Nevyplněná karta člena MRKu

Je to sice hloupost a zbytečnost... Ale z jakého důvodu nemáme všichni vyplněni všechny údaje v kartě??? Když vstoupím do diskuze a přečtu si něčí přízpěvek,nebo mi někdo napíše SZ, tak se rád podívám co je to za rybáře, kde rád chytá atd... Myslím že to nedělám jen já. Všichni rybáři jsou/jsme si rovni, tak proč jsou/jsme někteří tak tajní a anonymní????
Autor diskuse: Leoš - Profil , 8.11.2009 všeobecné - ostatní

Na přání braťa zo slovenska:))): jak casto sa kukate do profilu?

A) furt?13%

B) ked naštve abo zaujme?81%

C) zriedka?4%

D) nikdy?2%

Od 8.11.2009 hlasovalo 214 čtenářů.

kam!kaze - Profil | Út 1.12.2009 13:47:03

Kocháč >> To máš pravdu.Popíjím jeden takový strašný Kochtejl.A po požití tohohle Kochtejlu na stránkách MRKu se mi většinou udělá zle a sem tam nevím co pak píšu.Tak to je ty jElito.

Kocháč - Profil | Pá 27.11.2009 12:41:42

kam!kaze >> hele nevím co bereš, ale bereš toho moc..

sidneyv - Profil | Čt 26.11.2009 14:21:26

kam!kaze >> akýže má pán profesor Hnátek nový nick? :)

Azbest - Profil | Čt 26.11.2009 14:02:24

kam!kaze >> ten Mudrův nick je asi spíš staronovej,že?

kam!kaze - Profil | St 25.11.2009 22:48:56

GUGU >> Ono se občas stává že i normální člověk zareaguje na nějaku debilitu neadekvátně ke slušnému chování.Pak si někdo přečte pouze reakci a nepodívá se proč vznikla.Následně na to si na člověka xxx utvoří špatný názor.Vzhledrm k tomu,že tady jsou specialisté na podobné reakce (kocháč,bývalý Mudr Hnátek s momentálně novým nickem atd.) se nedivím tomu,že se někteří nechtějí vyplnit kartu.

GUGU - Profil | St 11.11.2009 20:56:35

JKL >> hele,musíš to přečíst ! kdo řek : "že ve svobodné společnosti mohu ventilovat cokoli"...bylo tam a je : "bys se neměl bát toho cos napsal,pokud to neporušuje nějaká ta základní pravidla.."----jinak,děkuju za pozornost a přeji dobrou noc.-váš "virtuální přízrak". :-D

JKL - Profil | St 11.11.2009 20:34:06

GUGU >> Takže to vidíš tak že ve svobodné společnosti mohu ventilovat cokoli - a nenést následky? No výborně - dost si protiřečíš. Ale dělej jak umíš - je to jen tvá věc. Ovšem - ty si za svými názory nestojíš - stojí za nimi jen tvůj virtuální přízrak. A ten se bát skutečně nemusí - kdyby se snad příliš znelíbil - vyměníš ho. Já ti nedoporučuju se bát - naopak.

GUGU - Profil | St 11.11.2009 20:27:55

JKL >> "U lidí" bych si přečetl policejní archivy,záznamy,případy,statistiky...už bylo mnohokrát upozornováno na nutnost reagovat dřív na výhrožování,policie vícekrát v mediich byla upozornována a kritizována za tuto skutečnost...bohužel je to takové množství případů ža se do tvéjch 100 procent "těžce vejdou". (děkuju za takové rady,"že pes který štěká nekouše").---(by člověk řek že čím starší člověk,tím moudřější,a vono je to asi tak že se stárnutím víc a víc přibližuje naivnímu dítěti,...jinak si to nevysvětlím).----to že za svým názorem stojím,tos už moh tady vidět...i když je potřeba oddělit kecy,humor a podobná "psaníčka". A ještě je ti dobrá rada : "pokud se bojím následků svého psaného či mluveného projevu je přece rozumné se neprojevovat"...člověče,tohle by měla být svobodná země,tady bys se neměl bát toho cos napsal,pokud to neporušuje nějaká ta základní pravidla...a s tou takovou tvou radou,to bych se vešel i do nějakého diktátorského či podobného režimu..."nic nepiš,neprojevuj se a budeš mít klid".

