Shimano Speed master 2,7m H 20-50g + Shimano rarenium C14 2500

Zdar chlapi . Dnes som objednal prut a navijak na privlac a chcem vediet vas nazor, dakujem
Autor diskuse: S1M0N3 - Profil , 12.6.2010 dravci - náčiní, doplňky

Jirizelva - Profil | Ne 20.6.2010 21:27:22

Ahoj,Speeda mám už třetím rokem a zatím plná spokojenost.Mám gramáž 20-50g a 270cm.Je to jak kdy,někdy by se hodil měkčí jindy tvrdší.Hodně bude záležet na síle proudu a velikosti woba či plandavky.
Naviják mám Superko 4000,taky od Shimana.Teď už bych ho nevzal.Zdá se mi,že dostává dost zabrat a už nemá tak sametový chod.
Jinak dohromady to funguje skvěle.Včera sumík tak 5-6kg a krásně jsem si ho vychutnal.
Proutek bych jiný nechtěl.

Roberto2 - Profil | Út 15.6.2010 16:04:00

bombardák >> Musím Ti dat za pravdu ... Lojzovky znám , kotví tam jak říkáš v zátoce " motorový plachetnice " Nebo spíš motoráky , protože plachty jsem na nich viděl málokdy . Jezdí i ve větru na motory .. Snad si toho někdo všimne a budou je alespoň pokutovat . Ještě lépě spalováky zakázat , protože v čechách to jinak nejde . Mají povoleno je používat v nouzi , při bezvetří , při manipulaci v přístavu , ale vetšina no to prdí a jezdí jak s motorákem ... smutný ... I na jachty se dají použít elektromotory .... Jo to je blbej čechysmus ... jak všechno obechcat .. Koupím si něco s plachtou - stožárem a mám na Lipně motorák .

David. - Profil | Út 15.6.2010 15:36:13

S1M0N3 - >> Kup si naviják Daiwa Caldia X 3000 a máš vystaráno na dlouhá léta.Anakonda a spousta jiných profíků ti to potvrdí.

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 22:42:09

bombardák >> je to spiš o pokecu s kamošema a relaxu než o rybach,to souhlas jednoznačně z lodě je z lodě,kort podzimni vlačka a okyši.Když už jsem hodně znechucenej na Orlasu z rybačky,tak si dam od orliku 2 tejdny pauzu abych tam zase dostal chut jet.

bombardák - Profil | Ne 13.6.2010 22:26:10

Rytíř >> Inzerát na MRKu jsem sledoval, trochu mě to překvapilo, že se jí zbavuješ, kamarád - kterého jsem na ni upozornil ( nechodí na MRK)tam totiž má dlouhé roky karavan, ale pravděpodobně mu stačí.. Moje srdcovka je taky přehrada - Vranovská a po 30 letech střídavého navštěvování toho mám taky někdy plné zuby, ale nějak to pak časem vyšumí a jedu a znovu se těším, jak malej kluk. Však to určitě znáš. Ty krásné doby jsou nenávratně pryč a tak někdy mám vlastně větší radost ze setkání s kamarádama - pokud ještě nechytaj ve věčných lovištích a zdravotní stav jim dovoluje....Prostě tato stará vodní dáma má svůj esprit a chytám tady z loďky, dostanu se do míst, která jsou mě blízká a prostě si užívám.

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 22:06:38

bombardák >> tak jsme si asi blbě rozuměli s tima peletama ale to je jedno.Sleduji stav candata a bolena na orliku už delši dobu,bo je Orlas moje srdcovka.Dokonce jsem už to tam chtěl zabalit a i chatu tam střelit.Od te doby co se v tom pani z Rady zhledli jako "modni sportovni ryba"a sr.........je tam horem dolem,tak ted to nevykřikujou nahlas ale určitě nevi co s tim.Viz přiklad Lipna.Bolen bez miry,proč asi?Protože to posr.... a nevi kudy z toho.Přiroda si asi těžko pomůže,když dělame z řek rychlé vydlažděne strouhy,do kterych jak voda rychle přiteče tak odteče a ještě tam pereme ryby,ktere jsou tam druhově silně zastoupeny a ještě se dobře rozmnožuji.

bombardák - Profil | Ne 13.6.2010 21:57:56

Rytíř >> To ani ne. Bolen je sice dost drzý, ale v podstatě si příliš nekonkurují.Sumec až na vyjímky loví převážně u dna a bolíno je ryba povrchová. Spíš je obrovským konkurentem okounovitých ryb. V některých lokalitách dokázal potlačit úplně candáta. Víš kamaráde, opravdu všechno je jinak, často si říkám, že si matička příroda vždy nějak pomůže, ale po letošním přídělu vody jsem už ze všeho ,,nějak " smutnej. Když neteče voda do sklepa, tak si zas připadáš, jak v déltě Dunaje....

