Shimano - ceny?!

Proč je u nás v ČR Shimano předražené? Pro příklad naviják Twin Power FB 2500 u nás 6 490,- Kč a v madarsku přepočet 4520,- Kč

http://www2.haldorado.hu/shop.php?itemid=2949

Myslíte si, že se to někdy změní, spíše srovna s okolníma státama?

clarence - Profil | Čt 22.1.2009 17:06:00

Milda1234 >> Z mé zkušenosti nejlevněší je www.cabelas.com ,Penn stojí polovinu i s dopravou.

Milda1234 - Profil | Čt 22.1.2009 16:53:20

Wamp >> Ahoj pises v diskuzi ze kupujes pres kamosa v UK, mam tam bratrance ale je to nerybar nemuzes doporucit nejake rybarske shopny v UK kde maji dobre ceny, rad bych si poridil nejaky navijak PENN nebo nejake Shimano a moc se mi tady nechce podporovat ty vydriduchy, dekuju

Rytíř - Profil | Ne 17.8.2008 18:09:45

Pokud tady u nas to budou lidi za ty penize pořad kupovat tak se to nezměni nikdy.Přitom tady u nas je SHIMANO pouze made malaisia a ne made in japan,takže srovnani kvality u nas a venku ooooooooooo a dat 3 tisice za naviak od shimana aby mě po par měsicich drkotal to v teto cenove hladine u jinych firem ryb.naviaku je jiny kafe.Jinak naprosto souhlasim s tim co niže napsal Elhierro.

Elhierro - Profil | Ne 17.8.2008 17:56:58

Pročetl jsem všechny příspěvky a vychází mi jediné. V ČR nekupovat do té doby, než všem v obchodním řetězci (od velkoobchodu až po posledního prodavače) vyschne pramen, tedy přítok peněz od nás, blbců koncových spotřebitelů. Vezmu-li třeba modelovou situaci u navijáku Shimano Twin Power, tak před 3 lety stál přes 6 tisíc a dolar byl 28 Kč, dnes stojí také přes 6 tisíc a dolar je za 15 Kč. Sakra kde je chyba? :-(

PepaČadek - Profil | St 6.8.2008 17:05:14

To je u nás tak se vším, džiny Lewis stojí v Paříži polovinu co u nás (kupní síla, ale není u nás dvojnásobná). Telefoní hovor mobilem stojí u nás víc než v UK. Co dodat, pokud jsou lidi ochotný to platit...
Jak se dá přečíst na první straně slavné učebnice ekonomie od pana Samuelsona: "i z papouška můžete udělat světového ekonoma, pokud ho naučíte dvě slova, nabídka a poptávka"

Nabídka: např. rapala, znáte někdo obchod, kde mají průřez celým sortimentem. Já ne. Zpravidla se objedná jedna bedna a pak tam mají jen Shad Rapy a Husky a originalku nelze sehnat. Stejný je to u prutů, až na vyjímky pokud jdete po něčem konktrétním proklepáváte dva tři kousky. Na západě třeba mají v jednom kšeftu 12 nebo 15 vláčáků 10-30g.

Poptávka: Lidi jsou ochotný zaplatit, tak co. Prodavač na to střelí nejvyšší možnou cenu a čeká, zda to prodá. Většinou se dočká.

Malá na nabídka, velká poptávka. Výsledek "přemrštěné" ceny. Ale musím říct, že kdybych byl obchodník dělám to stejně.

Já to řeším nákupama přes web a když jezdím služebně po světě. Vyplatí se to. Např 2 rapaly Original 11S a G dohromady v "akci" za 5,5USD, to je paráda.

Hardy Fishing - Profil | St 6.8.2008 16:51:12

Plavan: Na rybaření se za poslední roky dívám také jako na finanční investici. A jak mi doporučil před 3 lety Martin Mikoláš z Milo Brno (dnes asi lituje, že nebyl zticha) je Hardy jedna z nejlepších značek rybařiny na světě (takový rybářský Rolls-Royce) a na historickém štípaném prutu (mimochodem vyrábějí se dosud) a navijáku této firmy (pokud si ho ovšem nekoupíte nový nebo za šílené peníze na www.e-bay.com) se prostě nedá nikdy prodělat :-) . Rozhodně se na něj dá úspěšně rekreačně chytat, vydrží opravdu dlouho a nemusíte se za něj u vody stydět.

plavan - Profil | Út 5.8.2008 8:18:33

Hardy Fishing - ..........A já nehodlám tento " vydřidušský byznys" podporovat a chytám na bambusku od HARDYHO :-)
No bodejť, přeci si nebudeš kupovat nějaký drahý prut :-))))))))))

