Zkušenosti s cizrnou

Máte někdo zkušenost se sterilovanou cizrnou? Nic bližšího jsem tady na Mrk nenašel. Ptám se proto, že teď ji mají v Lidlu za pár korun v akci Španělského týdne (neboli už nevím, co bych těm mlsnejm potvůrkám nabídnul). Pokud se vám zdá moje otázka pitomá, stačí naznačit a ukončím diskuzi.
Autor diskuse: neprduch - Profil , 12.8.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

volfino - Profil | Út 17.8.2010 23:38:53

neprduch - >> otazka je dobra ja osobne spanelsky hrach pouzivam uz leta kupuji cizrnu v saccich susenou po nekolika hodinach ve vode nabere az 3krat na objemu pouzivam ji do partiklu je to vyborne vnado

kranex - Profil | Pá 13.8.2010 1:13:21

ked ju raz kapor zo zmesi partiklu ochutna bere ju pred kuku,dobre prima aromy a farby,nevhodna do bahna...

angelo - Profil | Pá 13.8.2010 0:29:47

ja nekde cetl, ze ta cizrna lehce natahne pachy..pry to objevil jakysi anglicky kaprar a cizrnu proslavil jako dobra navnada na kapry..no nevim :)

Káceč - Profil | Čt 12.8.2010 23:09:30

Cizrna - římskej hrách.Tak asi bude to samé jako jinej hrách.Bych tedy řekl.

KOLIBŘIK - Profil | Čt 12.8.2010 22:59:04

neprduch - >> Zdravím.Cizrna je vynikající druh partiklové nástrahy a sploečně ještě s jinými druhy partiklu jako třeba s tygřím ořechem červenou fazolí hrachem a kukuřicí je vynikající jako zbrždující koberec pro kapry ale i pro amury.Na samotnou cizrnu jsem nikdy nechytal ale společně s tím co ještě přidávám je vynikající.Používám ne nakládanou ale namočím suchou a po důkladném namočení jí uvařím ve sladké vodě teprve poté jí smíchám s ostatními druhy partyklu.Pokud se zakrmuje pouze s cizrnou a poté se i naní chytá je potřeba aby si ryba nani zvykla.Jediná nevýhoda snad je že oproti ostatním partyklu je poměrně dost drahá.

plavan - Profil | Čt 12.8.2010 22:07:32

sebastien >> večer ji namoč do vody ( 3x více vody než cizrny ) a druhý den ji povař na mírném ohni tak 20 minut. Akorát si dej pozor, jakmile voda začne vřít, vzkypí na hladině bílkovina nebo škrob nebo co to je a zašpiníš si sporák. Dá se tomu předejít tak, že cizrnu vhodíš do vroucí vody a chvíli u sporáku postojíš, abys to lžící odebral.
P.S. vodu ani cizrnu nesmíš osolit. To platí pro každou luštěninu, i pro náš obyčejný hrách. Potom bys ji vařil dlouho a pořád by byla tvrdá. Takže nesolit.
Po uvaření už solit můžeš, ale bacha na to, znám lidi, co ji dokážou takhle nasolenou sníst u televize místo buráků :-)))))

sebastien - Profil | Čt 12.8.2010 22:00:27

chtěl bych zkusit cizrnu akorád nevím jak dlouho ji mám povařit

mi-ku - Profil | Čt 12.8.2010 19:41:38

judas.d >> okolo 10-15 mm

judas.d - Profil | Čt 12.8.2010 19:39:52

mi-ku >> kolik má ta cizrna tak v průměru???dík

yvana - Profil | Čt 12.8.2010 19:32:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

neprduch >> Já teda nakládanou cizrnu nepoužívala,ale tu normál ano.Co se u mě ošvědčilo byl česnek,jinak tam můžeš dát cokoliv i třeba esenci.

mi-ku - Profil | Čt 12.8.2010 19:32:16

neprduch >> je to asi na úrovni ořechů, tj, že je to dobrém ochucení docela atraktivní návnada, ale nekrmit s ní moc plošně...spíše jako s boili...stačí do 1 kg na lovné místo...a dochucení, či aromatizování...třeba cukrová voda s jakýmkoliv aromatem pro rybáře...

