Rybaření v Holandsku - muška, přívlač

Ahojte všichni, nemáte někdo prosím zkušenosti s rybařením v Holandsku, tak období květen - červen ? Mám na mysli muškaření a přívlač. Jak je to s povolenkami, dobré revíry apod. Chtěl bych se tam podívat asi příští rok s manželkou, která je blázen do tulipánů a Holandsko je jich plné, takže ona bude běhat po kytkách a já bych zatím rybařil :-) Případně pokud máte i tip na nějaký zajímavý výlet v Holandsku, sem s ním. Díky za každou informaci. Michal
Autor diskuse: Michal - Profil , 15.6.2008 všeobecné - revíry, cestování

tonouš - Profil | So 16.6.2012 12:16:57

čau, nemáte nějaký nový postřehy? jak je to s těmi povolenkami na kanály? jedu tam za 14dní, rád bych to někde vyzkoušel...

Robert(původní) - Profil | Út 5.8.2008 11:29:02

Tak jsem to v tom Holandsku viděl na vlastní oči. Shodou okolností jsem sám nerybařil, ale přesto bedlivě sledoval, jak to jde místním. Chytali všichni až na dvě výjimky na plavačku, úlovky byly většinou cejni jako dlaň. Viděl jsem chytit i tři cejny kolem 35 cm, na ty byla použita palička. Ty dvě výjimky vláčily, jedna měla u lodi vezírek, ale co v něm, to nevím.
Celkově vzato jsou tam moc hezká místečka, ale co se týče ryb, tak podle toho co jsem viděl na tom jsme doma mnohem lépe.

Robert(původní) - Profil | Pá 11.7.2008 12:02:17

Příští týden pojedu s rodinou na loď do holandských kanálů, tak jsem si myslel, že si pěkně zarybařím. Paní z půjčovny lodí mi právě napsala:

Rybářské licence už naše firma zákazníkům nevyřizuje, protože teď vás to bude stát hodně peněz. Pravidla byly v Holandsku změněny a nyní už nemůžete rybařit kde chcete.

Tak nevím, co si o tom mám myslet. Máte někdo nějaké zkušenosti z poslední doby?

Pike - Profil | Čt 19.6.2008 8:52:11

Michal: Špatné by nemuselo být ani moře - chcípalové, mořští okouni a další mořský sajrajt.
Mimochodem je v Holandsku Vojta (známý autor výroku a chroustících a lipanech, kteří jsou malí a smrdí). Snad tam též chytá. Kontakt by ti mohl dát Slamák, jsou to kamarádi jako hrom, skoro jak Jerry a Tom.

Michal - Profil | Čt 19.6.2008 8:45:35

Pike: díky Pájko, až to bude aktuální, poptám se u kluků

Pike - Profil | Čt 19.6.2008 8:28:13

Michal: Hodně známe je jezero Oostvornsee, jezdil tam Slamák, Xaxap, Marfic. Je to slanovodní jezero plné krevet a velkých duháků. Je tam chyť a pusť systém a ryby jsou tam opravdu slušné. Akorát to okolí není žádná sláva.
Víc ti řeknou asi kluci.

Michal - Profil | Čt 19.6.2008 8:02:52

Hm, nikdo nic, tak to asi nikam nepojedeme :-)