Smysl zákazu krmení, krmítek atd....na vodách. Co si o tom myslíte

Co si myslíte o zákazu použití krmítek či zákazu zakrmení třeba na Hostivaři, protože uspěšnost takového lovu je podle mého mínění úplně mimo. Myslíte že to opravdu tak znečistí kvalitu vodu nebo vydrnacuje revír. Osobně jsem proti, protože sedět někde 8 hodin a čekat s jednou peletou na háčku jestli náhodou nepoplave kolem nějaká ryba a ,,nezakopne,, o ní je celkem časový luxus.
Autor diskuse: tom@s - Profil , 18.5.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

JKL - Profil | St 20.5.2009 8:21:03

Sven >> sven >> Jen ho nestraš - ona se nějaká ta informace získat dá - teda ne že bych věřil na obrodu stavu ouředlnického. Ono čím výš tím hůř. Jak známo ryby smrdí od hlavy. :-))))

sven - Profil | Út 19.5.2009 20:24:07

Pali >> závidím Ti Tvůj optimizmus a víru v lepší zítřky :-)))))))))

Pali - Profil | Út 19.5.2009 19:52:35

JKL >> Takto si predstavujem konštruktívny príspevok k debate. To čo si uviedol dáva nádej, že sa informovanosť stane pravidlom.
Budúcnosť prinesie aj u nás to, čo už je v niektorých štátoch bežné. Úradníci budú povinní robiť transparentne. Niektoré takéto diskusie budú potom zbytočné.

JKL - Profil | Út 19.5.2009 19:21:25

Pali >> Pokud bys měl zájem o více informací - zkus tohle. : http://www.rybsvaz.cz/index.php?page=vase_dotazy&l​ang=cz Možnosti jsou - jen je využít. To není o žádné anonymitě - to je o získávání informací.

drda - Profil | Út 19.5.2009 19:10:32

Pali >> a čo si predstavuješ pod hentakým čudným slovom "zverejnený" ?

JKL - Profil | Út 19.5.2009 19:06:03

Pali >> Máš li zájem o legislativní dění doporučuji toto : http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw Pokud jde o zákony a jejich projednávání jsou to relevantní informace. Zcela veřejně dostupné.

Pali - Profil | Út 19.5.2009 19:01:27

Hehe, celkom pekne ste to začali komplikovať páni. Dnes už nenájdete predpis, ktorý nejaký úradník neklepkal na počítači vrátane dôvodovej správy. Už by nebol problém to zverejniť...
Len ma prekvapuje, že tu nachádzam ľudí, čo sú za zachovanie doterajšej úradníckej anonymity. Oni majú totiž skladať účty nám. Je tu niekto z diskutérov, ktorý je skutočne za to, že dôvod zákazu kŕmenia na Hostivaři NEMÁ byť zverejnený?

kakr - Profil | Út 19.5.2009 18:50:46

Pali >>
Jak se k informacím dostanou lidé internet nemajíce. Co zavést institut obecních bubeníků? Pěkně je okrojovat, bubínkem vybavit a přesné"důvody a fakty" příslušných úředníků (poslanců) hlasitě předčítat...

Venca888 - Profil | Út 19.5.2009 18:44:49

Pali >> a pokud by se někomu vysvětlení nelíbilo, tak by tam napsal a příslušnej úředník by mu musel do 24 hodin odpovědět. Pokud by se dotyčnýmu odpověď nezamlouvala, napsal by opět a zase by musel úředník odpovědět. Kupř. na dotazy lidí, proč jejich slepice nesměj srát na obecní cestu, proč se v parku nesměj odhazovat papírky a podobný... Máš možná hezkou představu, ale v reálu neaplikovatelnou. Nevim, proč by měl někdo automaticky vysvětlovat nějaký příkazy či zákazy...

drda - Profil | Út 19.5.2009 18:32:42

Pali >> marně přemýšlím, jak to uděláš, když např. nebudeš respektovat dopravní značku "zákaz zastavení", ale budeš ji dodržovat.

Pali - Profil | Út 19.5.2009 18:28:31

Venca888 >> "bude třeba asi trojnásobek státních úředníků, který budou stát u každýho zákazu"
Nie, netreba trojnásobok. Stačia tí existujúci. Stačilo by, aby každý, kto predpisy pripravuje mal za povinnosť uviesť svoje úvahy a závery na internete na stránke príslušného úradu. Pekne menovite by sa tam páni úradníci mali podpisovať a skladať občanom účty priamo. Aj páni poslanci, ktorí robia pozmeňovacie návrhy by museli uviesť presné fakty a dôvody, prečo tak učinili.
Potom by sa nikto na MRKu nemusel pýtať na "Smysl zákazu krmení", stačilo by odkázať dotyčného na príslušnú stránku. Chce mi niekto na tomto fóre tvrdiť, že by si takúto informovanosť neželal?

Pali - Profil | Út 19.5.2009 18:18:16

Ľudia boží, bavíme sa jeden o voze a druhý o koze :)
Je rozdiel medzi rešpektovaním a dodržiavaním. Rešpekt je o úcte. Dodržiavanie je o poslušnosti. Niektoré predpisy síce nerešpektujem, ale dodržiavam. Nikomu nehovorím, že nemá dodržiavať.
Autor otázky sa pýtal "Co si o tom myslíte". Je mnoho predpisov, ktoré ľudia so škrípaním zubov dodržia. Ale ak si chcú tvorcovia predpisov vyslúžiť aj rešpekt, potom by sa mali snažiť aj informovať občanov o dôvodoch. Mysliaci tvor sa nikdy nesmie zmieriť s odpoveďou typu "Lebo medveď."

