Ako chytať v hlbočine?

Ako chytať v 20m hlbke a viac?
Autor diskuse: TULY - Profil , 5.5.2009 kaprařina - techniky lovu

TULY - Profil | Ne 10.5.2009 17:12:23

Bicin >> Ešte raz díky,iba mi to bralo energiu tarez sa 100%možem venovat protilahlemu brehu...

Bicin - Profil | Ne 10.5.2009 2:45:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TULY >> zdravim. ryby ve sloupci tě moc zajímat nemusí protože tyhle ryby neberou nastrahy položené na dně. Taky to neřeším když mě to echolot ukazuje, ale je otázkou jestli to jsou ryby nebo něco jiného.Osobně jsem se stímto obrazem na echu už setkal mockrát a vždy na hluboké vodě a vždy ve sloupci tak 1-3m nadednem. Když jsem se na toto zaměřil tak a jsem začal zjištovat že se asi o ryby nejedná. Protože jsen na jednom štěrkáči projel hlubokou vodu a na echu naskládaná ryba na rybě a když jsem si jen tak od oka zmapoval usek jaký jsem projel, tak v celem štěrkáči by muselo být tak "2000 000" ryb což je nesmysl. Taky jsem to tenkrák řešil s několika známíma a v závěru jseme se shodli na tom, že se o ryby nejedná. Spíše jde o vrstvu setlelého listí a voních tráv která se pohybuje v luboké vodě nadednem, protože v tak hluboké vodě už nepůsobí vodní proudy zpusobené větrem. A když jsem si pak doma v klidu přečetl návod od echolotu, tak tam výrobce popisuje že taková situace může nastat. Jde o to že z echolotu jde signál ke dnu a potkává se s překážkou ve sloupci vody a okloní signál jde dál až ke dnu a po odrazu signálu to echolot vyhodnotí jako rybu. A když je tam těch překážek hodně tak to vyhodnotí jako velké množství ryb. Tak si to vysvětluji do dnes. Je to můj názor podpořený vysvětlením od vyrobce echolotu. -bicin-

TULY - Profil | Čt 7.5.2009 8:26:33

Bicin >> Dík,hlavne za informaciu ohladne echolotu,ako by si riešil ryby v stlpci cca 2m viz.obrazok,podla mna su to cejni,ale ukazuje mi to največšie ryby asi tak ,,milion''

Bicin - Profil | St 6.5.2009 23:12:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Každopádně bych jako první krok projel jezero a zkusil najít něco v menší hloubce. Jestli se nic nenajdeš v dosahu lepšího tak se zaměř na podrobné zmapování dna, a ktomu si vem do lodi ještě pomocnou boji a olovnici. Já to dělám tak že si najdu místo které se mě líbí a posadím tam pomocnou bojku (zátěž pár metrů špagátu a kostka poliše) at se nemusím trápit s tyčovkou, potom se za pomoci olovnice snažím zmapovat tu lavici a objíždím kolem boje a tukám olovnicí o dno. Hned poznaš jestli jdeš do menší nebo naopak do větší hlouky. A podle toho jak jsi daleko od boje tak si uděláš představu o dně. Protože na 20m echolot který pracuje v 2D profilu ukazuje užší lavice jako ostré hrany ale ve skutečnosti to není z 90% pravda. Na echu máš ostrou lavici a ve skutečnosti ta horní plocha lavice má 1,5m až třeba 2,5m což na chytaní bohatě stačí.Určitě bych nezustával jen u jednoho mista ale našel a zakrmil si i 2 nebo 3 mista něco dál něco blíž na mělčí a na hlubší vodě. Pověnuješ tomu nějakou hodku ale pořád lepší než nic nechytit a nic proto neudělat.Hloubka 20m tě nemusí znepokojovat, pokud je to převážná hloubka celého jezera tak ryby jsou zvyklé přijímat potravu z takové hloubky. A ještě drobnost k udicím,určitě bych dal 20-25m šokáč z dosti silnějšího vlasce tak 50-60 protož při zdolávání tě půjde většina kapru pod hrany a ty jsou vetšinou na pískovnách posety škebličkami. Ovšem tahle montáž se nedá házet tu musíš vozit. Tak ať to jezdí.

TULY - Profil | St 6.5.2009 18:03:35

Toufi-posielam Ti amatersky načrt dna,sonar mi ukazuje doslova take špicaky,na a bojím sačo to urobí z montážou,informačne tato voda sa nezarybnuje pri jarných povodniach tam nalezu kapure a zostavaju tam(80-100ha)

Toufi - Profil | St 6.5.2009 17:11:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TULY >> Tady se to taky vozí přes vodu, nebo do stran, ale nevím jak moc se to dá srovnávat se štěrkovištěm, asi bych zkusil projet vodu echolotem jestli přece někde nenajdu lavici s menší hloubkou, pokud je to ta voda z fotek máš určitě z čeho vybrat, nenajdeš-li nic zajímavého tak bych zakrmil řepkou a kukuřicí hranu a patu zlomu, kapři pokud jsou starší budou určitě proplouvat okolo břehů a zajíždět i do větší hloubky za potravou, řepka po pár dnech předkrmování pěkně provoní vodu a rybu naláká. Dával bych jeden prut na hranu a druhý dolů do hloubky pod ni, zkusit jestli se ukáže, že hloubka rybám v revíru nevadí, když budeš tahat i z hloubky, máš jasno.

TULY - Profil | St 6.5.2009 6:55:32

Toufi >> Jedna sa o štrkovisko kde voda poda do 4-6m od brehu,je jasne vyvažam to k protilahlemu brehu ale odtial ide kapor iba kedˇ ja fučák.Zažil som 10dni palavy a bezvetria,takže Ti nemusim vysvetlovatˇ a prave preto ma zaujima chytanie v hlbke.Priemer je17-22m to je 60% a zostatok tvorí hlbka do 38m.Prave na zahajenie sa tam chystam bol by som rad keby som sa niečo zaujímave dozvedel.

Toufi - Profil | Út 5.5.2009 21:55:19

No jestli to není propast, tak bude lepší najít na svahu nějaké místo kde se není taková hloubka, i v lomech je vždy nějaká lavice.
Na údolní nádrži chytáme v týhle hloubce až pozdě na podzim v listopadu a prosinci, ale to je elektrárenská nádrž s velkým kolísáním hladiny.
Bylo by lepší připsat co je to za vodu.