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 21:38:23

bombardák >> tak pro mě je feederovani hlavně doplněk před sezonou dravců až takhle jsem o tom nepřemyšlel,jestli jsem dobře pochopil,zbavit se zaběrů od bolena?

bombardák - Profil | Ne 13.6.2010 21:09:53

Roberto2 >> Jezdím na Lipno, většinou v září ( Lojzova paseka) - vždy je krásná a čistá voda a pro představu při hlubinné vláčce, což je tady trochu legrační představa, jsem za cestu směr ,, Rakovská zátoka " protější Dol.Vltavice a zpět nedostal od dravce záběr. Mimo pařezů, což je vždy pro nějaký wobler smrtelné. Občas se mi podařilo na druhé straně natrapírovat na hejnečko okounů - opravdu proti rokům minulým - naprosto miniaturní. Většinou, však to byla sestava, zakotvených motorových plachetnic, pro které jsem byl pravděpodobně šmírující a hlavně otravný, zevlující hmyz.. Většina domorodců, čeká, jako všude jinde, až ve Frymburku vysadí trochu násaďáků, kteří pak za pár dní doplují, na jejich bojkama označená místa. RS jezdí na obrovských ,, šífech" obsluhují motorky a sady prutů a vyzařuje z nich profesionální průvodcovská hrdost..Jejich ostrý pohled odrazuje zavazející ostatní rybáře k nahození a raději jdou na pivo..a bolen ten se tady loví - opravdu těžko...

Roberto2 - Profil | Ne 13.6.2010 20:46:25

bombardák >> Na Lipně bolena vyndat a ... sežrat ... Jinak se klasickejch candátů nedočkáme . Tolik Bolenů co vidím lovit na březích jsem nikde jinde něž na Lipně neviděl ... Blbé je že na rybičku se chytat nesmí / 20 cm těžko bolen vezme / a na woblery vetšinou prdí .... Jak je teda trochu vychytat ? Chtělo by to radu toho "chytrého "co rozhodl o jeho nasazení ... Kdyby měl alespoň kvalitní maso ....

bombardák - Profil | Ne 13.6.2010 20:42:09

Rytíř >> Tady stačí chvilku přidávat do krmení, nějaké pelety , nebo bojlí( v podstatě jakékoliv značky), ale typu halibut, mušle,krab, oliheň apod. Chvilku jsem při feederu váhal, bylo takové netypické braní, ale pak se to rozjelo. Jak na Ebru. Už se vůbec nedivím..

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 20:32:33

bombardák >> naprosto přesně napsaný i to co se tyče toho zapleveleni.Pořad v tom co se děje na hladině,někdo hleda vicedruhove obsazeni dravců a kdo vi jak bolen lovi,tak bezpečně vi o co de.A s tim sumečkem je to taky,loni brali na rybky ze dna a sou to palby,jako když se tě odviji vlasec při nahazovani.

bombardák - Profil | Ne 13.6.2010 20:23:09

Rytíř >> Je to, tak nějak jednodušší. Pohyb a množství bolenů ve vodě - dává pocit a zdání velké druhové obsádky Pro většinu hospodářů je samovýtěr naprostou spásou. Při těch žalostných plánovaných stavech při vysazování - tzv. inkognito je to dobré a hlavně laciné řešení. Na druhou stranu ta situace dnes, znamená určité druhové zaplevelení. Je značný úbytek - ( na běžných vodách) línů, okounů, candátů. Převládá sumec, všech velikostí tedy - abych byl přesný sumeček a bolen.

bombardák - Profil | Ne 13.6.2010 19:53:54

: vydrák >> :-)vydrák - 13.6.2010 19:02:26 >> Patřím k té starší generaci rybářů, pro kterou nebyla ostuda ulovenou rybu zabít a sežrat. Dnes má každý sportovec pocit, že je nutné ulovenou rybu poctít koupáním, fotem, francouzákem a naučit jí plavat v ekovezírku. Osobně a pokud mám pocit, že je nutné, abych si rybu odnesl domů, rybu netrápím pobytem v elastickém vězení a rovnou ji u vody zabiju. V loňském roce to za mne, jednou udělal kamarád. V posledních letech to zabijení, už nějak nemusím. Pokud jsem trochu odbočil, promiň ( to víš ta - AURA), jen mi jde o to, že v určitých měsících, má i ten zatracovaný ,, Bolíno " chutné maso, hlavně pokud je voda dostatečně studená, má sice poněkud víc kostí, ale v místech kde jsem je lovil je samý kámen, bubliny a silný proud a tato přerostlá ouklej je v těchto místech pěkně vysportovaná.

