Makové těsto - jak vam funguje?

Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo nějaké úspěchy s makovým těstem, nebo jestli jde mák vůbec využít?
Autor diskuse: lortwert - Profil , 3.4.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

masař007 - Profil | Ne 5.4.2009 20:21:09

lortwert >> když jsem zjistil jak je drahej, tak jsem radši spařil řepku. No ale světe div se na feedr na kuku a žížalu bez jedinýho záběru. To bych na dnešní krásný odpoledne neřekl.

certbert - Profil | So 4.4.2009 21:33:57

lortwert >> přidej ho do krmení ale asi ho budeš muset povařit aby neplaval

lortwert - Profil | So 4.4.2009 21:01:29

aby ste rozumeli ja tady nemluvim o zadnym podsekavani, ani mi nikdo nerikal ze makoval nebo neco podobnyho, me akorat mama donesla z prace mak co jim tam prosel a ja se ptam jak to vyuzit

Šlapeto - Profil | So 4.4.2009 18:14:15

Výbornej je makovej čaj :-))) ,ale asi ho zkusim na ryby ,když ho tady tak chválíte...

PepaČadek - Profil | So 4.4.2009 18:04:47

Máku je pro ryby škoda. Lepší je do buchet nebo na koláče.

wenda - Profil | So 4.4.2009 18:02:46

mák je výborný, já si jednou udělal těsto s mletým mákem a anýzem, vše jsem nechal na své fantazii a nádherně jsem si zachytal (mletý mák, anýz, vajíčko, mouka, vanilkový cukr)

Laďa K - Profil | So 4.4.2009 17:45:49

Od pátku šulánky z makem a trocha strouhanky uhnětené v těsto, kapr 47 cm.

kakr - Profil | So 4.4.2009 17:41:15

lortwert >>
Na makování je velmi důležité, jak sestavíš udici. Doporučuje se řádné koncové olovo, návazce nejsou žádoucí, přímo na kmen navážeš nejlépe tři trojháky, čím větší, tím lepší. S BP, které jsou silně omezující (jen jeden trojhák) si hlavu nelámej, předpisy jsou přece k tomu, aby se porušovaly. Cílovou rybou bývají většinou v zimě hloupí dravci, na jaře ryby ve tření.
Hodně důležité je místo lovu a vedení nástrahy, ale na to musí každý přijít sám. Někde se makování nazývá "karabáč", je to totéž.
Ještě důležité upozornění, SKK (Svazová kárná komise) tento způsob lovu oceňuje zpravidla zákazem lovu od jednoho roku výše.

abul - Profil | So 4.4.2009 17:12:57

lortwert >> Jihlava1 , Svratka1. Dyje tam všude se tento výraz používá.CHYTÁ NA MAK.-MAKUJE

Martin M. - Profil | So 4.4.2009 17:09:31

abul-luba >> abul >> ano, pouziva se to, makovani=podsekavani.

Martin M. - Profil | So 4.4.2009 17:08:21

mak se mi zdal dobry, ale cena 100kc/kg je velmi nezajimava pro masivnejsi pouziti do navnady... do tohno testa snad jo.

lortwert - Profil | So 4.4.2009 16:57:06

abul-luba >> abul >> to jsem zati neslisel od nikoho,a uz vubec ne od nekoho z jihu

abul - Profil | So 4.4.2009 16:50:38

Od koho jsi slyšel že chytá na mák?Na jihu se tak mluví totiž o podsekávání ryb a kdo to nezná tak přemýšlí jak jeto asi skvělá nástraha když nato mají tolik ryb!!!

kranex - Profil | So 4.4.2009 15:15:32

este existuje aj biely mak zabudol som dodat...

lortwert - Profil | So 4.4.2009 14:12:38

masař00 >> masař007 >> tak pak dej vedet, jak si dopadl

masař007 - Profil | So 4.4.2009 8:56:27

Jitkagold >> tak já to hned zítra zkusím a uvidíme, ale třeba si budou muset chvíli zvykat

Jitkagold - Profil | Pá 3.4.2009 22:26:11

lortwert >> no ted jsem si vzpomela,ze jako mala holka jsem dost casto chytala na makovy pernik a vzdy jsem mela chyceno nejvic ryb. Tak neco na tom bude !!:-)

kranex - Profil | Pá 3.4.2009 22:16:38

mak [nemlety]davam do do kazdej boile co robim asi tak kopc.polievkovu lyzicu na kilo,ked je na vode viacej boilerov poznat ci ryba serie moju zmes.

lortwert - Profil | Pá 3.4.2009 22:01:48

Detreux >> to asi jo,sem se teda divil,ze sem nikde nenasel ani zmniku o chytani na cokoliv z maku

Detreux - Profil | Pá 3.4.2009 21:55:08

lortwert >> no pečenej :) Ale skusil bych ho pražit stejně jako konopný semínko aby se pořádně uvolnila vůně. Mák je podle mě pro ryby dost atraktivní a rybářema nedoceněná návnada.

lortwert - Profil | Pá 3.4.2009 21:17:22

Detreux >> takze vařenej jo?

Detreux - Profil | Pá 3.4.2009 21:12:18

lortwert >> noo používal jsem testo vypracovaný z makovýho závinu, dobrá nástraha na líny a kapry.

Nitram. - Profil | Pá 3.4.2009 20:54:27

hodte sem recept

masař007 - Profil | Pá 3.4.2009 20:53:14

a je lepší mák v celku nebo umletý?

otik1 - Profil | Pá 3.4.2009 20:41:05

mak som daval aj do peliet,a v krmive ho mam stale,,,,

lortwert - Profil | Pá 3.4.2009 20:40:11

Detreux >> a v ajke forme, jako jenom testo?

Detreux - Profil | Pá 3.4.2009 20:37:11

Mák je super, funguje velice dobře.

wild fish - Profil | Pá 3.4.2009 20:35:59

podle mně se to dá dat do partiklu skus ale podle mbně to zalij horlou vodou at se s toho vypaří mak.olej