Malí kapříci na štěrkovně (Hlučín)

Čau , chtěl jsem se zeptat jestli tady někdo z vás chodí na štěrkovnu hlučíně , chtěl bych tam chytat nějaké menší kapry okolo 40cm , prosím poradte mi jak navazat a jakou nastrahu abych chytil něco takoveho?
Autor diskuse: Tomik... - Profil , 8.7.2009 kaprařina - techniky lovu

svfrantisek - Profil | Čt 9.7.2009 17:07:18

Zdravím, kapry jsem tam chytat nebyl. Pouze na jaře nějaké plotky. Jinak teď jsem tam byl hodněkrát na vlačák. Celkem se mi povedlo asi 25 okounů, 3 štiky, 1 bolen.

Minulý pátek jsem tam zaškubl nějaké tele rybu, možná sumec nebo mega štika. Bohužel po dvou minutách najela do křačí a pak se mi vymkla. Jinak řasa se začíná zvětšovat a ryby fakt nechtějí jít, štiky jsem chytl v době jak hodně pršelo teď už to až na toho bolena nejde. Musím najít nějakou novou lokaci, kde to bere.

Tomazzz - Profil | Čt 9.7.2009 16:29:14

Souhlasím s Mašinem... Mrtvá voda... Na karpy tam nejezdím poslední 3 roky, od té doby co se tam začala vyskytovat ve velkém ta řasa. Jinak když bude teplé léto, tak k podzimu tam uvidíš medůzy, minulý rok jich tam bylo jak prase a to si nedělám prdel.:) Jediná možnost jak nachytat kapry, je vyvážka před ostrov, jenže zas poslouchat buzerace od porb. pana Dudy, (který si mimochodem sám vyváží i krmí) mi za to nestojí... Menší kapry jak chceš chytat tam možná nachytáš, ale do těch řas to chce něco plovoucího (větší kousek pářeného rohlíku), delší návazec a krmítko do kterého narveš dost vnadící směsi. Na jaře po vysazení tam kapříků tahali fest, jezdím kolem často se projet na kole a je to velká voda, určitě něco zůstalo. Hlavně hodně krm... Jinak dravci letos mrtví, byl jsem 4 krát a vůbec nic...

mašin - Profil | Čt 9.7.2009 15:44:10

no ja ti nebudu nic nalhavat je to mrtva voda

luli - Profil | St 8.7.2009 21:43:16

mašin >> hmm super takze nic poztivniho sem se nedocet

mašin - Profil | St 8.7.2009 21:33:22

na hlucine nebere vubec nic bo tam po jarnim najezdu masuchtivych duchodcu zustaly jen ty rozumny ryby u ostrova a tam musis vyvazet takze hodne stesti minuly tyden tam sedel mlady chrobak vyvazel s zavazeci lodkou a mel nejvetsiho 18.5 kg. a hafo kollem 70-80 cm ale jinak si bez sance na naky vetsi uspech navic tam zacla zase jako posledni 2 roky opet vylizat rasa a to ve velkem poctu takze hodne stesti pri zdolavani.

vOjda13 - Profil | St 8.7.2009 21:19:22

Belzič a Týnka >> Kaprasek >> řekl bych že neni třeba, tuhle směs jsem požíval snad rok, ryb jsem na to chytil minimum, daval jsem stejnou navnadu jako ted, za rok jsem nechyt ani 10 kaprů... teď tam dávám granule do krmítka a jdou na to jak diví, kaprů už mám dost... Jinak cena balíčku je 45Kc (teda aspon tam kde jsem to kupoval) je toho 1kg, když si koupim granule seženu za stejnou cenu 5kg, dost se na tom ušetří a ryby jdou líp... ale pokuď se tomu věnuješ a de to tam u vás s úspěchy, nemusíš to měnit....:-))) tohle je jen takovej poměr..

Kaprasek - Profil | St 8.7.2009 10:13:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klasickou montáž nic složitýho krmítko klecový(20g) korálek obratlík návazec ze slabšího vlasce okolo 35cm malinkatý háček vel.8-10a do krmítka dej směs od fy václavík zkus perník ta přitahuje ryby jak magnet na háček dej bud rohlík housku nebo kukuřici nic složitýho a krm směsí v kombinaci s plechovkou kukuřice na (kilo směsi)At nějaký lapneš...