candát - baitrunner + swinger??

Ahoj. Koupil jsem si navijáky s volnoběžnou brzdou. Dříve jsem chytal s otevřeným překlapovačem. Mohu místo toho chytat na volnoběžnou brzdu? Mám tam mít i swinger? Chytám na řece. Prosím poraďte.
Petrův zdar
Autor diskuse: Radim11 - Profil , 6.7.2009 dravci - techniky lovu

Baitrunner nebo otevřený překlapovač??

A) Baitrunner10%

B) Otevřený překlapovač90%

Od 6.7.2009 hlasovalo 21 čtenářů.

Radža - Profil | Út 7.7.2009 18:55:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když chytám na řece tak si dám větší průvěs s policajtem lehčím. A pokud je větší proud a táhne to i policajta, tak chytám přez gumičku. Dávám ji co nejblíž k navijáku a pod ní dám kmenový vlasec. Candát to nemůže citit a proud nevytrhne vlasec. Přez baitruner bych to nezkoušel.

Diki - Profil | Út 7.7.2009 16:32:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Již mnoho let používám polystyrenový čtvereček před špičkou a odklopený překlápěč. Na cívku položím plíšek od piva a pokud potřebuju více zatížit přidám malý kamínek. Plíšek po spadnutí vydá ten dlouho očekávaný zvuk a pak se jen dívám jak se pohybuje polystyrén. Myslím si, že nic jednodužšího nevymyslíš. Ať ti žerou.

Best Carp - Profil | Út 7.7.2009 16:22:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zdar chytej raději furt z otevřeným překlápěčem protože candát je opatrná ryba a jak při záběru ucítí sebemenší odpor tak pustí nástrahu já taky chytám s otevřeným překlápěčem na cívku dám malý kámen aby mi neutíkal vlasec a candát ho při záběru shodí a už jede nebo ted se používají klipy na candáty je to dobrá pomůcka a stojí kolem 50 korun a swinger jen na kapry kdyžtak kostku polystyrénu před špičku prutu

Takira - Profil | Po 6.7.2009 21:01:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na bait zapomeň,jistější je otevřená cívka,vlasec nepatrně zatížit na cívce např víčkem od piva,kamínkem a minipolicajt - přeložený kousek papíru,kroužek od záclony a pod. Ulovíš víc,bait ti rybu zradí a pustí ti to.

Flying trout - Profil | Po 6.7.2009 20:54:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Odklopený překlapěč je nejlepší, zkoušel jsem to s baitem a dost ryb to pusti .... vytahnu vlasec, dam tam pozlatko od cokolady, zalozim malickym kaminkem (to je takovej praporek,je krasne videt kdyz to ryba vezme! A davam na vlasec pred prut kousicek polystyrenu a do toho chemicky svetlo, pac na candose vetsinou k veceru ... Nekde jsem cetl, ze nekdo seka po X vytazenych metrech a odhaduje to podle toho polystyrenu, ktery utika po vode! To si musi kazdy vychytat, ale zalezi na koncove montaži ...
Ten polystyren to chce malej, aby byl co nejmensi odpor, to same kaminek! Tak to dělam ja :)
Swingr vubec nepouzivam

Lauri - Profil | Po 6.7.2009 20:43:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Znám lidi kteří chytají jen na volnoběžnou brzdu,pár candátů nachytají,ale taky jich pár ztratí díky tomu,že když candát čihátko zvedne až k prutu a roztočí brzdu tak tam přece jenom nějaký ten odpor ucítí a s nedůvěrou nástražní rybičku pustí. Podle mého názoru je lepší zůstat u odkopeného překlápěče a neriskovat ztrátu tolik očekávaného dravce. Radši bych neriskovat ani ten swinger. Zůstal bych u staré a osvědčené klasiky.

Holatko2 - Profil | Po 6.7.2009 19:23:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jo ještě maličkost,ja použivam match 420 a navi okuma longbow velikost 20 a30jsou jemnějši.Pokud maš věči navi a jemny prut,tak to poznaš jak se třepne špice tak mu pomužeš vytahnout trochu šnury z civky,hlavně nedivoč však na to přijdeš,tak hodně zdaru a pěknych candošu.

Holatko2 - Profil | Po 6.7.2009 19:16:55

ahoj kamarade,tak ja chytam jen na řece a použivam vyhradně bait,je to uplne neco jineho než na stojatych vodach,použivan jen jednu vydlu prut kolmo nahoru a v noci davam na špici chem.světlo a jde to pokud berou.

Anýzový dědek - Profil | Po 6.7.2009 18:50:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radim11 >> Na reku ti poradit neumim, tak at mne kdyz tak nekdo opravi.
Dle velikosti 6000 bych rekl, ze ti bait na candaty bude na nic. Ta civka je dost tezka (kovova) a candos by musel byt poradny nenazranec, aby ji roztocil. Budes muset chytat jako doposud. Ale ja ty navijaky neznam, soudim jen podle velikosti.

Anýzový dědek - Profil | Po 6.7.2009 13:36:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Candat je haklivy na odpor vlasce. Bait pouzit muzes, ale bez swingeru. Max. lehoucky policajt. Ale lepsi je ctverecek polystyrenu na vlasci pred spici. Muzes ho jeste vylepsit zapichnutim chem. svetla(tycinka) do toho PS.

Rytíř - Profil | Po 6.7.2009 13:35:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mam taky bait a na candaty ho nepouživam,ja mam zkušenost,že pokud berou opatrně,tak jak uciti sebemenši odpor tak to pusti.

JSOB - Profil | Po 6.7.2009 13:29:08

A co treba Okumy Longbow? Myslíte že mají velky odpor na baitu. Mě se ani nezdá, ale radši taky odklápím a silon vložím pod gumičku na prutu. Používám i signalizátory.

malamut - Profil | Po 6.7.2009 13:24:29

Radim11: není baitrunner jako baitrunner, u některých jde volnoběžná úplně hladce, u některých ne, taky si myslím, že záleží na váze cívky. Já je při lovu candátů používal, měl jsem kdysi nějaké byrony, navijáky s volnoběžkou mám stále ale dnes raději překlápím řadič a pod cívku píchnu lehkou šplhací opici vlastní výroby. Svinger je zbytečnej, nic neřeší.

m.b. 20,1 - Profil | Po 6.7.2009 13:21:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

swingr jsem použil jen jednou, podle mě je moc těžký (ten můj). Používám lehkého policajta + baitrunner povolený na minimum.