Osvětlení feederové špice

Vážení přátelé ohnutých špiček. Tahle otázka se, jako snad všechno kolem rybařiny, stále vrací. Od loňska, kdy se zde probíraly různé systémy všelijakých mrkacích i mluvících krabiček na špice, mi vrtá hlavou, jestli by to nešlo otočit. Existují vysoce reflexní materiály, viz hasiči a bezpečnostní nášivky na oděvy, ze kterých by šlo vyrobit udělátko, velikosti cigaretového filtru, jehož váha by ve srovnání s výše zmíněnými krabičkami byla zanedbatelná. Na tohohle vajgla by se dalo posvítit asi čímkoli, ale napadjí mi spíše některé z všelijakých svítilniček, ktrými nás bohatě zásobují naši asijští spoluobčané.Pro kutily poznámka, jsou v prodeji LEDky, bílé s kuželem kolem 15 stupňů, i méně, spotřeba nepatrná, kužel je možno, díky vlastnosti feederu ( vlasec nejde do vody ve směru špice ) nastavit tak, že nesvítí do lovného prostoru.Ten vajgl by musel na špici sedět kolmo, je problém jak ho k té špici přikurtovat, tak aby seděl, šel jednoduše sundat, nebyly problémy s nahazováním a podobně. Proto to sem píši, vím že jsou zde koumáci a účelem je, aby v ideálním případě vzniklo něco ke spokojenosti a použitelnosti pro co nejvíce z nás. Samozřejmé je, že například dva takové vajglíky za sebou po cca 50 cm na jednom prutu by již poskytovaly dost dobrý přehled o poloze či pohybu špice.Všem co dočetli až sem, děkuji. Nekut.
Autor diskuse: nekut - Profil , 12.4.2008 feeder - náčiní, doplňky

JarKotol - Profil | So 12.4.2008 21:10:46

Heej lidiii!!Objkevil sem uplne super vec!! Da se to pouzit je na stojaku...pred spicku si dam feederový tercik...a ted to prijdeee!!!..tropcha napeti..:-D....v knihkupectvi sem si koupilů takovou malou lampicku do autobusu..ktera se pripevnuje takovou svorkou - tak si to pripevnite na vrsek terciku.. a bila diodova zarovka nadherne ozari cely tercik!!!! a zere to taky malo..navic je to na takovou tu malou baterku, kterou koupite u kdejakyho Ho-či:minga na tržnici ;-). Jsem na sebe vskutku pysny za tak skvely napad!!:-D

nekut - Profil | So 12.4.2008 20:42:42

Aďo - dík, to je ono, co mi kromě jiného chybělo, ten system je viditelně jednoduchý.
Jojokill - dobráčku, to je rada opravdu nad zlato, už se mi párkrát stalo že to vzal kapr na padák, nežli jsem se ráčil probrat, tak si pojezdil v trávě, a bylo vymalováno. Používám všelijaká svítící a rolničkou opatřená udělátka, většinou to má funk, jak říká moje vnučka, ale snažím se vyvinout něco lehčího a jednduššího. Prozatím mi chybí, aby se ozval někdo, kdo už vyzkoušel nějaký superreflex matroš. Známý z toho měl 12cm konec na bojce na 300metrech, když jsme na to ze břehu posvítili, tak jsem se začal přít, že to je moje bílá bojka, která ten den před zakrácením trčela půl metru z vody.Z toho usuzuji, že to má velký potenciál na využití.

stenlos - Profil | So 12.4.2008 17:28:06

lades-podivej se do milobrno tam uvadi pruměry 3,4a4,5a nebo do semy zaleži co maš za pruty

Abe - Profil | So 12.4.2008 17:03:24

na feeder špičku za tmy používám lehounkou rolničku v plastu, který po nasvícení fosforeskuje, takže když náhodou oko nevidí, tak ucho slyší...

Takira - Profil | So 12.4.2008 13:10:23

Řeším to podobně jako Knapík,prostě na špičku přilepím co nejmenšího chemika,pokud mám špic nahoru k nebi.Pokud mám prut do boku,používám klasického kaprového pípáka na sólo vidličce před špičkou.Zvuk vypnutý nebo na minimum,hlídám jen světýlko. a zatím to nemám odzkoušené,ale teď dávám na feeder fluoro vlasec,to by mohlo také pomoci.To ale poznám časem.

Aďo - Profil | So 12.4.2008 13:09:06

A takto to vyzera na feeder spicke.

Aďo - Profil | So 12.4.2008 13:08:34

Pouzivam take malicke drziaky z plastu, ktore su obtocene okolo spicky a fixovane hrubostennou silikonovou hadickou v ktorej je zapichnute izotopove svetielko.

jojokill - Profil | So 12.4.2008 12:57:09

hele dávej navnadu na vlas na feeder a stačí ti jen naviják s dobrou brzdou

daiwa55 - Profil | So 12.4.2008 12:19:40

ládes - Profil | So 12.4.2008 12:01:53

stenlos:tohle se dělá jen na feeder špičky,nebo jsou různé průměry?Dík

Dring - Profil | So 12.4.2008 11:43:03

Stenlos: to jsem videl prodavat u Zabranskyho v Brne

stenlos - Profil | So 12.4.2008 11:24:09

Trěba tohle?

Knapík - Profil | So 12.4.2008 10:51:28

Jj, dočetl jsem až do konce, ač se mi do toho moc nechtělo, ale jak jsi začal psát o tom reflexním materiálu, tak to vůbec není špatná myšlenka, hezký je, že mě několikrát napadla věc, o které jsi se hned zmínil v dalších větách. Myslím, že by tenhle systém našel polehlivě uplatnění tam, kde v okolí vody svítí lampy, ale už dotatečně, aby člověk tu špičku nemusel spíš tušit....., prostým nalepením na spič, bez vlastního zdroje.
Uchycení toho jak říkáš vajglíku bych nechal na každým, nebo to začnou vyrábět a trhnou balík:-),
Já vždycky dávám světýlko na dva úzký pásky lepenky a ještě jsem neměl problém, ale neříká, že nepřijde v nejnevhodnější chvíli.