Strouhanka - co s ní?

Ahoj, prosím poradíte, co se strouhankou? Podařilo se mi sehnat asi 15 kg, je to mix (rohlík, chléb i sladké pečivo - vše je smícháno). Předem děkuji.Autor diskuse: Mirda69 - Profil , 25.3.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

1x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nmarek2293 - Profil | Pá 29.5.2009 11:30:48

Neo >> ok ..diki ;o)

NNeo - Profil | Pá 29.5.2009 8:46:35

Strouhanku používám, když kupované krmení ředím kukuřičným šrotem, aby výsledná směs lepila.Takže jednoduše místo lepidla, odvede stejnou práci a je levnější.

Nmarek2293 - Profil | Pá 29.5.2009 8:23:08

hallo ?? nikto nepodarí ?? :o

Nmarek2293 - Profil | Čt 28.5.2009 18:18:00

Dnes som si doma namlel okolo 3 litrov chlebovej strúhanky.Chcel by som sa vás opýtať či je lepšie pridávať strúhanku z chleba do slaného krmiva, alebo do sladkého (príchuť jahoda) alebo to je jedno ??? dííki ;o)

NJovánek - Profil | Pá 27.3.2009 15:46:07

Lauri >> Tady si na mrku a to je škola,kterou jsem se zde naučil.

NLauri - Profil | Pá 27.3.2009 6:50:23

Jovánek >> ale vyrábím taky ty jeden slovíčkaři

NJovánek - Profil | Čt 26.3.2009 20:49:35

Lauri >> Na to se snad nejvíc těším,až ochutnám.Jinak zpracováváš,nevyrábíš.

Nmarek2293 - Profil | Čt 26.3.2009 20:41:32

lobotomie (fanik) >> lobotomie >> ok ..áno pleskáče pleskáče :oD..diki skúsim to niekdy

NPetrson - Profil | Čt 26.3.2009 20:37:54

Martin M. >> to vypadá na vychytanej tip - taky se mi hajzlíci trochu pomnožili. Samo - ve starých nespotřebovaných návnadách. Vše jsem vyklidil, zasypal tabákem a dal do flašek, ale se potvory furt někde líhnou - s divolením si ta udělátka stahnu.

Nlobotomie - Profil | Čt 26.3.2009 20:37:09

marek2293 >> opražit na másle s moučkovým cukrem - dobré na cejny na stojáku (na pleskače či ako jich volate) =D

Nmarek2293 - Profil | Čt 26.3.2009 20:28:52

ahoj .chcel by som sa vás opýtať čo by sze mi poradili spraviť so zvyšnými hubými časťami zo strúhanky???...Predsa len robot to nepomelie úplne na prášok a dnes som ju preosieval tak mi zostali aj dosť hrubé časti ..Mám to len tak hodiť do krmiva alebo čo ?? :oD..a ešte je to chlebová strúhanka

NLauri - Profil | Čt 26.3.2009 18:54:12

Jovánek >> já ho hlavně vyrábím. Neboj nějakou čokoládu vezmu na jaře s sebou

NJovánek - Profil | Čt 26.3.2009 16:01:44

Lauri >> Ty né? Vždyť Ty žrádlo prodáváš.

Nhraji - Profil | Čt 26.3.2009 8:49:04

Martin M. >> já je mám také, protože prevence je potřeba. Čas od času se nějaký mol objeví. Naposledy jsem si je donesl z konopím. A bylo jich v tom pytlíku snad víc než těch kuliček konpí :-),

NMartin M. - Profil | Čt 26.3.2009 8:46:41

hraji >> ja mam doma takova ta lepitka, co na ne moli sedaji jak na mucholapku, a je z 95% po problemech :-)
http://www.catch.cz/cs/catch/ca_moly.htm
http://www.dewolf.cz/?what=detail&search=&id_book=483&id_kat=98&id_kat_uro=&str=0

Nhraji - Profil | Čt 26.3.2009 8:40:32

Martin M. >> no ono záleží kde se nakupuje. Pokud se kupují ta balení, která stojí týdny a měsíce v obchodě, tak ano, pokud se bere čerstvý z obchodu, kde je slušný "obrat" zboží, není to pravidlem. Ale to je stejné s ovesnými a jinými vločkami v obchodech. Když koupíš vločky, které leží na regálu delší dobu, jsou v nich červi téměř stoprocentně a to se jedná o potravinářskou kvalitu. Ideální je nic dlouho neskladovat.

