Feeder a vlas? Prosím o radu

Zdravím všechny příznivce feedru. Už jsem četl nějaký článek o vlasu a fídru, ale rád bych zkušenosti zkušených matadorů :-) (já jsem stále bažant, fídrem lovím první sezónu). Lovím na zatopeném štěrkáči (hloubka cca 6m, dno krásně písčité). Prosím o nějakou zkušenost, radu s montáží, či nějaký tip :) ... Děkuji
Autor diskuse: Ferry10 - Profil , 15.7.2008 feeder - techniky lovu

Lubo - Profil | St 16.7.2008 12:53:36

Pokud chceš kapry 40+ tak jdeš správnou cestou. Osobně používám průběžnou montáž ( kaprářský průjezd - rovná trubička s karabinkou na připnutí krmítka nebo olova), kmenový vlasec 0,18 mm, na návazec pletenou šňůru 0,04 mm, nebo 0,06 mm, délka návazce cca 25 cm a nástrahu mimo háček ( na vlas).

Ferry10 - Profil | St 16.7.2008 11:44:40

díky moc, chtěl bych spíše větší kapry (40+).. a nevím jakou na ně zvolit montáž..

Lubo - Profil | St 16.7.2008 8:11:26

No spíš by bylo lepší se zeptat konkrétně, co tě zajímá. Osobně chytám jenom takto asi 5 let. Začal jsem s tím, když jsem si ujasnil, jaké ryby chci chytat, tj. kapr 40 - 55 cm. Používáním této montáže jsem hodně omezil pro mne nežádoucí záběry bílé ryby. Podstatnou výhodou pro mne je i to, že nemusím neustále číhat na vhodnou dobu záseku. Drobné, přerušované cukání špičky zde většinou odpadá. Kapr se chytí z 90% sám a bez předchozího varování prut během vteřiny ohne do luku (doslova). Proto mám pruty výhradně!! v poloze vodorovné, souběžně s břehem, abych o ně při záběru nepřišel. Je to pro mne velmi pohodlné, protože si na ryby chodím nejen zachytat, ale i relaxovat a (proč to neříct na rovinu) i schrupnout :-) Proto dám na vlas kukuřici, před feedery pípáky, sklopím křeslo do ležící polohy a podřimuju. Vlasová montáš spolu s ohebnou špičkou udělá při záběru zásek za mne a pípák mne upozorní, že mi kapr krade pruty :-)))