Kde krmit na kapry?

Zdravím,chci se zeptata když vezmu 5kg kukuřice a chci jet zakrmit nazhruba 0,8 ha rybníku kde je plno stromů kde mám hledat místo.V letě a na začatku podzimu tam chodí kluk a chytá zhruba 30cm od kraje je tam hned hluboko pod stromama.Ale nevím jestli to tam pujde i tedkom.V rybníku jecplno stromu větví a haluzí.Co je lepší?Někde u stromu velkého kde je ve vodě hodně větví nebo klidné místo bez vázek? poradte prosím

adam.fsh - Profil | So 27.11.2010 8:35:30

Ja by som kapry hľadal podľa vetru a ročného obdobia. V lete by som veľa nekŕmil bohate stačí na zákrm 1 kg hodiť jeden prút do blízkosti stromov a druhý niekde na voľnú vodu. Vzhľadom nato že ide o menšiu vodnú plochu bez väčších problémov ju prechytáš a kaprov nájdeš. Dokrmuj vždy po zábere. Ako nástrahy by som volil na jeden prút kukuricu na druhý peletu. Verím že som aspoň trošku pomohol. Čau :)

Lukas89 - Profil | Ne 21.11.2010 15:34:15

toliplzen >> Ahoj, taky sem si to myslel, tento týden mě přesvědčil o opaku, sice na housku, ale jízdy že sem chytal prut, kapříci 30 - 45cm... ;-) Feeder makal jako blázen.. :))

Jäger - Profil | Ne 21.11.2010 15:23:50

Rybář Ochranář - >> Nekrm tolik, stačí když nasypeš 0,5kg. A pokud jde o chytání v blískosti vázek a různách překážek,tak se musíš podle toho vybavit, vlasec tak 40ku a žádné povolování. V překážkách budeš zajisté úspěšnější než na volné vodě ;-)

toliplzen - Profil | So 20.11.2010 11:47:03

V tomhle období stačí bohatě jedna plechovka kukuřice na celej den (350g), krmil bych spíš nějakou krmítkovkou a taky opatrně. Místo bych vybral bez vázek a na hloubce, někde kde neni takovej tlak na ryby, bez vázek..., protože budeš potřebovat hodně jemný návazce a pokavaď máš, tak vem feeder a jemnou špičku, v tomhle období už nečekej žádnou extra jízdu, alespoň podle mejch zkušeností, už jsou záběry opravdu opatrné, ale sem tam nějakej překvapí .....

jako třeba tenhle, zrovna na kuku na vlas, žádnej zázrak ale potěší, když už člověk mrzne. Přeju hodně štěstí, já jedu nahodit :-)

kuzma - Profil | Pá 19.11.2010 20:28:17

jinak celkově ted na zimu bych moc nekrmil spiše minimálně podle rybí aktivity :)

kuzma - Profil | Pá 19.11.2010 20:26:15

hona1 >> no s tou řepkou tky nevím řepka je na bázi oleje a ten se jak známo ve studene vodě špatně uvolnuje , no ale dyž píšeš povařenou tak asi jo :) ja osobne bych pridal jeste konopi ......

hona1 - Profil | Pá 19.11.2010 20:18:38

Touhle dobou naházet do tak malé vody 5kg kukuřice je podle mě rybářská sebevražda. Kukuřice je pro ryby špatně stravitelná, ještě v takovém množství, tam ty ryby akorát zaplácneš. Být tebou chytám tam kde ty ryby jsou a nesnažím se je stahovat do jiného místa, kukuřici bych vynechal uplně a místo ní bych dal řepku s pšenicí (povařenou), tak 1kg by asi bohatě na tak malé vodě stačilo.

KUBE07 - Profil | Pá 19.11.2010 19:55:59

asi tady není,abych to upřensil je to celkem bahnitý rybník,ale ja jsem tam vždy aspon dva kosky za den vytahnul když to nikde nebralo.a s krmítkem s etam špatně chytá.moc to na to neber když mate směs v krmítku.něco jineho je když krmite smesi ale nedávate na oluvko.medovky a ruzne pufky tam fungujou tak z 5% a hlavne v lete.tedka sladka kuku a červík.a je to revír 471 101 kozí becírek a ten rybník je hned za ním za cestou.příští víkend se tam chystám tak dám vědět jak sem dopadl..jestli to mate nekdo blizko a vite kde to je..tak napište SZ a kdyztak se domluvime a zkusime to ve dvojku není možne aby se kapřík nedal přemluvit i když už je voda chladnější.

