vyřená řepka zamražená

Ahoj,chci se zeptat, napadla mě myšlenka.Vždy před rybolovem nebo nějakou 3 denní výpravou vařím řepku na poslední chvíli.tak mě napadlo máte někdo zkušenosti uvařenou řepku a připravenou k rybolovu ZAMRAZIT????Bude uplně stejně fungovat rozmražená jako čerstvá?
Autor diskuse: osud - Profil , 31.8.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Pvl - Profil | St 17.6.2015 18:37:36

arnošt >> Jak říkáš .

arnošt - Profil | St 17.6.2015 18:28:39

Pvl >> To jo,ale vaření kýble vody by se asi protáhlo,navíc bych zase s sebou musel táhnout další kbelík.Nesmysl...
Mě jen zaujalo,jak tady někteří psali,že řepku na pár hodin namočí až u vody na místě a hrnou jí tam.Na převoz by to bylo lepší,ale nejspíš zůstanu u svýho osvědčenýho spaření horkou vodou den dva před odjezdem na výpravu. :-)

Pvl - Profil | St 17.6.2015 18:11:15

arnošt >> Ty nenosíš k vodě vařič ? EDIT : na delší pobyt

Čík - Profil | St 17.6.2015 18:07:06

arnošt >> Počítej tak 24 hodin.Musí pořádně natáhnout vodu.Kdybys jí do vody nasypal rovnou,tak Ti bude plavat.Je plná oleje a ten je jak známo lehčí než voda.

ladan1303 - Profil | St 17.6.2015 18:05:15

arnošt >> studenou vodou nikdy nedosáhneš toho výsledku jako když ji spaříš chceš přece aby voněla,pustila olej a tím ryby vydráždila k žravosti studená voda je opravdu z nouze

arnošt - Profil | St 17.6.2015 17:58:18

A za jak dlouho může být zhruba řepka připravená při tom zalití studenou vodou přímo z rybníka?
Já jí zalejvám horkou vodou den dva před odjezdem,přímo u vody jsem to ještě nezkoušel...
Službu tedy udělá tak i tak stejnou?

Pellon - Profil | Út 31.8.2010 19:31:41

osud >> kdyz to das do stinu a vezes toho hodne tak to vydrzi celej den chlazene :) ikdyz jsou 30tky a pak rano je vetsinou po noci vychlazene/ da se vypit... a dalsi den uz mas smolika...

Vozejk - Profil | Út 31.8.2010 19:24:17

Pellon >> jasný, používám to na stojáku-zapomněl jsem dodat a zmrzlou kuku tam házím asi půl hodiny po vyndání z mrazáku(cesta, balení atd).

Majdo - Profil | Út 31.8.2010 19:06:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jen přiložím fotku, jak to pak vypadá.

osud - Profil | Út 31.8.2010 17:58:06

Pellon >> kamráde ten tip s chlazením pivka je dost dobrý.

Pellon - Profil | Út 31.8.2010 17:31:28

Vozejk >> ja kdyz jsem ji hazel do vody a byla jeste zmrzla tak sice neplavala ale krasne se vznasela ve sloupci ... zkouseno v ciste vode... takze na tazne vode bych si to vubec netroufnul a ani kdyz budou vetsi vlny tak bych taky rekl ze bude zakrmeno daleko vetsi krmne pole nez se predpoklada... jak jsem psal staci nechat stat chvili ve vode z rybnika a kukurice je zachvili pripravene... nebo pred zamrazenim dat trochu pisku nebo sterku... pak je jistota...

Pellon - Profil | Út 31.8.2010 17:27:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

osud - >> ja kdyz varim kukurici tak si varim vzdy vetsi mnozstvi nez spotrebuji... pote ji nastrkam do igelitovych tasek a zamrazim cca po 1kg... na ryby si vezmu mnozstvi ktere spotrebuji... pripravenou kukurici prevazim ve velkem kyblu kam se vejde kukurice + cca 10plechovek piv... pivo je krasne vychlazene a kukurici rozmrazim v jinem kybliku kam naleju vodu z rybnika (reky) a za okamzik je pripraveno k zakrmeni... s repkou jsem to delal stejne ale repka jak je drobna tak je po ni hroznej bordel a ten nemam rad... ale jak pisou jini repku staci sparit... a kdyz jsem ji mel zamrazenou tak jsem nic spatneho nebo mene zaberu nezpozoroval...

rices - Profil | Út 31.8.2010 17:24:20

osud >> treba to skúsiť , kuka je dosť tažšia ,ale nemám to vyskúšane na rieke to bude isto problém :-(

Vozejk - Profil | Út 31.8.2010 17:16:34

oskus >> Kuku mi neplave, samozřejmě vodu před zmrazením vyliju(asi je to logický, ale radši to píšu) a je to v pohodě. S řepkou nemám zkušenosti, kámoš mi v pátek doveze celej pytel, tak to prubnu. Další věc je, že v teplý vodě je to dobrý, ted se voda citelně ochladila, tak doba rozpadu bude asi o dost delší...

