podvodní splávek na sumce - vzdálenost háčku

Chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti s touto montáží.
http://www.mrk.cz/Data/Galerie/409_fh.jpg
Zajímalo by mě,jak daleko umístit háček od splávku? 3-5cm mi připadne málo. Jaké zkušenosti máte vy? Chytáte tímto způsobem na volnoběžku? nebo zasekáváte ihned?
Autor diskuse: Mirav - Profil , 15.1.2008 dravci - techniky lovu

setr - Profil | Út 15.1.2008 14:17:39

Mirav-takovejch jízd ještě budeš mít,jeli to do prázdna na rousnice tak to dělají menší kuosky,moc nepovoluj brzdu jen tak na ruku aby jsi to neměl povolený moc,až zabere ten větší tak neboj poznáš to,jen vem prut utáhni brzdu a natři mu jí :-) podvoďák vůbec nebrání záseku,kolikrát máš i ten podvoďák rozmáčklej a musíš ho měnit.návazec dávej na rousnice jednohák cca do 10cm a když na rybu s dvouma trojháčkama tak ten první klidně 2-4cm za splávek a pak ten další podle velikosti ryby,celej návazec cca kolem 1 metru dlouhej a nech kolem splávku a zarážek mezeru cca 1cm štastný lov :-)

Mirav - Profil | Út 15.1.2008 11:44:49

Díky za odpovědi, přijde mi že pokud sumec rybu nebo rousnice nasaje tak bude splávek komplikovat zásek. (Např. nasaje rybu i se splávkem.) Ale jak píšete vaše zkušenosti tak tomu asi tak nebude. Používáte k tomuto lovu jednoháčky (při lovu na rousnice)? Několikrát se mi stalo že jsem měl záběr na rousnice na jednoháčku (5cm od splávku) a přišla jízda a zásek do prázdna.

obrisek - Profil | Út 15.1.2008 11:42:11

Zkušenosti z podvodním splávkem(záběry,ulovky) mám zatím nulové...tak jen co sem vyčet-dávání splávku dál od ryby je rizikové-zamotání...takže 3-5 cm je OK...navíc pokud je podvodák ozvučen, ryba pěkně do něho mláti ocasní ploutví a to "může"sumce vyprovokovat k utoku...blízkost splávku by neměla nijak vadit záběru, záseku...jinak sem zkoušel i průběh i unik montáž....

Lorenc1 - Profil | Út 15.1.2008 11:14:49

muj nazor je ten že vzdalenost od splavku bych stavil umněrně velikosti nastrahy
vzhledem ktomu že na podvodní splavky se používají ryby ovelykostech zhruba
15 až 35 cm tak bych volil vzdalenost 5-10cm tak aby splavek nebranil trohačkum
při zaseku

xycht - Profil | Út 15.1.2008 8:41:40

Proč ti 3-5cm připadne málo? Když uděláš větší odstup, tak je podle mě velký riziko zamotání a to nikdo nechce :-) Jinak brzdu jsem měl povolenou do jízdy, abys tím ryba mohla jet, ale ne moc dlouho. V proudu je lepší rybu píchnout někam k hlavě.