Nexave AX nebo Beast Master AX?

Chci si kupovat nějakej feeder na stojatou vodu...hlavně na kapříky tak do 65 cm. Rozhoduju se mezi Nexave AX feeder a Beast masterem AX(oba v mediu). Měl sem staršího Beasta, ale toho sem ,, zrušil,, takže chci něco novýho..co bude lepší volba??? díky za odpovědi
Autor diskuse: Flea - Profil , 30.3.2008 feeder - náčiní, doplňky

bombardák - Profil | Čt 26.6.2008 23:52:30

"plavan"- takže co bys řešil ? antares je bomba právě ta barva je nevšední a jedinečná. no a co se týká speeda k prvnímu na vláčku jsem se dostal stejnou cestou .na kapříky 3,66 275pdl3 pro moje chytání ideální a ceny vždy po dohodě.petrův zdar.

plavan - Profil | Čt 26.6.2008 23:23:15

bombarďák - co říkám na antaresy bx dyna-balance ? Je to moc krásný prut, ale mám klasický antares ax medium. Korkové držadlo mi lépe sedí v pákové vidličce. Nevím, jestli by se v pákovce líbilo držadlu z uhlíku. Ale jinak se mi zdál ten média dyna-balance oproti klasickému trochu tužší, něco jako médiumheavy, ale byl to subjektivní názor v prodejně, tak to ber s rezervou. Speedy mám pouze kaprové. Feederového speeda médium jsem si šel koupit v lednu a pan Korda mi řekl cituji : " tady máte nový antares médium, na který vám udělám takovou slevu, že vás vyjde o čtyři stovky dráž než speed ". Zpracování nádherné až na tu karmínovou červeň ( ta se mi líbí pouze při umělém světle ), ale lak prvotřídní. Copak se dalo odmítnout ? Dnes bych si možná ze zvědavosti pořídil tu dyna-balance, nedávno měli u Kordy černou s karmínovým vyvázáním oček. A konec pákovky bych omotal leukoplastí. Anebo bych si pořídil Hardyho. Ten je dle mého názoru nejlepší rekreační feeder na našem trhu. Na ten by mi pan Korda taky udělal cenu. Ale to jsem hodně odbočil od tématu. Já jsem hlavně zvědavej, až vyjede šímo s novou řadou speedů ax, který je poslední na řadě. Asi jako u všech řad se tím ztenčí blank a přitom zvýší rychlost a síla a špičky budou pouze uhlíkové a tenčí.

bombardák - Profil | Čt 26.6.2008 20:47:41

plavan-hezké ,něco jako plaváček ? já jsem jen reagoval na ne zcela přesný popis od -svatˇáka- nebo spíš od prodavače ne dostatečně poučeného. máš pravdu ,že tyto pruty nelze přesně řadit do tříd ani sám je takto neposuzuji a netřídím. plavane- co říkáš na nové ANTARESY BX dyna -balance..? já jsem se zamiloval do speed masterů a hlavně 3,96m hačko no to je pošušnáníčko. v poslední době využívám emko 3,66m. abych ti řekl pravdu víc prutů ani nepotřebuji. navíc díky použití feederové gumy jsem připraven na cokoliv. ten prut co sním zvedá p. Tychler kýbl je ,ale beast master v akci-XXH 3,96m což je prut opravdu na férovku -drž a nepouštěj- tedy opravdu jiná třída i co se týká peněz. chviličku jsem jej vlastnil , ale opravdu jen krátce. je to opravdu speciální prut ... já zas tak velké ryby nechytám. co se týká materiálu jsou si pruty ve většině případů částečně podobné -různý typ carbonu plus příměs v našem případě biofíbre. podle referencí je třeba ,prut s příměsí biofíbre odolnější při nižších teplotách. sám tento typ materiálu ještě používám u vláčáků -taky spokojenost. no nakonec to ani není jen bifibre , ale třeba očka u speeda Fuji , carbon 100XT a hlavně velká nahazovací rezerva. stejně mam radost ,že se najde rybář ,který ocení krásně vypracovaný prut , jakým bezesporu speed master od šimánka je. zavěrem jsme ti s/ plavanem/ dali radu kam směřovat-beast master háčko 3,96m .při lovu kaprů těchto rozměrů jej nebudeš přetěžovat- kmen 0,22 ,ale sám se rozhodni. je to na tobě.

plavan - Profil | Út 24.6.2008 1:47:53

bombarďák - ... materiál je u beast masteru z valné části jiný- biofibre.....
jiný myslíš lepší ? Nexave má " punčochu " T-Curve, stejně jako Antares a ten je podle mě druhý nejlepší rekreační feeder na trhu, takže o řadách bych v tomto případě nemluvil. Jak jsem psal níže, zastávám názor, že beast je žvejka se kterou zvedá p. Tychler kýbl na DVD a nexave je decentní voňavka. Pokud bych ale měl v současné době doporučit, který z nich, volil bych speed master:-))) Jenom bude asi o tágo dražší. Ale bude to prut na hodně dlouho, já bych si připlatil, nárůst kvality za to stojí.

bombardák - Profil | Po 23.6.2008 21:46:05

každopádně je Nexave jiný typ prutu , ale hlavně to není stejná řada s b. masterem .to ani v akci ani materiál je u beast masteru z valné časti jiný-biofibre. nakonec se i tak beast m. chová je kvalitním dělníkem s úžasnou zdolavací akcí a vzhledově nádherným povrchem.

