Návnada na chladnoucí řeku

Ahoj!
Chcu se zeptat, jak ste přizpůsobili krmení na řekách?
Voda je oproti létu chladnější a přestaly jít ryby a to sem
myslel, že musí budovat na zimu tuky.
Chytám 2 měsíce, budu vděčné za každó radu. Feeder
mě natchl a teď jedno zklamání za druhým.

Díky !
Autor diskuse: 115Kg - Profil , 26.9.2009 feeder - nástrahy, návnady

Tomáš - Tom - Profil | Pá 16.10.2009 13:52:31

Jarda Š. >> S tím nezbývá než souhlasit.

Jarda Š. - Profil | Pá 16.10.2009 13:26:56

Tomáš - Tom >> To je pravda, ale také s ochlazením vody rybám velmi citelně ubývá přirozená potrava, proto i když ryba přijímá celkově podstatně méně potravy, je dobrá šance, že si bude všímat našich návnad a nástrah (je ale daleko větší nebezpečí, že překrmíme, proto, jak už tu bylo uvedeno, bychom měli v chladné vodě vnadit v daleko menších dávkách než v létě).

tomsa - Profil | Pá 16.10.2009 12:55:41

115Kg >> jak říká MiPo plotice černá. Já to míchám půlnapůl s pšeničnýma klíčkama. Pokud je ještě dost teplá voda tak vařený partikl. Mé odskoušené, oblíbené na řeku.

Tomáš - Tom - Profil | Pá 16.10.2009 12:19:40

Jäger >> Jeger >> To není správná teorie ryby s chladnoucí vodou berou méně neboť jejich metabolismus je závislý na teplotě vody.Navíc čím je ryba větší tím dříve k podzimu snižuje příjem potravy.Toto by ti potvrdil každý chovatel,který sleduje pravidelně přírůstky.

MiPo - Profil | Pá 16.10.2009 12:05:57

115kg>> osobně používám tmavá krmiva např černá plotice Lorpio a nějaká kořeněná

Radža - Profil | Čt 15.10.2009 23:36:14

V této době, kdy už pomalu začíná sněžit bych hledal nějaké hlubší partie, kde by se měli pomalu ryby začít sjíždět. Krmení moc neměním akorád už ho tam tolik neházím aby nekvasilo. Myslím si, že se ještě určitě oteplí a ryby půjdou. A při těchto oteplení jsou dobre zlomové hrany z mělčin na hloubku. Vždyť ještě nebyl vůbec žádný podzim, kdy se maj ryby nejvíc cpát na zimu :-) takže to ještě určitě přijde

Bary - Profil | Čt 15.10.2009 23:20:31

Zdarec , s rybama je to v poslední době trošku horší moc nekoušou , ale dej do krmení špetku soli na 2,5 kg -cca 5g a poznáš rozdíl a také musíš v první řadě zvolit to pravé krmení ( to není vůbec jednoduché). A málem bych zapoměl ,vůbec to nemusí být v krmením , pokus se udělat také nějakou změnu v montáži .Pokud neberou tak musíš zkoušet ,tak ti přeju ,at´ti koušou.
Píšu k dnešnímu datu!!

Pinďa2 - Profil | St 30.9.2009 20:13:08

Mouchacheche >> Něco podobného pozoruji již druhý týden na úseku Berounka 3. Bílá ryba včetně kapra nejde skoro vůbec. Také jsem přemýšlel o tom, co dělám špatně. Ovšem nejsem
zdaleka jediný. Zato se zvedlo procento ulovených parem ( za týden 5 kusů kolem 60cm) a také štik, kterých se dostalo na břeh a zpět do vody celkem šest. Snad je to opravdu tím počasím.

Gregor - Profil | Ne 27.9.2009 17:59:27

Miky26 >> Jj, tak s tim scela souhlas, tedy :) Když jsem začínal s feederem, tak jsem z toho taky neměl až takovej pocit, ale ´když člověk zmákne všechny fígle, má aspoň slušný krmení a umí hledat místa u vody, tak si zachytá. Ale na to časem přijde :)

Mouchacheche - Profil | Ne 27.9.2009 12:42:16

Ahoj... mam posledni dobou zkusenost ze posledni cca dva tydny prestala poradne zrat bila ryba na rece o kaprovi nemluvne. Misto obvykleho zaberu an hod je to ted podstatne vlaznejsi a podstatne opatrnejsi zabery. Preci jen se uz trosku ochladilo tak nevim jestli to souvisi s pocasim anebo se snizujicim se prutokem a se hladinou toku. Krmani pouzivam osvedcene. Chytam s bolonkou, v hloubce cca 3.5m. Nastraha cervy, kukurice nebo mix obojiho. Naopak pozoruji zvysenou aktivitu dravcu, ale to je v tomhle rocnim obdobi vcelku bezny jev.

