Lov na pstruhovce - pouze jeden jednoháček bez protihrotu.

Pro revír Bečva Rožnovská 2 odsouhlasila Čl. schůze MO Rožnov p . Rad. pro příští sezónu požadavek na změnu popisu revíru. Při lovu na umělou mušku jeden návazec s jednou muškou s jednoháčkem bez protihrotu.
Při lovu přívlačí umělou nástrahou pouze jeden jednoháček bez protihrotu.
Z iniciativy předsedy MO vznikl návrh, aby se rybáři řekněme maximálně omezili ve svém koníčku. Úbytek PO je alarmující a ani Lipan na tom není právě růžově a pomoc musí začít u rybářů.
To, že mizí PO není vinou lovu a ani ČRS(jak jsem tady mnohokrát četl), nicméně toto lovecké omezení dává našim řečem o vymírání PO punc pravosti.
Autor diskuse: stilet - Profil , 28.4.2007 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Cottus - Profil | Po 14.1.2008 20:14:25

Dr-Voštěp: plně chápu nejen Tvoje rozhořčení....
Ochranu mizejících původních druhů(kde počítám i Po,Li) bohužel nepodporují příliš ani ochranáři, ani hospodáři.....
U nás například MO ani nepodala žádost.....(za 7 let)
Proto v této zemi paradoxů spoléhám na jiné,než logické řešení!

Salmo1 - Profil | Po 14.1.2008 0:27:51

DR-Voštěp-Zkuste podat žádost na odstřel Volavky popelavé na KU.Myslivci vás rádi podpoří a pokud jsou Volavky v místě přemnožené bude regulační odstřel povolen.Děláme to už 4 roky a dohoda vždy byla.
Zimující volavky jsou ne-místní,jedná se o ptáky kteří u nás"jen"zimují(původ Pl,Německo).

Pásovec - Profil | Ne 13.1.2008 22:36:16

to all: opět moc hezký pokus jak něco řesšit.....nicmén ěse budu opakovat ....prostě dle mého názoru není možné cokoliv v této společnosti měnit, bez následné kontroly....vemte jako priklad silnicni zakon.....zmenilo se neco?.....proste bez kontroly se veci nezlepsi....jenze to asi nikdo nevisi......pred par dny jsem si byl pro novou povolenku..ti lidé co tam stáli,pánové při vší úctě, to bych vám nepřál.......................na takové jedině kontrola a hlavně postih..nic jinýho na tyhle lidi neplatí.-......

Lutra - Profil | Ne 13.1.2008 22:29:51

Souhlas s Dr-voštěpem s tím, že těch potvůrek, které s námi soupeří je podstatně víc. Já osobně tady na Vysočině mám zkušenosti s vydrou, černými čápy, norkem americkým a o volavkách ani nemluvím. K tomu jako závažný problém přistupuje úbytek vody v chovných kapilárách a její znečištění. Zlepšuje se stav vody ve větších řekách pod většími obcemi, ale malé obce čističky nemají a sajrajt je čím dál horší. k tomu přispějí zelení a do chovných potoků si o své vůli vysadí mníka, kterého jim namnoží rybářství Litomašl a je vymalováno. Toto jsou skutečnosti, které jsou potvrzené každoročně odlovy s agregátem. Jako vláčkař jsem proti omezení přívlače na PR. Je třeba problém řešit jinak a začít malinko jinde.