Bogi - Profil | Út 5.8.2008 7:56:01

Nevíte někdo co je pravdy na tom že Čína zavedla vývozní clo, protože nestačej vyrábět a odvážet?
Mám objednané tříkomorové pouzdro na pruty od Semy už přes dva měsíce a pořád nic, prodavač mi to vysvětlil tím vývozním clem, a platí jen do konce olympiády a potom bude zase zrušeno, takže mám počkat až skončí olympiáda :-(

ftipalek - Profil | Po 4.8.2008 23:14:16

Hardy Fishing: plně s tebou souhlasím.
Podobné je to ve více odvětívch. Jestli jste si někdo všiml dálkově ovládaných vrtulníčků....tuším že to byl hit loňských vánoc... Zde se prodávají kolem 700-1000Kč za kus(jsou i ještě levnější varianty). Pokud máte kontakt na čínu, objednáte si je za 12USD za 6kusů + teda doprava, ale pokud jich objednáte více balení dopravné je zanedbatelné. Pokud vrtulníček koupíte za 2USD, prodáte za 700Kč, tak 100Kč na poštovným, clu atd vám už neublíží :) to ho radši prodáte za 800Kč

Denny - Profil | Po 4.8.2008 22:51:01

volcom-x ja se prodejcum v Cechach vubec nedivim,je to kseft a pokud lidi kupuji,tak proc by nadavali vyzsi ceny.
Hardy Fishing - asi budes mit pravdu,je to jak jsem psal,pokud Cesky prodejce je zavisly na velkoobchodu nebo nejakem dalsim dovozci,je ta cena samozdrejme nekolikanasobne vyzsi ale to bude vyzsi vzdy,protoze samozdrejme doprava z Ciny je pomerne draha,pak si pripocitej clo a DPH a budes treba na 4 dolarech.Osobne nevim jestli to funguje tak,ze je nejaky centralni sklad pro Evropu ale s Cinou koresponduji a to primo s nekolika vyrobci a nic takoveho neni zapotrebi,jsou velice ochotni,jen si i tam musi clovek davat pozor parchanti jsou i tam,nastesti je jich mezi nimi opravdu velmi malo,spis jsou to vyjimky,vi ze by se to rozkriklo a tezko by se prosazovali dal.

Hardy Fishing - Profil | Po 4.8.2008 19:44:41

Nevím, jak je to u Shimana, ale řeknu Vám, jak je to u prutů na dírky - to info mám od dovozce a obchodníka z Brna (nemůžu jmenovat - kupuji tam červy, háčky a silon) a myslím, že i u jiných věcí to bude podobné.
Takže všichni slyšte: výrobní cena v Číně je 1 USD, dovozce do přístavu si přirazí 50%, (tj. cena je už 1,5 USD), při dovozu do hlavního skladu v Evropě si hlavní dovozce narazí 100% (3 USD), dovozce do ČR si narazí 100% (6 USD) a koncový prodejce v ČR si přirazí od minimálně 40 % (a pak se to u nás prodává za 10 USD - 150 Kč). A já nehodlám tento " vydřidušský byznys" podporovat a chytám na bambusku od HARDYHO :-)

TGH - Profil | Po 4.8.2008 19:02:02

Shimano je kvalitovo dobrá značka, i keď v poslednom čase to trošku niekde padá, ale je aj jedna z najdrahších v pomere cena-výkon, ak nie aj najdrahšia. Ale fajn je, že si možeš značku vybrať, akú chceš, tak ak je shimano drahé skús niečo podobne kvalitné za nižšiu cenu a ostane ti aj na háčiky.:o)

volcom-x - Profil | Po 4.8.2008 18:50:49

to Denny: nejde mi o to jestli nakoupim v zahranici, nebo nekde jinde levneji, pozastavuji se na tim jaktoze jsou u nas o dost vyssi cedny, nemam problem s nakupem treba na cabelasu, jen nevim proc vsichni odiraji ceske lidicky...

Denny - Profil | Po 4.8.2008 15:14:56

volcom-x - v dnesni dobe se kazdej muze vykaslat na nejake vyhradni dovozce a klidne si nakoupit sam,samozdrejme pokud tak necini,je odkazany na ceny velkoobchodu.Jde o to jen ziskat kontakty a trosku si namahat hlavu a venovat tomu pomerne dost casu,ono se to ale vyplati.Pak uz je jen otazka,nakolik je solventni a muze podle toho nakoupit,v praxi to funguje tak,ze cim vic nakoupis, tim mensi cena.Mnozi by se divili,za kolik jdou veci od vyrobcu(myslim tim jednotlive majitele obchodu,kteri spolehaji jen na dovoz tuzemskych dodavatelu).

