Použití Belly boatu na přehradě

Zdravím!
Mám dotaz....můžu použít na běžném revíru při vláčení Belly boat?Neporuším tímto rybářský řád jako kdybych chytal z loďky?Nepotřebuji na to nějaké extra povolení?Chytám hlavně na přehradách.Děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: Dave. - Profil , 12.6.2009 dravci - techniky lovu

stormandnature - Profil | Út 5.4.2022 15:12:09

hraji >> jo, test na 50 otázek z řádu + tuším 20 nebo 30 ryb. To jsem psal taky. Dneska píšeme testíky na 30 otázek + 10 ryb. A od příštího roku to bude zas asi jinak, co jsem tak pochopil. Otázek tuším ještě míň, z toho čtyři nebo pět ryb. A takový perly jako jaká ryba má cykloidní šupiny, blešivec, vodní beruška......

atislav_fishing - Profil | Út 5.4.2022 14:15:09

hraji >> Co? Mi chceš říct že obecní úřad má pod sebou stovky MOček? Pokud vím tak ne. V reálu by to znamenalo že by se vylslal jednou nebo dvakrát ročně člověk jako dohled ke zkouškám. Pokud vím tak MO se platí kurzovné, mohlo by být součásti tohoto poplatku. Všechno jde když se chce.

hraji - Profil | Út 5.4.2022 14:08:17

atislav_fishing >> jednoduchá řešení bývají ta nejúčinnější. Takže vytvoříme další úřednické místo, nebo raději víc. Jen u nás v kraji má oprávnění provádět zkoušky stovka subjektů. Kdyby každý udělal zkoušky jednou za měsíc (což je v praxi ověřené), bude potřeba zajistit kontrolu na sto místech. Opravdu je to snadno a jednoduše realizovatelné? V ČRS máte sedm územních svazů.
A mimochodem, za zkoušky se u nás nic neplatí. Zákon ani vyhláška na nějakého komisaře nemyslí, tudíž nelze vybírat poplatek na úhradu jeho nákladů.
A k té snaze o změnu v systému zkoušek. To si opravdu můžeš jen myslet, že je možné přijít jen tak na MZe a začít se s nimi domlouvat na tom, že změní vyhlášku a pravidla pro zkoušky.
Já bych byl velmi rád, kdyby se změnil současný stav, ale jak sleduji vývoj, stav se zhoršuje a zhoršuje se vlivem zásahů z ministerstva, ne vlivem zásahů svazů. My dříve používali test, který měl téměř 50 otázek. Dnes nesmíme.
Ale jo, na MRKu je každý problém lehce řešitelný, já to beru.

atislav_fishing - Profil | Út 5.4.2022 13:32:58

hraji >> "za jakých se provádějí, nastavilo Ministerstvo zemědělství" - líná huba holé neštěstí. :))) Věřím že kdyby byla snaha ze strany ČRS a MRS, tak by se změna udělat dala, ale ta snaha není a nebude což byla celá má pointa.
Napadá tě, jak vyřešit problém s úrovní znalostí před zkoušením? - > Napadá, příslušný úřad by ke složení zkoušek poslal zástupce ("komisaře"), který by na průběh zkoušel dohlížel - náklady by byly zahrnuty do ceny zkoušek.

hraji - Profil | Út 5.4.2022 13:21:00

atislav_fishing >> jak jistě víš, a ty to víš, testy a podmínky, za jakých se provádějí, nastavilo Ministerstvo zemědělství. Nepamatuji se, že bych kdy zaslechl informaci, že to předem konzultovali se zástupci MRS. Prováděním zkoušek v rozporu s těmito pravidly si zkoušející říká o průšvih. My měli kontrolu z Krajského úřadu zaměřenou na provádění zkoušek na podzim. Postavení RS je opět dáno zákonem a prováděcí vyhláškou a dalšími právními předpisy. Není vina ČRS a ani MRS, že RS není účastníkem přestupkového řízení. A když není účastníkem, nemá nárok na informaci o výsledku přestupkového řízení.
Já bych i oželel informaci, jak dopadlo přestupkové řízení, kdybych ovšem měl jistotu, že úředník neudělí pokutu ve výši 100 korun. A i to se stává.
Prostě vymahatelnost práva je ve státě špatná a rybáři to nezachrání. Zákon ani vyhláška vůbec neřeší vztah mezi členem RS a svazem. Pouze to, že uživatel revíru je povinen navrhnout členy RS k ostraze revíru. A tím to končí. Neřeší náhrady za činnost (náklady na cestovné, na oblečení nebo dokonce případnou odměnu). Ano, někteří členové RS dostanou zdarma povolenku. U nás to reprezentuje 950 korun za celoroční činnost. Když chci jet na kontrolu revíru tramvají, zaplatím za kontrolu 50 korun na jízdném. A na některé revíry je třeba jet autem.
Napadá tě, jak vyřešit problém s úrovní znalostí před zkoušením? Jak odstranit korupci při skládání zkoušek?