JKL - Profil | St 11.11.2009 19:56:18

GUGU >> Dělej jak myslíš - je to tvá volba. Ovšem co zase nebere hlava mně - jak mi může někdo někam psát jen díky tomu že uvedu do registrace jméno a věk? A skutečně si myslíš že kvůli "velkohubému" jedinci je dobré přejít do ilegality? To mi připadá kontraproduktivní - pokud se bojím následků svého psaného či mluveného projevu je přece rozumné se neprojevovat, ne se skrývat a ozývat se zpoza rohu.Takové chování právě dělá z netových diskuzí onu anonymní virtuální džungli. A pozor - já nikomu nic neradím - já pouze předkládám svůj názor na tuto problematiku. Časem přijdeš na to, že za vlastním názorem je třeba si stát. Protože i rozumný názor bez obhajiby autora je jen plevou ve větru. :-)) A ještě jedna věc - staré pořekadlo praví, že pes který štěká nekouše. U psů tomu nevěř - ale u lidí to platí takřka na 100%.

GUGU - Profil | St 11.11.2009 19:18:57

JKL >> Tvůj zápis z Út 10.11.2009 16:57:24 --...hele,odpověz mi,prosím tě,mám tu kartu vyplnovat nebo ne ?,když mi jedinec na MRKu napíše (ani ne do SZ),tak nějak : věšet tě za názor nebudu,ale jestli se mi tvůj názor nelíbí,tak tě najdu bud na MRKu nebo v soukromí...že jako si to jako "povíme"-----a to není jedinej jednotlivec s takovejma nápadama !...(---a já Ty odpovím že takovejma a podobnýma jedincama by se názory měli "prezentovat" jinejma způsobama a ne mluveným nebo psaným slovem.--) --ono je to blbý ,víš,že u takových jedinců nemužeš ani říct : hele,kreténu,a kdy to bude přesně ?...kdy se ti to líbít nebude?...---pak mi budka fakt nebere jak můžeš napsat tenhle "článek" o hrdinství...to není hrdinství,ale hloupost jak vyšitá,to co radíš.

splavek - Profil | Út 10.11.2009 18:42:47

Pokud chci z někým diskutovat,dostávat rady,nebo naopak někomu poradit,tak jsem radši když to je někomu konkrétnímu,někomu kdo neskrývá svoji identitu.Díky Mrku jsem se spřátelil z pár kolegy a myslím si,že kdybych něměl vyplněnou kartu,tak by k navázání kontaktu asi nedošlo.Víc jsou mi sipatičtí ti,kteří ze svými názory ukáží i svůj ksicht.

Jarmil Koloušek - Profil | Út 10.11.2009 18:25:58

Vyplnění karty není nikterak povinné a lze pochopit některé jedince, že si nepřejí být identifikováni. Nicméně z mého pohledu diskutéra samozřejmě ocením, když vím s kým mám tu čest a prolistováním jeho karty si udělám o dotyčném obrázek. Navíc drtivá většina zde používá své přezdívky, takže pokud zde narazím na nějakého svého známého, o kterém jsem netušil, že se zde pohybuje, tak potom je zde šance, že se s ním budu moci zkontaktovat. Přesně tato situace nastala před několika týdny, kdy jsem dle jedné hystorky vytušil kolegu z jednoho výzkumu a díky vyplňěné kartě jsem se o této skutečnosti utvrdil. Díky tomu jsem ho kontaktoval a dneska již máme na zimu náplánovanou výpravu na Island

s pozdravem Jarmil Koloušek

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 18:14:55

luigin >> když zpívá estébák o estébákách,tak to má svůj neoddiskutovatelnej půvab.....

Zdenina - Profil | Út 10.11.2009 18:13:29

luigin >> Krásná písnička! Sedí na tuhle diskuzi celkem slušně :-)))

luigin - Profil | Út 10.11.2009 18:07:53

Na odlehčení: http://mp3s.nadruhou.net/jaromir-nohavica/na-virtu​ally-270660

jinak jsem pro svobodnou volbu každého jedince...

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 18:02:30

drozďák 30,42 >> to je věc názoru.
Já nesouhlasím s tím,že tohle je virtuální svět virtuálních identit.
Bavím se s živejma lidma a většinou o reálnejch věcech,tak co je na tom virtuálního?
Snad jen to,že spousta z nás se chová jinak než v reálu(to je ale jejich věc-pak jsou oni virtuální hlavně sami před sebou).
Stejně tak nesouhlasím s tím,že vyplnění karty nemá v 99% případů žádnou vypovídací hodnotu.
To nemá jen v případě anonymů a těch 99% není.

