Kam s ním?

Kam byste umístili nástražní rybu na sumce na velmi mělkém, bahnitém rybníce (hloubka okolo 1 m, rozloha cca 2-3 ha), bez jakýchkoliv terénních překážek, zlomů nebo jam? Dá se na to něco vymyslet, nebo to mám prásknout někam doprostřed. A jaká je nejmenší hloubka, do které byste se odvážili nastražit na sumce? Dík všem!
Autor diskuse: hroch2 - Profil , 15.8.2008 dravci - techniky lovu

Detreux - Profil | Čt 21.8.2008 12:52:19

Na takové vodě bych tomu asi dal čas a krmil bych tam flek kukuřicí, šrotem a podobně abych tam naučil pravidelně jezdit bílou rybu, za ní se určitě stáhnou časem i sumci .

Michal.2 - Profil | Čt 21.8.2008 10:30:27

Já bych na tomto revíru chytal spíš na rousnice.........Když dáš na háček 10-15 velkých rousnic na nadlehčíč je korkem tak žádný sumec neodolá.............Hloubku musíš otestovat, já bych začal tak 20-30 cm nada dnem a pokud by záběr nepřišel postupně bych hloubku zvyšoval (výš ode dna........)

Takira - Profil | So 16.8.2008 17:19:59

Dobrá otázka.Nejsem sumcař,ale zkouším to.Hledal bych u přítoku (připlouvající potrava-menší rybky-predátoři) jako u zásobárny,u odtoku (teoreticky nepatrně větší hloubka) a čehokoliv co připomíná překážku nebo úkryt. Vlastně radím to co kolegové přede mnou a souhlasím s nimi.

Pak máš další možnost a tou je mu nějaký úkryt "vyrobit" a doufat že se mu zalíbí.

Petrson - Profil | Pá 15.8.2008 20:21:21

Dobrá otázka, myslím zajímá dost rybářů, kteří by se největší rybě dostali rádi na kobylku. Coby začátečník s takovým případem zatím nemám valné zkušenosti, proto jen takové minipostřehy. Jde-li o klasický rybník s modelovaným lovištěm, u výpustě se jistě větší hloubka dá předpokládat. V těchto místech se tak často nerybaří, takže mnohdy překvapí častými úlovky běžných ryb, asi kvůli klidu, který jim skýtá. Pokud je dno opravdu hladké a bez vázek po celé nádrži, vousáč by se asi ubytoval zde. Je však otázka, jestli by na stanovišti zároveň lovil. Náhodně jistě, ale tipnul bych, že k pravidelnému krmení spíš bude vyjíždět k večeru do mělčin. Zde bych vybral úsek zarůstající vodními rostlinami, pokud na vodě jsou, a nastražil klasickou bojku. Druhou udici pak k výpusti - buď podvoďák, nebo sumcařskou klasiku s trochu delším ponorem.
Jinak, skoro na každé vodě, i při hladkém dně, se najdou nějaké překážky - pařez, potopené větve, kameny, vyhozený kočárek.... Jejich zákryt může sumci nahradit pocit příbytku v jámě, pokud rýhy na dně chybí. Na tyto úseky bych se taky zaměřil.
Kdyžtak dej vědět, jak jsi tam s knírači dopadl :)

hroch2 - Profil | Pá 15.8.2008 14:29:04

Jen oživuji

Lukáš Rychtařík - Profil | Pá 15.8.2008 9:11:56

Podle mého záleží co tam chceš dát za rybu pokud např. karase,lína no prostě ryby co jdou dolů tak bych volil tak 70cm, pokud cejna, bělici co plavou nahoře tak bych řekl že je to jedno max. ten 1metr a co se týče polohy tak buď tam kde se zdržují rybky co jezdí papat nebo tam kde nikdo nechytá protože tam má podle mého klid je to ale na tobě

rybářfanatik - Profil | Pá 15.8.2008 9:05:53

... to je dobrá otazka.... :o) já bych to asi skusil tak že do té největší hlůbky bych přes den chytal kapry nebo něco a hodně bych krmil aby tam najely i bílé ryby ( a sumec by na ty ryby měl najet ) popř. bych to skůšal tak 3-5 dní a pak bych sa na ně asi vysr__