Jak na listnate dno?

Zdravim vsechny kaprare a "pomocniky". Prvne chci poznamenat, ze se povazuji za boilie zacatecnika a marne si lamu hlavu, co jsem udelal spatne....Minuly tyden jsme s kolegou stravili tyden na jednom jihoceskem rybniku. Pouzili jsme jedno zakrmovaci misto oznacene tycovkou, ja hazel doleva, kamarad doprava. Kamarad mel v prumeru 5 jizd denne, ja stezi jeden. Vzdy pri prehazovani jsem vytahl cerne listi, kamarad jen obcas. Porad premyslim proc, kdyz jsme chytali a zakrmovali uplne stejnym krmenim...stejne koule, stejne pelety...Pote jsem se nekde docetl, ze kdyz na dne hnije listi, kapry to odpuzuje...Mel jsem pouzit nejakou penu ke zvednuti koule ode dna??? Oba jsme meli stejnou montaz, stejny vlasec....pri prohlizeni lotem, nebyla znamka po nejake lavici na prave strane....Mohu tedy poprosit o radu jakym zpusobem chytat, kdyz dno je poseto timto listim a drobnymi vetvickami??? Moc diky za radu...:-)
Autor diskuse: lubbal - Profil , 13.8.2008 kaprařina - náčiní, doplňky

Petr Koch - Profil | Čt 4.12.2008 14:10:55

Zkus radu z konce článku. Je to PVA od Těšínského za pár korun ( cca 50,-Kč), který bude fungovat stejně jako to od Foxu a vydrží ti to dlouho. Možná bych to spíš řešil jak radil tomm a chytal mimo tenhle bordel. Ale když použiješ PVA a nepopotáhneš montáž, mělo by to fungovat.
Tady to máš:
http://www.vasr.cz/?text=16-montaze-a-pouzite-materialy-i

tomm - Profil | Čt 4.12.2008 13:46:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lubbal> Podle mě není problém v tom, že by se na háček zachytávalo listí. Pokud montáž nahodím a nepotáhnu ji, tak se na háček nemá to listí jak zachytit. Ani moc nevěřím tomu, že by listí bylo tak hluboké, že by do něj montáž zapadla. Vytahoval jsi ho proto, že se na háček zachytlo pravděpodobně až při stahování. Největším problémem je to, že to listí na dně hnije a ryby se takovým místům kde je koncentrováno víc obloukem vyhnou. Proto je podle mě jediným řešením změna místa.

Ondra (tloušťák) - Profil | Čt 4.12.2008 13:42:04

slamakos >> Ano na to jsem úplně zapomněl - to je moc dobrá pomůcka :)

slamakos - Profil | Čt 4.12.2008 13:36:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lubbal: co se týká techniky lovu tak jsi pár rad obdržel ,já ještě přidám vychytávečku od FOXe jsou to takové PVA kuličky na háček za nějakých 150Kč a prodejci o něm tvrdí doslova :Válečky z PVA které navléknete na háček a ten zůstane čistý i po dopadu do zarostlé vody - tak jsem vyzkoušel na malém rybníčku obklopeném stromy a fungovalo to .

Ondra (tloušťák) - Profil | Čt 4.12.2008 13:25:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lubbal: Prvně bych asi zvolil úplně jinou strategii - házet 4 pruty k jedné tyčovce a to ještě na vodě kde není žádné koryto, zlom, větve na dně... to je podle mě už jedna z chyb. Určitě by také stálo za to vyzkoušet panáčka nebo přímo plovoucí boilies. Ikdyž já osobně chytám na 90% jen na potápivé, tak každopádně za zkoušku nic nedáš. No a v neposlední řadě to chce určitě i to štěstíčko, které je k tomu taky potřeba :)

Fredyn - Profil | St 13.8.2008 23:38:52

ahoj, presne tento pripad znam, chytam na jednom malem zapomenuten rybnicku a dno je tam presne stejne jak pises ty, je to tam doslova tak ze nenajdu misto kde by na dne nebyli klaciky nebo listi a blato, ja se tomu branim tak ze prodlouzim navazec na cca 40 cm, pri nahozu tesne nez olovo rozrazi hladinu tak ho velmi opatrne v letu spomalim, nekdy az zastavim aby jen zlehka dopadlo na dno a ted je nejdulezitejsi s olovem po dnu nepopotahnout, jakmile citim ze sem s nim potahl tak prehazuju protoze vim ze je tam listi
nadruhou stranu sem si nevsiml toho ze by kaprum nejak vadilo to listi na dne tam kde chatam

jarda 2004 - Profil | St 13.8.2008 22:36:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkus panáčka nebo to dej do sloupce tak 10cm nad dnem. Lechčí zátěž nezajede tak brutálně do dna a navazec neprojde do bordelu až nadoraz. Delší návazec ze stejného duvodu. Ale každopádně pokud se to opakuje věnuj více pozornosti dnu nejen echem ale kusem tyčovky na hlubší vodě olovnice pak máš přehled kam to padá. Nenapsal jsi jak daleko od břehu chytáš ale každopádně pobřežní partie obsahují více listí a větví než střed vody na které chytáš. Pokud je to dál od břehu je to podzmní náplav listí a jeho místo na dně se těžko identifikuje ale většinou to bývá dál od koryta pokud dokážeš na rybníku jak píšeš identifikovat koryto je velká naděje že v jeho okolí není moc listí. Ale vše záleží na dobrém prozkoumání dna je dobré před lovem tomu věnovat více času.

Ládin - Profil | St 13.8.2008 21:55:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslim, že si měl prostě smůlu. Na jednom fleku, kde chytám se mi stává něco podobnýho, na jeden prut sem měl jízdu cca po hodině a na druhej za celou vycházku nic, když sem to nakonec vytahoval tak sem jakoby visel a když sem víc zabral vytáh sem to obalený listim. Podle odporu soudím, že to bylo v tom listí zapadlý docela hluboko, takže je jasný, že záběr přijít namoh ani náhodou. Dno je tam v podstatě rovný, ale sou tam prostě "fleky" o průměru cca pár metrů kde je usazenej ten bordel, teď je tam, zrovna míň vody, takže to bylo i místama vidět, takže když se do toho trefíš, tak si nahranej. Jak se tomu dá zabránit, pokud nevidíš na dno, ale nevim.

m.b. - Profil | St 13.8.2008 21:46:41

rekl bych, ze to nebylo stejne misto - tys tahal listi. Priste vice pozornosti pri zkoumani dna - kdyz uz jste nasli misto pro bojku, tak jste meli o prosahat dno nejakym olovem