Pohoda u vody

Jak přemístit ryb.věci z auta k vodě aniž bych měl vytahany ruce:),zvládl to najednou a sám?Bivak,lehátko,člun,krmení..atd. Tak si říkám nejsme už moc rozmazlení?
Autor diskuse: wolfíno - Profil , 16.10.2007 kaprařina - ostatní

MADman - Profil | Pá 19.10.2007 16:02:54

Je prostě potřeba přizpůsobit objem věcí době lovu. Již několikrát jsem se přistihnul že si vezmu pár nejnutnějších věcí a mám plný auto.. Docela mě to začíná vadit a tak se snažím vracet do klukovských začátků, kdy mi stačil rohlík, krabička žížal, prut , podběrák, peán... a šlo se chytat a kolikrít tak skvěle..hmmm..

Fredyn - Profil | Pá 19.10.2007 15:21:46

jednou sem jel na kole i s bivakem a vsim moznym, ale byla to hruza, to uz by bylo lepsi jit pesky

carpmania - Profil | Pá 19.10.2007 15:10:52

snažím se ssebou tahat co nejméně věcí a také množství přizpůsobuji tomu, jak daleko je třeba věci "stěhovat" k vodě.. pokud jedu na týden a auto s věcmi se dá zaparkovat kousek, tak se neovládnu a vezmu si skoro všechno, co můžu nějakým způsobem využít.. ale už jsem byl několikrát "na noc" jen na kole a přežít se dalo bez problémů... :-)

Petr Koch - Profil | Pá 19.10.2007 9:41:22

wolfíno - ® : on čas u vody je hodně vzácný, málokdo má možnost nebo svůj životní styl takový, aby mohl být u vody měsíce v roce. Z toho důvodu je každá hoďka navíc dobrá. Ono záleží na tom, kam člověk na ryby valí. Když musíš šlapat od auta větší dálky nad 1km, dělám to tak, abych vše odnesl najednou, včetně pitné vody. A tomu přizpůsobuju vybavení, nicméně spacák, biwi a postel sebou tahám už pokaždé.
Jednoduše se nedá říct časový úsek, protože jde o to kam se stěhuju a taky záleží na způsobu lovu. Vyvážení a krmná kampaň asi zabere trochu víc času, než lov na vaceti metrech odhozem s PVA.

Ale k tomu vybavení a přístupu, ať si každej chytá jak chce, když to nepoškozuje jiné.
Ale co mě pobaví, tak to jsou ti, co přijdou k vodě, prvně postaví tábor, židličky stolečky, vychytávky a potom řeší pruty a ryby:o)))

jurasoft - Profil | Pá 19.10.2007 9:06:15

Každý si rybařinu představuje jinak a má na ni jiné množství času, jiné množství výbavy, atd..faktory které ovlivňují odpověď na tuto otázku. Já se na ryby nedostanu obden a když vyrazím tak minimálně na víkend. Mám rád pohodlí už kvůli zdraví a ležení na zemi pokryté igelitem a na něm deka, nad hlavou deštník jsem před lety opustil a nocuji v biwaku, na lehátku ve spacáku. Dřív jsem měl pár sezon batoh ale nevyhovoval mi právě kvůli tomu, že cokoliv jsem potřeboval bylo jako na potvoru právě úplně na dně. Dalším problémem bylo, že do batohů se dávají věci měkké a nebo aspoň v oblých obalech. Všelijaké krabičky měli tu tendenci, že se přeskládali tak, že mě pak tlačili do zad. Teď mám tašku která pojme všechny co potřebuji ale je velikostně tak pro hokejisty. Kufr na drobnosti, futrál s pruty, futrál s biwakem, futrál se stojanem...no prostě hodně věcí...zbytečnosti...jo možná...třeba zapalovače...těch mám s sebou cca 20 a to jen proto, že mám v živé paměti jak jsem jel před lety na víkendovku a nevzal jsem si ani sirku...konzervy jsem pak jedl nasyrovo a žaludek z toho radost neměl...
Jezdím autem a snažím se mít auto tak říkajíc za zadkem, nebo aspoň zajet na místo, vyložit rovnou na zem a odjet zaparkovat. Auto chci mít na dohled..stále si ještě vzpomínám na jeden revír kde jsem měl auto poslušně zaparkované na parkovišti u chatové kolonie a v neděli na večer jsem pak řešil kde vzít 4 ventilky a pumpu na vzduch..Lidská závist nemá hranice. Je jasné, že všude se dostat z autem nedá. Například na D5 jsem nosil stovky metrů sem a tam hafo věcí. Možnost mám i jinou (kde je to možné), nafouknout člun, nasadit motor naložit člun a případně dát do závěsu nějaký další a odjet na vybrané místo po vodě..ale to bych pak musel vědět, že auto kde ho nechám odstavené v pohodě najdu při odjezdu. Nejsem paranoidní, ale jiné je řešení když jdeš z práce a na parkovišti je prázdný flek a jiné když máš ne zrovna levnou výbavu na břehu a nemáš ji kam naložit.....