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 17:57:25

mi-ku >> já druhej nick nemám zapotřebí a ti,kteří ano ho v první kartě rozhodně neuvedou,takže moc nechápu,jak jsi ho v mé kartě chtěl hledat:-))
Rejpání ano,to provozuju a zvlášť tehdy,když je důvod:-)

Márten - Profil | Út 10.11.2009 17:24:57

Je to každého věc, zda vyplní dobře, špatně (nebo provokativně) či vůbec. Musí ale počítat s tím, že pokud nevyplní, může se projevovat implicitní nedůvěra v jednání ze strany ostatních. Pokud vyplní špatně, je otázkou, co ho k tomu vedlo a jaké má důvody (nenapadají mi žádné rozumné). My se třeba o mystifikaci nikdy nedozvíme, ale poukazuje to na "internetovou (ne)kvalitu" člověka a padá to na jeho svědomí. Nu a pokud vyplní dobře a jeho chování nebude negativní, pak aspoň z mé strany může očekávat vstřícné jednání. Toť vše, žádná věda. Je důležité si uvědomit, že zde na serveru nemáme žádné jiné vodítko k utvoření si obrázku o člověku, a tak většinou soudíme dle toho, jak se člověk vyjadřuje, projevuje a jakou má kartu. Takže bych možná mé psaní zakončil průpovídkou "Jak si kdo kartu vyplní, tak si také lehne".

drda - Profil | Út 10.11.2009 16:58:43

Je třeba si uvědomit, že moje svobodná vůle chtít znát informace o druhém končí přesně tam, kde začíná svobodná vůle toho druhého mi je nesdělit.
A naopak svobodná vůle toho druhého se kupříkladu ode mě dozvědět nějakou informaci (nebo mi něco prodat v bazaru a pod.) končí přesně tam, kde začíná moje svobodná vůle mu informaci neposkytnout (nebo od něj nic nekoupit a pod). Každý přece neseme důsledky svého počínání.
A to, že si kdokoliv může do karty napsat cokoliv je sice pravda, ale je otázka, jak dlouho mu tato dezinformace vydrží, pokud se nechce od ostatních mrkařů dobrovolně mimo web izolovat.

kopr69 - Profil | Út 10.11.2009 16:58:26

Uz jsem mel s nekolika takovymi lidmi tady na Mrku co do čineni.Jsem RS a uz se par anonymnich rypaku naslo kteri se snazili me pospinit sprostymi lzi a pomluvami.U vody pri kontrole me placali po rameni a tady mi anonymne nadavali do pi.. a ku....Jsou to lide kteri maji strach a meli uz co do čineni se zakonem.Zkratka srabi.

JKL - Profil | Út 10.11.2009 16:57:24

Ale ono to není o povinnosti vyplńovat cokoli - ono je to o ochotě, respektive o určité hrdosti jednotlivce. Je na úvaze každého zda se představí svým jménem, anebo zda cítí potřebu skrýt se za náhradní identitu. Není ta daleko doba kdy podpis či neanonymně vyjídřený názor mohl znamenat a často znamenal návštěvu čehosi mnohem nepříjemnějšího než spam nebo dealer. A přesto mnozí podepisovali - a vyjadřovali. Dnes hrozí za tak triviální data jako je jméno a věk snad jen nějaký obtěžující telefon nebo mail - a mnozí z nás považují základní sebeidentifikaci za nevhodnou až nebezpečnou. Tomu skutečně příliš nerozumím. Kam se ztratila hrdost a sebeúcta? Svět netu je virtuální, jistě. Já ale jsem reálný, my všichni jsme reální - tak proč ze sebe děláme poltergaisty? Proto abychom byli jen slyšet a ne vidět?

Končan - Profil | Út 10.11.2009 16:37:07

Já si myslím,že by se to mělo vyplňovat.Nemusí to být úplně všechno,ale alespoň to hlavní ano.

mi-ku - Profil | Út 10.11.2009 15:43:31

Azbest >> jakej máš druhej nick?...rejpal? v Tvém profilu jsem to nenašel, ale dle odpovědi asi budeš

drozďák 30,42 - Profil | Út 10.11.2009 14:32:01

Nevyplněná karta - myslím, že celá věc se na můj vkus příliš démonizuje. V podstatě podepíšu Pájkovy věty a za sebe dodám - vyjma exemplárních, do očí bijících případů krystalického sráčství se nad způsobem vyplnění či nevyplnění karty či dokonce pravdivostí detailů v ní uvedených nehodlám nijak pozastavovat či dokonce vyvozovat nějaké závěry.
Byla by to píčovina, stejně jako je přízemní píčovina (až na vyjímky) dělat soudy na základě příspěvků z virtuálního prostředí, virtuální realitou degenerovaného. Tohle není skutečný svět.