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 19:35:21

bombardák >> toho k tomu ale malokdy ta velikost okolo 50 čisel pusti.Vytřou se hojně a ještě je tam cpou,to fakt nechapu.

bombardák - Profil | Ne 13.6.2010 19:32:45

Rytíř >> Máš pravdu ve všem. Bolen je zastoupený v potěru každý rok. Je to spíš vyjímka, pokud se špatně vytře a s tím úlovkem bolínků na nastražené kostíky, mám podobnou zkušenost. Původně jsem myslel, že je to otázka a problém údolních nádrží, které umožňují vytěr bolena v horních, přítokových partiích , ale skutečnost je opravdu nepříznivá pro většinu vod. Hlavně v tomto období je nepříjemným společníkem při chytání nástražních rybek. Naopak je sportovním protivníkem a úlovek bolena větších ( trofejních) rozměrů je příjemnou skutečností.

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 19:11:18

: vydrák >> :-)vydrák - 13.6.2010 19:07:17 >> už berou normalně i na feeder na červi a to nokdy nebejvalo jako ted.Už to neni žadna vzacnost ho takto chytit.I před dopadem na dno ti to napali.Loni když jsem chytal na bič,tak mali bolen oproti jinym druhům ryb byl poměr na 5 ulovenych bolinků,1 jina ryba.

:-)vydrák - Profil | Ne 13.6.2010 19:07:17

Rytíř >> No ty jsi na Orlíku častěji než já,tak to možná vidíš,ale mě se nezdá,že by byl bolen tak extrémě přemnožen.

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 19:04:29

: vydrák >> :-)vydrák - 13.6.2010 19:02:26 >> doufam,že ten potěr nebude samej bolen jako loni.Touž fakt by byla pro orlik špatna zprava.

:-)vydrák - Profil | Ne 13.6.2010 19:02:26

Rytíř >> To je pravda,má bohužel tak mizerné maso,že ho nikdo nechytá.Já tam byl pátek-sobota a řezali do rybek docela tvrdě.Ale zahlíd jsem tam pod klackem jednu kmotru-cca 70cm,jak honila potěr-2cm.Docela jsem čuměl,jak se tam vyblbla.

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 18:59:01

: vydrák >> :-)vydrák - 13.6.2010 18:52:02 >> bolen je parchant,vytře se všude a kde čim ,nikdo ho pomalu nechyta, konkuruje ostatnim dravcum hodně,přemnoženej kort na orliku.Za par let to bude přehrada "BOLEN"ne orlik((:-Je docela problem vysazovat male druhy dravců aby tenhle taky rybi druh,okamžitě do nich mlati a nic z toho nezbude,to je ten hlavni problem co k němu citim.Měl by bejt na orliku bez miry,aspon pokud se drobet nezredukuje jejich stav.Co tam tet zas na orliku dělali to byl masakr,kdyby je masařky chtěli vylapat ale ty je na petatřicitky bohužel nechyti.

:-)vydrák - Profil | Ne 13.6.2010 18:52:02

Rytíř >> Bolen je náhodou dobrá sportovní ryba.Je opatrnej a vychcanej-hlavně větší kusy.Rád si s ním změřím síly,nejde mi o maso.Ale štika,ta kmotra jedna zubatá-to je to pravý ořechový.Ovšem loni na Orlíku žádnej zázrak.Menší kusy akorát.

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 18:46:58

: vydrák >> :-)vydrák - 13.6.2010 18:40:34 >> doufam,že se mě bolen vyhne,nemam tu rybu rad.Hlavni ryba pro mě je?Vždyt viš.No nevim,s tou pokorou.Chovam se dost pokorně tam a odměna mizerna:-))

:-)vydrák - Profil | Ne 13.6.2010 18:43:50

bombardák >> Tak Petře,domluvíme se a na Orlík vyrazíme.Přesně jsi to popsal-kaňon jak v jůesej,skály a hlubiny-Orlík je nádhernej a pokorný rybář bude odměněn.Já to tam miluju a rád Vás tam vezmu.Petrův zdar

:-)vydrák - Profil | Ne 13.6.2010 18:40:34

Rytíř >> Už se to blíží,neboj,dočkáme se.Doufám,že nám sv.Petr bude nakloněn.Loni o zahájení sumejš 75cm a bolen 55cm.Petrův zdar

vagusoid - Profil | Ne 13.6.2010 18:06:45

S1M0N3 - >> Prut mě příjde kopyto tak na sumce .Na štiky u nás zbytečně předimenzovaný ztratíš požitek z lovu sám jsem to zažil.Naviják za skoro stejný prachy se dá sehnat twin power z klasickýho materiálu který si myslím je o dost výš než tento málo vyzkoušený model.takže když shimano který mám sám velmi rád tak speed master 270 15-40g a twin power 3000 fc

Rytíř - Profil | Ne 13.6.2010 18:05:50

: vydrák >> :-)vydrák - 13.6.2010 17:07:49 >> tak ja taky počitam kolikrat se ještě vyspim:-))A proto jedu den dopředu abych to měl kratši:-))