Sázava 8 (Střechov) - zkušenosti

Ahoj, chtel jsem se zeptat na Vase zkusenosti s timto usekem Sazavy, predevsim dolni usek nad strechovskym jezem? Obcas sem jezdim, ale nedosahuji valnych vysledku. Chytam jen hrouzky nebo ouklejky na cervi, pritom chytam na feeder a krmeni normalni na kapry, cejny, plotice ... Za boha nemuzu chytit vetsi rybu, i kdyz usek je to hluboky, s klidnou vodou, takze bych tu ocekaval vyskyt vetsich ryb. Je chyba ve me? Nebo je to u Vas to same?

han-bo - Profil | St 27.5.2015 10:21:06

Ještě tuto oblast dělá nezajímavou, když slyšite sekačku ze zmiňované osady,tak za chvilku plave ve vodě tráva,která se vám motá do vlasce.Co se vám dále motá do vlasce jsou vodáci.Kteří kopírují břeh a zkracují si zatáčky a jiná neslučitelná zábava,která s vodáctvím nemá co společného.Vše začíná s prvním oteplením.

han-bo - Profil | Ne 10.5.2015 15:02:13

Nezměnilo se nic a nezmění.Švihov stále pouští studenou vodu spodní výpustí do Želivky. A tato reakce postihne kilometry daleko další revíry.Například Kácov,Český Šternberk a dál.

Abe - Profil | Ne 10.5.2015 13:04:08

Já jsem byl před dvěma lety v tomto úseku 49.7554586N, 15.0310672E a samozřejmě jsem také nejdřív sháněl info, ale nakonec jsem se musel tak nějak spolehnout sám na sebe, chytal jsem hlavně na feeder takovou droboť, na přívlač nepřišlo nic...vedle měl chatu místní porybný a on jezdil v určité dny a na stejné místo a většinou chytil...pak mi prozradil to tajemství...jakmile pustí do Želivky vodu z nádrže, tak pouští spodem a Želivka řeku Sázavu razantně ochladí, takže je po ptákách, tedy po rybách...místní porybný si vždy změřil teplotu vody a pak sedl do loďky a vyrazil...tak to je moje zkušenost a postřeh, ale za ty roky se už asi něco změnilo... Petrův zdar.

han-bo - Profil | Ne 10.5.2015 11:44:06

Na tento úsek vody jezdím od dětství.Pamatuji se na bohatě zarybněnou vodu a plno záběrů.Posledních roky katastrofa. Ryby se dosazují. Následně rybářský tlak. Predátoři jako volavka,vydra, norek řádí po celý rok jak černá ruka. Přehrada Švihov ( Želivka) pouští studenou vodu spodem. Ryba reaguje na prudké ochlazení velmi rychle. Ještě jedna specialita. Jak se říká "Na rovince", tak za ní je chatová osada. Dojíždá tam porybný. Když vidí neznámé auto,nelení a dojede si překontrolovat, jak se jmenuje dotyčný.Tím si i splní povinnost kontroly rybářské stáže a následný rok povolenku jako benefit za činnost ČRS. Před pár lety brali dobře velcí úhoři.

HOK - Profil | Ne 14.3.2010 16:24:32

Želivka je moje oblíbená voda, nebo spíš byla. Ještě před 5 lety tam vytahovali krásní potočáci, v řece byly cejni, tloušti a štiky, Pak přišla povodeň, vydry, volavky. Dnes tam není šupina (letos jsem tam byl 2x). Sázava pod soutokem je totéž. V 70-80 letech, kdy tam želivka tekla v téže teplotě, tam byli kapři, lipani a bílá ryba. Dneska je tam minimum ryb. Nad soutokem jsou parmy a malí tloušti. Chytat tam je ztráta času.

head32 - Profil | Ne 14.3.2010 16:08:15

Na tento revír jsem jezdil s dědou a já v té době chodil do školky. Jezdili jsme do úseku od Střechovského jezu proti proudu do vzdálenosti cca 500m. Pamatuji si jako dobře zarybněnou vodu. V posledních letech rybářské úspěchy na tomto úseku jsou nadlidské. V roce 2009 jsem dobře zachytal úhoře, štiky do 65cm, 1x karas. O prázdninách těžké chytání z důvodu vodáckého tlaku. Nevím jak ostatní kolegové, ale pozoruji zhoršující se stav věci. Kde je chyba? Želivka, predátoři, zarybnění? Toť otázka a mnoho názorů.

Johny11 - Profil | Ne 10.8.2008 14:24:29

A jeste otazka,krmili jste cely tyden jedno misto partiklem a smesi?Nebo jste mista stridali popr.obcas prohodili par kulicek boilie nebo pelet?

Johny11 - Profil | So 9.8.2008 17:39:44

Jojo tam to znam taky,ale co jsem slysel tak tam ryby jsou,hlavne cejni,ale jak berou to nevim,kazdopadne tohle bude asi hlavni pricina stavu tady dole na Sazave,tak jedine male davky ostreho krmeni aby se nepresytili a nebo dravci.)

mpmaik - Profil | So 9.8.2008 17:11:40

to je ta želivka pod hrází a je to jen asi 3 km od toho daného úseku . Krásná říčka ale fakt bez života....

Johny11 - Profil | So 9.8.2008 16:19:34

Diky moc za odpoved,o te Zelivce jsem slysel,ale myslel jsem ze kdyz uz tam je takovy stav po vsechny ty leta,tak ze ty ryby jsou zvykle,ale jak je studena voda,tak asi obecne tam jedi min a staci jim prirozena potrava,ktere tam musi byt dost a na nase nastrahy si moc chuti nenajdou.Chytam kousek od mista kde jsi byl ty a je to tam opravdu moc hezky,skoda ze ryby neberou.

mpmaik - Profil | So 9.8.2008 15:56:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Johny11 -Tak určitě není chyba v tobě , úsek řeky je to nádhernej , byl jsem tam na chatě na dovolené letos začátkem července v úseku pod strání střechovského lomu a za týden se podařil jen jeden kapřík 54cm na boilie a na feeder jen oukleje a hrouzci 1 kapřík asi 30cm asi 5 cejnů max 49 cm občas karas a podoustev a po setnění sumčí miminka a sem tam úhoř a co jsem mluvil s domorodci tak je to pořád stejný . Jeden děda mi řekl že má letos 3 kapry přes 45 cm a je tam od dubna a to chytal každé ráno a večer . Podle mne je tam problém s kolísáním teploty protože je to první úsek pod přehradou na Želivce a ta pouští spodní studenou vodu a když se tam zajdeš kouknout tak v želivce je úplně křišťálově čistá voda ale v které neuvidíš jedinou rybku a když jsem měřil teplotu vody tak jeden den měla 20 stupňů a druhý den 15 a to si myslím že je asi problém . Na pohled ideální voda na kapry ale co jsem se vážně dozvěděl je tam problém chytit kapra pře 60 přestože tam jsou. Co tam byly kapraři tak dopadly úplně stejně . Náhodné záběry a max 45-55 cm

Johny11 - Profil | So 9.8.2008 15:39:58

Jeste jsem si vzpomel,ze pri lovu casto vidam podel brehu do vzdalenosti 10m chuchvalce bublin,,myslel jsem ze to jsou ryby,ale nejsou..Bahno to take neni,jsou to takove mensi bublinky a je patrne ze to je od nejakeho zivochicha,nevite co by to mohlo byt?Je mozne ze to jsou vodni mysi a ryby se tak boji na krmne misto,ktere mivam bliz u brehu?