A karta člena je dle mého názoru jenom esence celé té virtuality - nepřikládám ji naprosto žádný význam, způsob vyplnění a všechny ostatní aspekty nemají v 99% případů žádnou výpovědní hodnotu.

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 13:51:03

mi-ku >> ale to je skutečně převratná informace a zcela nový pohled na věc!!!
Co si myslíte o tomhle kolezi?:-))

Geneticist - Profil | Út 10.11.2009 13:49:21

Azbest >> Chápu tě, ale takhle jsem to nemyslel, přece šlo o ten azbest:-)))

kat - Profil | Út 10.11.2009 13:44:08

vse co napsal azbest jako bych napsal ja ......o tech co nemaj vyplnenou kartu sem co si myslim napsat nemohu...bych to mel smazano

mi-ku - Profil | Út 10.11.2009 13:43:57

ono jde taky o to, že internet je velice anonymní, tudíž si tam každý může napsat o sobě co chce...takže i "řádně " vyplněný profil může kecat..

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 13:36:21

Geneticist >> To právě beru jako věc cti,že škodím sám za sebe a myslím to upřímně.:-)
Mě by to pod cizím jménem nešlo...

Geneticist - Profil | Út 10.11.2009 13:28:01

Azbest >> K tomu aby jsi škodil přeci nepotřebuješ mít vyplněnou kartu:-)

Maxxx - Profil | Út 10.11.2009 13:26:16

Můj osobní názor je ,že kdo to nemá vyplněné má k tomu asi nějaký důvod .Na druhou stranu, ale zase díky tomu na něj nahlížím z určitou nedůvěřivostí.

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 13:25:00

Geneticist >> nepopírám,že azbest škodí-to se všeobecně ví:-))

Geneticist - Profil | Út 10.11.2009 13:22:55

Azbest >> Nechtěl jsem, aby jsi tady někoho o tvé zdravotní nezávadnosti začal přesvědčovat :-)

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 13:15:58

Tohle téma je pochopitelně typu:co hlava,to názor.
Každej se na to dívá ze svýho úhlu pohledu,kterej je ovlivněnej povahou,věkem,zkušenostma a vůbec osobností dotyčného a protože je každej (i ovce) individualita-každej to vnímá jinak.Mně je to fuk,já to vnímám přesně tak,jak jsem to popsal.
Zdaleka ne každýmu čumím do karty,ale když se tam jednou za čas podívám,protože bych rád věděl s kým jest čest (buď mě zaujal,nebo se chová,jako debil...) a nedozvím se ani kolik je mu let,tak to je pak celá karta k ničemu a pokud ani jméno se nekoná,tak je to pro mne prostě anonym a jako takovýho ho beru.
Ať chcete,nebo ne,tak vyplněná a nebo nevyplněná karta o člověku prostě vypovídá.
No a jestli je nebo není vyplněná pravdivě,to už vypovídá o povaze dotyčného hodně i když to,jak v tomto testu dopadnul,ví jen on sám.
Já osobně jsem v pohodě a nemám potřebu schovávat nic kromě mailu a plný adresy,protože o spamy nikdo nestojí.
A vy?:-))

Azbest - Profil | Út 10.11.2009 13:07:50

Geneticist >> problém by mohl být,ale není.
Fantasmagorie by mohla být,ale není.
Takže sis jen pocintnul pentli:-)

Anýzový dědek - Profil | Út 10.11.2009 13:06:10

Sla: Spatne jsem to zformuloval. Nevadi mi, ze dotycny vi vic nez ja, ale ze z teto pozice odbornika dela blba z jinych, tvarici se jako zacatecnik a chce po me vysvetlit neco, co poradne vysvetlit neumim. Proc si hraje na hlupaka, jen aby se pobavil, jak se v tom druhy topi? Tohle nechapu.

Pike-Pájka - Profil | Út 10.11.2009 13:05:03

Lumír >> V pohodě, já proti tvému názoru nic nemám, dává to smysl. Beru to jako výměnu názorů, což je v pořádku.