NMartin M. - Profil | Čt 26.3.2009 8:36:27

lobotomie (fanik) >> lobotomie >> jasny, ale kolikrat jsem rad, ze nemusim pro tech 10kg jezdit nekam daleko. Rozhodne uz jsem vylecenej kupovat padesatky a mit to pul roku doma ;-)
Co mi dost pomohlo je premistit sklad do chladneho sklepa - to jim nesedi.

Nlobotomie - Profil | Čt 26.3.2009 8:31:30

Martin M. >> beru přímo z mlýna, jediná rada při nákupu jinde je kontrola obsahu na výskyt molích pavučinek, při nálezu uvnitř či venku (pytel) nebrat

NMartin M. - Profil | Čt 26.3.2009 8:28:41

hraji >> bohuzel hlavne srot si kolikrat koupis uz s molama :-(

Nlobotomie - Profil | Čt 26.3.2009 7:53:59

standa č. >> člověče snad všechny komerční směsi jsou postaveny na různých typech strouhanek, sám jich doma momentálně skladuji 15 druhů. Jen z té klasicky české strouhanky, kterou koupíš v každých potravinách lze udělat asi 10 úplně rozdílných variant v různých barvách ať už lepivých nebo disperzních

hraji >> ty boxy to je zatím to nejlepší co jsem tu viděl ohledně skladování

Nstanda č. - Profil | Čt 26.3.2009 7:14:20

lobotomie (fanik) >> lobotomie >> ja tu strouhanku kdyz je tak to dava do smesi aby to lepe drzelo

NLauri - Profil | Čt 26.3.2009 7:05:52

Jovánek >> ty myslíš taky jenom na žrádlo

Nhraji - Profil | Čt 26.3.2009 5:58:46

Matrix >> funguje to dobře, ale já to nepoužívám. Hlavně z toho důvodu, že vzhledem k velké spotřebě bych byl zarovnán lahvemi. Koupil jsem plastové stohovatelné boxy o objemu 40 litrů a ty jsou uzavítatelné tak, že se do nich nedostanou moli. Mám v nich krmení, šrot, strouhanku i hlínu

Nlobotomie - Profil | St 25.3.2009 23:27:34

Hermis_s >> něco málo o tom vím... docela mě to pár let živí ;)

NHermis_s - Profil | St 25.3.2009 23:25:02

lobotomie (fanik) >> lobotomie >> nekde tad je o tom diskuze,uplna alchymie ta vyroba srotu na velky kapry:)

Nlobotomie - Profil | St 25.3.2009 23:22:52

Hermis_s >> =D ,,,no mě by zajímalo co si myslí z čeho že se ty method mixy dělají =)

NHermis_s - Profil | St 25.3.2009 23:15:53

lobotomie (fanik) >> lobotomie >> standa č. je kaprar,zna jen method mix,nemotej mu tak hlavu:)

NHermis_s - Profil | St 25.3.2009 23:14:24

Matrix >> ja je uskladnuji v 5l od destilovane vody,funguje bez problemu

Nlobotomie - Profil | St 25.3.2009 22:23:33

standa č. >> jirka a další... tak nám povězte co je dobré na vnazení, nejen kapra, když je strouhanka na řízky (asi se máme smát ne?). Z čeho se dělají vnadící směsi a mixy, prosím prosím poučte nás. =D