Jak na kapry na Orlíku?

Jak chytáte kapry na Orlíku?Používáte boilie nebo nějaké jiné nástrahy?Chytáte na skalách nebo z pláží a na jakou zdálenost a hloubku?Jaké používáte montáže,partikl atd.Jo je to nějak moc otázek.Už se na to někdo asi ptal ,ale žádná odpověd.Je to asi top secret.Napište prosím vaše zkušenosti s Orlíkem! Já si myslím ,že Orlík je velmi těžká kaprová lokalita.A taky borci kapraři se jí vyhejbají a jedou radši někam do Maďarska na komerční lokality.Jak to vidíte vy?
Autor diskuse: Jirka - , 7.4.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

Jirka | So 12.4.2003 17:53:27

to fugas:Díky.Letos to určitě na boilie zkusím.Jinak ta diskuze fakt nějak vázne asi ten Orlík je fakt nějaký tabu nebo co!Nikdo nechce popsat své zkušenosti!!

Fugas | Pá 11.4.2003 15:43:50

To je tu fakt tak malo kaprařů nebo je Orlík tak nezajímavej? Mě by to co Jirku taky zajímalo. Já nejsem kaprař, ale párkrát jsem to s kamarádem zkoušel. Každej den jsme sypali do okolí bojky kyblík směsi kukuřice a řepky + několik hrstí kuliček boilí. Chytali jsme poměrně dost hluboko (odhadem tak 10-15m). Montáže jsme používali úplně obyčejný, olůvko na hadičce(nebo krmítko, tušim od JSA), gumovej korálek, obratlík a návazec z pletený šňůry. Já jsem chytal s jednim prutem na kuku a druhej na boilie. Kamarád oba na koule. Kaprů jsme nachytali celkem dost. V průměru od 50 do 70cm. Já měl největšího 75, kamarád 81 a 82cm. Nádherný ryby! Ty větší byly na boilies. Měli jsme všechny možný komerční, ale co si vzpomínám tak nejlepší byla asi jahoda od K.Nashe, Scopex,Tuti Fruti-od Ritchwortu nebo jak se to píše a jejich různý kombinace. Já měl ale většinu záběrů na 4zrnka kukuřice na vlas. Všechny záběry byly přes den, brzo ráno a po setmění ani ťuk. To mě dost překvapilo, protože všude jsem čet jak to v noci bere... Tohle je zkušenost ze spodní části přehrady(Klučenice, Podskalí), kde je to hodně široký a je velká hloubka, z poloviny září. Někde nahoře nad Zvíkovem bude všechno možná jinak. Osobně si myslim, že je třeba najít nějaký klidnější mělčí místo, ze kterýho to pak padá do starýho koryta. Takový místa jsou často po stranách takovejch těch dlouhejch výběžku zasahujících do jezera. Několikrát jsem na kapry(a amury)narazil i v koncích klidnějších zátok. Ale to je spíš o plavaný. S chytánim ve skalách zkušenosti nemam. Akorát párkrát v létě jsem našel kapry vyhřívající se u skal. Ty jsem chytal jen na volno na kůrku chleba nebo foukanou kukuřici na hladině. Tohle všechno bylo ještě před povodněma. Loni na podzim se kapři chytali všude a na cokoliv. Moc jich ale asi nezůstalo, hodně rybáři odnesli a sposta kaprů nepřežila zimu. Po zoztátí ledů leží všude kolem vody desítky(spíš stovky)mrtvejch kaprů... Na Orlíku jsou tutově kapři přes 20kg. Možná bych někde doma vyštrachal Rybářství z přelomu 80 a 90 let kde v nej nej byli kapři okolo 1m a přes 20kg. Dnes budou ještě větší! Tak hodně štěstí.

jirka | Út 8.4.2003 16:52:51

to Mamut:Diky ja chytam na Lomnici a Otave.Hlavně na kuku a chci zkusit nejaky boilie.Jaky máš s nim zkušenosti.Jaký druhy ,prichute,montáže používáš?Diky

Mamut | Út 8.4.2003 9:23:26

Již jednou jsem Ti na otázku odpovídal, ale nějak tato odpověd záhadně zmizela, že by opravdu Top Sekret? Takže znovu zkráceně: Chytám nad Zvíkovem , Vltavská i Otavská větev, nebo Lomnice Nutno zakrmit na místě oblíbeném kapry dle profilu dna a to kuku nebo hrách nebo pšenice dobře uvařené. Nástraha obdobná nebo boilies. Letos málo vody a ještě se bude sní hýbat, takže nevím co to s rybama udělelá.

Mamut | Út 8.4.2003 8:44:18

Na Orlíku chytám kapry nad Zvíkovem jak na Vltavské tak více na Otavské větvi. Skvělá je také Lomnice vtékající do Otavy před Zvíkovem.
Nástrahy a návnady jsou jak klasické kuku , hrách vše dobře uvařeno,tak i boilies když chci selektovat záběry od bílé ryby. Když se zakrmí na kapřím místě , nezáleží na tom jestli pláž nebo skály,ale na profilu dna je možno dostat pěkné macky.Horší věc je, že letos je voda hluboko pod normálem a budou sní ještě hýbat, takže nevím co to s rybama udělá.

Piskotus - Profil | Po 7.4.2003 15:35:56

Kuku a ve skalách.