c.13 - Profil | Út 31.8.2010 16:57:33

Docela dobře funguje ,když v létě hodim namočenou řepku s trochou vody do černého igelitového pytle a nechám 2 - 3 hoďky na slunku.....je lepší jak vařená. Jinak já řepku smíchanou s kukuřicí mrazím a líp se s tím pak krmí (zmrzlou hroudou nebo plackou hodíš dál a líp) :-))

oskus - Profil | Út 31.8.2010 16:55:21

Vozejk >> jen tak náhodou .Neplave ti ???

jambo - Profil | Út 31.8.2010 16:47:55

osud - >> Ahoj, řepka vařená , máčená - nabobtnalá do měkka, drcená apod. je to pravé pro kapry. U volní se více chutí a vůní a o to jde, zmrazenou sem nikdy neměl tak nevím,ale asi bych ji ani nemrazil, zkus sám ......

MOndo - Profil | Út 31.8.2010 16:47:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

není to přímo k otázce, ale když jedu na tři dny, tak nevidím důvod řepku vařit doma...většinou stejně sebou vozím vařič a řepku zaliju horkou vodou, ta za pár minut nabobtná a je připravená. Nebo jsem ji nechal ze dvě hoďky namočenou -ona klesne a než vybalíš cajk, navážeš pruty,třeba nafoukneš >člun- máš ji připravenou.... k >otázce- Myslím že bude fungovat stejně, když ji rozmrazíš, nikdy jsem to nezkoušel... Pokud máš velkej mražák, může to pro tebe být výhoda, jestli máš málo času se chystat na ryby.

pata - Profil | Út 31.8.2010 16:40:29

já řěpku nevaři jen jí namáčim do vody,takže si ji beru sebou k vodě suchou a namácim jí u vody

Miras - Profil | Út 31.8.2010 16:38:28

Jurek >> jen namočená kukuřice zůstane pořád tvrdá. Kapr ji sice časem stráví, ale bude mu to trvat, a to rozhodně není v zájmu rybáře:-)

osud - Profil | Út 31.8.2010 16:35:33

Pvl >> sorry.nechválil jsem ale děkoval.už mi to je jasné ale když už tu někdo napíše a je to rozumne tak slušnost je poděkovat.jinak už to jako problém nevidím.

Pvl - Profil | Út 31.8.2010 16:27:48

osud >> Dal jsi mi pochvalu :o§) Připadá mi že s tý "řepky už děláš zbytečně velkej problém " :o§)))

Jurek - Profil | Út 31.8.2010 16:26:51

osud >> mněká byla tudiž i stravitelná ale to je jedno

osud - Profil | Út 31.8.2010 16:25:57

každopádně jen namočená kukuřice byť už 2-3 dny mi nepřipadá jako dobrý nápad.jsem ani nevěděl že to nebylo vařené.

osud - Profil | Út 31.8.2010 16:24:58

Jurek >> vole aspoň nepletu podložky že jo?

zewlbába - Profil | Út 31.8.2010 16:22:59

osobně řepku nevařím, ale jenom spařuji a to buď u vody nebo večer před výpravou a nechám v nálevu do použití. nevidím ani důvod proč ji mrazit, pokud ji tedy nekrájíš do puků jako majdo kvůli zakrmení ze břehu. večer před výpravou zaleju kbelík dvěma rychlovarnejma konvicema s vařící vodou, zadekluju a nechám do druhého dne...

Jurek - Profil | Út 31.8.2010 16:21:38

Jurek >> tudiž jak pojedeš na 3 dny tak si na achystej na první den a zbytek kut u vody stejne jenom sedíš a čučíš a motáš víš co, tak se aspon nebudeš nudit jinak kdy zase vyrážíš

yvana - Profil | Út 31.8.2010 16:21:03

osud - >> Tak řepku nikdy nevař,ale normál stačí namočit do horké vody.Jinak na delší výpravu bereme normál suchou řepku,tam buď dáme studenou vodu na ní,dýl nabobtnává,ale nikdy nedávej tý vody moc,jenom co nasákne,jinak potom vyleješ to nejlepší-olej co ryby přitahuje.Jinak zamražená funguje stejně,jenom nesmíš ji slívat tu vodu.

Jurek - Profil | Út 31.8.2010 16:19:28

osud - >> Hele brácha pamatuješ jak jsme byli na hartě a měl jsem tam od tomika Ty kible pšenice a kuku to nebylo vaření ale 2dny močené tudiž řepka jakožto menší by mněla bjt rychleji troufnu si doufat že dokonce za pár hodin a ani není třeba vařit. A když tak vozíš vždy malý vařič tak jenom uvař vodu a slí sní řepku do kible a to stačí a neh to tam něakou dobu za hodku je mneká