smradzjzd - Profil | Po 4.8.2008 11:23:58

A další případ láce u nás :-(
http://www.financninoviny.cz/index_view.php?id=326291

perch2 - Profil | Po 4.8.2008 10:31:37

Souhlasím s ostatními a nemusí to být přímo USA stačí navštívit sousedy(Německo,Polsko,) a většina cen je až o třetinu levnější.A co se shimana týká tak jeho levnější řady (P3)tak kvalita je srovnatelná jako u jakýkoli jiný značky..třeba exage mám 2 a podle mě chodí stejně jako jakejkoli podobnej naviják třeba od SPROčka stejný cenoví hladiny.a vyžší řady si podle mě už docela připlatíme za značku.takže pokud si koupím vyžší řadu některých jiných výrobců tak kvalita bude podobná.

volcom-x - Profil | Po 4.8.2008 10:12:01

no vidím, že se to tady rozjelo :) ale já jsem spíše myslel jestli jsme oproti třeba již uvedeným Madarům pro Shimano někde jinde... s ohledem na ekonomiku ČR a další okolnosti... jen mi to příjde divné, kdo určuje VOC za které to do ČR "putuje", přeci výrobce a doporučené MOC ceny pak dává velkoobchod (obchodní zastoupení pro ČR) případně si to na krámě obchodník poupraví dle svého uvážení, kolik a na čem to už je asik jiná otázka... neberu nikomu, že marže je na všem a od toho je obchod (ať velkoobchod, či maloobchod), ale ten rozdíl mezi jednotlivými státy?!? USA nezmiňuji , to je jinde...

harpunar - Profil | Po 4.8.2008 9:08:47

Denny-tak mi v pátek přinesl syn kámoše,který žije u vás tu tašku od Cabelasu a ty SPROčka SBBZ1.Podobná taška stála v Polsku(kde jsou ryb.věci o cca. 30% levnější než u nás)asi 4100 na naše.U nás by stála tak 5500,-kč.S Cabelasu 109 USD,tak co k tomu dodat.Já už u nás nekupuji ani tu bižu-jezdím do polandu a nejen že ušetřím,ještě tam mají daleko větší výběr.A tak by se dalo mluvit o všem,třeba pro auto si na jaře pojedu za kámošem do Dánska.Chci brát Nissana X-Traila a měl bych ušetřit skoro 230 litrů.Nehledě k tomu že by měl být v plné náloži a za to by chtěli u nás ještě příplatek asi 50000!Tak to stojí za to,ne?Trošku odbočím-kámoška si přivezla nedávno s něměcka Octávii a v plné palbě ji vyšla o 220000 míň než tady.Takže kdo má možnost,tak kupuje venku.Našim šibalským lichvářům nasrat!!!!

Denny - Profil | Ne 3.8.2008 18:32:01

mpmaik - osobne myslim,ze hlavni pricina je to,ze lidi neznaji ceny v zahranici a nebo nemaji moznost venku nakupovat,no a pak je sorta lidi,kterym je mozna jedno jestli daji o par tisic vic,proc by obchodnici nedavali vysoke ceny,kdyz lidi kupuji.Nemusis porovnavat USA a Cechy ale i ostatni staty v okoli.Jak jsem psal,chapu,ze ceny energie,najemne atd,atd jsou treba jine a obchodnik s tim musi pocitat ale,kdyz vidim,ze jsou tady i vyrobky z Cech a jsou lacinejsi nez doma tak je to zarazejici.

kalaban - Profil | Ne 3.8.2008 18:28:59

Pánové, srovnáváte zde nesrovnatelné....I malé dítě přece ví, že USA je ekonomicky prostě diametrálně jinde než evropa! Natož nějaké Česko.....:o)))
Osobně mne spíše zaráží to, že třeba pruty Ultimate Platium stojí v Německu běžně kolem 80 € , ale u nás 120€!! Proč tak velký rozdíl, když nákup bude dost podobný??!!

mpmaik - Profil | Ne 3.8.2008 18:13:12

Denny - to máš sakra pravdu , ale proč !!!!!! Za ten rozdíl klidně přeplavu Atlantik i stím Lincolnem na zádech. Rozumím rozdílům podle kupní síly a podobně ale proč je to rozdíl tak obrovský to ne.

