Jak s kukuřicí na kapry?

Kamarádi rybáři:jak mám uvařit kukuřici?Když jí máčím tak 48h a uvařím ,tak tam mám takovej bílej šlem (asi škrob)kukuřice je uvařená ,ale na vlasu drží každý pátý zrnko.Vařím jí slabou hodinku.Asi jsem magor ,ale fakt to asi nedovedu.
Autor diskuse: KAHY1 - , 25.2.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

Jirka | Út 2.3.2004 12:51:11

Já to praktikuju tak, že sušenu kuku na 24hod namočím s občasnou výměnou vody a pak vařím "víceméně do měkka". Tuhle kuku používám jako návnadu. Jako nástrahu pak používám klasickou bonduelku ze sklenice, na vlas i na háček. Vždy si naplním plastovou piksličku od filmu bonduelkou, zaleju medem a nechám v lednici. Stačí mi to tak na 2 krátké vycházky. Docela se mi to osvědčilo na běžné kapříky.

Miras | Po 1.3.2004 23:52:18

Pokus chytám na kukuřici, tak si nekomplikuji život, ta na krmení ať si klidně popraská, to neřeším, hlavně, aby se dala poměrně lehce rozmáčknout. Na chytání používám tu co prodávají v RP ve skleničce, je nějaká maďarská, tak nějak ze zvyku používám tu, co je ochucena jen anýzem. Bezvadně drží na vlasu a nikdy jsem nepozoroval, ze by kaprům vadilo, že to není předně to, čím krmím. Před vařením kukuřici máčím tak asi 48 hod ve vodě, pokud cítím kyselost, tak vodu okamžitě měním, potom preventivně čistá voda, pár lžic cukru a tak 1/4 pytlíku anýzu nebo koriandru a šup s tím do papiňáku, od chvíle, co začne pískat to tam nechám ještě tak 15 min a pak to vypnu a nechám to v klidu dojít. Nutný je dostatek vody v papiňáku!

Petr.J | So 28.2.2004 11:03:13

Kyselou kuknu maji opravdu rádi.Třeba boiles killer je taky jako ocet a mívá úspěchy.Za 2 až 3 dny to zas tak hrozně nesmrdí

Hanzi | Pá 27.2.2004 21:15:09

Jirka:zkvašenej smrad přiláká ryby no to možná jo ale nesnaž se tvrdit že ti tu smradlavou kuku. žerou no to snad ne kousni si do ní je kyselá jako jak prase!!!!!!!!

Jirka | Pá 27.2.2004 12:20:53

Šuli - ano, tak jsem to myslel. Kukuřice mi ještě nezkvasila, snad jen zbyteček zapomenutý v piksle.

Šuli - Profil | Pá 27.2.2004 12:17:36

Jirka:Když to začne kvasit a pálit na jazyku tak už je nepoužitelná.Mléčnej zákal a nasládlá chuť je nejlepší,ale je taky na čase kukuřici slejt a povařit.

Jirka | Pá 27.2.2004 9:10:27

Já mám zkušenost, že "zakvašenej smrad" z déle máčené kukuřice ryby přitahuje - takže bych řekl, že si tím flek nezkazíš.

Hanzi | Čt 26.2.2004 23:01:03

Když jí budeš jak říkáš 48 máčet a pak v ní máš šlem tak to musí bejt ukrutnej smrad.Musíš vodu při máčení v teplejších dnech aspon 3 krat denně měnit jinak si akorát zkazíš flek.Jinak po 48 hod. máčení stačí hodku poveřit a nechat 15 min pod pokličkou s utěrkou.

Rapalla - Profil | Čt 26.2.2004 17:57:37

Nejlíp uvařená kukuřice, kterou jsem kdy viděl, byla z pařáku, tzn. vařená jen v páře. Vynikající jak na krmení, tak na vlas. Osobně jsem ji tak nikdy nevařil, nemám pařák. Používám papiňák.

Myšob - Profil | Čt 26.2.2004 13:15:02

Prosím Tě, kukuřičku na krmení vař tak dlouho, až bude měkká, když ji před tím namočíš, budeš vařit kratší dobu, je jedno v čem. Na vlas dej klidně třeba tvrdou. Kapři i amuři ji s klidem berou a hlavně se nemusíš se bát, že ji při tvrdším hodu "urazíš".

Martin M. - Profil | St 25.2.2004 21:33:01

asi jako siro - v 5litrovem hrnci nechat 15 minut varit a pak nechat pres noc do rana pod uterkama. Opravdu se takto nemusi dopredu namacet. Hodne zalezi na puvodu kukurice, nekdy je potreba varit mnohem dele, i nekolik hodin v papinaku.

Petr.J | St 25.2.2004 19:43:02

Já mám nejlepší zkušenost máčet 3 dni s řepkou a potom vařit jen 15 až 20 minut nenech se odradit tim, že po těch 3 dnech docela smrdí kaprum to vubec nevadí vařim to ve sejné vodě co to bylo namočené.

Bobes | St 25.2.2004 19:38:41

Mario
Ano, do sklenenej. Mam jednu litrovu a jednu dvojlitrovu so sirokym hrdlom. Niekedy sme ju pouzivali na zmrzlinu. Hrdlo je asi 10 cm siroke a az po dno ma rovnaky profil = nie je tam zuzene miesto. Podla toho, kolko kuku potrebujem, pouzijem mensiu alebo vacsiu.

Happy - Profil | St 25.2.2004 17:36:50

Mario: no sklenenou bych rozhodne neriskoval, kovovou to uz spis ... ale nejvic se mi stejne pozdava ten papinak jak pise siro ...

Mário | St 25.2.2004 15:18:42

Bobes > dávaš to do sklenej termoky? nepraskne?

Bobes | St 25.2.2004 11:27:33

do sirokej litrovej termosky dam vecer pred rybackou asi 1/4 suchej tvrdej kukurice a zalejem ju doplna vriacou vodou. Zavriem a do rana je toho plna termoska - kukurica je akurat tvrda, aby nepreskala, ale dala sa v pohode navliekat.

Šuli - Profil | St 25.2.2004 7:30:36

Kukuřici nechávám máčet asi 24hod. podle počasí.Potom jí vařim ve velkym hrnci na zabíjačku.Když se kukuřice vaří už asi půl hodiny tak si vyndám pár zrníček a skusim jestli jde napíchnout a nepraská.Když už jsou akorát tak si odeberu do sklenice na chytání a zbytek nechám vařit dokud nezačnou pukat a nezměknou úplně abych nezacpal kamarády kapříky.Kukuřici ve sklenici si můžeš podle svého uvážení nadipovat.

siro | St 25.2.2004 6:40:48

Vubec jí nemáčej.Vář ji v papináku tak 15 min(varem,ne ji jen ohřát),pak jí sundej s plotny obal utěrkama a dekama.Do rána je hotová.Hlavně tam dej dost vody a mín kukuřice,jinak...

Laďa | St 25.2.2004 0:13:47

Zadej "archiv otázek", pak zadej vaření kukuřice a podívej se do odpovědí.