Venca888 - Profil | Út 19.5.2009 16:52:23

Pali >> to je dost jednoduchý a dětinský myšlení... kdybysme měli dodržovat jenom nařízení, jejichž účel nám bude vysvětlenej, tak bude třeba asi trojnásobek státních úředníků, který budou stát u každýho zákazu či příkazu a okolojdoucim nebo jedoucim budou vysvětlovat, proč tam ten zákaz je.

JKL - Profil | Út 19.5.2009 16:46:28

Pali >> Ano - na informace máš nezadatelné právo. Nicméně jako občan jsi povinnen dodržovat zákony - a to i ty které nechápeš anebo se ti zdají špatné - tak to prostě je, všude, bez ohledu na státní zřízení. Zákon který prošel celým legislativním procesem a nabyl účinnosti by měl prostě být dodržován - ono dělit zákony na "dobré" a "špatné" je hodně ošidné a subjektivní - stejně jako dělit lidi na "rozumné" a "nerozumné" .

Pali - Profil | Út 19.5.2009 16:37:04

Ešte poznámka: Ak neexistuje povinnosť objasniť účel nejakého predpisu, tak sa dajú prijímať aj blbosti. Keby bolo povinné uvádzať k zákonom, vyhláškam a pod. aj to aké situácie sa v jednotlivých § snaží vydavateľ vyriešiť, aké úvahy sa za tým skrývajú a aký výsledný stav je potrebné dosiahnuť, tak by sa občanom žilo lepšie. Keby niekto vydal predpis o zákaze kŕmenia na Hostivaři a podložil to rozborom vody, prieskumom vplyvu kŕmenia na jej kvalitu a bežný rybár by našiel fakty (zdôrazňujem fakty - nie domnienky), tak by s tým každý rozumný človek súhlasil. Takto všetkým zostáva iba špekulovať, vymýšľať si hypotézy a nebyť si na čistom.
Ale možno je to tak, že celý zákaz je postavený na neodborných základoch a zbytočne znepríjemňuje život rybárom. Myslím si, že súčasťou demokracie je aj právo občana požadovať a DOSTAŤ vysvetlenie ohľadom rozhodnutí, ktoré ovplyvňujú verejný život.

Pali - Profil | Út 19.5.2009 16:25:36

JKL >> To som nepovedal. Hovorím, že ak niekto dáva zákaz, bude mať väčšie šance, ak vec objasní. Ľudia majú väčšiu tendenciu dodržiavať zrozumiteľné veci.

JKL - Profil | Út 19.5.2009 16:13:21

Pali >> Dejme tomu - ovšem stejně ti nedoporučuji ignorovat např. zákon 18/97 Sb. I když ti to nikdo osobně nevysvětlil radioaktivita opravdu škodí. Skutečně si myslíš že je třeba respektovat pouze zákony které chápeme a souhlasíme s nimi?

Pali - Profil | Út 19.5.2009 14:33:29

Ak má zákaz svoju logiku, sú k tomu dostupné informácie, tak potom je dobrá šanca, že bude dodržiavaný. V takom prípade ho bude porušovať iba ignorant.
Ak zákaz nie je objasnený a nie je možné dopátrať sa k ničomu inému ako "nešpekuluj a len ho slepo dodržiavaj", tak to zaváňa totalitnými móresmi. Je to v štýle - niekto múdry a kompetentný to rozhodol, vy ste tu všetci hlupáčikovia, ktorí by tomu aj tak nerozumeli, tak držte hubu a krok.
Na Slovensku sa spustila búrka odporu kvôli zablokovaniu prístupov na VN Kráľová autami a zúril som aj ja. Potom mi jeden zodpovedný chlapík objasnil súvislosti, ukázal mi v teréne tie problémy a odvtedy som kľudný, tie zákazy dokážem teraz rešpektovať.
Ak je teda dôvod zakázať krmítka a kŕmenie, potom OK, ale patrilo by sa to objasniť a zverejniť.

natas - Profil | Út 19.5.2009 13:12:35

tom@s - ®,-vodu musíš brát v souvislostech a důsledcích. Kdyby se nekrmilo, tak by se ryba vychytala velmi brzy. Což je s tebou již v rozporu. A něco podobného, kdyby se nevyváželo, tak by se ryby chytaly i na dohoz. Takže u toho krmení vlastně nevím, zda je lepší krmit či nekrmit.O krmení bylo tu již mnoho napsáno a je zbytečné to opakovat. Jestli je to zákonem zakázáno(ne rybářským), tak by se to mělo i dodržovat. Že se to porušuje, protože ruka zákona je v nedohlednu, je pravdou.Jen nechápu, jak se může někdo nad požadavkem dodržování výslovného zákazu daným zákonem negativně pozastavovat.

KóĎA - Profil | Út 19.5.2009 13:10:43

Mrknato >> co to je za blábol? jakejch 15 kg krmení????

jinak vody kde je zákaz krmení ignoruji. Chytání na plavačku nebo s feederem bez vnadění mi přijde divné.