Denny - Profil | Ne 3.8.2008 18:02:30

mpmaik - tohle je aukce a predpokladam, ze cena se nedostane na vic jak 20 tisic, coz je v soucasnem kurzu zhruba 300 000 ceskejch.kdyz si pripocitas dejme tomu2000$ dopravu do Cech, clo a DPH tak porad rozdil bude delat asi pul milionu, slusnej zisk no ne? My,kdyz by jsme si chteli koupi ojete auto,treba Jeepa,tak pri soucasnych cenach tady nas zhruba 5 ti lete auto vyjde asi na 14 dni prace :-)

Denny - Profil | Ne 3.8.2008 17:57:52

mpmaik - ceny aut se uz vubec srovnavat nedaji, ukazu priklad, pokud se napriklad podivas na stranky AAA auto ta k Lincoln Town car muzes u nich koupit bez tisicovky za melouna, no a ted se podivej treba na tohle a prepocitej si to, i kdyz bys uvazil dopravu, clo a dph tak rosdil je slusnej ne?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lincoln-Town-Car-TOWNCAR-2007-LINCOLN-TOWNCAR-DESIGNER-SERIES-W-NAVIGATION_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ31851QQihZ010QQitemZ200241982885QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

grizzly72 - Profil | Ne 3.8.2008 17:43:25

mpmaik: a proto pořád říkám Keci nemaj cenu - ukázaná platí ( a to v Americe těch aut prodají víc než v Evropě)

mpmaik - Profil | Ne 3.8.2008 17:40:18

grizzly72 - To ANO ale nechaly se slyšet že ta evropská cena je nejnižší možná aby to auto nebylo prodělečné ale pokud tomu tak je tak to musí v americe prodělávat balík .

grizzly72 - Profil | Ne 3.8.2008 17:34:40

mpmaik : a proc by to v evropě prodavali levněji? prodá se to i za tuto cenu(mě se to taky nelíbí)

mpmaik - Profil | Ne 3.8.2008 17:32:45

Dá se říci že ceny u nás a v USA jsou ve všem zboží úplně jiné ale není to jen nenažraností obchodníků ale už rovnou nastavením cen výrobcem . Vemte si taková auta ....... když vyjížděl do světa novej Jaguár XF tak nastavená cena od výrobce pro starý kontinent byla za základní model 49 000 euro + - a pro USA 42 000 dolarů a při tom kurz obou měn je někde jinde . Tomu prostě nějak nerozumím......

Denny - Profil | Ne 3.8.2008 17:26:23

petere - ja kdyz si o tom s lidmi pisu tak vzdy uvadim jednoduchy priklad.Tady kdyz si kupuju plnou nadr benzinu,tak vzhledem k tomu ze se tam vejde opravdu dost tak v soucasne dobe dam asi polovinu denniho vydelku,kdyz bych to kupoval v Cechach tak na to budu delat pri prumernem platu tyden,je to vlastne to co pises ty,ty rozdily jsou a jeste dlouho budou hodne markantni.

Denny - Profil | Ne 3.8.2008 17:20:21

Pivar - ja to posilam take a myslim,ze opravdu dost,snad si nemyslis ze pro to ten dotycny lita,to by ty ceny byly trosku jinde ale nakoupit se tady da fakt dobre.

splavek - Profil | Ne 3.8.2008 16:38:07

Hodně zboží na našem trhu je oproti jiným členským zemím EU velmi drahých.Je to i nenažraností obchodníků,protože se zboží nakupuje za dolary a jak víme dolar je za pár korun a ten rozdíl je velmi lákavý zisk.Taky jsem si koupil velmi předražený anglán od cralussa.Oproti,třeba ceně na e-shopu ten rozdíl byl 40kč a skoro ten samej rozdíl byl i na téčkách.Takže když se mi ty anglány zalíbějí,tak si jich objednám za vícero peněz u těch nejlevnějších.

Pivař - Profil | Ne 3.8.2008 14:51:48

Pánové, tento inzerát z MRKu je velmi zajímavý. Prubnul jsem to na sonaru a super cena.
"DOVEZU RYBÁŘSKÉ POTŘEBY Z USA NEBO GB. Dovezu navijáky, rybářské pruty, echoloty/sonary, elektromotory, oblečení a další rybářské potřeby dle Vašeho přání. Dodací lhůty 4 – 8 týdnů podle druhu přepravy. Využijte momentálně silné koruny k výhodným nákupům v zahraničí, především v USA! Pište na jfriese@seznam.cz"

skwor - Profil | Ne 3.8.2008 9:58:09

Šímo u nás může stát kolik chce, stejně bych si ho nekoupil :-) Radši Daiwu z jů es ej, nebo nějakou vyšší řadu od Okumy.

petere - Profil | Ne 3.8.2008 1:06:08

Denny- zase s tebou suhlasim.A este jeden nepodstatny detail.Co si ja kupim tu za 100£ a co si doma kupim za 4000Sk.Lenze ja tych 100£ zarobim za den a u nas na tych 4000Sk som doma musel robit tyzden.To je ten rozdiel.To si potom dobre rozmyslim,co si za tie peniaze kupim.