Nakládání dom. partiklu

Nakládání dom. partiklu

Zdar,mám dotaz chci si naložit partikl(kuku,pšenice atd.),tak chci vědět jestli rozpustí melasa PVA punčochu?Máte nějaké recepty na nakládání partiklu.DíkAutor diskuse: pinkerton - Profil , 13.2.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

1x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nsven - Profil | Pá 13.2.2009 23:09:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Se zavařováním pšenice zkušenost nemám ale s kukuřicí nejsou problémy. Kukuřici je třeba nejprve namočit asi na 48 hod. a potom vařit alespoň 1,5 - 2 hod. aby nabyla na objemu a změkla. Je možné přidat cukr, případně potravinářské barvivo. Po uvaření by se měla nechat zrna rozmáznout mezi prsty. Ještě vařící kukuřicí naplním sklenici, zaleji vývarem, zavíčkuji a otočím sklenici dnem vzhůru a nechám vychladnout. Zavařovat není potřeba. Obsah vydrží v původním stavu podle mé zkušenosti do příští sezony. Nejdůležitější je čistota sklenic před plněním.

Nmládě - Profil | Pá 13.2.2009 23:03:02

Prakticky věčně, ale časem to bude přeci jen trochu ztrácet na kvalitě, je to jako kompot...

Naldda - Profil | Pá 13.2.2009 22:57:30

Jen jsem se bál, aby to třeba nezačalo plesnivět, nebo se to jinak nezkazilo :-(. Jak dlouho to takhle zavařené může vydržet?

Nbik kapr - Profil | Pá 13.2.2009 22:54:40

fishmen17a >> jo přesně tak..jak jednoduché

Nfishmen17a - Profil | Pá 13.2.2009 22:51:32

nechat den ve vode, pak uvarit kdyz tak dochutit, a pak zavarit jako kompot,

Nbik kapr - Profil | Pá 13.2.2009 22:51:00

aldda >> uršitě dá proč by se nedalo, bud to tak už vaříš což se mi zdá jako nejlepší nebo si to přidáš do skleniček a na to dáš partikl i z vývarem

Naldda - Profil | Pá 13.2.2009 22:48:33

bik kapr >> A dá se to ještě nějak dochutit (koření,česnek,cukr atd...)? Samozřejmě před zavařením.

Nbik kapr - Profil | Pá 13.2.2009 22:34:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mužeš to zavařit uplně stejně jako ovoce.Partikl uvaříš a i stim nalevem naleješ do skleniček ,ty musej bejt uplně čisté jinak se to zkazí.Pořádně zavíčkuješ a dáš zavařit zhruba na dvacet minut na 80 stupnu.Když to všechno uděláš správně tak to vydrží hodně dloho.

Nmládě - Profil | Pá 13.2.2009 22:30:19

Enigma >> nepodlejzej :-D ;-)

NEnigma - Profil | Pá 13.2.2009 22:28:33

mládě >> Jo souhlasím je to dobrý nápad on Mládě má vždy dobré nápady to je pravda..........:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D..

Nmládě - Profil | Pá 13.2.2009 22:27:20

pinkerton_ Já myslím, že melasa nerozpouští pva, ale nevím to jistě.:-)
Dobré by mohlo být ji třeba naložit do mléka nebo smetany...

Naldda - Profil | Pá 13.2.2009 22:23:07

Já jsem přemýšlel o tom , že bych to zavařil jako klasický kompot, ale ještě jsem to nezkoušel...

Nqwerty81 - Profil | Pá 13.2.2009 19:21:11

opravdu dobrá otázka...