ÚN-ŽERMANICE

Potřeboval bych věrohodné informace o stavu kaprů na této lokalitě(průměrná velikost,příbližné množství zarybnění touto rybou).Popřípadě i info. o stavu amúru. Za dobrou radu předem moc děkuji.

Kamil - Profil | Čt 11.9.2003 13:49:22

MARIN:hlavatka tam chycena byla. Foto je i ve starém rybářství.Něco kolem metru.

Marin | St 10.9.2003 22:31:15

byl jsem tam na dovolené loni a skoro to nebralo, jen jeden den se zlepšilo počasí- začalo pršet a naloupal jsem tam asi 20 kaprů nej 40cm, amurek 40cm a na červy aji štika cca 60, ale překousla mi návazec. Jinak celkem tragedie. Už bych tam nejel. Byl jsem tam se známejma z OV (nerybářema).
A velké kapry u hráze jsem tam viděl , krmili jsme je kusama rohlíků a jen huba a půlka rohlíku v pr... Takže tam fakt jsou.
Bolenů je tam dost, i velcí a opatrní. Při kalné vodě je místní chytali na prošitej rohlík.
Podle zvěstí se tam při povodních chytla údajně hlavatka, ale můžou to být povídačky.
Jo a chytal jsem přesně v té zátoce u rybníka, jak píše LUKAS-S. V kempu u Honzy.

LUKAS-S. - Profil | St 10.9.2003 22:07:45

Klidně vám místo prozradím chytáme na ústí zátoky do které přitéká voda z chovného rybníku, který je přes hráz nevím jak se to tam jmenuje, ale na protějším břehu jsou Soběsovice, právě můj kolega s kterým chytám tam má chatu.
Dnes jsem byl krmit a zapoměl jsem si gumáky stál jsem ve vodě jak trouba od kolen nahoru modrý(voda už začíná chladnout) po 50 naházených kuliček jsem se třepal jak alík, kobru jsem pomalu už v ruce necítil a to mě čekalo ještě dalších 50koulí.
Co se týká našeho krmného místa to víte, že tam chodí rybáři a jejich drzost nezná mezí, ale já jsem si už zvykl beru, že taky chtějí chytit rybu a vyhnat je člověk nemůže nevlastním to tam.
Ohledně vzdálenosti chytáme + - 100m od břehu.
Něco o kaprech, v tom neposloužím protože je to poprvé co na ni chytám, takže nemám přehled jenom z doslechu které jsem slyšel od pár takových bláznů jako jsem já, loňi údajně jeden kaprař z Třince zde chytil kapra 17,2kg, ale otom můžu jenom spekulovat netvrdím že to není možné roky ta voda na to má.
Jaké je tam dno nevím, nestačil jsem ještě vodu nějak zmapovat, bylo to takové vnadění do slepa, které vyšlo, ale vím že jsou tam cihly zřejmě po domech které jsou tam zatopeny, protože vždycky když vytáhnu olovo je neskutečně otřískaný a jsou v něm stopy po cihlách a taky je tam dost vázek páni co já už tam nechal návazců to by člověk zaplakal.Příští rok jestli to bude ještě aktuální voda se chystám ji pořádně projet echolotem a uvídíme jak to tam vypadá.
Je fakt že znám mnohem atraktivnější vody.

Ivo Kocich | St 10.9.2003 14:16:06

LUKAS-S: Smekám před tebou klobouk! Takové kapry jsem na Žermanicích dosud neviděl. Celkem mě překvapuje, že při současném nízkém stavu vody, kdy jde vidět zdaleka cvrkot na holých plážích, ti nikdo nezasedl zakrmené místo.

kusus - Profil | St 10.9.2003 8:34:14

Nejsem kaprař- chytam spíš feeder a plavačku. Ale kdybych chytl 10kg kapra jako ty tak bych si rozhodně nestěžoval. Jak daleko od břehu chytáš? Jsou pod vodou na tvém mistě nějaké zajímavosti- zlom, lavice atd? Jaká je hloubka v místě kde lovíš. Nechcu vědět konkretní místo,jen bych se chtěl dozvědět něco o tamnějších kaprech. Klidně můžeš napsat i na email.

Petr N. - Profil | Út 9.9.2003 23:26:36

Tak Lukasi S., musim ti rict ze jsi fakt borec, protoze ja na Zermanicke chytam 15 let a muzu ti rict, ze chytit tam takove kapry je umeni. Moc by me potesilo, ale to asi neudelas, kdybys napsal, ve ktere casti prehrady jsi mel uspech. Jen staci strana, moc by me to zajimalo. Jinak preju hodne kapru nad 10 kg na Zermanicke prehrade

LUKAS-S. - Profil | Út 9.9.2003 21:16:45

Letos tam chytám poprvé v životě, ikdyž ji mám přímo za zadkem.Krmím s kolegou už 10dní boilím EKONOM od Vápeníka(18mm kaviár).Vnadím co druhý den po 100až150 koulí(mimochodem je to vynikající krmné boilí letos jsem s ním měl úspěch na všech vodách kde jsem vnadil vřele doporučuji i cena je přijatelná, krmné od MOSELY nemá zdaleka takovou kvalitu). Za těch 10 dní vnadění což dělá asi 6 vycházek jsme chytli 9kaprů mezi 5-9kg největší měl 11,9kg.Takže vážně nic moc čekal jsem větší zázraky, na to, že mě tam místní krmily pěknými pohádkami.Jak jsem zjistil a IVO potvrzuje Žermanice jsou opravdu málo zarybňovány oproti Těrlické přehradě je to zoufale málo, tam četnost záběru byla podstatně vyžší.Ale já jsem optymista tak doufám, že s chladnějším počasím se záběry a velikost ryb bude zvyšovat nebo mě už tam v příštích 10 letech nikdo nedostane.Co mě ovšem překvapilo je četnost bolenů na této vodě.
Děkuji za informace moc jste mi pomohly.

kusus - Profil | Út 9.9.2003 11:38:29

Žermanice mně hodně zklamaly. Byl jsem tam letos cca 25 krat a nic moc. Kapr 45 se tam sice chytnout dá,ale jsou tam spíše mraky menších. Jediného Amura co jsem tam za těch 25 vzcházek viděl chytl kolega pod kostelem a mněl 61cm. Fakt vubec žádné zázraky nečekej.dravci tam sice jsou,ale moc neberou.

Myš | Út 9.9.2003 10:41:52

Na tom, co píše Ivo něco bude - už skoro ani nevím jak vypadá mírový kapr. Nejvíce mě vždycky baví ty řeči o velkých a ještě větších kaprech, ale mezi námi - ulovit kapra 45 tak jsem šťastný jak blecha a radostí skáču do nebe...

Ivo Kocich | Út 9.9.2003 8:27:57

Je to tak, jak psal waccl. Při své poslední rybačce pod kostelem jsem měl možnost vyslechnout hodnocení rybařiny a věcí kolem od jednoho starého pána. Dříve dělal dlouhá leta porybného. Jeho hodnocení současného stavu mi ubralo mnoho elánu. Já si vždycky říkal, že to, že mi to moc nebere je mojí vinou, ale opak je pravdou. Žermanická a i ostatní vody ve Slezsku jsou dlouhodobě pod silným tlakem, málo zarybňované a zanedbávané.

waccl - Profil | Po 8.9.2003 6:31:18

Jezdím na žermanickou (pod kostel) každou neděli, momentálně velice nízký stav vody (opravuje se hráz), jediné co jsem viděl ve vezírcích byli cejni.

Kamil - Profil | Ne 7.9.2003 9:32:14

Nic moc.....