

preparátor >> Jo jo přesně tak. A vy jedete s nima do norska ?

preparátor - Profil | So 25.12.2010 20:58:19

Ravl >> Já to říkám pořád, lepší je napoprvé využít služeb někoho, kdo místo dobře zná a předejít tak zklamání!

Ravl - Profil | So 25.12.2010 13:16:53

preparátor >> Tak my jsme byli někde u Porto Viro na hlavním toku u nějakého cukrovaru. Úlovky ze začátku to vypadalo, že budeme chytat jen cejny, ale když jsme nějaké pochytali, tak se zavezlo na místa co nám průvodce fishingtravelu doporučil a pak to byl mazec. Za týden 6 sumců do 140cm a dva 180+ Ten nej měřil 192cm, ale zvážit to nešlo. Byl to suprovej týden. Malá slušná cestovka.

preparátor - Profil | So 25.12.2010 13:02:59

Ravl - 25.12.2010 12:58:42 Zdravím, na kterém místě jste byl a co úlovky ?

Ravl - Profil | So 25.12.2010 12:58:42

preparátor >> Dobrý den, já byl fishingtravel loni vitálii a jsem spokojený a mí kamarádi co byli dokonce jedou zase, já bohužel tentokrár nemůžu tak snad příště.