- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Výroba vlastní esence.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
24x v oblíbených a 9x v ignorovaných.
kukac - Profil | Čt 8.3.2012 22:38:32
CarpHouser - Profil | Po 5.3.2012 18:53:58
premous - Profil | Po 5.3.2012 18:50:23
premous - Profil | Ne 4.3.2012 14:39:45
Komandos2 - Profil | Čt 24.2.2011 22:02:33
DejF - Profil | Čt 24.2.2011 21:56:45
Komandos2 - Profil | St 23.2.2011 21:50:16
IONPajos - Profil | St 23.2.2011 18:35:00
Mirek-HappyCarp - Profil | St 23.2.2011 18:30:36
Výhoda je být na chemické škole a brát si vyřazený věci ze skladu :)
DejF - Profil | Po 21.2.2011 9:36:26
Slavíček - Profil | Po 21.2.2011 7:06:40
Komandos2 - Profil | Po 21.2.2011 1:26:48
vicx - Profil | Po 21.2.2011 1:12:26
1. 'mokra destilacia' kde das rastlinu do vody, uvedies do varu, potom kondenzujes paru a zachytis olej
2. 'sucha destilacia' kde rastlinu umiestnis do nadoby nad vriacou vodou, a potom postupujes dalej ako v prvom pripade.
destilacne zariadenie je kvoli udrzbe mat dobre z chemickeho skla, ale da sa to nahradit aj beznymi domacimi prostriedkami ako hrniec=nadoba na vodu, tenka ohnuta medena trubka=kondenzator a tak podobne. fantazii sa medze nekladu. zachytavac oleja je dobre kupit skleneny, lebo ti zachyti oleje tazsie ako voda aj lahsie ako voda, oba oddelene. toto je ale uz zbytocne na rybarske ucely. mnozstva na obrazku su ziskane z 2 litrov susenej rastliny.
vynalozene usilie je zbytocne velke na mnozstvo ziskaneho produktu, ak to chces pouzit na rybarcinu.
dalsi postup je rozdrvit rastlinny material na co najjemnejsie castice a zaliat cistym alkoholom. nie denaturovanym a nad 90-95%. nechat odlezat, mozne aj pri zvysenej teplote okolo 40*C, dlhsiu dobu, dajme tomu mesiac. nevystavovat slnecnemu svetlu. roztok zcedit a prefiltrovat cez kavovy papierovy filter. umiestnit do priesvitnej sklenenej nadoby (zavaraninova flasa) na ktorej je upevneny kondenzator (ohnuta medena trubka). nadobu umiestnit do vodneho kupela (hrniec s vodou) a pomaly zohrievat (alkohol sa zacne odparovat okolo 70*C), zachytit kondenzat (alkohol) do dalsej nadoby, da sa pouzit na dalsie extrakcie. odparovat az pokym neostane na dne koncetrovana tinktura hustejsej konzistencie. tato sa potom da riedit na dalsie pouzitie alkoholom, alebo rozpustit v riedkom oleji, podla sezony.
stagy - Profil | Po 21.2.2011 1:06:19
Komandos2 - Profil | Po 21.2.2011 0:43:32
Samozrejme fermentcia ma zasa tiez nevyhodu ze to strasne dlho trva ak zacnes teraz na jesn si zachytas mozno , a nie vsade funguje na jednom revýry skacu kapre cez 15 kg a na druhom ani supinka.
Zo zelanim uspechov v dalsej sezone pridavam jedn recept-
Asi 5 kg kukurice ( hrachu sosovice ciceru alebo akejkovvek strukovny )
daj do uzatvaratelnej nádoby( pož6ivam pixlu s Primalexu) a prelej horúcov vodou,
pridaj stipku soli alebo korenia
Po 4 dnoch prbitocnu vodu zlej a dobre premiesaj nadobu uzavry a fermentuj pri izbovej teplote
asi rok po roku zasne smrad byt tak intezivny ze zacne kracat vysip opatrne ten obsach na sitko a usuš.Po usušení a zomletí vona a sapach ustupia ale pridanim do vodneho prostredia sa opat intenzivne rozvinie pouzivam to ako pripravok do boilicu do cesta do krmnrj zmesi a zriedenim z olejom mas kvajitny dip.
Takto fermentujem aj kukricny srot, ale ten ma tu nevyhodu ze ostane mazlavy ako sopel a preca s nim je mozna pomali iba v plynovej maske ma tú vzhodu ze po usení zostane plavajuci teda dobry na vzrobu extra smadlavich boiles ako stvorene.
Momentalne fermnetnujem ronbinaciu zavor - cicer a uz teraz mam obavu ze ked to otvorim vezme mi to armada ako chemicku zbran :D
Drzte sa a fermentujte.
Zdendahat - Profil | Po 21.2.2011 0:05:10
Mirek-HappyCarp - Profil | Ne 20.2.2011 22:27:59
aliali - Profil | Ne 20.2.2011 18:18:23
Kalimep - Profil | Ne 20.2.2011 18:04:53
stump - Profil | Ne 20.2.2011 17:59:04
Mirek-HappyCarp - Profil | Ne 20.2.2011 17:39:24
Mirek-HappyCarp - Profil | Ne 20.2.2011 17:33:35
Turňa - Profil | So 19.2.2011 10:48:58
Kde to žije - kaprařina
6:37Fanclub značky Shimano 10394
6:24Dyje 5, 6, 7 - Mušov a Nové Mlýny - diskuse 52542
0:42Lowrance hook 9 0
ČtOrient Rods pruty 186
ČtKorda Developments a vše co k této značce patří 815
ČtLithiové baterie - srovnání 999
ČtLehátko Fox dutalite 6-nohé 0
ČtVíkend v MRS - revír a ubytování 4
ČtVnadící cobra je dobrá?. 102
StBMC FISHING GAME WINTER LUH Napajedla 1016
StDaiwa Basia 45 SLD QD - nefunkční brzda 33
StPískovna Roudnice 4922
ÚtTrakker Propel 12ft 3,5lb vs Sportex Catapult 12ft 3,25lb. 1
ÚtKrátkodobá kaprařina x 6675
ÚtBoilie z Decatlonu 4025
Co je nového - kaprařina + obecné
ÚtBleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
NeBleskovka: V lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty
NeBleskovka: Dynamický vývoj řeky Moravy
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Video: Měření hloubky ze břehu
Akční nabídky
Za 400 Kč
Kompletní řada nové taškoviny od AVID CARP s označení RVS - další várka novinek skladem na www.chytil.cz
Za 3.999 Kč
Cenově zajímavý naviják určený zejména milovníkům Baitrunnerů je vybaven celou řadou jedinečných technologií. Má A-RC cívku z hliníku kovaného za studena a tělo z materiálu XT-7. Naviják využijete nejen pro sladkovodní, ale také mořský rybolov.
Oznámení - kaprařina
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - kaprařina
19.4.Malé Sedlo Petřvald Evolution...
19.4.Dubenec o Putovní pohár 2024
19.4.1. Carpstory cup Hruškov jaro...
19.4.Jarní pohoda cup Těšetice
20.4.CT RETRO- OBSAZENO Brčekoly...
20.4.3 Rybářské závody v Poli u...
21.4.Carp Wars - Hlavní výhra 550...
23.4.Karp Systém Chudoba...
24.4.Jezero u Zela Dr Baits Carp Cup...
24.4.Pod hladinou Anaconda carp cup...
Doporučujeme prodejnu
Rybářské potřeby JESETER
Karlovy Vary - Dvory, Kpt. Jaroše 198/17