Jak docílit tvrdého bojlie?

Poradí mi prosím někdo jak udělat bojlie tvrdé? Jakou složku mám přidat, nebo nějaký speciální postup?
Autor diskuse: 1979LB - Profil , 24.6.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Zindys - Profil | Po 30.8.2010 13:27:24

hegeduske >> podle toho jestli si chci zachytat nebo chytit větší rybu ;)

DAVISS - Profil | Po 30.8.2010 13:24:08

Mrknato >> na můj vkus se tím boilie dost zabetonuje

Mrknato - Profil | Po 30.8.2010 13:23:05

Cement 325, tvrdne i pod vodou.

DAVISS - Profil | Po 30.8.2010 13:20:18

hegeduske >> nejde o to, který máme radši ale co šmakuje těm potvorám ;-)
Osobně používám raději tvrdší

hegeduske - Profil | Po 30.8.2010 13:18:31

ktoré mate radšej tvrdé boilies alebo mekšie????

Zindys - Profil | Po 28.6.2010 9:00:24

Nejvíc se mi osvědčilo sušení....klidně sušit i měsíc a pak to je jak kámen :)

Frantos - Profil | Po 28.6.2010 8:38:29

1979LB >> určitě ne, chce to mít v prodyšných bedýnkách a pokud možno v teplotě do 20 stupňů, ale není problém i vyšší teplota....

KryZek - Profil | Ne 27.6.2010 23:42:34

MafiaCarp >> schreier - 27.6.2010 23:35:39 >> ešte by to chcelo niečo vymyslet na štiky a candaty a bude to tu zarybnene jak za komunizmu

schreier - Profil | Ne 27.6.2010 23:35:39

KryZek >> tohle nové modré boilí by aktivovalo revíry jak od Krásy restart:)) Kapři budou po něm pak aktivní celý rok:)))

KryZek - Profil | Ne 27.6.2010 23:31:10

MafiaCarp >> schreier - 27.6.2010 23:27:03 >> kašlat na cenu..... predsa neres po celý rok.... a to uz sa vyplati investovat

schreier - Profil | Ne 27.6.2010 23:27:03

KryZek >> nechtěl bych pak vidět celkovou cenu toho boilí:DDD co by to asi udělalo s kaprem kdyby to sežral:)))

KryZek - Profil | Ne 27.6.2010 23:23:31

zkus VIAGRU

1979LB - Profil | Ne 27.6.2010 23:21:52

yvana >> mě se to zdá uprostřed syrový je to možná jen můj dojem

yvana - Profil | Ne 27.6.2010 23:16:52

1979LB >> Ne jakmile vyplave na povrch dej hrned z plotny a vyndej je někam na plech a takhle vař várku po várce nezapomeň vždycky vodu znovu připravit do varu.Potom je nechám oschnout poleju je ještě dipem nebo boostre a suším,nebo je dávám do mrazáku.

1979LB - Profil | Ne 27.6.2010 23:13:56

taže jak vyplave na povch je uvařený? nebo ho mám nechat ještě chvilinku povařit?

Portos - Profil | Ne 27.6.2010 23:02:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1979LB >> vař klasicky dlouho. Vyšší dobou varu nedosáhneš vyšší tvrdosti. Dobrým pomocníkem může být nějaký přípravek, který má vytvrzovací schopnosti, jako je třeba ten od Nutry. Klasikou je pak ten albumin, nebo gluten. Jinak sušit můžel libovolně dlouho na průvanu, nebo zasypat koule solí, nebo cukrem. Oboje dobře natahuje vlhkost, ale rozhodně tam nesyp čerstvě vařené boilie.

yvana - Profil | Ne 27.6.2010 22:57:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1979LB >> Někdo ho vaří někdo dává na pařák.U vařeného se dělá tak,že přivedeš vodu do varu dáš tam boilis,ale nenarvy tam toho moc,potom ho přiklop a nech vařit,podle průměru se vaří tak 3minuty jakmile vyplave na povrch tak to vyndej cedníkem nech okapat a můžeš toi nechat zaschnou.

1979LB - Profil | Ne 27.6.2010 22:54:41

Poradíte mi prosím jak dlouho má boilies vařit?

1979LB - Profil | Ne 27.6.2010 22:32:23

Frantos >> a nezkazí se mi to , když to budu tak dlouho sušit?

