Kapři ÚN Seč?

Ahoj lidičky,
včera jsem se opět neúspěšně pokoušel rybařit na položenou na ÚN Seč. Bylo to již poněkolikáté a výsledek po cca 2hod byl - ani tuk. Proto Vás chci poprosit o doporučení strategie lovu a nástrahy na tuto pro mě zakletou vodu.

díky
Autor diskuse: feederman - Profil , 4.8.2008 kaprařina - techniky lovu

Mrknato - Profil | Čt 7.8.2008 18:29:08

Matrix : popsal jsi to celkem dobře, až na to, že dřív, kdy jsem tam jezdil často i já, žádný sinice nebyly. JZD hnolilo 10x víc, o domovních čistírnách nikdo ani nevěděl. Je jasné, že nádrž byla o něco mladší, ale pokud se podíváš do úlovkových listů tak se zde nikdy tolik kaprů nelovilo a to ani nikde jinde. Nemyslím si že kapr je hlavní důvod, ale zametat to pod koberec taky asi nebude to nejlepší. Jen tak na závěr, ukaž mě nějaký revír na VN, písáku, či jezeře, kde se praktikuje jezerní hospodaření, tedy minimum býložravých ryb a orientace na dravce?

Bandit - Profil | Čt 7.8.2008 8:52:52

Tak vcera vecer na Seci od 20 do 21.30hod kapr 47 a 5 cejnu okolo 40cm

HBenny - Profil | Čt 7.8.2008 6:33:44

Mrknato: Co se týče výskytu sinic tak zcela souhlasím s Matrixem. Jen doplním, že ryby (jejich výkaly a rozrývání bahna) na výskyt sinic mají zejména v případě Seče pramalý vliv. Eutrofizace je způsobena hlavně splachy z polí a kanalizace. Případ seče je ještě o něco složitější, protože vstupy eutrofizačních látek jsou lokální a nárazové a letní rozvoj sinic je způsoben zejména starými zátěžemi a redistribucí úživných látek v přehradě. A tvrdit, že za sinice můžou ryby (kapří a spol) je směšný a opovrženíhodný výrok.

Matrix - Profil | St 6.8.2008 19:55:18

Mrknato: Neříkám, že na to ryby nemají vliv. Na to má vliv spousta faktorů a jeden z nich jsou určitě i ryby. Podívej se nahoru po přehradě - dejme tomu od úžiny, zátoka až k přítoku a vidíš, že v těhle místech je sinic daleko víc než na "velkým jezeře", protože nahoře je to samé bahno a relativně mělko, kdežto dole je větší hloubka a břehy jsou písčitý nebo kamenitý...Samozřejmě že je to pro dravce špatný a asi i kvůli tomu se jich nedrží tolik ve břehu, ale radši jsou zalezlí někde v šutrech. Ale s tím asi těžko něco jde dělat.
Jinak na Seč jezdím poměrně často, vláčet, na feeder, na plavačku na různý místa přehrady, takže něco málo o tom vím...sinic je tam spousta, neříkám, že ne - o víkendu to byla zelená břečka a sinice byly v celém sloupci vody - nejenom u hladiny...jinak jak píšeš, že je tam 2x tolik kaprů a bílý ryby - nejsem si zas tak úplně jistý...podívej se co se chytalo před 10-12 lety, kdy jsem začínal chytat, ty kvanta cejnů "zlaťáků" a to jsem nepoužíval nějaký bůh ví jaký metody, klasicky bobkařina. Nebo candáti, štiky, které nahradil největší mor na Seči bolen. Stačí se mrknout podél břehu co vidíš za rybičky - samý bolen, sem tam hejno plotěk, nebo ouklej a hooodně pomálu hejno okounků. Letos i ti velcí boleni někam zmizeli - pochybuju, že by se někam vypařili, jenom se stáhli na volnou vodu, protože loni tam tloukli, jak mohli. Teď tam loví rybičky 30 - 50cm...Jenže je to i o přístupu rybářů - dědkové tam čekali na kapra a čekat budou, ale poslední dobou tam začalo čím dál víc lidí chytat na vláčku a jeden rok se tam děl neskutečný masakr na okouny.

Paul van Drax - Profil | St 6.8.2008 18:29:32

Na Sec jezdim už spoustu roku: je to horsi a horsi. Kapr jde dostat (vetsinou jen nasadaci), ale chce to dost pokrmit. Bile ryby taky ubylo. Velkych bolenu uz je taky jen zlomek, o tloustich ani nemluve. Proste bida.

Mikyrybář - Profil | St 6.8.2008 18:13:28

Mrknato - ® - poslední dobou mi připománáš jednu postavu z pohádky Ondřeje Sekory - Příběhy Ferdy Mravence....hádej kterou??
Malá nápověda - Ferda to není :o)))

Mrknato - Profil | St 6.8.2008 16:09:58

Matrix : takže sinice jsi na Seči nikdy v létě neviděl a podle tebe na ně kapři a býložravý ryba nemá vliv? Má vliv i na HBennyho, kterej z tý vody úplně zmagořil, co pak ti chudáci dravci?

strecek - Profil | St 6.8.2008 14:12:14

Letos je to na Seci opravdu dost slabé. Loni jsem si tam vzdycky zachytal dobre.