Siven Polní - Profil | Út 5.4.2022 12:56:04

Šaky >> Ano. Třeba u nás na pstruhovce je oblast, kde je sezónní zákaz kvůli tření lipana. Musí to být v popisu revíru nebo v dodatku.

Šaky - Profil | Út 5.4.2022 12:23:36

Kluci a když tu byla níže zmínka o brodění - pletu se nebo je brodění na MP a P vodách všeobecně povolené pokud není u popisu revíru stanoveno jinak?

Popik - Profil | Út 5.4.2022 10:48:44

atislav_fishing >> Studoval jsem v Karvine a to Slezsko je proste kraj razovity. Ale co jsem pochopil, tal v Ostravě je to uplne jiny level.
Aktivni RS jsou srdcari a maji moji velkou uctu a respekt.

atislav_fishing - Profil | Út 5.4.2022 10:40:51

Popik >> Já bych se nedivil kdyby se jim na to vysrali všichni a poslali celej svaz doprdele. To jak řeší črs přestupky je výsměch všem RS - viz kauza profi RS, kdy zabavila jednodenní povolenku vydanou MO ostrava vypsanou tužkou nějakému kámíkovi aby si mohl přepisovat datum a jako adresu držitele ještě vypsali adresu MO a po dotazu RS jak to dopadlo byl ještě zjebán co se do toho plete. Kdo by tohle chtěl dělat? Já ne!

atislav_fishing - Profil | Út 5.4.2022 10:32:40

Popik >> Jo chápu, ale podle chování člověka u vody a docela dobře poznáš s kým máš to dočinění. Říkám ten konkrétní případ nebudu pitvat, věřím že pokud mu někdo sebral povolenku tak měl asi dostatečný důvod. Nikdy nic není tak černobílé jak tady teď píšem.

Popik - Profil | Út 5.4.2022 10:31:32

hraji >> netusim, jaka jsou pravidla a podminky pro RS ohledne aktivity a minimalniho poctu kontrol. Kdysi jsem o placce uvazoval, ale nakonec jsem to vyhodnotil tak, ze si nenecham u vody v ramci sveho konicku rozbit cifernik.
Profi RS se tu na Mrku resila mnohokrat, stejne tak spoluprace s PCR a MP taky. Ale pokud u vody RS nebude videt, budou se dale dit zverstva. A za soucasne situace s pristehovalectvim to letos bude u vody hodne vyzivne.
Edit: chapu, ze to za soucasnych podminek nechce moc lidi delat.

atislav_fishing - Profil | Út 5.4.2022 10:27:17

hraji >> Já nepsal nic o tom že chci zaručit přijímat členy kteří se nebudou dopouštět přestupků, ale aby se přijímali členové kteří alespoň znají RŘ.
V prvé řadě bych testy zpřísnil. Tak jak jsou nyní nastavené to je naprostý výsměch (13 správných odpovědí z 25 otázek) - na tom se asi shodnem že tohle je totální nesmysl. Dále by se mělo řešit to aby uchazeči nebyl test vyplněn za něj nebo nedostal správně vyplněný test za úplatu. Jestli chceme mít mezi sebou rybáře, kteří budou opravdu rybáři, tak si musíme přestat lhát o tom že máme všechno skvěle zvládlé a tyto základní problémy řešit, akorát je nikdo řešit nechce, protože by ČRS a MRS přišel o peníze.

Popik - Profil | Út 5.4.2022 10:26:30

Siven Polní >> kdyz si kopim PB, dostanu k nemu i tu slecnu?!? 😉

hraji - Profil | Út 5.4.2022 10:23:09

Popik >> já s tebou souhlasím, ale jak na to? Máme obrovskou armádu RS, je jich údajně přes 1000 členů v MRS, kdyby každý udělal jen 10 kontrol za rok, bylo by to vidět. Bohužel to tak není.