Frantos - Profil | Ne 27.6.2010 9:46:07

Petr.J >> jasné, já to nějak nerozváděl, samozřejmě že základ směsí tvoří vše...

Petr.J - Profil | Ne 27.6.2010 9:43:26

Frantos >> Dlouho sušené boiles je sice jako šutr, ale když je z rozpadavé směsi, tak se po nasáknutí vodou stejně začne rychle rozpadat. Pokud bych chtěl boiles, které bude i po několika dnech ve vodě tvrdé, tak bych nedával moc ptačího zobu a dal bych hodně tvrdidel, albumin pšeničné klíčky, gluten, krupici a ostatní složky by měly být co nejjemnější, potom z toho bude šutr, který vydrží ve vodě i do další sezony.

Frantos - Profil | Ne 27.6.2010 8:49:29

1979LB - >> dlouho sušit, několik týdnů, já chytám i na boilies rok sušené...

barny - Profil | Ne 27.6.2010 8:14:03

Hornet >> Dobrá je i sádra.

Hornet - Profil | Ne 27.6.2010 0:30:56

Čo tak pridať cement? Alebo epoxid?

Financ - Profil | So 26.6.2010 23:17:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejrychleji to jde s Granite Mixem od Nutrabaits, přidat do směsi. Anebo sušit (obtížně se praktikuje v paneláku).

NeBeroun alias Qwerty81 - Profil | So 26.6.2010 22:36:07

dlouho vař, dlouho suš.. :-)

Petr.J - Profil | So 26.6.2010 19:19:47

levhan >> tak to je asi specialita tohoto druhu koulí, já letos chytám normálně na koule, které mám ještě z minulého roku, jsou naprosto vysušené a kaprům to docela šmakuje. Záleží holt hlavně na sněsi, ze které se to udělá.

levhan - Profil | So 26.6.2010 19:10:13

Petr.J >> ahoj nevim mam doma par kilo boili od k. nikla nahnilej krab kdyz jsem je dostal vysusil sem je normal zpusobem dneska jdou pouzit jen na krmeni skousel sem je predipovat a popravde se se nasaji jen po povrchu cca milimetr tot vse a to tam mohou bejt i tyden jak ho navrtas a das pod hacek pri styku z vodou do pul hodky praskne vejpul cim to netusim popravde dnes si delam koule tesne pred odjezdem tri dny necham zavadnout nemam sebemensi problem

Karči P. - Profil | So 26.6.2010 18:42:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To, že boilies vysušíš na kameň ešte neznamená, že ti také vydrží dlhšiu dobu aj pod vodou! Záleži v prvom rade od zloženia mixu. Tak napríklad minulý rok som robil k určitej príležitosti guľe s vysokým obsahom caseinátu a predtrávenej (rozpustnej múčky) + kvalitný vtačí zob a tieto gule napriek tomu, že sú sušene takmer rok sú po 12-tich hodinách na blato... . Druhá vec, všetký mixy majú strop koľko vajec znesú, a viac jednoducho pridať nemôžeš lebo budeš mať sopeľ, takže zlepšenie tvrdosti boilies navýšovanim vajec moc nehrozí. Treba dbať na celkové zleženie zmesi... + zvýšiť podiel albumínu, či iných mliečnych bielkovin, ktoré vytvrdzuju. .

Petr.J - Profil | So 26.6.2010 18:23:23

levhan >> Já myslim, že nemáš pravdu, hlavně záleží na směsi, vajec se dává furt stejně, to znamená jenom vejce. S tim dipováním to taky tak neni, naopak, když je boiles vysušené, nasaje dip do sebe mnohem lépe, stačí ho trochu naředit vodou aby byl řídší. Já boiles úplně vysušuji a nemám s dipováním problém.

levhan - Profil | So 26.6.2010 18:00:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1979LB - >> tak urco to je poctem vajec a tuzsi konzistenci testa a pak samo ze susenim cim dele tim lepe aby byli jak broky ale ma to jednu chybu pokud boili presusis a budes ho chtit dipovat nebo napoustet nakou tekutou potravou tak se stim rozluc upone ususene koule dosebe uz nedokazou natahnout dip ci jine veci tvz jsou k nicemu