Aktivita ryb na řece

Zajímalo by mne jestli má vliv na braní ryb tající sníh a mírně zvednutá hladina řeky v tomto období. Nikdy jsem takhle v zimě na řece nechytal, ale chtěl bych to zkusit v pondělí. Slyšel jsem, že první tání anebo deště po zimě splaví sůl ze silnic do řeky a pak ryby nemají zájem o nástrahy. Co si o tom myslíte??
Autor diskuse: strecek - Profil , 28.2.2009 všeobecné - ostatní

jurda - Profil | So 28.2.2009 19:25:19

Já chytám na ř. Moravě ve sněhovce každej rok a musím říct,že docela úspěšně.Celou zimu uchovávám rousnice jen kvůli tomuto období kdy chodím na soutoky. Vysoká hladina hlavního toku zadružuje menší vedlejší přítoky,do kterých se stahují ryby ze silného proudu.(myslím tím vodu kalnou jako kafe)Né zřídka jsem v těchto místech chytil slušné Parmy a kapry,někdy i cejny,ale na ty mám poslední dobou smůlu.:((

svaca - Profil | So 28.2.2009 19:01:15

moje zkusenosti jsou ze pri "ledovy vode" je aktivita minimalni ale po je to podstatne lepsi.s tou chemizaci vody soli na tom mozna taky neco bude na stredni delal kamos maturitni praci a pri ni sledoval zmenu PH vody,vodivost,a mnozstvi chloridu a ty zmeny byly krasne videt na grafech prave pri tani snehu.

Hermis_s - Profil | So 28.2.2009 18:57:29

hm,tak vse podstatne uz napsal hraji,neni co dodat.

splavek - Profil | So 28.2.2009 18:41:24

Já osobně z chytáním ryb ve sněhové vodě nemám dobré zkušenosti,v tuto dobu radši chytám,na menších přítocích,kde už sněhovka odezněla,nebo na slepých ramenech.Tedy v mém případě na jednom,v okolí jich asi víc nemám.Možná taky záleží i jestli řeka protéká městem a trochu ji ohřejí teplejší vody různých výtoků z čističek apodobně.U nás máme na Moravě sněhovku z první ruky z Jeseníků akdyž se valí úplně modrá,kyselá a studená voda z hor,tak to je špatný.

major - Profil | So 28.2.2009 17:51:12

dnes před obědem jsem byl na řece a to přímo ve městě podráždit jelce a pěkně jsem si zachytal.zkusil jsem jak splávek(5 jelčáků) tak na feeder(3 jelčáci).bylo to uprostřed města a k tomu pod mostem,kde stékala voda přímo ze silnice.

strecek - Profil | So 28.2.2009 15:40:43

hraji >> Místo snad nějaké najdu, sice to na Chrudimce neznám tak dobře, ale určitě něco najdu. Vezmu si sebou jenom lightku feeder a projdu kousek řeky nebo alespoň místa, které by mohl nějakou tu rybku ukrývat. Na háček spíš zkusím rohlíček, když seženu červíky, tak i červíky.

hraji - Profil | So 28.2.2009 15:18:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ryby na řece chytám celý rok. Samozřejmě je sněhová voda méně příznivá, ale nedá se říct, že by ryby nebraly vůbec. Spíš je to otázka nalezení místa, kde ryby jsou a způsobu, jak jim nabídnout nástrahu tak, aby ji vzaly. Také je samozřejmě potřeba brát v úvahu druh ryb, celoročně jsou aktivní především plotice, tloušti, cejni a cejnci, podoustve a ostroretky. Ale chytnou se i jiné druhy ryb. Takže moje doporučení je, najít vhodné místo, raději hlubší, s mírným proudem, tmavé krmení s přídavkem poloviny hlíny, do krmení živá a na háček bílí červi.