DR-VOŠTĚP - Profil | Ne 13.1.2008 21:17:58

Vážení kolegové.Takové návrhy jako lov na 1 jednoháček bez protihrotu,zvýšení lovné míry zákaz lovu Po a pod. je úplně na h....o dokud se nevyřeší problém kormoráni a volavky.Na náš revír přiletí volavky v září a odletí v březnu a to ne všechny odletí.Dostáváme dotace na predátory, v říjnu 2007 to bylo 2000 ks Po ročka i když to měl být dvourok.Každou zimu a je tomu již několik let zde je asi 10-15 volavek.Když je vidím při pochůzce kolem revíru nebo na chovným potoce je mi zle a ochranáře a zelený v duchu věsím za kule do průvanu.Spočítejte si kolik toho za7 měsíců sežerou.Kdyby neměli co žrát tak tady nejsou.Náš revír obývala ve velmi hojném počtu střevle potoční která je chráněná ale dnes už tu asi snad vůbec není a to je druh původní naší fauny a nikoho to ne..re.Se 100 procentní jistotou tvrdím že za úbytkem Po a dalších ryb vč. střevle kterou rybáři nechytají tudíž ji ani nemouhou poranit na našem revíru stojí ona VOLAVKA.K čemu je nám dotace když z ní na jaře nic nezbude.VOLAVKY JSOU NAKRMENÝ NEZEMŘOU HLADEM A NESTRÁDAJÍ SVAZ NEBO ORGANIZACE VYHODILA PRACHY VČETNĚ PRÁCE KOLEM VYPĚSTOVÁNÍ NÁSADY DO LUFTU A RYBÁŘŮM ZBUDOU OČI PRO PLAČ PROTOŽE ŘEKA JE PRÁZDNÁ.A tak to bude dokud stát tu bandu chytráků neodstaví na vedlejší kolej.V NĚMECKU už jim zatli tipec.Můžou říkat achtít co chcou ale konečný slovo už nemají a tak by to mělo být i u nás.

Cottus - Profil | Ne 13.1.2008 18:25:32

stilet:nevím ,zda je správné cokoli předem zakončovat.....ono se občas objeví pomoc z té strany,kde by ji člověk(či spíš Po ani nečekal)!
Možná,že je to právě proto, že nepřichází od těch orgánů a organizací,které ji mají v náplni své dobře placené práce....

stilet - Profil | Po 7.1.2008 18:07:20

Bude správné otázku zakončit.
Jen s malým odbočením k nosorožcům - v mnoha potocích a říčkách kde již dnes žádný PO není se nikdy pstruzi nelovili a nehospodařil tam ČRS. Hospodařily tam Povodí, lesy, silnice a dálnice ale hlavně místní samosprávy - a to na popud svých občanů. U potoků byla dříve hnojiště a nikomu nevadilo jak si koryto zatáčí. Teď tam jsou pergoly a grily a je tedy potřeba břehy zarovnat ať to tam hezky vypadá. A bacha na povodně - aby nás to nevytopilo, je třeba zarovnat profil, strhat splavy - jen nechť je voda rychle pryč...
Potočák se nechce změnit, trvá na úkrytech a okysličené vodě...
Podle posledních neověřených informací Výbor úz. svazu pro SM a Slezsko všechny požadavky na změnu v popisu revíru Bečva Rožnovská 2 zamítl. Tímto beru zpět větu o tom, že "to, že mizí PO není vinou ČRS". Ano,je to i jeho vinou.

Cottus - Profil | Út 27.11.2007 18:30:33

MRKnato: přizpůsobit se jde ledasčemu....třeba i komunismu, či svazovému rybářství (v obém se morální sračky žerou také), ale opravdu nevím, zda to je znakem vítězů...??

MRKnato - Profil | So 3.11.2007 21:57:02

Cottus : ve vyjímečných situacích dokáže žrát výkaly i člověk. Proč ne kapr a třeba i salmoid. Ano, přizpůsobivost je jiná věc, ta je ale dominantním znakem vítězů né?

Cottus - Profil | So 3.11.2007 21:10:26

MRKnato. ryba,která konzumuje výkaly býložravce.....to nemůže být salmoid...(PD??)

Ale lov na jeden háček - bez protihrotu , to tu mělo být již dávno!

MRKnato - Profil | So 3.11.2007 21:04:42

Cottus: možná v Africe, ale tady? Tady znám jednoho Hrocha a ten prodával knížky... výkaly zde tvoří jiná sorta soudruhů...., to neokecáš.

