Boilies stale mäksie!

Nazdarek, chcel by som sa vás opytat, či niekto nevie čo mám pridať do domáceho boilies, aby bolo tvrdšie, aby držalo lepšie pohromade.Robievam ho z hrubšej štruktury a po uvarení je v strede mäkšie (dávam 10 vajec/1kg). Ďakujem Vám veľmi pekne
Autor diskuse: meďo1 - Profil , 20.8.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

dejff - Profil | St 18.11.2009 20:57:03

Fullnek: ok díky skusím to a ještě uvažuji o koupi stroje kterej dokáže vycucnout vzduch a skusit to vakuovat myslím že to potom bude lepší

Fullnek - Profil | Út 17.11.2009 13:40:03

dejff >> to zase potom stačí dodipovat a můžeš klidně i něčím jinačím

Tomajo - Profil | Út 17.11.2009 13:29:02

slavonic >> toto určitě nění dobrý proto aby mu boilie více vytvrdolo. Spíše záleží na složení směsi. V páře dělám již hodně dlouho, a vím že jsou kuličky právě spíše měkčí, než po uvaření.

slavonic - Profil | Út 17.11.2009 13:24:44

Zkus boilie pouze vařit v páře nad hrncem a poté nechat řádně proschnout.vždy takto postupuju,neznehodnotí se tolik kvalita kuliček a jsou po 14 dnech jak beton.

NeBeroun alias Qwerty81 - Profil | Út 17.11.2009 13:02:52

-stop salámbaits- >> IMIČAŘ alias PELIKAN aliaz STOP QWERTY >> albumin? a ty znáš takové kaprařské serepetičky? :-)

carper.mato - Profil | Út 17.11.2009 11:11:44

Odpurucam albumin,no pozor na davkovanie,inac to bude ako beton...

IMIČAŘ alias PELIKAN aliaz STOP QWERTY - Profil | Út 17.11.2009 10:30:59

ja mam taky radši tvrdší boilies a přidávám albumin.

dejff - Profil | Út 17.11.2009 10:25:50

stačí to sušit dýl ja mam boilí neuvěřitelně tvrdý ve vodě vydrží 3dny aniž by se rozpadlo ale ja mam problém s tím že po uvaření se všechna Vůně z boilí vypaří do vody a po uschnutí boili vůbec nevoní nevím co s tím

Rišo - Profil | Po 15.9.2008 20:50:42

Ahoj albumin, alebo laktalbumin má jednu nevýhodu a to, že boilies príliš uzavrie až sú akoby z gumy. Má to vplyv na uvoľňovanie atraktorov do vody. Nie je to môj rozum, niekde som čítal rozhovor s Vladom Žúborom, kde odporúčal použiť sušenú srvátku. Ináč to, že sú v strede mäkšie naozaj súvisí s dĺžkou varenia ako to už bolo povedané. Nikl odporúča po vyplávaní na hladinu 20mm gule variť ešte dve minúty. Po dvojtýždňovom sušení boli tvrdé tak, že som musel požiť vrták.Nech sa Ti darí.

Usama - Profil | Po 15.9.2008 20:14:33

Ahoj jako dobrý pojivo bych doporučil válečný albumin v dávce až 100 g na kilo

RStanicka - Profil | Pá 22.8.2008 13:36:51

nechat déle schnout, mělo by být pak tvdší..

DAVISS - Profil | Pá 22.8.2008 12:18:54

meďo1 - ® - buď chemie - albumin, nebo natur - vařená mletá kukuřice. Osobně upřednostňuji natur

zbynczek - Profil | Pá 22.8.2008 12:14:21

Místo 2 dnů schnutí ho skus nechat schnout 4dny bude tvrdší

Pokki - Profil | St 20.8.2008 22:58:17

Já mám boilie uprostřed taky měkčí, boilie jako takovému to nevadí jen ho necháš déle proschnout a pohlídej si vlhkost aby neplesnivělo. Pokud se toho chceš zbavit dej albumin a déle povař.

pele - Profil | St 20.8.2008 22:27:12

Ako tu uz bolo povedane -- ak je maksie iba v strede, nebat sa ho dlhsie povarit (nedokonale uvarene boilies je nachylne na zplesnivenie). Ak by nepomohlo dlhsie varenie pridaj albuminu alebo laktalbuminu do zmesi... ;-)

Bachy - Profil | St 20.8.2008 19:25:00

meďo1 - Proč ti vadí že je uprostřed měkčí? Deset vajec na kilo je dost hodně.

hunter 1 - Profil | St 20.8.2008 18:59:22

Nech ho déle sušit.

juracarp - Profil | St 20.8.2008 18:31:12

albumin a jestli máš boilí měké jenom uprostřed déle vař

Fishky - Profil | St 20.8.2008 18:08:47

albumin

dujáč - Profil | St 20.8.2008 18:03:31

Kolibrik:no ono všeho moc škodí,chtěl sem aby působilo rychle,ale ono se pak rozpouštělo až moc rychle..fungovalo dobře,ale na nához na noc nic moc :-)

M!ld@ - Profil | St 20.8.2008 17:57:45

meďo1: je to asi jak píšou ostatní, chce to zkoušet. Skus přidat více pojiva (albumin atd.), nebo více zvlhšit vodou, déle vařit.

Kobrik - Profil | St 20.8.2008 17:57:17

meďo1 - vůbec byl v tom problém neviděl a když, tak to dýl vař, čímž zase ale ztrácí boilie na atraktivitě. Je to na tobě

dujáč - Profil | St 20.8.2008 17:52:57

Měl sem nedávno podobnej problém, obměnil sem pár věcí ale hlavně sem dýl vařil.. myslím 5min.

TGH - Profil | St 20.8.2008 17:39:46

Chce to skúšať a nebáť sa improvizovať v pomeroch dávok.