Petrasek - Profil | Čt 18.10.2007 22:55:30

kdyz jsem zacal kaprarit tak jsem chodival od auta 2x, a myslel jsem si ze je to moc. Ted chodim nekdy i 6x a mam obavy bude i hur! Mozna by opravdu nebyla spatna nejaka ta pomocna sila... nekdo hodne silnej a ne moc chytrej:)) kdo by to treba odnosil za podekovani a poplacani po zadech...

Fredyn - Profil | Čt 18.10.2007 22:34:32

wolfino- tak rekord nevim, ale jednou jsme prijeli na misto asi v 10:30 a hned zacali nosit veci k vode a vsechno stavet a chystat.Vsechno to staveni trvalo asi 2 hodiny, takze celkem rychlovka. Po vybaleni jsme zjistily ze nemame ani jednu lzicku ani vidlicku, takze sem musel jet do asi 5 km vzdaleneho obchodu. Asi po hodine chytani jsme museli toto misto opustit z jistych duvodu a stehovat se na misto asi 1 km vzdalene. To znamenalo zase vsechno slozit, poskladat, vyfouknout clun, nanosit a poskladat do auta. Do auta jsme to nejak zahadne narvali, mimochodem bylo plny az po strop i u spolujezdce. No a na novem miste zase vsechno znova. Ten den jsem se posadil do kresla az kolem sedme vecer. I takhle se da stravit den na rybach.

wolfíno - Profil | Čt 18.10.2007 22:11:26

Ale rozdejcháváme to docela dlouho viď?:)Ale určitě to pak stojí za to,ta pohodička.Počítáte to někdo kolik hodin strávíte od tahání věcí až po pádu do lehátka?(myslím tím stav.bivi,zavážení,krmení,pruty atd...)Jakej máte nejdelší rekord?

NÍTÁK - Profil | Čt 18.10.2007 20:06:03

ne

CarpMaster - Profil | Čt 18.10.2007 19:17:33

Tam kde není možnost zajet povozem až k vodě, tak to jsou galeje. Každopádně pokud to není XY kilometrů tak se to dá. Pak se rozdejchat a začít stavět tábor. Potom už jen padnou to do pelechu a chrnět až do prvního záběru :o)

wolfíno - Profil | Čt 18.10.2007 18:57:36

Zkušenost?:)

Děda Gandalf - Profil | Čt 18.10.2007 10:38:26

No hlavně aby to bylo po týdnu do čeho naložit.

Daniel Kobr - Profil | Út 16.10.2007 18:00:07

Nakonec ti nezbude stejně nic jiného, než to naložit na záda a odnosit třeba na třikrát, jako já.

wolfíno - Profil | Út 16.10.2007 16:32:52

Nejhorší na tom je že chodíme tam kde budeme nejlépe sami což znamená skoro vždy co nejdál od silnice nebo přístupové cesty.A když už jdu relaxovat tak alespoň na pár dnů což si nedovedu představit bez přístřešku a lehátka.Tím myslím svazové revíry.DVD si na ryby neberu :)

Miraryb - Profil | Út 16.10.2007 14:13:58

wolfíno - než platit nějaké otroky, jak radí Bachy, můžeš rovnou risknout zajet autem až na místo. Finančně Tě to vyjde asi na stejno.

Bachy - Profil | Út 16.10.2007 7:16:02

wolfíno - Je několik vhodných možností jak převést všechny věci včetně člunu najednou a sám k vodě. Pokud bys tam měl přípojku na elektřinu, dá se postavit menší dopravník. Nevýhodou je ale špatná skladnost při převozu a předpoklad technických znalostí a dovedností na sestavení. Další možností je použití různých kladkostrojů a doprava na místo vzduchem. Nejsou to až tak technicky náročné možnosti, ale pokud chceš ušetřit vlastní síly, jednoznačně nejrychlejší a nejvhodnější je zaplacení nebo jiné sehnání lidské síly, ať už ve formě stěhovací služby či otroků a podobně. No a jestli jsi rozmazlený nelze ze zadání otázky úplně přesně odhadnout, tedy musel by ses rozepsat víc.

kalaban - Profil | Út 16.10.2007 7:05:34

wolfíno: tady se to už trošku probíralo, tak koukni.... http://www.vasr.cz/?text=24-jak-se-s-tim-vsim-dostat-k-vode

TomášV - Profil | Út 16.10.2007 3:14:42

Ahoj wolfíno: Tebou popsaná činnost nemá s rybařinou již nic společného .....