Pajos07 - Profil | Pá 19.11.2010 19:01:54

Rybář Ochranář - >> cau ja bych to zakrmil vedle vazek ryby budou se spis drzet ve vazkach ale kdyz zakrmis vedle vazek tak to bude slapat lip nez ne bezvazkovem miste preji hodne stesti pri lovu

FILKO - Profil | Pá 19.11.2010 19:01:26

0,8ha?? Tak tam bych se uplne vyprdl na krmeni, a jeste k tomu 5 kg, no to uz vubec ne, to staci jen krmitko, ale jestli to nebere a je tam bahno, tak to bude montazi .

MarťasLysa - Profil | Pá 19.11.2010 18:45:01

Rybář Ochranář - >> když vezmeš takový množství kuku na takle velkou louži, tak chytneš prd, ať zakrmíš kdekoliv

Sven - Profil | Pá 19.11.2010 18:26:23

Rybář Ochranář - >> Já bych už nekrmil a na tak malé vodě už vůbec ne. Voda chladne a kapři už příliš nejezdí.
Na háček jen menší, měkkou a lépe plovoucí nástrahu a ryby bych hledal. Na takovém kačáku není možné abys je nenašel.

cashi - Profil | Pá 19.11.2010 18:09:30

no ja bych chytal jedním prutem na největší hloubce rybníka, a druhým někde opravdu co nejbíze vázky (klidně 20 cm). a určitě bych tam ted v chladnu nesypal 5 kilo ale nastřílel na kazdé místo k montázi plechovku sladké kuku prakem.5 kilo je na toto období hodně a jeste na takhle malým revíru tam uz bude voda dost studená. a chytal bych na to samý čím krmím, to znamená sladká kuku, ale udelat to sousto o neco malo zajimavejsí(zvednout na de dno plastovou imitací kukurice, nebo nadipovat, nebo obalit ve vitamilku atd.) a urcite co nejvíc zjemni montáz,a co nejvíc ji zneviditelni. preji uspesny lov

ondiktt - Profil | Pá 19.11.2010 18:00:44

Kŕmil by som omnoho menej a hádzal by som to k tým popadaným stromom, lebo si myslím, že sa tam budú ryby schovávať... :)

Lukas89 - Profil | Pá 19.11.2010 17:49:05

Rybář Ochranář - >> Ahoj, nečetl jsem celou diskuzi, ale 5 kg kuku je strašně moc velký kvantum na tohle období a na takovouhle vodu... Max tak 1l, víc bych tam nepral a ten litr jen v případě, že je to brutálně zarybněný.. Jinak bych hledal nějakou díru či větší hloubku kousek od břehu, klidně bez vázek, na tom teď tolik nesejde podle mě, idyž u nich je to vždycky dobrý, hlavně to chce klid a nedupat... ;-)

KUBE07 - Profil | Pá 19.11.2010 12:49:36

Rybář Ochranář - >> mne asi znáte,a myslíte asi mne jako toho kluka.Ja taky uvažuju že tam zajedu oba dny v příštím víkendu z kukuřicí.Koupím v mlýnech a uvařím a dám tam trošku medu a špetku nějákeho koření.Ještě k tomu místu pod nohama.je dobre tam chytat je to bezvázky,ale u vody musí být klid max 1-2 dalsi rybari poblíž a vy sám musíte být v klidu a po nahození si sednout na ty betonové kvádry a čekat.já to dělám tak že navážu druhý na splávek a chodím do těch nejvetších křovin kolem se zrnkem kuku a 3-4 červíci za kukuřičku.nejlépe funguje kuku od snopka v te male plechovce s příchutí medu a ktomu červíci a nebo jí dáát na vlas.5 zrnek a dve plovoucí kukřičky.Letos tam mám nej 61 kapříka.ale o víkendu se chystám na druhou stranu tam kde je to zarostlejší a nechodí tam vetšinou nikdo bo se mutam nechce.a zakrmit na dvou místech.v hlobce asi 1,2m bez vázek a se splávkem budu zakrmovat vedle stromů.ještě uvažuju že koupím malé rybí nebo pstruží peletky.možnamne tam uvidite přisti víkend pokud nebude pršet..:)

