Kvalita člunů Norton

Prosím o zkušenosti majitelů s těmito čluny. Rozhoduju se o koupi člunu, ale nevím, jestli "pevný" nebo "gumák". A Norton se mi docela líbí, jenže jsem na něj ještě neslyšel slova "chvály", spíše naopak!
Autor diskuse: Hurvajz - Profil , 26.6.2010 všeobecné - náčiní, doplňky

pesa - Profil | St 7.7.2010 21:20:47

Vložil jsem ti tady odkaz z jiné diskuze :
Určite gumák, už kvůli tomu, že ho lze přepravovat v autě v transportní tašce. Velikost 290 - 350 cm je pro 3 lidi ideál.
Co se týká typů dna, jsou 3:
- laťové dřevěné dno - snadná montáž na člun, horší stabilita a pevnost
- Hliníková desková podlaha (či stejně dřevěná desková podlaha) - vysoká pevnost, odolnost, časově náročnější pro začátečníka namontovat.
- Nafukovací dno - osobně si myslím, že v tomto typu dna je budoucnost - dneska jsou to tvrzené dna, zesílené materiály, člun je pevný, kompaktní. Dno se fouká cca na 0,8 - 1 bar, oproti plováku (0,25 bar v průměru). Dno je jak "beton", člověk nemusí nic montovat, jen nafukuje.

A na závěr už jen konstatování, že na člunu je lepší mít nafukovací kýl, zvedne špici cca o 15°, což je zvláště ve vlnách velká výhoda,

na toto téma je tady už několik diskuzí, kde jsou i probírány různé značky člunů, tak si je projdi

Marianos - Profil | St 7.7.2010 21:09:51

Ahoj, jsem "šťastným" majitelem Nortona a musím říct, že bych ho opravdu rád prodal a poslal do sraček a vrátil se k nafukovačce !!! Je to hroznej člun.

pačer - Profil | Ne 27.6.2010 13:45:57

Mám NORTON-3 a jsem s ním strašně nespokojený, nebrat !!! Špatná kvalita dílenského zpracování, na jedné straně okraje 20mm a na druhé jen 14mm, loupe se lak, atd....
Nevím kde se to vyrábí ale asi v číně nebo co ???
Vem raději něco dražšího a kvalitnějšího, šťastnou ruku při výběru dopravního prostředku na rybolov.