Popik - Profil | Út 5.4.2022 10:18:45

hraji >> jak jsem psal, cim vic RS a kontrol tim lip. Rad bych mel vsechny kolonky v povolence zaplnene cislem RS.

Popik - Profil | Út 5.4.2022 10:16:54

atislav_fishing >> naprosto souhlasim s výjimkou posledni vety. RS nevi, jestli jsi 10 let bezproblemovy, ale vidi jen rybare, ktery na plavidle s ohnutym prutem radi na vode, kde je lov z plavidel zakazan. Tam tak nejak neni co resit a povolenka je fuc.
Je tu Hraji, muze se k tomu jako povolany vyjadrit...

Siven Polní - Profil | Út 5.4.2022 10:15:06

Popik >> PB je tohle 😜

hraji - Profil | Út 5.4.2022 10:15:01

atislav_fishing >> velmi rád bych od tebe přečetl návrh, jak změnit systém přijímání nových členů tak, aby do svazu přišli jen členové, kteří se nebudou dopouštět přestupků.
Dovolím si připomenout, že například řidič musí absolvovat autoškolu v zákonem předepsaném rozsahu, musí složit zkoušku před komisařem. A stejně se denně děja na silnicích moře přestupků a desítky havárií s velmi vážnými následky. Jak je to možné, když byli všichni tak proškoleni a prověřeni u zkoušek?

atislav_fishing - Profil | Út 5.4.2022 10:12:18

Popik >> Hele jo, ale mít BB za prdelí a mít uvízlou nástrahu tak si na něm fakt pro to klidně zajedu a budu očekávat od RS pochopení. Nevidím důvod někoho buzerovat za takovou kktinu pokud se chová normálně a věřím že to tak v reálu i je. Ten konkrétní případ neznám a věřím že k tomu RS měla ještě nějaký jiný důvod.

hraji - Profil | Út 5.4.2022 10:10:03

Popik >> PB je paddleboard. Já nesouhlasím se zákazem lovu z lodí obecně. Ano, RS má oproti lovícím dlouhodobě nevýhodu na velkých vodách, protože RS neměla k dispozici potřebné kvalitní vybavení, aby mohla kontrolovat. Ale to se nyní zásadním způsobem mění, protože budou mít k dispozici lodě se slušným výkonem, budou mít kotviště. Mají noční vidění. Přišli noví lidé.
Rozumím tomu, že na přehradě, jako je brněnská, může být problém v plavebních dráhách, ale na to je tam PČR s loděmi, aby sjednala pořádek. Ale nedělám si iluze, rybáři lovící z plavidel jsou zase jen rybáři, se všemi kladnými i zápornými povahovými rysy, v tom je ta statistika naprosto neúprosná.
A k tomu Labi, na všech velkých vodách je běžná RS proti lovícím z lodí bezmocná. Bohužel, je to tak. Problém je také v tom, že na běžném revíru je ta "dobrovolná" RS v podstatě velmi pasivní a neviditelná. Výjimek je pomálu.

atislav_fishing - Profil | Út 5.4.2022 10:09:57

Popik >> Blbý je že tohle je jen důsledek toho že svaz a MRS vydá povolenky kdejakému jelitu. Není to vina zastaralého a nesmyslného rybářského řádu a bordelu pravidel mezi jednotlivými Ús. Oni chtějí mít co nejvíce členů a chtějí prodat co nejvíce povolenek. To jak to vypadá u vody je vůbec nezajímá a tady to máme. Ve výsledku nějaký borec co si jde pomocí BB vyprostit nástrahu pokud se 10 let chová slušně je uplně irelevantní.

Popik - Profil | Út 5.4.2022 10:04:23

atislav_fishing >> ja vzdy jedu 100% podle pravidel, takze RS vzdy vidim rad, popovidame si a obvykle ziskam spoustu uzitecnych informaci.
Povolenku jsi pri kontrole povinen predlozit a nejak si nedokazu predstavit, jak bych se s RS o ni pretahoval, kdyz by vyhodnotil, ze mi ji zabavi...

Popik - Profil | Út 5.4.2022 10:01:06

hraji >> Jirko psal jsem, ze sranda 😀 Co je to PB?
Rybari si za vetsinu omezeni muzou sami svym chovanim a neschopnosti komunikace. Napriklad nektere useky na Labi maji zakazany troling, jine echoloty. Lov z plavidla predstavuje asi 70% meho casu straveneho na rybach, ale obcas kdyz vidim, co plavidlari pachaji za cunarny, tak bych ten lov z plavidel a zavazeni klidne zakazal