Matrix - Profil | St 6.8.2008 13:48:19

Mrknato: chtěl jsem reagovat na co si napsal, ale pak mi došlo, že to stejně nemá smysl a nejlepší bude nechat tě, ať si myslíš, co si myslíš... ;-) Jenom se tě zeptám - jezdíš na Seč tak dlouho a tak často, aby si mohl dělat takový závěry? ;-)

HBenny - Profil | St 6.8.2008 13:22:23

Mrknato: Přestaň Plácat Píčoviny Pazdráte

Petr Koch - Profil | St 6.8.2008 9:18:44

Mrknato - ® : seš jen provokatér Pyzdo, nic víc v tom není

Mrknato - Profil | St 6.8.2008 9:15:24

benefit : je to prosté, nebyli "moderní kapraři" a velké kapry tam lovil jen ing. Zdeněk Šimek. Ale také tam těch kaprů byla ani né polovina co dnes. No a ti velcí kapři nepoznali, co je to háček a bolest břicha z aminokyselin a můček... proto se nám rádi ukazovali. Stačí zajet do Litomyšle a projít se za náměstím kolem Loučné a vypadnou ti oči ještě dnes.

Petr Koch - Profil | St 6.8.2008 9:15:03

Mrknato - ® : ale já kousnu hodně, ale házet stav kvality našich vod pouze na kapry je trochu mimo mísu. Kurnik, vždyť se tam dostane po proudu takových sraček, funkční ČOV jsou zatím jen ve městech a částečně obcích nad 2000EO. Eutrofizace si valí svojí cestou, ale za všechno mohou pouze kapraři a jejich loby. Kurwa ber to trochu s rozumem. Vím, že zarybňováky jsou průser, ale takhle ne kolego!

Bandit - Profil | St 6.8.2008 9:09:49

Ted v sobotu bolen 65 na vlacku a vecer 2 kapriky 42 a 50 cm

benefit - Profil | St 6.8.2008 9:08:13

Když jsem byl kluk, chodili jsme se na kapry dívat z hráze. Nádherný kousky a skákali na všechno, co jim tam člověk hodil. I na desetníky. Když půjdeš dneska na hráz, uvidíš tak maximálně bolena. Občas, když jezdím kolem, z nostalgie se tam na čumendu zastavím. Ale těch ryb je tam asi opravdu čím dál tím méně. Jen bílá ryba se asi snadno nezmasaří, takže ta se nachytat dá.

Mrknato - Profil | St 6.8.2008 9:06:29

Lubka : posrali by se, už je tu první případ a to od rybáře, o kterém jsem si myslel, že jakýsi hrubý odhad reality stráví....

Petr Koch - Profil | St 6.8.2008 9:02:56

Mrknato - ® : to seš vážně tak mimo? Neříkám, že kapři nejsou vodní prasata, ale podobný pomatený názory jsou dost mimo. Ty vole už někam zalez.

Mrknato - Profil | St 6.8.2008 9:01:05

Lubka, na Seči ryby jsou, ale viděl jsi v létě tu zelenohnědou vodu? Kam se hrabou "návesní kachňáky". Podle mě z návesního rybníku "kachňák" udělají kachny a husy, z přehrad kapři a bílá ryba. Jiný systém to ano, ale co by tomu řekli bratři kapraři a moderní kapraři?

Lubka - Profil | St 6.8.2008 8:47:11

Letos začátkem června jsme tam měli s kolegy rybářské setkání, jako každý rok.V jedné zátoce blíže k přítoku.Za 2 dny chytání měli 2 cejny:-)) Po mém příjezdu jsme se dohodli o změně místa šli na hlubší vodu, měli i echolot a lodku, projeli jsme si okolí. Já nakrmil fest cca v 15m, bo pak dno prudce padá do 11m. Za cca čtyřihodiny sem začal chytat a zachytal si moc pěkně, ale na plavanou, pěkné cejny tlouště plotice atp. pár bolenů pod hladinou při stahování prutu.kapřík ani jeden, kolegové vedle mne nechtli skoremnic.-(( Když to tam vidíš jak velká voda to je a každý den je tam kvanta chatařů bez skrupulí vysedávají kapra taxe nedivím:-( U břehů celkem dost bolenů- plevele mezidravci. Všichni pláčou, že nic není. Zarybnit slušně takto velkou a relativně hlubokou a studenou nádrž chce halt jinej systém:-(((

feederman - Profil | St 6.8.2008 8:39:32

tak kokoukám že seč je asi opravdu rybářsky naprosto nezajímavá.

Jetix - Profil | Po 4.8.2008 12:05:11

matrix-byli jste o víkendu vláčet

Matrix - Profil | Po 4.8.2008 11:55:31

Přesně jak píšou ostatní, nic tam není - mrtvá voda. Vůbec se tam nevyplatí jezdit, škoda benzinu...celý víkend na vláčku ani drbanec...

HBenny - Profil | Po 4.8.2008 11:52:07

Zdravím. Na seč jsem jezdil v květnu až k přítoku hned k ceduli. Chytal jsem tam kapříky na feeder ale byli sotva míroví. Jinak všeobecně seč je podle mě mrtvá voda. Ryb velmi málo a malé velikosti. Ještě se tam tak dá narazit na slušného dravce ale to je vyloženě náhoda.

TK - Profil | Po 4.8.2008 11:40:40

Vůbec to tam neznám, ale očekávat výsledek do 120 minut po nahození je trochu moc ne ?

benefit - Profil | Po 4.8.2008 11:32:26

Už jsem tam léta nechytal, ale asi je to fakt bída. V zimě ve frontě na povolenku se dva chlapíci bavili o tom, že tam mají chatu a už několik let tam neměli kapra. Tak nevím. Ale taky by mě to zajímalo, jak to tam vypadá a jak na ně.