Maikl123 - Profil | Út 1.4.2008 17:31:57

Ahoj měl jsem taky stejný problém. Nakonec jsem zvolil B.M. Skvělá volba. doporučuju

MASSHINA - Profil | Po 31.3.2008 22:00:54

cuuusek chlapi!no ja bych šel rozhodně do BM!už totiž ani nemužu jinak,ve čtvrtek jsem si ho objednal......:))))

plavan - Profil | Po 31.3.2008 18:50:15

Flea - já bych volil nexave, je takový decentnější, štíhlý, se špičkovou akcí narozdíl od beasta, který je ohebná hadice, ale jde s ním i zastavit " vlak ". Takže pokud chceš brutus tak beast, pokud chceš " voňavku " tak nexave.

Protektor - Profil | Po 31.3.2008 18:41:49

stejne jsem se rozhodoval i ja.Bylo to ale v dobe kdy nebylo AX. vzal jsem nakonec BM kvuli plne parabolicke akci.Kdyz jsem potom s kamaradem porovnaval nexave tak to bylo takove tuhe spis se spickovou akci.
Myslim ze jsem udelal mooc dobre a muj BM si moc chvalim.

svat'ák - Profil | Po 31.3.2008 16:00:50

Flea - Ahoj.Taky se rozhoduju jestli BM nebo Nexave? V jedný prodejně mě bylo řečeno,že je Nexave vyšší řada než BM. Přitom cena je téměř stejná! V ruce jsem měl jen to Nexave, BM neměli,tak jenom jestli ho nechtěli udat kvůli kšeftu?Až vyzkoušim BM,tak se rozhodnu.Vyzkoušej oba a uvidíš .... :-)

Flea - Profil | Po 31.3.2008 15:28:02

Programátor: JJ,to sou zážitky :D

Flea - Profil | Po 31.3.2008 15:26:57

kojhle: To Milo nevypadá vůbec špatně...no ještě uvidim...dík

Programátor - Profil | Po 31.3.2008 15:10:11

Flea : tak to je dobrý.... X-D uplně tě vidim. Ja si jednou taky podobně rozlamal pruty, ale to jsem spadl vozralej z auta :-) Chtěl jsem se kousek svézt na haupně, šlo to v pohodě do ty doby než řidič střihnul zatačku a moc nebrzdil... no a ja letěl rovně...

kojhle - Profil | Po 31.3.2008 15:09:59

Flea - ® Jo tak to chápu,Já myslel že jsi ho zneškodnil třeba při náhozu nebo při zdolávání.Ještě se mrkni na speed master ten taky hodně vychvalují ale bude o něco dražší než beast. V týdnu jsem byl v Milu a měl jsem v ruce tohle vypadalo to velice pěkně.http://www.milobrno.cz/zbozi/41-pro-system-carp-feeder-12-quot;

Flea - Profil | Po 31.3.2008 14:46:57

kojhle: Byl sem na rybách na kole a dal sem si pár lahváčů..no a když sem jel domů,tak sem se nehorázně vysekal a odnesl to i prut..:)

draveček - Profil | Po 31.3.2008 12:37:25

Jednoznačně Beast Master.Ja je mám a jsou pro mě vynikajicí.Tak velké kapry jsem sice ještě na ně nevytahl,ale věřím že v tom problém nemůže být.BM je parádní prut s úžasnou akcí a není nijak háklivy na malé úrazy.

strecek - Profil | Po 31.3.2008 9:47:05

Ja mam uz třetím rokem nexave.Mam ale lightku a jsem s ním velice spokojenej, vetsinou s nim chytam kapry do 55 cm, ale povedlo se mi na nej dostat i amura 75 cm. Beast master jsem nikdy nemel v ruce takze nevim jaky je v tech prutech rozdil. Zkus zajit do nejakého rybařského obchodu a sahej si je, ktery se ti bude vic libit

gama - Profil | Po 31.3.2008 8:42:36

osobne bych koupil ten bm protoze obsahuje biofibre cimz se zpevnuji karbonova vlakna a tim ma lepsi odolnost vuci narazum nexave to tusim nema .

kojhle - Profil | Po 31.3.2008 7:55:48

Flea - ®, Taky jsem se kdysi rozhodoval mezi nexem a beastem, vzal jsem beasta a jsem s ním velice spokojený. Můžu se zeptat jaks ho zrušil? Já ho mam v tom starším provedení.