padaní ryb s krmítkem

čus.Chtěl sem se zeptat čím to je,že když chytnu větší rybu tak se mi většinou vyhákne??Vypadá to,že zásek sedí,ale při přitahování se ryba uvolní.Vlasec kolem 0,25 a návazec pletenka.Háček mustad.Díky
Autor diskuse: martas - Profil , 16.9.2003 feeder - techniky lovu

.Robo - Profil | Po 26.4.2004 10:02:43

Jednou jsem na dovoleny s udici laboroval dva dny - delka typ navazce a velikost typ hacku. Kdyz jsem projel komplet vybavu, zajel jsem si koupit uplne jiny vytipovany hacky. Od ty doby nespad ani jeden kapr (na ty dovoleny). Vsechno 40-45.
Mimochodem, vcera jsem nesekl ani jednoho, jenom par cejnu a plot. Nepomohlo nic :)

Martin M. - Profil | Pá 19.9.2003 20:10:55

a je to na srkacku, ze jo?

zubáč | Pá 19.9.2003 10:29:46

Osobně používám malé háčky, protože většinou chytám na plavačku nebo feeder, neboli velikost 14 - 8 z tenkého drátu, většinou Owner, tenké silony a jemné pruty a málokdy se stane, že se ryba vyřízne, pokud ano musím hledat chybu v sobě, buď mám blbě seřízenou brzdu ( což se mi často nestává ) nebo jsem nesekl v pravou chvíli - to je častější, ale pokud zásek sedí většinou není problém s trochou trpělivosti rybu vytáhnout. Zkus použít jemnější náčiní, pokud chytáš blízko břehu neměl by to být problém. Já chytám do 50 m s feedrem, 0,16 mm silonem a malými háčky - velikost přizpusobuji nástraze ... Občas se mi stane, že zaseknu rybu, kterou nedokáži otočit, protože jede jak dělová koule a na nějaký silon nebere ohled, ale to jsou zpravidla už fakt velké ryby, 70 - ka kapr mi toto zpúravidla neudělá, tu ukočíruju ...

mirmen - Profil | Pá 19.9.2003 6:52:46

Používám většinou háčky ze slabších drátů ( u fídru a plavačky), velikost proměnlivá dle nástrahy. Špičku háčku nechávám koukat.Špička fídru většinou zásek zvládne téměř sama, jen prut lehce přiseknu tak, aby dráha pohybu prutu byla přesným pokračováním dráhy kmene. Brzda lehce "cvrkne" a zásek sedí, háček zajede jak do másla. Brzdu mám seřízenou citlivě, protože slabší háčky se snáz vyřezávají, takže i opatrné zdolávání. Nerad nechávám rybu divočit, je-li to možné, tak při jejím výpadu ji nechám pár metrů poodjet a pak se snažím zase otočit.Zkus háček stejné velikosti, ale jemnější drát, jinak by upřesnění otázky bylo ku prospěchu věci.

Martas - Profil | Čt 18.9.2003 15:27:13

hmm.No chytám celkem blízko ke břehu.Háček velikost 1 a někdy 2.Ale dřív se mi to stávalo protože sem tu rybu "rval".Teď si na to dávám pozor,ale stává se to zas.U malých ryb se mit o nestává.Takže mně nic nenapadlo

Many - Profil | St 17.9.2003 13:45:09

mám stejné problémy,jako matras.Na průběžné montáži používám návazec 10-30cm,zkoušeno po 5ti cm.Háčky používám háčky SASAME,Gamakatsu,Owner,Mustad.Velikosti např.Sasame 3-4-5-6.U ostatních značek velikosti obdobné.Ryby mi padají ve velikosti 45cm +/kapr/.
Návazce pletenka Maxilon 0,10 nebo monofil Byron Ghos 18,5 nebo 23.5.Mohu říci,že byly vyzkoušeny všechny kombinace během tří dnů,na jednom RMV s poměrně v té době velkou aktivitou ryb.V loňském rose jsem žádné problémy neměl.Neměl jsem potřebu mněnit klasiku.Průběžná páternoster montáž s kmenem 23.5 a háčkem Mustad vel.2.0.Ještě vzdálenost :30m+/-1m.Jako vloni.

brach - Profil | Út 16.9.2003 14:28:17

Mluvíš o větších rybách. Nevím, jakou velikost háčků používáš, na co a v jaké vzdálenosti chytáš, jakým způsobem sekáš a zdoláváš. Při malých a slabých háčcích může docházet k vyříznutí.Při silnějších háčcích, ale špatném umístění nástrahy (ať na háčku, nebo bojlí) může dojít k záseku, který špatně sedí. Ve větších vzdálenostech může mít vliv na špatný zásek průtažnost vlasce.
Podívej, je toho hodně a tvá otázka nabízí větší počet odpovědí. Musíš být konkrétnější.