Cottus - Profil | So 3.11.2007 20:55:44

MARTIN PLZEŇ: ..jo, anebo hrochů ...ti mají zhruba stejnou kůži ....
Beru zpět...ti hroši jsou prý rybám v mnohém užiteční!(nejvíce asi výkaly..):-))

MARTIN PLZEN - Profil | So 3.11.2007 17:35:05

To, že mizí PO není vinou lovu a ani ČRS ????? Mas pravdu... JE TO TOTIZ VINA NOSOROZCU!!!!

Cottus - Profil | So 3.11.2007 13:01:27

Ladinek: V otázce "Usnesení sjezdu MRS..." uvidíš ten ... "pokrok za 40 let"...
Jim jde o údržbu.....

Ladinek - Profil | So 3.11.2007 9:53:04

Trochu jsem si dovolil oprasit starsi tema. A mam otazku predkladaji i ostatni ve svejch MO podobny navrhy a hlavne jestli ti co chytaj na P vodach s temito omezenimu budou souhlasit a podporovat je. Jde mi predevsim o nazor lidi jako je MRKnato, pac mi pripada, ze jim je vlastne uplne jedno co v P vodach zije, hlavne ze mame co chytat...

jindra - Profil | Út 8.5.2007 1:13:16

Cottus:No to není s tím Po 40+ tak úplně pravda.Malé toky(hoské potoky) tam je tato ryba už opravdu za zenitem. I když pamatuji v podhůří Šumavy potoky, kde se vyskytovali celkem hojně.Ale jinak je Po kolem 40 na menších řekách schopen zajistit kvalitní populaci.

Cottus - Profil | Po 7.5.2007 23:59:22

Je nás víc...naivistů, kteří nechtějí, aby z nich pár bývalých komančů dělalo nesvéprávné slouhy...
Po 40+ je ideální rybou pro chov v malých tocích, a to už z toho důvodu - že vzhledem k potravinové nabídce stěží něco většího (staršího) vyroste,...

MRKnato - Profil | Po 7.5.2007 16:07:55

Cottus : ukaž mě dalšího rybáře kromě tebe, který není marťan. Chybou Svazu je to, že nepodchytilo a nedoplnňuje původní ryby a navic mu to baští i stát. Navíc se svaz snaží vyrovnat soukromým revírům v počtu a velikosti kaprů. Nezastavil extenzívní vývoj, kterým se rybařina vyvíjela mezi roky 75-85. Zkrátka máme co většina chtěla a tady to rozhodně jednoháčky nevytrhnou, i když jsou šetrnější. Bez hlubších změn, které svaz i stát mohou provést, jsou jednoháčky platné, jako bezzubému zubní pasta s fluorem......

jindra - Profil | Po 7.5.2007 15:39:19

colek:Můžu s Tebou souhlasit v tom,že na malých,málo úživných tocích může Po 45 cm škodit. V čem s Tebou ale nesouhlasím je, že Po 45 není vhodný pro reprodukci.Tady bych nezmiňoval velikost,ale stáří.Na normálně úživné vodě je Po této velikosti ideální.

Cottus - Profil | Po 7.5.2007 13:18:25

Vrátím se k poslední větě této otázky: ..".to,že mizí PO není vinou lovu a ani ČRS..."(stilet)
Čí to je tedy vina?Kdo po dlouhé roky (mnohde desetiletí) bezplatně užíval majetek jiných?
Kdo není schopen prosadit ochranu původních druhů(Po,Li) před nepůvodními predátory?(kormorán. volavka...aj.)
Kdo mlčky,či naivně sleduje ničení přirozených úkrytů(regulace aj.)?
Kdo v zájmu svazových "přesunů" financí přesunoval původní linie Po,Li v rámci celé republiky bez ohledu na platnou genetiku?
...dle tohoto článku(otázky) to byli asi marťani...