Priatelia spoza rieky Moravy,aké máte skúsenosti s rybolovom na slovenských revíroch?

Boli ste niekde u nás na Slovensku chytať,ako sa Vám darilo,?Boli ste niektorí na Šírave,Lipt.Mare,Ružíne,Domaši,Dedinkách,Teplom Vrchu,Oravskej priehrade,Kráľovej,Váhu,Orave,Dunaji atď.?
Autor diskuse: rybopet - Profil , 18.3.2004 muškaření - revíry, cestování

eXecutor - Profil | Po 31.5.2010 12:26:27

rybopet >> nazdarek , trosku to tu ozivujem ... co by si chcel take vediet o domasi ?? ak sa bude dat a budem vediet odpovedat rad poradim :-))

rybopet - Profil | Po 3.12.2007 21:26:42

Nové skúsenosti?

ctk - Profil | Pá 19.3.2004 20:29:03

Orava je fakt nadherna, ak chces vidiet fotky, pozri si nasu stranku www.ctkochanovce.host.sk. V jelesnej sa daju nachytat pekne ryby, ale ako vravi stilet, niekedy je tam fakt tlacenica. Ale nie je to az take hrozne a da sa tam zazit dost peknych vecerov.

stilet - Profil | Čt 18.3.2004 20:45:13

Chytával jsem na Oravě před vypuštěním (to už je let..) kolem Námestova, užil jsem si tam pár hezkých dní a hlavně večerů s úhořema, pak asi tři roky jsem jezdil na Maru, to už bylo hlavně o vláčce, hlavní rybou byl okoun, ale zažil jsem tam i candátí večer, na který se nezapomíná. Ale největším tahákem byli jezeráci brzy ráno a na sklonku večera v přítoku kolem železničního mostu. Dlužno dodat, že přesto, že jsem jich měl na prutě několik, přes 60cm jsem se nedostal. Chytalo se i dost duháků, pravděpodobně úniky z klecového odchovu u Ploticové zátoky. Mimochodem, že je na prutu jezerák bylo jasné okamžitě po záběru, ryby do 60cm si šly okamžitě na hladinu skočit, pokud se přežily první tři skoky, byla šance je zdolat. I mimořádná ryba se mi na prut dostala, ale 20-ti minutový boj ukončilo moje zdání, že začínám mít navrch, takže brzda šla o dva zuby nahoru, no a při dalším "válení sudů" (kdo měl na prutě hlavatku ví o čem mluvím) se u wobblera narovnaly háčky. Dlužno dodat, že od té doby už jsem na žádného svého wobblera trojháček Mustad nedal.
Pak znovu napustili Oravu a v tomhle štičím ráji jsem nemohl chybět, v okolí zátoky potoka Jelešná nám často byli jedinými sousedy divočáci, zmije a občas policista.
Na podzim se tam jezdilo za kaprem, díky velkorysému zarybnění se chytaly běžně ryby 65 - 75cm. Bohužel, časy se mění. Rybářský tlak je veliký a z tichých míst, kde ve dne lovil Orlovec (Orliak) a v noci ti věci kontroloval Mývalovec (Psík medvedíkovitý) se stal rybářský Babylon, který nemusím. Přesto si myslím, že Oravská přehrada je nejhezčí ryb. revír, který znám.
Jsem se nějak rozjel - dát tomu nadpis bude z toho článek - tak ještě tu o červené karkulce a spát...:-))

Dodlinka - Profil | Čt 18.3.2004 17:11:50

V roce 1997 jsem byl s přítelkyní u jejích příbuzných ve Zvolenu. Chtěl jsem si koupit pstruhovku a bylo mi řečeno že je málo vody takže mi ji jako cizinci nedají. Nabídli mi jen povolenku na přehradu a na tu jsem se jim vybodl. To není výmysl ale fakt to tak bylo.

drapak - Profil | Čt 18.3.2004 13:28:12

byl sem predloni na Orava 2 - more vody a more lipanů ... a krasnejch. tehda to stalo 300 za den a tedka 500,- a na to ja vam prdim bratia

Marin - Profil | Čt 18.3.2004 13:20:32

v 11/2003 jsme byli na týden na zavlažovacích kanálech u Čalova na štiky, ale měli jsme smůlu, protože asi den před naším příjezdem někdo kanál vybral za pomocí elektriky, tak jsme jezdili jen na malou pískovnu poblíž Čalova a chytali jen štičky kolem 30-40cm.
Znáte to tam někdo?

Pan Slamáček | Čt 18.3.2004 12:59:53

byl jsem na mare, dedinkach, vytoku ze siravy, na jednom rybniku v okoli popradu a na cernem vahu. vzdy jsem neco chytnul ale neda se rict ze neco extra ale mate hezke revir. muzem vam je zavidet.