Nákup náčíní na lov kaprů (začátečník)

Dobrý den. 10 let jsem nechytal a teď koukám že je to jako bych vylezl z jeskyně. Nemám zkušenosti s návaci,obratlíky,pletenkami,boilie apod.Zítra jdu nakupovat nové veci a tak se chi zeptat jak třeba silnou šnůru na návazec,jak velké háčky atd. Něco jsem už tady okoukal tak mám alespon jasno ve vlascích :-) Chytám na položenou.Budu rád za jakoukoli radu ať nekupuju blbosti.Díky

jarda 2004 - Profil | Pá 17.4.2009 21:11:43

pavelpetran >> V kaprařině je obrovský komerční tlak a prodejci dokážou prodat cokoli a někdy za nekřesťanské cenny. A jestli jak píšeš 10 let jsem nechytal. Tak to musí bejt celkem záhul střebat informace byť i jen základní.Jestli mohu poradit najdi některého z velkoprodejců který nebude profitovat na tvojí neznalosti ale bude tě vidět jako kolegu a potenciálního zákazníka pro dobu budoucí. Zná několik lidí co jsou ochotní pomoct ale nechci dělat reklamu nebo lobovat. Pokud budeš potřebovat tak napiš SZ rád ti pomohu. Hodně štěstí. A pokud jsi v Praze jak píšeš je tady spousta slušnejch prodejců.

Bordo - Profil | Pá 17.4.2009 20:55:48

pavelpetran >> Kup si co chceš ale pro začátek nic drahého jak píše kolega,když budeš čekat na konkrétní odpověd tak se nedočkáš,každý doporučí to své a někdy poměrně i dost drahé.Rád chodím na ryby ale např. naviják za 3 tisíce bych si nekoupil.Můj názor

Turňa - Profil | Pá 17.4.2009 13:38:40

pavelpetran >> Prosím tě, nekupuj na začátek nic drahého, je otázkou co skutečně budeš chytat, jakou lovnou techniku zvolíš, mluvíš o položené, ale to jsou nejméně tři - bobkařina, kaprařina, feeder.
Já na tom byl podobně, jen těch přerušených rybářských roků jsem měl trochu víc.
V krámku ti určitě poradí, ale ty musíš vědět co chceš, takže nekupuj ještě nic, podívej se tady do Atlasu a recenzí a pak mrkni na bazar.
Petrův zdar

pavelpetran - Profil | Pá 17.4.2009 13:23:26

Diky.Mrknu jeste na ostatni příspěvky a udělám si pár poznámek a snad někdo poradí v krámku.Počítám že stejně budu ještě dokupovat časem až zjistim že to co potřebuju nemám a to co nepotřebuju mam dvakrát. Nemám ještě někdo nějakej tip kam na vodu v Praze?Bydlim na Dejvicích a nechci zase jezdit moc daleko.45min max.Někam kde je klid..

Wee.kend - Profil | Pá 17.4.2009 11:53:22

pavelpetran >> Není radno to podceňovat jak píše Anýzový dědek , sám jsem vlýtnul do krámu utratil spousty peněz , a pak postupně zjišťoval že to není to pravé ořechové.Tak jsem věci postupně rozprodal a začal od znova.Poslal jsem ti SZ.

SNOW - Profil | Pá 17.4.2009 11:17:29

Hlavne nakupovat s rozmyslem a vedet co chci.. jinak se to pekne prodrazi..

Anýzový dědek - Profil | Pá 17.4.2009 11:06:14

Musis to, co bys chtel napsat konkretneji. Napr. jake mas pruty, navijaky, silu vlasce a pod. Jak uz ti tu chlapi napsali obrat se na nekoho, kdo se v tom dobre orientuje, at jde s tebou do obchodu, aby sis to mohl omakat a sedlo ti to "do ruky". Tady muzes dostat tip, ale vybrat musis sam podle sveho uvazeni a podminek za jakych budes chytat. Vybirej z rozmyslem a pomalu. Zbrklost pri nakupu se nevyplaci-nekupujes na jednu sezonu.A je spousta zbytecnosti bez nichz se muzes obejit.

Minnow67 - Profil | Pá 17.4.2009 11:01:20

Udělat si v tom jasno do zítra je prakticky nemožné. :-))

Ivo - Profil | Pá 17.4.2009 10:34:38

Kolego, v Mostě máš přímo speciálku , kde prodává můj parťák Martin ŠIMEK. Je to kaprař tělem i duší, tak se na něho obrať.

Kamy - Profil | Pá 17.4.2009 10:22:52

pavelpetran >> To máš opravdu těžký aby ti někdo tady napsal co si máš koupit. Je zde spousta faktorů jako jsou cena, nejčastější místo lovu - velikost revíru, a spousta dalšího. Já bych se nebál tvrdit že co kaprař to individualita. Každej preferuje něco jiného. Opravdu bude nejlepší když si někoho seženeš kdo se lovu kaprů trochu věnuje a on ti pomůže vybrat věci pro začátek. Postupem času pak zjistíš co ti sedí a vyhovuje a vybavení obměníš a dokoupíš. To je můj názor. Psát ti tu že si máš koupit takový a takový háčky, tu a tu pletenku, potahovanou šňůrku, obratlíky a další věci by bylo na dlouho a stejně bys ty konkrétní věci nemusel zrovna sehnat a už vůbec by ti to ve výsledku nemuselo vyhovovat. Takže najdi parťáka a vyražte spolu. Když si to vydržel 10 let tak těch pár dní už to počká.

pavelpetran - Profil | Pá 17.4.2009 10:13:41

Já jsem teď momentálně v Praze tak nakoupím tady.

kotrč - Profil | Pá 17.4.2009 10:13:37

hele hlavní věc kolik chceš investovat. pak se podívej do recenzí jak se hodnotijou pruty. dál záleží na jak velký vodě budeš chytat a jestli na položenou a boilies

Luděk Černý(Lc1) - Profil | Pá 17.4.2009 10:10:45

Z Mostu a kolem je spousty zkušených kaprařů, určitě by se tady nějaký ozval. Domluv se s ním a vyražte nakoupit))