Miky26 - Profil | Ne 27.9.2009 12:02:17

Gregor >> myslel jsem to v tom slova smyslu,že je z feederu zklamaný.Tak proto proudnou vodu.Poku někdo z vás na proudné chytal tak ví že pokud dobře prokrmíte záběry jsou většinou do dvou minut od různorodých ryb a velmi razantní.Takže proto mé doporučení.Prostě se na rybách pobavit.

splavek - Profil | Ne 27.9.2009 11:46:15

Jak píší kolegové,zatím je letní počasí.Takže postup jako létě.ale až se opravdu ochladí,druhá polovina října(to záleží na počasí),možná i později,tak nasaď nějaké tmavé krmení do studené vody.Každý výrobce má něco takového v nabídce.Do opravdu studený vody,to chce jen krmení a říznout strouhankou1:1,možná trochu hlíny(tady bych volil místo krtince nějakou plavačkovou značkovou)to kvůli zákalu a minmum partiklu,někdy stačí vodu jen ovonět.Ale na studenou vodu,je času ještě dost.

Jeger - Profil | Ne 27.9.2009 10:54:18

Co blázníš? Většina rybářů čeká na podzim, když ryby a hlavně kapři se snaží nabrat co největší zásobu energie, a tak žerou jak zjednaní;-) tedka máš tu nejlepší možnost pro rybolov! Hlavně si nakrm, aby jsi ty ryby přilákal na lovný místo, a pak po každý rybě dokrm protože to tempo co tedka ryby mají je velice rychlé. A známe přísloví říká "štěstí přeje připraveným" tak nic nezanedbej, skontroluj návazce, protože tedka na podzim se chytají i hodně velcí kapři;-)

Gregor - Profil | So 26.9.2009 23:37:10

115Kg >> Úplně naopak, právě proto, že se voda začla ochlazovat, začnou ryby teď žrát intenzivně a to i přes den, kdy se v létě jen někde vyhřejvali. Krmení bude zatim asi stejný, jinak v dalších měsících už nepoužívej žádný ostrý chutě a vůně, žádnej extrém. Do krmení trochu partiklu, teď se toho ještě vůbec nemusíš bát. Trochu budu oponovat Mikymu26. Proudná voda je nejlepší v létě, ryby se tam stahují za kyslíkem. V chladnějšim období si naopak vyber místo se zpětnym proudem, nebo nějakou prohlubeň ve dně, kde ryby nemusí vydávat tolik energie a kde se zachytává potrava. Bavim se ale o opravdu studenějšim počasí Teď je ale počasí zatim ještě teplý a spíš jde o to, že kapři a cejni pravidelně migrujou, takže to chce vědět, kdy na kterym místě co potkáš a pak máš vyhráno :)

Miky26 - Profil | So 26.9.2009 23:18:04

Zkus chytat v proudnější vodě s delším forpasem.Výtoky čističek a pod.Ryby tam berou rychleji a razantněji.Zvedne ti to sebevědomí. Najdi si krmení ,které je osvědčené(na řeku) a hlavně kterému ty sám budeš věřit.Na feeder je běžný kmenový vlasec 0,16 a forpas 0,14 a níže.
Snad ti tyto radi trošku pomohou sobě samotnému věřit

Juraj - Profil | So 26.9.2009 23:09:30

Nepozoruji pokles rybí aktivity. Míchám to co v létě (možná jen o trošku silnější) a nemám problém.

berlinan - Profil | So 26.9.2009 13:11:10

Krmeni pouzivam stale stejne, treba odjely ryby z tveho mista nekam jinam. Vetsinou prohledavam mista s nastrazenym parenym rohlickem. Oluvko podle proudu, zarazka, obratlik a navazec s dostatecne velkym hackem. Vetsinou nahodim, dosponuju vlasec a cekam. Pokud se dostavi par zaberu, pak bych rozkrmil a chytal jako na klasicky feeder, tedy s krmitkem.

Abe - Profil | So 26.9.2009 13:11:08

Ahoj, jen žádný pesimismus a hlavu vzhůru...je to tak, voda se ochlazuje, ryby ještě "berou" ze svých letních zásob ale dlouho jim to nevydrží, sice se jim začne zpomalovat metabolismus, ale pořád musí něco do toho žaloudku natlačit...s chladnoucí vodou ubývá řas a jednoduchých vodních živočichů, ryby budou muset přejít na jiné složení potravy...teď bych ještě vyloučil těsta, většinou rohlíček káplý nějakým Amino Mixem má vždycky něco do sebe a pak masňáčky, kopaný červ a hnojňáček, později pinky...a s vnadícími směsmi opatrněji, už žádné ostré, přikláněl bych se k nějakým do masové chuti...tak ať se daří a Petrův zdar