neprduch - Profil | Čt 12.8.2010 19:27:30

Cizrna prý snadno přijímá pachy, čím ji tedy nejsnáz ochutit (kromě zmíněného rumu) ?

neprduch - Profil | Čt 12.8.2010 19:21:45

mi-ku >> A nevadí rybám, že není vařená?

neprduch - Profil | Čt 12.8.2010 19:14:06

kaňka >> Sklenice 540 g za 19,90, ale v čisté váze 1 kg za 50 Kč (je to skoro jako s tou kukuřicí).

mi-ku - Profil | Čt 12.8.2010 19:06:28

foxxx >> neblázni...maximálně dávám G 10, nebo rum Božkov...gin je jen pro mě...))))

foxxx - Profil | Čt 12.8.2010 19:02:23

mi-ku >> Ještě že ne na cizrnu v ginu...:-))Toho je do cizrny škoda,já vím...:-)

mi-ku - Profil | Čt 12.8.2010 19:00:36

neprduch - >> cizrna má proti ostatním nástrahám tu výhodu, že není nutné jí vařit(maximálně pro delší trvanlivost zavařit)...takže si stačí udělat nálev a do něho suchou cizrnu dát....po cca 24 hod je plně nasáklá tou chutí a aromatem co jsi dal do nálevu, tím, že se nepovaří se dá dobře selektovat malá a velká ryba...já osbně do nálevu dávám kombinaci piva, medu a chilli...))))....dokonce jsem letos na jaře chytal na cizrnu v rumu....))))

plavan - Profil | Čt 12.8.2010 18:43:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

neprduch - >> cizrna není na háček žádnej zázrak, ale na stáhnutí kaprů je moc fajn, protože když je dobře předmáčená a vařená, malé ryby ji nesežerou. Ale ta sterilizovaná v plechovce je křehká, na háček nebo na vlásek nic moc, protože ji rozbijí i cejnci a plotičky. Já kdysi tu sterilku kupoval v Globusu 400g za asi dvacet korun. Ale nic moc to nebylo. Je lepší si koupit tvrdou, namočit a uvařit ji. Půl kila stojí okolo 32 korun a nabyde to na trojnásobek.

Radimozo - Profil | Čt 12.8.2010 18:42:57

neprduch - >> nezkoušel jsem sterilovanou, vařenou ano, žádný valný úspěch to však nepřineslo. Myslím si že steril cizrna bude hodně měká a stáhne spíše malé ryby, než aby jsi měl záběry od 50+. je to na pováženou, ale určitě bych se ji nebál přidat do směsí.

Pvl - Profil | Čt 12.8.2010 18:38:01

Domnívám se, že cizrna je nástraha jako každá jiná . Zase tak velký "zázrak" není . Když je možnost koupit za dobrou cenu -tak proč ne .

yvana - Profil | Čt 12.8.2010 18:35:49

neprduch - >> Když to tak vezmeš,tak těch pár korun oželíš,ale zase budeš vědět jestli jim to chutná nebo ne.Ale asi budeš muset s tím i zakrmit.Přeju ti,aby jsi nad těma zmlsanejma potvůrkama vyhrál.

kožich007 - Profil | Čt 12.8.2010 18:33:38

neprduch - >> já jí skoušel jako partikl společně s pšenicí a do toho šrot a nějakou tu rybu to stáhlo. Teda alespoň dle echolotu, před zakrmením to místo bylo téměř bez ryb a po zakrmení se to zlepšilo. Je fakt že nemohu potvrdit zda opravdu to udělala cizrna, ale zase nic většího jsem tam nedával a kamarád na tom místě vytáhl kapra 50+, ostatním z okolí jsme kapry stáhly. Skus a věřím že nebude problém, kupoval jsem to také v akci! zdar

kaňka - Profil | Čt 12.8.2010 18:30:28

neprduch - >> Cizrna je na kapry super, suchá den máčená poté uvařená , se sterilovanou nemám zkušenosti ale proč ne , za zkoušku to stojí, ještě záleží na ceně jestli klasicky vařená není levnější, co za to chcou?