Může mi někdo pomoci?

Ahoj, mám dotaz nebo spíš prosbu o pomoc. Nejsem rybář, jen brouzdám už několik dní na internetu a ještě jsem nic moc nenalezl, tak mne napadlo požádat o pomoc na diskusním panelu. Mám taťuldu, který před pár lety začal velmi amatérsky rybařit - miluje přírodu a klid, bez manželky,..a tak. Začal úplně náhodou, kamarád, co je na vozíku ho požádal, zda by s ním nejel k rybníků, on rybaří rád, ale potřebuje odvoz. Začali jezdit spolu, kapři, a tak co se dalo chytit. Vůbec nevím, co umí, co ne.. ale to je asi jedno, jde mi o to, že ho mám moc rád, moc se nevídáme, a hlavně mi doktoři při jednom jeho pobytu v nemocnici řekli, že tu může být rok, dva, ale taky týden. Teď v březnu má 60let. Narozeniny nikdy neumím moc vymyslet, tak to skončí knížkou o rybaření, prutem, nebo sedačkou k rybníku a flaškou. Teď jsem přišel na nápad, že bych ho vzal někam na říční rybaření, mimo Čechy, nějakou krásnou přírou..., nejde o to, co chytí, aby byl děsnej profík, jde mi o zážitek. Tremp už to pochopitelně není, ale na pohodlí nedbá, jen už díky zdraví nenachodí desítky km jakó dřív, ale něco ano, jen pomaleji. Hledal jsem třeba nějaké rybářské zájezdy s instruktorem, jen pro začátečníky,..nic náročného, ale takové jsou jen do Mongolska, Norska a Kamčatku, to je moc drahé, na to nemám. Pak jsem narazil na vyprávění o Slovinsku. Také sem našel zájezd do na 3 - 4 dny, ideál, cca za 9tis, to bych také zvládl, ale není tam ten pomocník, a já bych zas nechtěl, abychom prolézali celé dny roští, a nenašli místo kam sednout, nebo jen stát a chytat stejně jako kapry, protože jsme to nikdy nedělali. Jo, určitě něco načtu, ale znáte to, není nad to, když jdete s někým, ten řekne tady ne, proto a proto, tady musíš do vody, tady sačí ze břehu.... a tak.
Takže prosím, buď tip, nebo odkaz, kdo by věděl, co můžu udělat. A nebo, kdyby někdo jezdil třeba jen ve 2, můžeme zaplnit jedno auto, a jet spolu, samozřejmě bych platil palivo jen já, odpadlo by Vám spolujezdecké přispívání,.. a nevadilo by Vám se alespoň první den podělit o nějaké své znalosti, bylo by to super (nemusí jít jen o Slovinsko, cokoli doporučeného, bližšího, cenově dostup.). Táta je pohodář a vtipálek, ale taky rád mlčí, takže se umíme přizpůsobit. Může jít klidně i jen o pár dní, kdyby si mohl 3 dny zachytat, plus cesta, klidně stačí...,když nebudeme ztrácet čas hledáním ubytování, řeky, cesty, jako kdyby jsme jeli sami 2, je to v poho. Cenově myslím, že zvládnu ušetřit do jara, léta, tak 20tisíc. Pokud mi můžete někdo pomoci, pište na stepan.stone@seznam.cz, moc děkuji. Štěpán

Ečko - Profil | So 3.1.2009 17:15:53

Tak ako ti napísali chlapi, skús u vás doma v CZ. Chybu neurobíš ak by si našiel nejaký súkromný revír a tam to bude aj s pomocou majiteľa či správcu. V kľude a ešte si môžete aj super zachytať...

Miraryb - Profil | So 3.1.2009 16:51:28

Šafránek - docela dobrej nápad na dárek pro otce, chválím, ale podíval bych se spíš po nějakém tom revíru u nás. Nevím odkud jsi (nemáš to v kartě), ale Jižní čechy, Vysočina, polabí a mnoho dalších revírů spojených s vycházkami po okolí stojí za to a jistě v místech, které by jsi si vybral najdeš někoho, kdo vám rád poradí, popřípadě pomůže.Držim palce Mira.

mildas - Profil | So 3.1.2009 15:00:58

Slovinsko bych nezkoušel. Je to království křišťálových řek(FOX copyright) , ale jde o řeky pstruhové a chytá se pouze muškařením. Pokud to nikdy nedělal, jsou to vyhozené peníze.
Taky držím palce. Sám pouze muškařím.

LSD - Profil | So 3.1.2009 14:55:15

Napsal jsem Ti do Plkárny

Forest 1 - Profil | So 3.1.2009 14:52:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Drzim palce at neco sezenes a nekdo poradi nebo dokonce vas s otcem nekdo vezme.Co takhle oslovit nejakeho zkuseneho sumcare co chyta sumce pomoci vabnicky, myslim ze by to mohl byt pro tatu nezapomenutelnej zazitek a je jedno jestli to bude sumec 80cm nebo 150cm.Nevim jen takovej napad. PS: nikam ven nemusis jezdi, u nas v CR je taky nadherne, jen vedet kam jet :-)