KOLIBŘIK - Profil | Pá 19.11.2010 11:45:00

Rybář Ochranář - >> Zdravím.Na takhle malé vodě je to vlastně jedno kam si ryba zvykne zajíždět na pravidelně zakrmené místo.Jestli je to místo dál od přehu nebo přímo pod nohama.Jen je důležité jaké je v těch zakrmených místech dno. Tam kde nejsou žádné překážky nebude problém rybu z vody vytahnout .Jinak pokud je ryba na kukuřici v tomto revíru zvyklá tak není problém jí na nové místo přilákat i stěmi pěti kilogrami tvé kukuřice.Kde ryba kukuřici nezná tak se ale nic neděje jelikož si na ni velmi ráda a velmi rychle zvykne.Jen ta váha kukuřice do zakrmeného místa asi lehce přesáhne těch připravených pět kilogramů.Kapři kukuřici milují a najdou si ji.Z kus si najít taková místa na této vodě dvě.A střídat je .Po tomto pravidelném zakrmování obou míst stačí pak už jen lehce místa proházovat.Hlavně pozor na spadlé potopené větve stromů a na kořeny,které nejsou z vody vidět .Ty právě hlavně bývají hned na krajích stojatých vod.Já jsem to ještě dělal tak že jsem se slíknul,zkočil do vody a nové místo které jsem neznal a chtěl krmit prošlapal nohama a tak zjistil na sto procent jeho dno.

alda2211 - Profil | Pá 19.11.2010 10:53:18

Rybář Ochranář - >> ahoj pokut uz je teplota vody pod 8 stupnu tak bych hledal kapra v hlubsich partiich a dost casto jsou zalezli v tech spadlich stomech jako v domecku tak bych osobne krmil u tech stromu ale 5 kg bych rozdelil na 5 zakrmeni a asi bych ji zalil melasou ale kapri stale zerou tak bych se toho nebal a nejdriv bych misto rozkrmil dej vedet jak jsi dopad ahoj

Martin z rybarcenie.sk - Profil | Pá 19.11.2010 10:18:30

Ja si myslím, že v tomto období 5kg kukurice je priveľa. Podľa môjho názoru by stačilo tak 1/2 litra na prvý krát a keď budeš mať zábery, tak môžeš dokrmovať tak po 1/4 litra kukurice. Osobne si myslím, že kapra by som skúsil hladať na nejakom kľudnom mieste kde má pokoj od rybárov a kde má prirodzené prekážky vo vode. Hĺbka vody by mohla byť okolo 1,2 - 2,5m.
Teraz chodievame prívlačovať z člnu na jednu veľkú vodnú nádrž a kapre sa zdržujú na plytčinách Ďaleko od brehu kde majú kľud a evidentne žerú. Tak preto by som hľadal kludné miesto a možno i niekde pri brehu kde nikto nechodí.

Pellon - Profil | Pá 19.11.2010 10:11:02

Rybář Ochranář - >> tod otazka mozna jit vyzkouset... jeden neuspech, druhej neuspech, treti a pak se zeptat kde a co delam spatne... jdi svoji cestou a pak doplnuj skladacku...

GRUPA - Profil | Pá 19.11.2010 9:46:24

Rybář Ochranář - >> nech si kuku na jaro.

Loyd George - Profil | Pá 19.11.2010 9:32:22

Nejlepší je zakrmit tam, kde nejsou vázky. K čemu ti pomůže urvanej návazec? Ty ryby si to jídlo najdou ale důležitá je pravidelnost a nyní už moc nežerou. Jak klesne teplota pod 7 stupňů tak je počínání víceméně zbytečné.