Staré rohlíkové boilie

Chtěl bych se vás optat, jestli používáte rohlíkové boilie z loňska? Nebo jestli kupujete pro letošek nové, čerstvé a loňské vyhazujete. Proč se ptám? Mám dojem, že to už nefunguje, tak jestli je to pravda, nebo jen zdání?
Autor diskuse: tony.bobo - Profil , 13.4.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

vvojjtíík - Profil | Pá 27.5.2011 20:41:37

Na rohlíkové boilie chytám a je úplně jedno jestli je čerstvé nebo staré.Důležité ale je aby se uchovalo v suchu.

Štikapr - Profil | St 15.4.2009 6:52:33

Ahoj já na rohlíkové boilie chytám i když je staré a berou dobře. Myslím že v tom není nějaký veliký rozdíl když ho uchováš v suchu tak na něj můžeš klidně chytat dál.

kapříkluboš - Profil | St 15.4.2009 5:58:53

Ahoj, jen se musím připojit k názorům kolegů, chytám na rohlíkáče, které jsou i 2roky staré a pro lepší účinnost je prosypu nějakým posilovačem. Zatím jsem mezi čerstvým a starším rohlíkáčem nezaznamenal žádný rozdíl, když ryby braly tak šly jak na čerstvé tak i na starší .

jambo - Profil | Út 14.4.2009 23:41:05

Ahoj, používám vlastní rolíkové boilísky přírodní i máčené, třeba v medu, a to i lonské uspěšně ! Z kupovaných zejména na jaře jenom sladké druhy, med, vanilka, brusinka, annanas, tutifruti apod.Není špatné dipované rohlíkboilí v perníkovém koření, anýzu,česnekprášku, belachanu .Rohlíkové boilís je jednoduché ,cenově velmi dostupné a hlavně ryby na něj berou a o to nám jde ! Zdravím rohlíkové bois at máte na rohlíkboilí hezké frčáky !:-)

jura.v - Profil | Út 14.4.2009 17:20:08

Myslím že použitím starších rohlíháčů nemůžeš ničemu uškodit, pokud nejsou plesnivy. Já chytal na rohlíkáč 2 roky starej a ryby na něj braly stejně jak na novej. Letos sem vyráběl novej skořicovej a skladuju ho v krabičce se skořicí, takže bude stále velmi atraktivní i po delší době .

retrívr - Profil | Po 13.4.2009 21:00:41

Podporuji kluky.Domácí rohlíček je na léta.Dipovat ho můžeš vždycky ale opakuji, na jaře jsem opatrný.

Zdenall - Profil | Po 13.4.2009 20:25:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na rohlíkové chytám od jara do podzimu.V zimě si je vždy nalisuji a je to v poho.

lucky-ada - Profil | Po 13.4.2009 20:16:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Používám. Letos kapr 52 cm na 3 roky staré rohlíkové boilies. Co se nezkazí dá se použít.

loda30 - Profil | Po 13.4.2009 19:55:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Také starší kousky nevyhazuji, vracím atraktivnost po vyvětrání tím, že zlehka povrch napařím párou a zvlhčené zasypu nějakým práškovým posilovačem, dle libosti a nechám opět pořádně usušit. Dá se i dodatečně dobarvovat, ale většinou si chystám na 1 sezónu dopředu, takže mám relativně stále čerstvé. Lovu Zdar !

petr b. - Profil | Po 13.4.2009 14:25:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vyhazovat netřeba, chytám na podomácku dělané rohlíkové boilies, a vydrží klidně 3-4 roky od výroby ... a pokud ti už nevoní, stačí před použitím nadipovat dle tvých představ a doufat, že se shodneš s představami rybího osazenstva ... dle mého názoru stejně více než to, jak voní, znamená to, že neleží na dně ale trochu se vznáší ...

retrívr - Profil | Po 13.4.2009 14:07:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Neboj se není nic lepšího než pařenka.To je ale vlastně rohlikové bojlís.Jestli Ti něčím normálním načuchne, ta to nevadí.Moje zkušenost- jen ne " smrady" na jaro.Je jasný, že je to podle rybníka.Čistá pařenka je ale všeobecný vítěz.Jestli kluci lžu, tak beru oponenty, to je moje zkušenost.

Rytíř - Profil | Po 13.4.2009 13:54:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rohlikové boili z lonska je v poho,ja si dělam rohlikače v zimě a chytam na ně ještě i 2 roky od vyroby když zbydou.Jestli se tě zda že už tak nevoni tak je obal třeba v pstružich granulich před obalenim namoč trošku do želatiny.